07 май 2019 4 077

Як приготувати рулет з фаршу з начинкою

В основі будь-якого м'ясного рулету – звичайний фарш. Варто навчитися готувати його правильно, додавши розмочений хліб, яйце, спеції, і у вашій скарбничці рецептів виявиться нескінченну кількість варіантів: сьогодні нехай буде рулет з грибами, завтра — з овочами, післязавтра — з яйцем або сиром.

Рулет з фаршу з яйцем в духовці
Інгредієнти Кількість
яєць - 5 шт.
фаршу - 500 г
молока - 80 мл
лука - 80 г
олії без запаху - 25 мл
свіжої зелені - за смаком
солі - 8-10 г
перцю чорного меленого - 1 щіпка
листового салату - для подачі
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 305 Ккал

Хочете рулет з рум'яною скоринкою, наприкінці готування зніміть фольгу і відправте його ще раз в духовку. Сухим і нудним він точно не буде.

Як готувати:

  1. Відварити звичайним способом 4 курячих яйця.
  2. Приготувати фарш, прокрутивши два види м'яса (яловичина + свинина) в м'ясорубці.
  3. Подрібнити цибулю, свіжу зелень.
  4. Збити 1 яйце з 80 мл молока.
  5. Готовий фарш з'єднати із зеленню, цибулею, яєчною сумішшю. Приправити сіллю, чорним перцем, перемішати.
  6. Дно керамічної форми вистелити фольгою (блискучою стороною вгору), збризнути маслом фольгу. Розкласти ½ частину фаршу.
  7. По центру м'ясного фаршу в 1 лінію викласти відварені і очищені яйця.
  8. Залишився фарш розкласти зверху на яйця, надати виробу форму рулету.
  9. Рулет прикрити фольгою і відправити в гарячу духову шафу на 60 хвилин.
  10. Прибрати фольгу за 15 хвилин до кінця готування. Так рулет покриється апетитною скоринкою.
  11. Дочекатися, коли охолоне, нарізати порційними шматочками.
  12. На тарілку розкласти салатні листя, зверху —шматочки рулету. Окремо подати овочеву нарізку.

Варіант з начинкою з грибів

Гриби поєднуються з будь-яким м'ясом, в цьому рулеті використовуються печериці, але ви можете взяти будь-які гриби по своєму смаку.

Будуть потрібні:

  • 700 г свинячої м'якоті;
  • 150 г печериць;
  • 75 г звичайного лука;
  • 2 шматочки білого хліба;
  • ½ Склянки молока;
  • 30 г вершкового масла;
  • щіпка мускатного горіха;
  • перчити за смаком, солити.

Знадобиться: 1 год.

Калорійність: 350 ккал.

Готуємо:

  1. Зробити фарш, прокрутивши м'якоть і хліб (розмочений у молоці) через м'ясорубку. Додати у фарш мускатний горіх.
  2. Нашаткувати цибулину соломкою і підрум'янити на маслі. Додати до нього гриби і смажити 10 хвилин, приправити за смаком.
  3. Форму змастити маслом, присипати меленими сухарями. У неї викласти половину фаршу. По центру рівною смугою викласти грибну начинку, закрити залишилися м'ясним фаршем. Надати форму рулету.
  4. Запікати в духовій шафі 60 хвилин при 180 º с.
  5. Подавати рулет гарячим.

На відео — ще один варіант приготування рулету з фаршу з грибами:

М'ясний рулет з овочевою начинкою

Кількість овочів візьміть по своєму смаку. За рецептом додаються ще й сосиски, але можна обійтися і без них. А ось кукурудзу кладіть у фарш обов'язково.

Поребуются:

  • 500 г м'ясного фаршу;
  • 2-3 скибочки білого сухого хліба;
  • 75 г цибулі;
  • 50 г сметани;
  • за смаком приправи.

Для начинки:

  • за 4-5 суцвіть брокколі і цвітної капусти;
  • 1 морква;
  • за смаком консервована кукурудза;
  • 2 сосиски;
  • варене яйце за бажанням.

Знадобиться: 70 хвилин.

Цінність однієї порції: 340 ккал.

Як готувати:

  1. Приготувати звичайний котлетний фарш, додавши за смаком прянощі, консервовану кукурудзу або горошок.
  2. Фарш (½ частина) викласти у форму, накриту фольгою. На нього помістити подрібнені овочі, по центру — сосиски. Закрити всі залишилися фаршем. Скрутити фольгу трубочкою. Готувати в духовій шафі 30 хвилин, температура — 200 градусів.
  3. Подавати рулет можна гарячим або охолодженим як гарну закуску.

Рулет із курячого фаршу

Секретний інгредієнт в цьому рецепті – шинка. Це той відтінок смаку, який ваші гості не зможуть розпізнати і напевно будуть питати, що ви додали в начинку. Головна хитрість у тому, що сир не просто додається до м'яса, а загортається в скибочку шинки.

Будуть потрібні:

  • 500 г курячого фаршу;
  • 1 булочка пшенична;
  • 85 г цибулі;
  • яйце;
  • 3 щіпки солі;
  • 2 щіпки свіжомеленого чорного перцю;
  • тертий мускатний горіх за бажанням;
  • 1 стручок перцю солодкого;
  • 10 г масла вершкового;
  • 1 жменя мелених сухарів;
  • по 100 г сиру і шинки вареної;
  • 4 томата сорту слива;
  • 100 г салату китайського.

Приготування: 55 хвилин.

Цінність: 348 ккал.

Як зробити:

  1. З'єднати фарш з м'якушкою булочки, подрібненими цибулею і яйцем. Нічого мудрувати не треба, вийде звичайна котлетна маса. За смаком додати мелений перець, мускатний горіх, сіль і дрібно порубаний солодкий перець.
  2. Половину приготованого м'ясного фаршу викласти у форму, яку попередньо змастити маслом і посипати меленими сухарями.
  3. Шинку нарізати скибочками, сир — вузькими і товстими шматочками. У кожну скибочку шинки загорнути шматочок сиру і втиснути їх в м'ясну масу, зверху покрити другою половиною фаршу і утрамбувати її.
  4. Запікати рулет в розігрітій духовці 1 годину. Дістати, остудити і нарізати шматочками.
  5. Салатні листя, помідори помити, нарізати. Рулет викласти на сервірувальне блюдо, прикрасити помідорами і листовим салатом.

Рецепт для мультиварки

Завдяки мультиварці ви зможете легко приготувати смачний дієтичний м'ясний рулет.

Будуть потрібні:

  • 450 г м'якоті (свинини або яловичини);
  • 160 г цибулі;
  • 5 яєць;
  • 2 морквини;
  • 6-7 пір'я зеленої цибулі;
  • 1 біла булка (черствий);
  • 25 г сметани або майонезу
  • за смаком перець мелений чорний;
  • 2-3 щіпки солі.

Приготування: 55 хвилин.

Цінність порції: 300 ккал.

Як готувати:

  1. Для начинки зварити два яйця, очистити і нарізати, змішати з натертою морквою, нашаткованою зеленою цибулею. Додати сире яйце, посолити.
  2. Булку замочити в молоці. Через решітку м'ясорубки пропустити м'ясо разом з булкою і цибулею. Додати 30-40 мл води, два сирих яйця, ретельно вимісити суміш, за смаком приправити.
  3. Розкласти плівку на робочій поверхні. На неї покласти м'ясну масу, надати їй прямокутну форму (товщина — приблизно 1 см) По центру м'ясного прямокутника викласти приготовану начинку.
  4. Наступний крок: підняти одну сторону плівки разом з м'ясом і накрити начинку. Потім так само вчинити з другою стороною. Краї рулету притиснути, щоб кінці закрилися. Переконатися, що начинка закрита добре.
  5. Перекласти рулет в спеціальний рукав, краю зафіксувати.
  6. Влити воду в ємність мультиварки. Викласти рулет. Включити програму «Випічка», встановивши час 75 хвилин.
  7. Приготований рулет вийняти з мультиварки, остудити і нарізати шматочками.

Дуже смачно виходить рулет із курячого філе з сиром.

За посиланням ви знайдете рулет зі свинини. Це блюдо — відмінний варіант для ситного обіду.

Якщо ви любите рибу, приготуйте рулет з лаваша з сьомгою по цього рецептом.

Господині на замітку

Щоб зробити дійсно смачний рулет з фаршу, потрібно знати кілька секретів:

  1. Не купувати готовий фарш, а робити самостійно. Для нього дорога яловича вирізка не знадобиться, а ось м'якоть з задньої ноги, лопатка, шия і грудинка відмінно підійдуть.
  2. Перед тим як відправляти м'якоть в м'ясорубку, необхідно добре очистити її – зрізати плівки, вирізати жили, хрящі та кістки. Крім яловичини, рекомендуємо брати для фаршу жирну свинячу м'якоть. Стандартний варіант: 1 кг яловичої м'якоті 0,5 кг свинини.
  3. Ступінь подрібнення м'яса можна вибрати будь-яку, але досвідчені кухарі рекомендують одноразове прокрутити на м'ясорубці з середньою ґратами.
  4. На 1 кг м'якоті використовувати 2-3 яйця, близько 200 г ріпчастої цибулі, який потрібно подрібнювати одночасно з м'ясом на м'ясорубці.
  5. Розмочений в молоці білий хліб допоможе зробити рулет м'яким. Тут важливо дотримуватися пропорції. На 1 кг м'якоті треба 250 г білого хліба, 300 г молока (для курячого рулету хлібного м'якушки і курячих яєць потрібно менше). Хліб використовувати вчорашній і злегка підсохлий. Зрізати з нього шкірки, подрібнити м'якуш шматочками і залити молоком. Як тільки хліб розбухне, добре розім'яти його руками і з'єднати з прокрученою м'ясом. Приготовану суміш приправити спеціями і посолити.
  6. Ємність з приготованим фаршем закрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин у холодильник, за цей час хліб вбере м'ясний сік. Потім ще раз замісити фарш.
  7. Як ви будете нарізати овочі для начинки, залежить тільки від вашого смаку. Подобається, коли начинка виходить однорідною, тоді дрібно нарізуйте. Подобається, коли окремі шматочки овочів відчуваються, кришити крупно. Ще радимо овочі сильно не солити. Велика кількість солі змінює смак овочів не в кращу сторону.

На відео детально розповідається, як готується рулет з фаршу з начинкою з яйця:

Чим би господині ні фарширували м'ясні рулети: яйцем, грибами або овочами — вони завжди кладуть у фарш цибулину, скибочка білого хліба і яйце. Здається, все просто, а смак у рулету виходить незвичайний.

Що ще почитати: