Як приготувати полуничний крем для торта
Ідеальним варіантом для смачного, ніжного і апетитного торта буде полуничний крем. У літній час В нього можна додавати стиглу ягоду прямо з грядки, а в зимовий сезон підійдуть заморожені плоди.
Приготування полуничного крему для торта нескладна, його можна зробити всього за 15 хвилин, а результат завжди просто відмінний. Після просочення торт виходить ніжним, поживним і неймовірно апетитною. А аромат полуниці надає випічці приємні смакові якості. Отже, розглянемо популярні варіанти приготування крему з полуницею.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершків молочних густий і жирної консистенції - | 2-3 склянки |
свіжої або замороженої полуниці - | 400-500 грам |
цукрової пудри - | 200-250 грам |
м'ятного лікеру або джина - | 1-2 великі ложки |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Процес приготування:
- Загальний обсяг вершків розділити на дві рівні частини.
- Одну частину змішати з цукровою пудрою і нагріти на водяній бані.
- Після того як цукрова пудра повністю розчиниться, можна ємність знімати.
- Полуницю очистити від плодоніжок і добре промити.
- Ягоду перекласти в друшляк і залишити, щоб стекла вода.
- Далі в блендері змолоти полуницю до утворення пюре.
- Налити до ягодному пюре вершки і перемішати.
- Викласти другу частину вершків з цукровою пудрою і додати лікер або джин.
- Наприкінці добре збити блендером. Повинен вийти однорідний крем з легкою консистенцією.
Полунично-банановий
Готувати будемо з наступних компонентів:
- полуниця – 1 склянку;
- банан – 1-2 штуки;
- вершки жирні густі – 300 мл;
- цукрова пудра – 150 грам;
- желатин – 5 грам.
На приготування знадобиться 30-40 хвилин.
Калорійність – 157 ккал.
Як потрібно робити:
- Для початку заливаємо желатин водою, щоб він розпух.
- Далі промиваємо полуницю, очищаємо від плодоніжок.
- Банани очистити від шкірки.
- Викладаємо фрукти і ягоди в блендер і подрібнюємо. У результаті повинно вийти однорідне пюре.
- Для того щоб прибрати все насіння полуниці, пюре протираємо через сито.
- Далі в чашку викладаємо вершки, засипаємо до них цукрову пудру.
- Збиваємо вершки за допомогою блендера або міксера до однорідної і пишної консистенції.
- Далі викладаємо фруктово-ягідну суміш і продовжуємо збивати.
- В кінці додаємо желатин і ще раз добре розмішуємо.
- Готовий крем використовуємо для змащування коржів для торта.
Сметанний
Компоненти для приготування:
- півтора склянки свіжої або замороженої полуниці;
- сметана – 400 грам;
- цукровий пісок або цукрова пудра – 180 грам.
Процес приготування займе 40 хвилин.
Калорійність – 215 ккал.
Процедура приготування:
- Сметану заздалегідь охолоджуємо в холодильнику.
- Далі перекладаємо сметану в чашу, додаємо цукрову пудру і добре збиваємо блендером, поки вона не стане густою.
- Прибираємо сметану з пудрою в холодильник на деякий час, щоб маса охолола.
- Тим часом перебираємо ягоду, погану і зіпсовану краще прибрати.
- Зрізаємо плодоніжки і добре промиваємо полуницю.
- Велику полуницю розрізаємо на кілька частин, дрібну залишаємо.
- Далі викладаємо в чашу блендера і перемелюємо до стану пюре.
- Після цього сметану з'єднуємо з ягідним пюре.
- Добре перемішуємо до отримання однорідного крему з густою консистенцією.
Заварний
Які інгредієнти будуть потрібні:
- склянка полуниці;
- молоко – 400 мл;
- 50-60 грам борошна;
- цукровий пісок – 150 грам;
- невеликий шматок вершкового масла – 50-60 грам;
- щіпка ванільного цукру;
- яйця – 1-2 штуки.
Процес приготування займе близько години.
Калорійність – 178 ккал.
Як правильно робити:
- Полуницю добре перебираємо, плодоніжки зрізаємо. Ягоду промиваємо, перекладаємо в ємність, у якій будемо її подрібнювати. Далі за допомогою блендера перетворюємо полуницю в пюре.
- Розбиваємо в полуничну масу яйце, якщо яйця невеликого розміру, то беремо кілька. Засипаємо цукровий пісок і ретельно розмішуємо до однорідності.
- Додаємо борошно і ванільний цукор. За допомогою міксера або блендера розмішуємо до однорідної маси.
- У сотейник наливаємо молоко і ставимо на вогонь. Як тільки молоко почне кипіти, у нього повільно вливаємо полуничну суміш і при цьому постійно помішуємо.
- Варимо до тих пір, поки маса не почне загусати. Знімаємо крем з вогню, викладаємо в нього кілька шматочків вершкового масла. Крем ретельно перемішуємо і даємо трохи постояти, щоб він охолов.
- Після цього використовуємо для змащування торта.
Як спекти полуничний торт з сирним кремом
Для приготування бісквіта будуть потрібні наступні інгредієнти:
- яйця – 3 штуки;
- борошно – 100 грам;
- цукровий пісок – 100 грам;
- розпушувач – 10 грам.
Компоненти для крему:
- полуниця – близько склянки;
- цукровий пісок або пудра – 1 склянка;
- вершкове масло – 80 грам;
- сир – 250 грам;
- склянка сметани;
- нежирні вершки – 250-280 мл;
- 2 великі ложки цукру;
- желатин – 20 грам.
Що потрібно для прикраси:
- полуниця свіжа – 300 грам;
- желе швидкого приготування – 1 упаковка.
Процес приготування займе 4-5 годин.
Калорійність – 289 ккал.
Як потрібно робити:
- У чашку розбиваємо яйця, насипаємо до них цукровий пісок і починаємо збивати міксером до утворення піни, приблизно 7-8 хвилин.
- Борошно просіваємо і змішати з розпушувачем. Далі пересипаємо сухі компоненти в суміш з яєць і цукру. Знову за допомогою міксера збиваємо все до отримання однорідної і пишної консистенції.
- Форму для запікання змащуємо маслом або застеляємо спеціальним папером. Виливаємо тісто у форму і ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 8-10 хвилин.
- Виймаємо готовий бісквіт, залишаємо трохи постояти, щоб він охолов. Остиглий бісквіт розрізаємо вздовж на кілька коржів.
- Потім приступаємо до приготування крему. Желатин замочуємо в невеликій кількості води. Полуницю промиваємо, видаляємо плодоніжки, також вибираємо зіпсовану ягоду. За допомогою блендера перетворюємо ягоду в пюреобразную масу, підсипаємо до неї цукор або цукрову пудру і продовжуємо розмішувати. У результаті повинна вийти однорідна суміш.
- Невеликою кількістю полуничного пюре промазуємо коржі, щоб вони просочилися ароматом і соком ягоди.
- Решту полуничну масу перекладаємо в сотейник і ставимо на вогонь прогріватися. Додаємо до неї набряклий желатин, прогріваємо до кипіння, при цьому перемішуємо, щоб желатин повністю розчинився. Як тільки маса почне кипіти, відразу ж знімаємо з вогню.
- Свіжу полуницю ріжемо невеликими шматочками і розкладаємо між коржами і зверху.Сир протираємо через сито до отримання сирної маси.Вершкове масло прогріваємо в мікрохвильовці 2-3 хвилини, щоб воно стало м'яким.
- У сир викладаємо масло і сметану, додаємо полуничну масу з желатином. Для розмішування використовуємо міксер, збиваємо до утворення однорідного крему.Вершки з'єднайте з цукром і також збиваємо міксером до отримання пишної маси. Вводимо вершки в сирний крем і ще раз ретельно збиваємо міксером.
- Далі змащуємо рясно коржі кремом зі всіх сторін. Залишився виливаємо крем і прибираємо торт в холодильник на 40 хвилин, за цей час крем повністю не застигне.
- Тим часом робимо желе по інструкції, яка вказана на упаковці. Залишилася полуницю розрізаємо на тонкі кружечки і викладаємо зверху на сирний крем по колу. Заливаємо зверху тонкий шар желе і прибираємо в холодильник торт ще на 15 хвилин.
- Після цього знову дістаємо торт з холодильника, виливаємо залишки желе і ставимо назад приблизно на 2-3 години.
- Готовий торт розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл до чаю.
На відео — рецепт дуже смачного торта з полуничними вершками і сирним кремом:
Рецепт шоколадного торта з полуничним кремом
Для приготування тесту будуть потрібні наступні інгредієнти:
- какао-порошок – 20 грам;
- борошно – 90 грам;
- яйця – 4 штуки;
- цукровий пісок або пудра – 130 грам;
- крохмаль – 40 грам.
Інгредієнти для ягідного крему:
- вершки жирні – 600 мл;
- желатин – 16 грам;
- цукровий пісок – стакан;
- половина кілограма полуниці.
Для начинки:
- 500 грам свіжої полуниці.
Продукти для вершкового крему:
- вершки – 600 мл;
- яєчні жовтки – 6 штук;
- цукровий пісок – 4 великі ложки;
- молоко – 90 мл;
- желатин – 12 грам.
Для глазурі:
- шоколад чорний – 300 грам;
- молоко – ½ склянки;
- сироп з полуниці – 3 великі ложки.
Додаткові інгредієнти:
- ванільний цукор – 1 пакет;
- вершки – 1 склянку.
На приготування буде потрібно 4-5 годин.
Калорійність – 296 ккал.
Як правильно готувати:
- Починаємо приготування тіста. У миску розбиваємо яйця і насипаємо цукровий пісок. Збиваємо за допомогою міксера або блендера. Далі засипаємо крохмаль, какао-порошок і борошно. Замішуємо все до отримання однорідної маси.
- Форму для запікання беремо роз'ємну, змащуємо з усіх боків маслом. Виливаємо у форму тісто, щоб воно рівномірно розподілилася.
- Прогріваємо духовку до 220 градусів і прибираємо в неї форму. Залишаємо запікати протягом 25-30 хвилин.
- У чашку насипати 3 ложки желатину і заливаємо холодною водою, щоб він розпух. Ягоду засипаємо цукром-піском і ставимо варитися. Варимо полуницю до тих пір, поки ягоди не стануть м'якими.
- Після цього знімаємо полуницю з вогню, перетираємо до однорідного стану. Заливаємо в ягідну масу желатин і перемішуємо.
- Вершки збиваємо до пишного стану. Змішуємо їх з ягідної сумішшю.
- Корж розрізаємо вздовж на дві половинки. Промазуємо коржі кремом, зверху і всередині викладаємо промиті ягоди. Бажано полуницю нарізати невеликими шматочками. Прибираємо торт в холодильник хвилин на 30, щоб крем застиг.
- Далі приступаємо до приготування вершкового крему. У воді розчиняємо желатин і залишаємо його на деякий час, щоб він розпух. Викладаємо в миску жовтки, засипаємо цукровий пісок і ретельно перетираємо до однорідності. У сотейник наливаємо молоко, ставимо на плиту і нагріваємо. Після закипання починаємо поступово вливати жовтки і при цьому постійно помішуємо.
- Відварюємо до загустіння і потім вводимо желатин. Знімаємо суміш з вогню.
- Вершки кладемо в чашку і збиваємо міксером до пишної суміші. Далі змішуємо вершки з кремом з молока і жовтків і добре розмішуємо. Виймаємо з холодильника торт і промазуємо між коржами і зі всіх сторін вершковим кремом.
- Знову прибираємо десерт в холодильник для просочення і застигання.
- Потім приступаємо до приготування глазурі. Кип'ятимо Молоко. Далі шоколад натираємо на дрібній тертці і додаємо в гаряче молоко. Заливаємо полуничний сироп і добре перемішуємо. Остуджуємо глазур і поливаємо торт з усіх боків.
- Вершки з'єднуємо з ваніліном і добре збиваємо до стійкої піни. Прикрашаємо торт збитими вершками, і свіжою ягодою.
- Поміщаємо в холодильник до повного застигання на 2-3 години.
Порадуйте гостей вишуканим десертом. Читайте, як зробити полуницю в шоколаді.
Як приготувати смузі з полуниці і банана, можна дізнатися тут.
З рецептом полуниці з вершками можна ознайомитися за цим посиланням.
Корисні поради
- полуниця відмінно поєднується з малиною, смородиною, вишнею;
- для прикраси торта можна використовувати шоколадне драже різного кольору, тертий шоколад, різні ягоди;
- щоб крем краще тримав форму, у нього обов'язково потрібно додати желатин.
Приготування крему з полуницею – досить захоплюючий і цікавий процес, який сподобається кожній господині. Його можна буде використовувати не тільки для прикраси торта, але і для іншої випічки. А якщо ви додасте та інші ягоди та фрукти, то смак крему стане тільки краще.
На відео — ще один рецепт приготування смачного торта з полуничними вершками: