18 июнь 2019 4 869

Рецепти домашніх цукерок з сухого молока

Останнім часом у світі спостерігається тенденція переходу до більш здорового харчування та вегетаріанства. Деяким дуже складно змусити себе правильно харчуватися, адже насправді складно відмовитися від смачних солодощів, цукерок і випічки. Але ця проблема легко вирішується: не треба повністю прибирати з раціону солодощі, варто лише замінити їх на більш корисні.

Цукерки з сухого молока з додаванням какао
Інгредієнти Кількість
порошкове молоко - 1 ст.
вершкове масло - 100 г
вода дистильована - 100 мл
цукор - 300 г
какао порошок - за бажанням
мелений кардамон, ваніль і кориця - по ½ ч. л.
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал

Звичайний молочний продукт згущують, а потім за допомогою спеціального обладнання випарюють. В порошковому молоці зберігаються всі корисні речовини, що і в звичайному. Такий знежирений варіант включають до складу корисних продуктів харчування, наприклад дієтичних солодощів.

  1. Очищену воду налити в невелику каструлю і насипати в неї цукор.
  2. Постійно помішуючи цукор, довести масу до кипіння.
  3. Охолоджене вершкове масло нарізати кубиками і все висипати в каструлю.
  4. Дати йому розчинитися протягом ще 5 хвилин, постійно помішуючи.
  5. У глибокій мисці змішати всі інгредієнти.
  6. З усіх компонентів повинно вийти м'яке тісто, яке не липне до рук.
  7. Коли заготовочное тісто буде необхідної консистенції, відправити в холодильник на півгодини.
  8. Охолоджене тісто ліпиться простіше, тому буде легко сформувати бажані солодощі.
  9. Можна просто скачати з маси кульки або використовувати форми під лід або печиво.
  10. Готові продукти слід розмістити на накритому пергаментом дошці або, якщо вони вже пристойно застигли, перекласти в скляний контейнер.

Зберігаються такі цукерки в холодильнику не більше тижня.

Трюфелі з горіхами

Часта проблема всіх худнуть – це солодощі. Дуже складно буває відмовитися від звичної плитки шоколаду, але якщо привчити організм до більш корисному варіанту, то можна насолоджуватися смаком страви і одночасно худнути. Особливо корисні десерти, у складі яких є волоські горіхи, оскільки в них містяться рослинні білки і вітаміни з поліненасиченими кислотами.

Склад:

  • порошкове молоко – 1 ст.;
  • вода кип'ячена — 110 мл;
  • масло топлене — 170 гр;
  • цукровий пісок — 150 гр;
  • какао порошок — 100 гр;
  • фундук і волоські горіхи – по 1 ст.

Для тих, хто стежить за рівнем цукру крові, можна зробити цукерки для діабетиків.

Спробуйте сироїдні цукерки з фініків, приготовані за цим рецептом.

На святковому столі добре будуть виглядати фрукти в шоколаді на шпажках. Тут можна дізнатися, як зробити.

Необхідний час: 1 година 15 хвилин.

Калорії: 300 ккал.

  1. Молоко і какао перемішати до однорідності глибокої скляній мисці. У каструльку висипати весь цукровий пісок і налити топлене масло з водою.
  2. Включити самий маленький вогонь і, постійно заважаючи, варити протягом 10 хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися.
  3. Коли рідка частина буде готова, тонкою цівкою влити її в миску з іншими інгредієнтами. Все акуратно і дуже ретельно перемішати так, щоб вийшла одна маса.
  4. Дати йому злегка охолонути, а потім відправити в холодильник.
  5. В ідеалі тісто повинно охолонути протягом 3-4 годин, але можна витримати і 30 хвилин. Чим більше вона буде стояти в холодильнику, тим легше буде зліпити якісь солодкі фігурки.
  6. Відщипнути від кулі тесту невеликі шматочки. Кожен шматочок розкачати в корж і в центр вкласти фундук. Корж скатати в кулю так, щоб фундук не було видно.
  7. Волоські горіхи розмолоти в кавомолці до потерті. Кожен кульку обваляти в волоських крихтах.
  8. Можна використовувати і какао для присипки.

Ті вигадки, які залишаться, зберігаються в холодильнику в закритій ємності. Термін їх зберігання тривалий (кілька тижнів), але краще з'їсти все в перші 7 днів, а потім готувати свіжі.

Цукерки з сухого молока і кураги

Подібний варіант третього страви стане чудовою прикрасою святкового столу. Його легко готувати, а продукти в складі не просто смачні, але й корисні. Замість арахісу можна використовувати інші горіхи на свій розсуд, також можна додати чорнослив або фініки в склад.

Продукти:

  • порошкове молоко – 0,3-0,5 кг;
  • цукор – 100 гр;
  • холодна вода – 1/3 ст.;
  • вершкове масло – 60 гр;
  • сушена кокосова м'якоть – 200 гр;
  • арахіс – 80-90 гр;
  • олія для смаження – 2 ст. л.;
  • родзинки і курага – до 100 гр.

Необхідний час: 1,5 години.

Калорійність: 280 ккал.

  1. У залізному ковшике нагріти на середньому вогні воду. Масло порубати на шматочки і кинути в окріп. Дочекатися, поки воно повністю розчиниться. Насипати цукровий пісок.
  2. Варто врахувати, що якщо в якості начинки використовуються фініки, то в результаті страва буде дуже солодким, тому можна знизити загальну кількість цукру.
  3. Як тільки весь цукор розчиниться, вилити отриманий сироп у скляну миску. Дати охолонути до кімнатної температури.
  4. Очищений арахіс обсмажити з маслом. Якщо горіхи були в шкірці, то після обжарювання видалити її.
  5. Арахіс подрібнити в кавомолці або блендері.
  6. Кокосову м'якоть розділити на 2 частини і одну з них підсмажити на сковороді до золотистого кольору.
  7. Курагу і родзинки обдати окропом і подрібнити ножем або в блендері.
  8. В остиглий сироп просіяти молоко. Всі заважати дерев'яною ложкою, поки не утвориться однорідна маса. По консистенції суміш повинна бути густою, як сметана.
  9. Додати в тісто сухофрукти, арахіс і необжаренную половину кокосової стружки. Миску поставити на 15 хвилин у холодильник.
  10. З охолодженої маси скачати кульки і обваляти кожен з них обсмаженої стружці. Подавати до столу з гарячими напоями.

Таке блюдо зберігається в холодильнику до 30 днів, варто лише помістити її в ємність з кришкою.

Снігові кульки з кокосовою стружкою

Кокос надає стравам особливий тропічний смак. А ось цукерки з них стають корисним і смачним подобою «Рафаелло».

Інгредієнти:

  • масло топлене – 100 гр;
  • цукрозамінник – 80 гр;
  • вершки – 30 мл;
  • вода – 2,5 ст.;
  • ванільна есенція – 3-4 краплі;
  • молочна суміш – 0,5 кг;
  • стружка кокосового горіха – 40 гр.

Час приготування: 1 год.

Калорії: 350 ккал.

  1. Цукрозамінник висипати у воду і нагріти все на повільному вогні. Почекати, поки цукрозамінник розчиниться, потім влити вже розтоплене масло.
  2. Довести сироп до однорідності і зняти з вогню. У глибоку тарілку висипати суміш. Тонкою цівкою влити гарячий сироп і добре перемішати.
  3. У тесті можуть утворюватися грудочки, тому слід заважати так довго, поки вони не зникнуть.
  4. Капнути ваніль в тісто, насипати половину кокосової м'якоті і при бажанні додати інші прянощі.
  5. Відправити майбутнє третє блюдо в прохолодне місце на 20 хвилин, а потім вже з охолодженої маси зліпити кульки.
  6. Кульки добре обваляти в кокосі. Подавати до столу або перекласти на пергаментний папір і відправити в холодильник.

Такі смаколики можна зробити для когось і, красиво упакувавши, подарувати в якості солодкого презенту.

На відео — детальна інструкція з приготування цукерок з сухого молока і кокосової стружки в домашніх умовах:

Варіант приготування солодощів з сухого молока та згущеного молока

Згущене молоко може стати прекрасним цукрозамінником. При приготуванні можна урізноманітнити солодощі і додати і звичайну згущене молоко, і варену.

Склад:

  • кешью — 70 гр;
  • сухе молоко — 3 ст. л;
  • згущене молоко — 4 ст. л.;
  • м'якоть кокоса сушена — 3 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 390 калорій.

  1. Два види молока змішати
  2. В отриману густу суміш всипати подрібнені горіхи кешью.
  3. Подрібнювати горіхи краще з допомогою кавомолки, щоб не було великих шматочків, інакше можна за необережності пошкодити зуби.
  4. Набирати масу ложкою і формувати з неї кульки, якщо вона буде прилипати до рук – змочити їх в холодній воді.
  5. Обваляти кульки в стружці і відправити їх застигати в холодильник на 60 хвилин.

Коли цукерки стануть твердими, подавати до столу з гарячим чаєм.

Рецепт з Дюкану

П'єр Дюкан розробив унікальні дієти, за допомогою яких можна змінити вагу і фігуру. Існують певні правила харчування за Дюкану. Але вони не забороняють їсти солодке, лише б десерти відповідали вимогам.

Інгредієнти:

  • сухе знежирене молоко – 4 ст. л.;
  • молоко знежирене – 150 мл;
  • підсолоджувач, стійкий до термообробці – 4 табл.

Час приготування: 15 хвилин + час на заморозку.

Калорії: 210 ккал.

  1. Порошкове молоко нагріти в сотейнику на повільному вогні.
  2. Гріти так довго, щоб порошок став коричневого кольору (трохи світліше вареного згущеного молока).
  3. Налити молоко.
  4. Таблетки розтовкти в порошок і додати до суміші в сотейник.
  5. Все змішати до однорідності.
  6. Суміш процідити і розлити у форми для льоду.
  7. Заморозити в холодильнику.

Для більшої густоти можна злегка змінити склад і взяти 6 ст. ложок суміші на 100 мл молока.

Корисні поради

Як і при приготуванні звичайних десертів, в процесі створення корисних можна експериментувати з продуктами:

  1. Брати будь-які горіхи, вони додадуть особливий смак і зроблять продукт більш поживним.
  2. Краще всього класти в такий десерт фундук і мигдаль.
  3. В якості прянощів можна використовувати есенцію ванілі, мелений кардамон, ванільний цукор, корицю, гвоздику, мелений мускатний горіх, імбир і цедру лимонів і апельсинів.
  4. Обвалювати готові кульки можна у вівсяних пластівцях, какао, насінні кунжуту, мелених насіння, пекарських присипках, стружці шоколаду.
  5. Замість цукру можна використовувати замінники, мед або будь-глазур.

На відео — корисні поради з приготування цукерок з сухого молока своїми руками:

Такі десерти приносять одне задоволення, як смакові, так і моральне, адже, вживаючи їх, можна не бояться погладшати і не звинувачувати себе за зайвий шматочок. Варто лише раз спробувати такий варіант звичного десерту і він стане постійним гостем за вечірнім чаєм.

Що ще почитати: