Як приготувати шашлик по-вірменськи з свинини
Шашличний сезон стрімко набирає обертів. А це значить, що настав час підбирати рецепти приготування м'ясного делікатесу, які припадуть до смаку всій компанії, при цьому смак дещо здивує і порадує гостей, ніж закріпить за господарем славу вправного кулінара.
Вірменський шашлик зі свинини дозволить досягти всіх поставлених вище завдань, не представляє особливих складнощів у приготуванні, що зробить літній відпочинок біля водойми не забувай. Тепер докладніше про всі нюанси приготування м'яса на вугіллі по-вірменськи.
Секрети приготування маринадів вірменських
Одним з найвідповідальніших кроків є приготування маринаду. Саме він задає смакові якості, дозволяє м'яса просмажиться, робить його соковитим і м'яким.
Головне правило вірменських майстрів – ніякого майонезу, оцту і томату. Виявляється навіть без цих звичних нашому людині інгредієнтів м'ясо виходить соковитим, прожарюється порівняно швидко (до двох разів швидше, ніж зазвичай), дозволяє перебувати сирого продукту поза холодильника близько доби навіть у жаркий день.
Безліч рецептів вірменського маринаду схожі між собою, відрізняючись один від одного тільки спеціями. Тому можна сміливо представити вашій увазі варіант вірменського маринаду, претендує на варіант основи.
Складові:
- рослинна олія – 100 мілілітрів;
 - ріпчаста цибуля – одна середня головка;
 - чорний перець горошком;
 - коріандр;
 - запашний перець горошком;
 - сіль, кількість визначається самостійно.
 
Час приготування разом з відстоюванням скласти близько 30 хвилин.
Калорійність складе близько 500 кілокалорій на 100 грам.
Порядок приготування:
- на дно глибокої тари виливається рослинна олія;
 - запашний і чорний перець, зерна коріандру тиснемо в окремому посуді. Повинен вийти складу середньої зернистості. Головне, щоб підсумком праці став не порошок;
 - засипаємо отримані спеції в масло;
 - цибулина ріжеться дрібними кубиками і додається в наш маринад;
 - закриваємо тару кришкою і залишаємо просочуватися хвилин на двадцять. За цей час можна зайнятися цибулею для шампура і м'ясом;
 - сіль додається перед самої спекотної за 10 хвилин до неї.
 
Смачні рецепти з курки — кілька варіантів страви на кожен випадок.
Читайте як приготувати смачні бутерброди з оселедцем.
Класичний рецепт салату «Чафан» — спробуйте цю закуску.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| свинячого ошийка, або грудки - | 2 кілограми | 
| лука - | 1 кілограм | 
| рослинної олії - | 200 мілілітрів | 
| спецій - | за смаком | 
| солі - | за смаком | 
| плід граната - | 1 шт. | 
| кінза, зелена цибуля, петрушка - | за смаком | 
| Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 300 Ккал | 
Фахівці виділяють з безлічі існуючих нині рецептів кілька справжніх стародавніх варіантів, один з яких пропонуємо вашій увазі.
Як готувати справжній вірменський шашлик з свинини:
- для початку робимо маринад, описаний вище. Для нього використовується рослинна олія, спеції, сіль, одна середніх розмірів цибулина;
 - особливість вірменського шашлику – шматки м'яса великого розміру. А секрет в тому, що маринад чудово впорається, дозволяючи їм просмажиться за порівняно короткий час; 

 - решті цибуля ріжеться на 4-6 частин залежно від розміру голівки. Ще один секрет – хвостик і носик у цибулини не відрізаємо, що дозволить інгредієнту не розпадатися на шампурі;
 - складаємо м'ясо в заздалегідь підготовлений маринад, зверху насипаємо кільця цибулі; 

 - весь склад ретельно, але акуратно перемішуємо;
 - накрита тара відправляється в холодильник на 8 годин. Але пам'ятаємо, що і на свіжому повітрі в тіні м'ясо, підготовлене таким чином, не зіпсується;
 - за 30 хвилин до нанизування на шампур мариноване м'ясо поливається вичавленим гранатовим соком і перемішується; 

 - особливих секретів безпосередньо смаження немає. М'ясо і цибулю нанизуються по черзі, шампур перевертається по мірі необхідності; 

 - готове м'ясо знімають з шампура, викладається на блюдо і рясно посипається свіжою зеленню. Зазвичай в комплекті до шашлику йде лаваш.
 
Шашлик по-вірменськи в гострому маринаді
Варіацій шашлику з свинини по-вірменськи сьогодні існує досить багато. Наведемо один з варіантів в гострому маринаді.
Знадобиться:
- 4 кілограма свинини;
 - 0,5 літра мінеральної води;
 - 1 кілограм ріпчастої цибулі;
 - 0,5 столової ложки чорно перцю;
 - запашний перець, коріандр, сіль за смаком;
 - сушені помідори.
 
Час приготування становить близько півгодини.
Калорійність складе близько 280 ккал на 100 гр.
Порядок приготування:
- м'ясо, шинкованное великими порційними шматочками, складаємо в глибоку ємність;
 - нарізану півкільцями, середньої товщини цибулю, викладаємо поверх м'яса. В процесі приготування на вугіллі він не згодиться, але без нього смак буде зовсім не той;
 - додаємо спеції, не забувши при цьому про сушені помідори;
 - вся отримана маса ретельно мнеться до тих пір, поки не з'явиться сік;
 - заливаємо мінеральну воду;
 - перемішуємо інгредієнти і відправляємо тару з маринованим м'ясом в холодильник на 8 годин;
 - за 10-15 хвилин до початку нанизування суміш солиться і перемішується.
 
Кілька секретів від професійних кухарів
Наведемо кілька тонкощів, від яких багато в чому залежить смак майбутнього шашлику по-вірменськи:
- свинина хорошої якості – це запорука успіху. Краще підбирати м'ясо молодої тварини (світлий відтінок) в якому жир розподілений по поверхні рівномірно, маючи при цьому світлий жовтий відтінок. Якщо видно виражені жовті прожилки – це для шашлику не підходить;
 - для маринування підійде тільки емальована, глиняний або скляний посуд;
 - шматки м'яса шинкують впоперек волокон – це важлива умова. У рецептах зазначено мінімальну кількість цибулі, невелике відхилення в більшу сторону страва не зіпсує.
 
Приємного апетиту!







