17 март 2019 4 560

Рецепти кукурудзяного хліба для приготування в хлібопічці

Смачний, пишний кукурудзяний хліб – це, звичайно, здорово. Його можна спекти домашній хлібопічки. Це дуже просто. Всього три кроки: покласти потрібні компоненти в спеціальну форму, встановити необхідну програму випічки і вийняти спечений хліб.

Простий варіант
Інгредієнти Кількість
кукурудзяного борошна - 160 р
пшеничного борошна - 160 р
свіжого молока - 170 мл
рафінованої олії - 15 мл
цукрового піску - 20 г
кухонної солі - ¾ Чайної ложки
макових зерен - 1 жменька
сухих дріжджів - 10 г
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 345 Ккал

Без білка хліб ніколи не вийде м'яким і пишним, саме тому в безглютеновый кукурудзяний хліб додається пшеничне борошно.

Готуємо:

  1. Чашу вийняти з приладу, налити молоко. За бажанням його можна розвести кип'яченою водою у таких пропорціях: 85х85 або 100х70, де перша цифра позначає кількість молока.
  2. Додати рафінована олія. Воно може бути оливковою, соняшниковою або кукурудзяним на розсуд пекаря.
  3. Приправити отриману рідину цукром і сіллю. Потім насипати два види борошна.
  4. Додавати мак або обійтися без нього – вирішувати тому, хто займається випічкою. Однозначно макові зернятка прикрасять буханець хліба і додадуть їй особливий смак. Останній інгредієнт – дріжджі.
  5. Поставити чашу в прилад. Встановити програму «Білий хліб», розмір булки, колір верхньої кірки. Включити і чекати сигналу про завершення випічки.
  6. Після звукового сигналу вийняти кукурудзяний хліб з чаші, остудити.

На замітку: кожна хлібопічка забезпечена інструкцією, уважно прочитайте її, зазвичай виробник приладу рекомендує свій порядок закладки продуктів.

Кукурудзяний хліб без пшеничного борошна

Ще одна явна перевага домашньої хлібопічки в тому, що в ній можна готувати безглютеновый хліб з кукурудзяної і рисової муки, що абсолютно необхідно алергікам і діабетикам.

Вимагається:

  • ¾ Звичайного склянки борошна кукурудзяного (дрібний помел);
  • ¾ Звичайного склянки борошна кукурудзяного (помел);
  • ¼ Склянки рисового борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 25 г цукрового піску;
  • 15 г солі;
  • 8 г соди;
  • 2 курячих яйця;
  • 65 мл рафінованої олії (оливкової).

Час: 3,5 години.

Кількість калорій: 268.

Готуємо:

  1. У широкій мисці змішати яйця з 250 мл молока, потім суміш злегка підігріти і вилити у форму для хлібопічки. Додати рослинне масло. Сіль, соду і цукровий пісок помістити по різних кутах ємності хлібопічки.
  2. Всі види борошна змішати, засипати у форму, зробити по центру борошняний гірки невелике поглиблення, покласти дріжджі.
  3. На дисплеї вибрати основну програму, вага – 900 грам, колір верхньої кірочки – середній, натиснути кнопку «Старт».
  4. Після звукового сигналу про завершення процесу готування викласти хліб на решітку.
Борошно грубого помелу відрізняється великим розміром частинок, вона надає кукурудзяного хліба хорошу структуру, але готовий виріб з неї швидко черствіє. Хліб можна нарізати скибочками, заморозити і при необхідності розморожувати, коли знадобиться безглютеновый хліб.

Випічка без молока

Кукурудзяний хліб легко приготувати на воді, мигдалевому молоці або будь-якому іншому заміннику молока.

Вимагається:

  • 0,5 кг кукурудзяного борошна;
  • 300 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 35 мл рафінованої олії;
  • 20 г цукру;
  • 15 г солі;
  • 10 г сухих дріжджів.

Час: 3 години.

Кількість калорій: 267.

Готуємо:

  1. Змішати в глибокій мисці яйце і 300 мл кефіру, отриману суміш нагріти до 37ºC, потім вилити в чашу хлібопічки. Додати рафінована олія. Засипати борошно. По центру борошняної суміші зробити воронку, всипати дріжджі.
  2. Сіль та цукровий пісок помістити по різних кутах чаші.
  3. На приладі вибрати базову програму, встановити вагу (900 г), колір скоринки (середній).
  4. Після завершення програми випічки вийняти чашу з приладу, дати хлібу охолонути, після чого дістати його з форми.

На замітку: не виймати хліб з чаші за допомогою ножа, треба користуватися лопаткою нейлонової

Як випікати в хлібопічка Gorenje

Хлібопічка Gorenje – невеликий прилад, що по розміру близьке до мікрохвильової печі. Необхідні інгредієнти для випічки засипаються в прямокутну чашу. Кришка закривається, натискається кнопка і в призначений час смачний хліб буде готовий.

Вимагається:

  • 480 мл молочної сироватки;
  • 40 г рафінованої олії;
  • 15 г солі;
  • 45 г цукрового піску;
  • 200 г кукурудзяного борошна;
  • 450 г пшеничного борошна;
  • 16 г сухих дріжджів.

Час: 3,5 години.

Кількість калорій: 346.

Готуємо:

  1. В чашу хлібопічки налити підігріту сироватку, додати рафінована олія, воно додасть виробу пишність.
  2. Використовуючи двосторонню ложку (додається до приладу), покласти сіль, цукровий пісок.
  3. Обидва види борошна відміряти за допомогою ваг. Все-таки на око можна промахнутися, а хліб в результаті погано підійде. Змішати два види борошна.
  4. Гіркою всипати борошняну суміш в ємність приладу. По центру гірки зробити поглиблення, всипати дріжджі швидкодіючі. Важливо на цьому етапі приготування, щоб борошно практично не стикалася з рідиною.
  5. Вставити чашу в хлібопічку Gorenje, встановити базову програму, розмір буханки (кнопка «Loaf Size») – 750 г, колір скоринки (кнопка «Color».) – світлий.
  6. Натиснути старт. На дисплеї з'явиться час 3 години 30 хвилин.
  7. Після звукового сигналу про закінчення випічки вийняти відерце з кукурудзяним хлібом, встановити на підставку, залишити на 60 хвилин доходити. Остиглу буханець витягти з форми.

На замітку: якщо буханець вийшла зверху увігнутою, надалі варто зменшити кількість сухих дріжджів.

Рецепт кукурудзяного хліба для хлібопічки Moulinex

Хороша, якісна хлібопічка Moulinex забезпечена 19 програмами, зауважень до якості випеченого хліба немає, і це відмінні показники.

Вимагається:

  • 400 г пшеничного борошна;
  • 250 г кукурудзяного шпалерного борошна;
  • 200 мл молока;
  • 100 мл мінеральної води;
  • 25 г меду;
  • 20 г солі;
  • 6 г куркуми;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 35 мл рослинного масла;
  • 1 головка цибулі;
  • 60 мл олії для обсмажування;
  • 50 р сиру фета.

Також можна зробити млинці з кукурудзяного борошна.

За посиланням ви знайдете чудові рецепти печива з кукурудзяного борошна.

Для пісного меню приготуйте коржі з кукурудзяного борошна за цим рецептом з фото.

Час: 3 години.

Кількість калорій: 348.

Готуємо:

  1. Підігріти молоко, додати мед, розмішати.
  2. Влити молочну суміш у ємність приладу, потім додати мінералку, обидва види борошна (просіяну), в один кут покласти сіль, у другий – куркуму, в третій – рафінована олія. По центру борошняний гірки зробити ямку, всипати дріжджі.
  3. Встановити режим Замішування дріжджового тіста» . На самому початку простежити за консистенцією тесту, якщо маса буде надто густий, додати рідину.
  4. Посмажити до золотистого кольору нашатковану цибулину. Покришити сир крейди.
  5. Через 1,5 години вийняти тісто, викласти половину в чашу, додати подрібнений сир і обсмажену цибулю.
  6. З допомогою електронної системи управління вибрати основну програму, колір скоринки, вага булки.
Якщо тісто при замісі виходить з грудками, а на дні чаші залишилося деяку кількість борошна, спробуйте підлити трохи води, приблизно 10 мл Якщо тісто занадто рідке і прилипає до рук, додайте по половині столової ложки борошна, оцінюючи густоту тіста після замісу. При коригуванні тесту прилад треба ставити на паузу, щоб уникнути травм.

Кулінарні хитрості

Коли кукурудзяний хліб не виходить, не поспішайте звинувачувати хлібопічку!

Прислухайтеся до порад досвідчених кулінарів:

  1. Для випічки хліба використовувати тільки ту програму, яку рекомендує виробник конкретної моделі для цього виду хліба. Наприклад, виріб з кукурудзяного борошна не можна випікати, використовуючи програму «Житній хліб».
  2. Кришку хлібопічки при випічці не відкривати, інакше буханець може впасти, а кірка стане горбистою і всередині порожній.
  3. Дріжджі з водою не повинні контактувати, інакше тісто просто опаде.
  4. Сіль, цукор, олія, дріжджі кладуться по різних кутах ємності.
  5. Недолік жирів зробить скоринку гумовою.
  6. При надлишках рідких компонентів хліб може не пропектися в середині або зверху (подібна проблема може виникнути, якщо в тісто покласти багато масла).
  7. Клейкий м'якуш після випічки може сигналізувати про брак солі або поганій якості борошна.

На відео — ще один рецепт приготування смачного кукурудзяного хліба в хлібопічці:

Побалувати себе смачним кукурудзяним хлібом може кожен власник сучасного кухонного «гаджета» – хлібопічки. У чашу приладу помістити в певному порядку рідку основу, кукурудзяне борошно, масло і трохи здобних добавок, вибрати програму, натиснути кнопку «Старт» – ось і все, що потрібно.

Що ще почитати: