Як приготувати ситний бутерброд з куркою
Здається, що може бути простіше, вірно? Але прочитайте хоча б одним оком наші рецепти. Це настільки смачно, що слина виділяється відразу ж. Не пошкодуйте трохи вашого часу, результат буде вище всіх похвал!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
майонезу - | 240 г |
вершкового масла - | 50 г |
соку лимона - | 30 мл |
маринованого перцю халапеньо - | 120 г |
червоного гострого перцю - | 2 дрібку |
картопляного крохмалю - | 30 г |
курячого філе - | 250 г |
чорного перцю - | 15 г |
чіабатта - | 1 шт. |
яблучного оцту - | 180 мл |
сиру - | 240 г |
масла - | 20 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 280 Ккал |
Як готувати сендвіч з куркою і сиром:
- Майонез викласти в невелику миску, влити до нього оцет і сік лимона, перемішати;
- Доповнити все крохмалем, чорним і червоним перцем;
- Всі компоненти перемішати і накрити, прибрати в холодильник;
- Курку зачистити від жиру, вимити й обсушити;
- Нарізати соломкою і викласти в сковороду, влити олію;
- Обсмажити м'ясо до повної готовності, приправити за смаком і викласти на серветки;
- Халапеньо витягнути з маринаду, дрібно порубати гострим ножем;
- Чіабатту порізати на дванадцять шматочків;
- Масло попередньо вийняти, щоб стало м'яким, і з ним можна було працювати;
- Змастити всі скибочки чіабати і викласти шість штук у нагріту сковороду маслом вниз;
- Сир подрібнити, як і зазвичай, теркою;
- На чіабатти викласти курку, трохи соусу з холодильника, трохи сиру і така ж кількість перцю халапеньо;
- Зверху прикрити все це залишилися шматочками чіабатти маслом до верху;
- Смажити сендвічі за три хвилини з кожної сторони;
- Потім подавати до столу з соусом, що залишився.
Клаб-сендвіч з куркою і помідорами
- 370 г курячого м'яса;
- 3 листків салату;
- 6 шматочків тостового хліба;
- 160 г сиру;
- 2 томата;
- 4 шматочки часнику;
- 130 мл майонезу;
- 10 г куркуми;
- 20 мл соєвого соусу.
Час: 40 хв.
Калорії: 162.
Як правильно приготувати:
- Куряче філе попередньо прополоскати проточною водою;
- Після цього обсушити сухими серветками і викласти на робочу поверхню;
- Гострим ножем зрізати всі зайві прожилки і скласти філе в сотейник;
- Влити достатня кількість води і помістити посуд на вогонь;
- Включити на максимум і дати закипіти;
- Коли мета досягнута, зняти пінку з поверхні шумівкою або ложкою;
- Варити протягом тридцяти хвилин, можна додати спеції за смаком;
- Коли курка готова, зняти її з вогню, але остудити в бульйоні;
- Потім витягнути її і дрібно порізати гострим ножем;
- Томати обполоснути, зробити надрізи на шкірці і скласти їх в глибоку ємність;
- Закип'ятити достатня кількість води і залити нею помідори;
- Через хвилину витягнути овочі і остудити;
- Потім очистити від шкірки і нарізати тонкими кільцями;
- Часник почистити і з допомогою чесночницы подрібнити його;
- Додати майонез, перемішати і доповнити все куркумою, соєвим соусом і чорним перцем за смаком, ще раз добре з'єднати, до однорідного смаку;
- Хліб порізати трикутниками, щоб в результаті отримати традиційні сендвічі;
- Змастити шість половинок соусом, викласти зверху курку;
- Сир нарізати скибочками і викласти поверх м'яса на кожен трикутник;
- Викласти помідори і знову соус;
- Обполоснути салатні листя, порізати на половинки і викласти на соус;
- Прикрити половинками хліба і подавати до столу.
Сендвіч з куркою і беконом
- 4 шматочка тостового хліба;
- 10 мл майонезу;
- 1 томат;
- 4 листків салату;
- 6 слайсів бекону;
- 260 г курячого філе.
Час: 35 хв.
Калорії: 77.
Обробка продуктів:
- Сковороду трохи розігріти і викласти на неї шматочки хліба;
- Підсушити їх з обох сторін приблизно по тридцять секунд;
- Перекласти на тарілку, а в сковороду викласти бекон;
- Масла не потрібно, так як бекон буде виділяти його сам;
- Обсмажувати по п'ять хвилин з боку до стану хрусткою чіпси;
- Куряче м'ясо промити проточною водою, обсушити його;
- Зрізати всі жирові нитки і плівки, розрізати грудку на дві частини вздовж;
- Отримані шматочки м'яса викласти в сковороду і обсмажити до готовності з обох боків на маслі з бекону;
- Томат за цей час помити і нарізати тонкими кільцями;
- Два шматочки хліба змастити майонезом і викласти зверху листи салату;
- На них, у свою чергу, шматочки бекону і потім помідори;
- Зверху відбивну з курки і другий шматок хліба.
Бутерброд з копченою куркою
- 3 шматочка тостового хліба;
- 2 листків салату;
- 70 г корейської моркви;
- 20 мл майонезу;
- 120 г копченої курки.
Час: 15 хв.
Калорії: 87.
Готуємо смачний сендвіч:
- Листя салату промити і обсушити від крапель води;
- Курку трохи підігріти і нарізати її тоненькими слайсами;
- Два шматочка з трьох змастити майонезом;
- На один з них викласти половину моркви, лист салату і кілька скибочок м'яса;
- Накрити другим змазаним хлібом майонезом до верху;
- На нього викласти те ж саме. Тобто, половину моркви, лист салату і залишки курки;
- Накрити все це третім шматочком хліба і помістити сендвіч на сковорідку;
- Обсмажити з обох сторін по кілька хвилин і можна подавати.
Читайте як приготувати підливу з курячої печінки — простий і смачний соус до лбому гарніру.
Візьміть на замітку рецепти бутербродів з крабовими паличками — дуже прості рецепти закуски.
У багатьох кухнях світу зустрічаються варіанти страв овочів і м'яса — спробуйте ще один рецепт капусти з реберцями.
Соус – вірний супутник сендвіча
- 150 г вершкового масла;
- 2 р солі;
- 3 яйця;
- 15 мл соку лимона;
- 15 мл води.
Час: 15 хв.
Калорії: 399.
Готування соусу для сендвіча з куркою:
- У першу чергу потрібно поділити масло на три частини: одну велику і дві менші;
- У сотейник покласти велике масло і розтопити його на маленькому вогні;
- Потім зняти з вогню і зайнятися яйцями;
- Відокремити і в різні миски (білки від жовтків) і спочатку збити жовтки до збільшення в об'ємі, а також до зміни в кольорі;
- Після цього додати воду, сіль і лимон, збити ще трохи;
- Покласти до жовтків шматочок масла і прибрати масу на водяну баню;
- Почати і продовжувати збивати, поки маса не перетвориться в загустілий крем;
- Коли мета досягнута, додати другий шматочок масла і ще раз збити майбутній соус;
- Після того, як він став однорідним, почати вливати розтоплене масло, але потроху і ні в якому разі не переставати збивати;
- Збивати до тих пір, поки не вийде консистенція густих збитих вершків;
- Приправити соус за смаком і можна використовувати його за призначенням.
Сендвічі створені для того, щоб хоч якось урізноманітнити робочі будні. Їх легко приготувати, але при цьому в них багато звичайних (!) інгредієнтів і вони не складаються лише з шинки і сиру. Хіба це не варто вашої оцінки?