03 апрель 2019 1 563

Як приготувати шашлик по-вірменськи з свинини

Шашличний сезон стрімко набирає обертів. А це значить, що настав час підбирати рецепти приготування м'ясного делікатесу, які припадуть до смаку всій компанії, при цьому смак дещо здивує і порадує гостей, ніж закріпить за господарем славу вправного кулінара.

Вірменський шашлик зі свинини дозволить досягти всіх поставлених вище завдань, не представляє особливих складнощів у приготуванні, що зробить літній відпочинок біля водойми не забувай. Тепер докладніше про всі нюанси приготування м'яса на вугіллі по-вірменськи.

Секрети приготування маринадів вірменських

Одним з найвідповідальніших кроків є приготування маринаду. Саме він задає смакові якості, дозволяє м'яса просмажиться, робить його соковитим і м'яким.

Головне правило вірменських майстрів – ніякого майонезу, оцту і томату. Виявляється навіть без цих звичних нашому людині інгредієнтів м'ясо виходить соковитим, прожарюється порівняно швидко (до двох разів швидше, ніж зазвичай), дозволяє перебувати сирого продукту поза холодильника близько доби навіть у жаркий день.

Безліч рецептів вірменського маринаду схожі між собою, відрізняючись один від одного тільки спеціями. Тому можна сміливо представити вашій увазі варіант вірменського маринаду, претендує на варіант основи.

Складові:

  • рослинна олія – 100 мілілітрів;
  • ріпчаста цибуля – одна середня головка;
  • чорний перець горошком;
  • коріандр;
  • запашний перець горошком;
  • сіль, кількість визначається самостійно.

Час приготування разом з відстоюванням скласти близько 30 хвилин.

Калорійність складе близько 500 кілокалорій на 100 грам.

Порядок приготування:

  • на дно глибокої тари виливається рослинна олія;
  • запашний і чорний перець, зерна коріандру тиснемо в окремому посуді. Повинен вийти складу середньої зернистості. Головне, щоб підсумком праці став не порошок;
  • засипаємо отримані спеції в масло;
  • цибулина ріжеться дрібними кубиками і додається в наш маринад;
  • закриваємо тару кришкою і залишаємо просочуватися хвилин на двадцять. За цей час можна зайнятися цибулею для шампура і м'ясом;
  • сіль додається перед самої спекотної за 10 хвилин до неї.

Смачні рецепти з курки — кілька варіантів страви на кожен випадок.

Читайте як приготувати смачні бутерброди з оселедцем.

Класичний рецепт салату «Чафан» — спробуйте цю закуску.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свинячого ошийка, або грудки - 2 кілограми
лука - 1 кілограм
рослинної олії - 200 мілілітрів
спецій - за смаком
солі - за смаком
плід граната - 1 шт.
кінза, зелена цибуля, петрушка - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Фахівці виділяють з безлічі існуючих нині рецептів кілька справжніх стародавніх варіантів, один з яких пропонуємо вашій увазі.

Як готувати справжній вірменський шашлик з свинини:

  • для початку робимо маринад, описаний вище. Для нього використовується рослинна олія, спеції, сіль, одна середніх розмірів цибулина;
  • особливість вірменського шашлику – шматки м'яса великого розміру. А секрет в тому, що маринад чудово впорається, дозволяючи їм просмажиться за порівняно короткий час;
  • решті цибуля ріжеться на 4-6 частин залежно від розміру голівки. Ще один секрет – хвостик і носик у цибулини не відрізаємо, що дозволить інгредієнту не розпадатися на шампурі;
  • складаємо м'ясо в заздалегідь підготовлений маринад, зверху насипаємо кільця цибулі;
  • весь склад ретельно, але акуратно перемішуємо;
  • накрита тара відправляється в холодильник на 8 годин. Але пам'ятаємо, що і на свіжому повітрі в тіні м'ясо, підготовлене таким чином, не зіпсується;
  • за 30 хвилин до нанизування на шампур мариноване м'ясо поливається вичавленим гранатовим соком і перемішується;
  • особливих секретів безпосередньо смаження немає. М'ясо і цибулю нанизуються по черзі, шампур перевертається по мірі необхідності;
  • готове м'ясо знімають з шампура, викладається на блюдо і рясно посипається свіжою зеленню. Зазвичай в комплекті до шашлику йде лаваш.

Шашлик по-вірменськи в гострому маринаді

Варіацій шашлику з свинини по-вірменськи сьогодні існує досить багато. Наведемо один з варіантів в гострому маринаді.

Знадобиться:

  • 4 кілограма свинини;
  • 0,5 літра мінеральної води;
  • 1 кілограм ріпчастої цибулі;
  • 0,5 столової ложки чорно перцю;
  • запашний перець, коріандр, сіль за смаком;
  • сушені помідори.

Час приготування становить близько півгодини.

Калорійність складе близько 280 ккал на 100 гр.

Порядок приготування:

  • м'ясо, шинкованное великими порційними шматочками, складаємо в глибоку ємність;
  • нарізану півкільцями, середньої товщини цибулю, викладаємо поверх м'яса. В процесі приготування на вугіллі він не згодиться, але без нього смак буде зовсім не той;
  • додаємо спеції, не забувши при цьому про сушені помідори;
  • вся отримана маса ретельно мнеться до тих пір, поки не з'явиться сік;
  • заливаємо мінеральну воду;
  • перемішуємо інгредієнти і відправляємо тару з маринованим м'ясом в холодильник на 8 годин;
  • за 10-15 хвилин до початку нанизування суміш солиться і перемішується.

Кілька секретів від професійних кухарів

Наведемо кілька тонкощів, від яких багато в чому залежить смак майбутнього шашлику по-вірменськи:

  • свинина хорошої якості – це запорука успіху. Краще підбирати м'ясо молодої тварини (світлий відтінок) в якому жир розподілений по поверхні рівномірно, маючи при цьому світлий жовтий відтінок. Якщо видно виражені жовті прожилки – це для шашлику не підходить;
  • для маринування підійде тільки емальована, глиняний або скляний посуд;
  • шматки м'яса шинкують впоперек волокон – це важлива умова. У рецептах зазначено мінімальну кількість цибулі, невелике відхилення в більшу сторону страва не зіпсує.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: