Рецепти кукурудзяного хліба для приготування в хлібопічці
Смачний, пишний кукурудзяний хліб – це, звичайно, здорово. Його можна спекти домашній хлібопічки. Це дуже просто. Всього три кроки: покласти потрібні компоненти в спеціальну форму, встановити необхідну програму випічки і вийняти спечений хліб.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кукурудзяного борошна - | 160 р |
пшеничного борошна - | 160 р |
свіжого молока - | 170 мл |
рафінованої олії - | 15 мл |
цукрового піску - | 20 г |
кухонної солі - | ¾ Чайної ложки |
макових зерен - | 1 жменька |
сухих дріжджів - | 10 г |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 345 Ккал |
Без білка хліб ніколи не вийде м'яким і пишним, саме тому в безглютеновый кукурудзяний хліб додається пшеничне борошно.
Готуємо:
- Чашу вийняти з приладу, налити молоко. За бажанням його можна розвести кип'яченою водою у таких пропорціях: 85х85 або 100х70, де перша цифра позначає кількість молока.
- Додати рафінована олія. Воно може бути оливковою, соняшниковою або кукурудзяним на розсуд пекаря.
- Приправити отриману рідину цукром і сіллю. Потім насипати два види борошна.
- Додавати мак або обійтися без нього – вирішувати тому, хто займається випічкою. Однозначно макові зернятка прикрасять буханець хліба і додадуть їй особливий смак. Останній інгредієнт – дріжджі.
- Поставити чашу в прилад. Встановити програму «Білий хліб», розмір булки, колір верхньої кірки. Включити і чекати сигналу про завершення випічки.
- Після звукового сигналу вийняти кукурудзяний хліб з чаші, остудити.
На замітку: кожна хлібопічка забезпечена інструкцією, уважно прочитайте її, зазвичай виробник приладу рекомендує свій порядок закладки продуктів.
Кукурудзяний хліб без пшеничного борошна
Ще одна явна перевага домашньої хлібопічки в тому, що в ній можна готувати безглютеновый хліб з кукурудзяної і рисової муки, що абсолютно необхідно алергікам і діабетикам.
Вимагається:
- ¾ Звичайного склянки борошна кукурудзяного (дрібний помел);
- ¾ Звичайного склянки борошна кукурудзяного (помел);
- ¼ Склянки рисового борошна;
- 1 стакан молока;
- 25 г цукрового піску;
- 15 г солі;
- 8 г соди;
- 2 курячих яйця;
- 65 мл рафінованої олії (оливкової).
Час: 3,5 години.
Кількість калорій: 268.
Готуємо:
- У широкій мисці змішати яйця з 250 мл молока, потім суміш злегка підігріти і вилити у форму для хлібопічки. Додати рослинне масло. Сіль, соду і цукровий пісок помістити по різних кутах ємності хлібопічки.
- Всі види борошна змішати, засипати у форму, зробити по центру борошняний гірки невелике поглиблення, покласти дріжджі.
- На дисплеї вибрати основну програму, вага – 900 грам, колір верхньої кірочки – середній, натиснути кнопку «Старт».
- Після звукового сигналу про завершення процесу готування викласти хліб на решітку.
Випічка без молока
Кукурудзяний хліб легко приготувати на воді, мигдалевому молоці або будь-якому іншому заміннику молока.
Вимагається:
- 0,5 кг кукурудзяного борошна;
- 300 мл кефіру;
- 1 яйце;
- 35 мл рафінованої олії;
- 20 г цукру;
- 15 г солі;
- 10 г сухих дріжджів.
Час: 3 години.
Кількість калорій: 267.
Готуємо:
- Змішати в глибокій мисці яйце і 300 мл кефіру, отриману суміш нагріти до 37ºC, потім вилити в чашу хлібопічки. Додати рафінована олія. Засипати борошно. По центру борошняної суміші зробити воронку, всипати дріжджі.
- Сіль та цукровий пісок помістити по різних кутах чаші.
- На приладі вибрати базову програму, встановити вагу (900 г), колір скоринки (середній).
- Після завершення програми випічки вийняти чашу з приладу, дати хлібу охолонути, після чого дістати його з форми.
На замітку: не виймати хліб з чаші за допомогою ножа, треба користуватися лопаткою нейлонової
Як випікати в хлібопічка Gorenje
Хлібопічка Gorenje – невеликий прилад, що по розміру близьке до мікрохвильової печі. Необхідні інгредієнти для випічки засипаються в прямокутну чашу. Кришка закривається, натискається кнопка і в призначений час смачний хліб буде готовий.
Вимагається:
- 480 мл молочної сироватки;
- 40 г рафінованої олії;
- 15 г солі;
- 45 г цукрового піску;
- 200 г кукурудзяного борошна;
- 450 г пшеничного борошна;
- 16 г сухих дріжджів.
Час: 3,5 години.
Кількість калорій: 346.
Готуємо:
- В чашу хлібопічки налити підігріту сироватку, додати рафінована олія, воно додасть виробу пишність.
- Використовуючи двосторонню ложку (додається до приладу), покласти сіль, цукровий пісок.
- Обидва види борошна відміряти за допомогою ваг. Все-таки на око можна промахнутися, а хліб в результаті погано підійде. Змішати два види борошна.
- Гіркою всипати борошняну суміш в ємність приладу. По центру гірки зробити поглиблення, всипати дріжджі швидкодіючі. Важливо на цьому етапі приготування, щоб борошно практично не стикалася з рідиною.
- Вставити чашу в хлібопічку Gorenje, встановити базову програму, розмір буханки (кнопка «Loaf Size») – 750 г, колір скоринки (кнопка «Color».) – світлий.
- Натиснути старт. На дисплеї з'явиться час 3 години 30 хвилин.
- Після звукового сигналу про закінчення випічки вийняти відерце з кукурудзяним хлібом, встановити на підставку, залишити на 60 хвилин доходити. Остиглу буханець витягти з форми.
На замітку: якщо буханець вийшла зверху увігнутою, надалі варто зменшити кількість сухих дріжджів.
Рецепт кукурудзяного хліба для хлібопічки Moulinex
Хороша, якісна хлібопічка Moulinex забезпечена 19 програмами, зауважень до якості випеченого хліба немає, і це відмінні показники.
Вимагається:
- 400 г пшеничного борошна;
- 250 г кукурудзяного шпалерного борошна;
- 200 мл молока;
- 100 мл мінеральної води;
- 25 г меду;
- 20 г солі;
- 6 г куркуми;
- 10 г сухих дріжджів;
- 35 мл рослинного масла;
- 1 головка цибулі;
- 60 мл олії для обсмажування;
- 50 р сиру фета.
Також можна зробити млинці з кукурудзяного борошна.
За посиланням ви знайдете чудові рецепти печива з кукурудзяного борошна.
Для пісного меню приготуйте коржі з кукурудзяного борошна за цим рецептом з фото.
Час: 3 години.
Кількість калорій: 348.
Готуємо:
- Підігріти молоко, додати мед, розмішати.
- Влити молочну суміш у ємність приладу, потім додати мінералку, обидва види борошна (просіяну), в один кут покласти сіль, у другий – куркуму, в третій – рафінована олія. По центру борошняний гірки зробити ямку, всипати дріжджі.
- Встановити режим Замішування дріжджового тіста» . На самому початку простежити за консистенцією тесту, якщо маса буде надто густий, додати рідину.
- Посмажити до золотистого кольору нашатковану цибулину. Покришити сир крейди.
- Через 1,5 години вийняти тісто, викласти половину в чашу, додати подрібнений сир і обсмажену цибулю.
- З допомогою електронної системи управління вибрати основну програму, колір скоринки, вага булки.
Кулінарні хитрості
Коли кукурудзяний хліб не виходить, не поспішайте звинувачувати хлібопічку!
Прислухайтеся до порад досвідчених кулінарів:
- Для випічки хліба використовувати тільки ту програму, яку рекомендує виробник конкретної моделі для цього виду хліба. Наприклад, виріб з кукурудзяного борошна не можна випікати, використовуючи програму «Житній хліб».
- Кришку хлібопічки при випічці не відкривати, інакше буханець може впасти, а кірка стане горбистою і всередині порожній.
- Дріжджі з водою не повинні контактувати, інакше тісто просто опаде.
- Сіль, цукор, олія, дріжджі кладуться по різних кутах ємності.
- Недолік жирів зробить скоринку гумовою.
- При надлишках рідких компонентів хліб може не пропектися в середині або зверху (подібна проблема може виникнути, якщо в тісто покласти багато масла).
- Клейкий м'якуш після випічки може сигналізувати про брак солі або поганій якості борошна.
На відео — ще один рецепт приготування смачного кукурудзяного хліба в хлібопічці:
Побалувати себе смачним кукурудзяним хлібом може кожен власник сучасного кухонного «гаджета» – хлібопічки. У чашу приладу помістити в певному порядку рідку основу, кукурудзяне борошно, масло і трохи здобних добавок, вибрати програму, натиснути кнопку «Старт» – ось і все, що потрібно.