Рецепти домашніх цукерок з сухого молока
Останнім часом у світі спостерігається тенденція переходу до більш здорового харчування та вегетаріанства. Деяким дуже складно змусити себе правильно харчуватися, адже насправді складно відмовитися від смачних солодощів, цукерок і випічки. Але ця проблема легко вирішується: не треба повністю прибирати з раціону солодощі, варто лише замінити їх на більш корисні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
порошкове молоко - | 1 ст. |
вершкове масло - | 100 г |
вода дистильована - | 100 мл |
цукор - | 300 г |
какао порошок - | за бажанням |
мелений кардамон, ваніль і кориця - | по ½ ч. л. |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 240 Ккал |
Звичайний молочний продукт згущують, а потім за допомогою спеціального обладнання випарюють. В порошковому молоці зберігаються всі корисні речовини, що і в звичайному. Такий знежирений варіант включають до складу корисних продуктів харчування, наприклад дієтичних солодощів.
- Очищену воду налити в невелику каструлю і насипати в неї цукор.
- Постійно помішуючи цукор, довести масу до кипіння.
- Охолоджене вершкове масло нарізати кубиками і все висипати в каструлю.
- Дати йому розчинитися протягом ще 5 хвилин, постійно помішуючи.
- У глибокій мисці змішати всі інгредієнти.
- З усіх компонентів повинно вийти м'яке тісто, яке не липне до рук.
- Коли заготовочное тісто буде необхідної консистенції, відправити в холодильник на півгодини.
- Охолоджене тісто ліпиться простіше, тому буде легко сформувати бажані солодощі.
- Можна просто скачати з маси кульки або використовувати форми під лід або печиво.
- Готові продукти слід розмістити на накритому пергаментом дошці або, якщо вони вже пристойно застигли, перекласти в скляний контейнер.
Зберігаються такі цукерки в холодильнику не більше тижня.
Трюфелі з горіхами
Часта проблема всіх худнуть – це солодощі. Дуже складно буває відмовитися від звичної плитки шоколаду, але якщо привчити організм до більш корисному варіанту, то можна насолоджуватися смаком страви і одночасно худнути. Особливо корисні десерти, у складі яких є волоські горіхи, оскільки в них містяться рослинні білки і вітаміни з поліненасиченими кислотами.
Склад:
- порошкове молоко – 1 ст.;
- вода кип'ячена — 110 мл;
- масло топлене — 170 гр;
- цукровий пісок — 150 гр;
- какао порошок — 100 гр;
- фундук і волоські горіхи – по 1 ст.
Для тих, хто стежить за рівнем цукру крові, можна зробити цукерки для діабетиків.
Спробуйте сироїдні цукерки з фініків, приготовані за цим рецептом.
На святковому столі добре будуть виглядати фрукти в шоколаді на шпажках. Тут можна дізнатися, як зробити.
Необхідний час: 1 година 15 хвилин.
Калорії: 300 ккал.
- Молоко і какао перемішати до однорідності глибокої скляній мисці. У каструльку висипати весь цукровий пісок і налити топлене масло з водою.
- Включити самий маленький вогонь і, постійно заважаючи, варити протягом 10 хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися.
- Коли рідка частина буде готова, тонкою цівкою влити її в миску з іншими інгредієнтами. Все акуратно і дуже ретельно перемішати так, щоб вийшла одна маса.
- Дати йому злегка охолонути, а потім відправити в холодильник.
- В ідеалі тісто повинно охолонути протягом 3-4 годин, але можна витримати і 30 хвилин. Чим більше вона буде стояти в холодильнику, тим легше буде зліпити якісь солодкі фігурки.
- Відщипнути від кулі тесту невеликі шматочки. Кожен шматочок розкачати в корж і в центр вкласти фундук. Корж скатати в кулю так, щоб фундук не було видно.
- Волоські горіхи розмолоти в кавомолці до потерті. Кожен кульку обваляти в волоських крихтах.
- Можна використовувати і какао для присипки.
Ті вигадки, які залишаться, зберігаються в холодильнику в закритій ємності. Термін їх зберігання тривалий (кілька тижнів), але краще з'їсти все в перші 7 днів, а потім готувати свіжі.
Цукерки з сухого молока і кураги
Подібний варіант третього страви стане чудовою прикрасою святкового столу. Його легко готувати, а продукти в складі не просто смачні, але й корисні. Замість арахісу можна використовувати інші горіхи на свій розсуд, також можна додати чорнослив або фініки в склад.
Продукти:
- порошкове молоко – 0,3-0,5 кг;
- цукор – 100 гр;
- холодна вода – 1/3 ст.;
- вершкове масло – 60 гр;
- сушена кокосова м'якоть – 200 гр;
- арахіс – 80-90 гр;
- олія для смаження – 2 ст. л.;
- родзинки і курага – до 100 гр.
Необхідний час: 1,5 години.
Калорійність: 280 ккал.
- У залізному ковшике нагріти на середньому вогні воду. Масло порубати на шматочки і кинути в окріп. Дочекатися, поки воно повністю розчиниться. Насипати цукровий пісок.
- Варто врахувати, що якщо в якості начинки використовуються фініки, то в результаті страва буде дуже солодким, тому можна знизити загальну кількість цукру.
- Як тільки весь цукор розчиниться, вилити отриманий сироп у скляну миску. Дати охолонути до кімнатної температури.
- Очищений арахіс обсмажити з маслом. Якщо горіхи були в шкірці, то після обжарювання видалити її.
- Арахіс подрібнити в кавомолці або блендері.
- Кокосову м'якоть розділити на 2 частини і одну з них підсмажити на сковороді до золотистого кольору.
- Курагу і родзинки обдати окропом і подрібнити ножем або в блендері.
- В остиглий сироп просіяти молоко. Всі заважати дерев'яною ложкою, поки не утвориться однорідна маса. По консистенції суміш повинна бути густою, як сметана.
- Додати в тісто сухофрукти, арахіс і необжаренную половину кокосової стружки. Миску поставити на 15 хвилин у холодильник.
- З охолодженої маси скачати кульки і обваляти кожен з них обсмаженої стружці. Подавати до столу з гарячими напоями.
Таке блюдо зберігається в холодильнику до 30 днів, варто лише помістити її в ємність з кришкою.
Снігові кульки з кокосовою стружкою
Кокос надає стравам особливий тропічний смак. А ось цукерки з них стають корисним і смачним подобою «Рафаелло».
Інгредієнти:
- масло топлене – 100 гр;
- цукрозамінник – 80 гр;
- вершки – 30 мл;
- вода – 2,5 ст.;
- ванільна есенція – 3-4 краплі;
- молочна суміш – 0,5 кг;
- стружка кокосового горіха – 40 гр.
Час приготування: 1 год.
Калорії: 350 ккал.
- Цукрозамінник висипати у воду і нагріти все на повільному вогні. Почекати, поки цукрозамінник розчиниться, потім влити вже розтоплене масло.
- Довести сироп до однорідності і зняти з вогню. У глибоку тарілку висипати суміш. Тонкою цівкою влити гарячий сироп і добре перемішати.
- У тесті можуть утворюватися грудочки, тому слід заважати так довго, поки вони не зникнуть.
- Капнути ваніль в тісто, насипати половину кокосової м'якоті і при бажанні додати інші прянощі.
- Відправити майбутнє третє блюдо в прохолодне місце на 20 хвилин, а потім вже з охолодженої маси зліпити кульки.
- Кульки добре обваляти в кокосі. Подавати до столу або перекласти на пергаментний папір і відправити в холодильник.
Такі смаколики можна зробити для когось і, красиво упакувавши, подарувати в якості солодкого презенту.
На відео — детальна інструкція з приготування цукерок з сухого молока і кокосової стружки в домашніх умовах:
Варіант приготування солодощів з сухого молока та згущеного молока
Згущене молоко може стати прекрасним цукрозамінником. При приготуванні можна урізноманітнити солодощі і додати і звичайну згущене молоко, і варену.
Склад:
- кешью — 70 гр;
- сухе молоко — 3 ст. л;
- згущене молоко — 4 ст. л.;
- м'якоть кокоса сушена — 3 ст. л.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 390 калорій.
- Два види молока змішати
- В отриману густу суміш всипати подрібнені горіхи кешью.
- Подрібнювати горіхи краще з допомогою кавомолки, щоб не було великих шматочків, інакше можна за необережності пошкодити зуби.
- Набирати масу ложкою і формувати з неї кульки, якщо вона буде прилипати до рук – змочити їх в холодній воді.
- Обваляти кульки в стружці і відправити їх застигати в холодильник на 60 хвилин.
Коли цукерки стануть твердими, подавати до столу з гарячим чаєм.
Рецепт з Дюкану
П'єр Дюкан розробив унікальні дієти, за допомогою яких можна змінити вагу і фігуру. Існують певні правила харчування за Дюкану. Але вони не забороняють їсти солодке, лише б десерти відповідали вимогам.
Інгредієнти:
- сухе знежирене молоко – 4 ст. л.;
- молоко знежирене – 150 мл;
- підсолоджувач, стійкий до термообробці – 4 табл.
Час приготування: 15 хвилин + час на заморозку.
Калорії: 210 ккал.
- Порошкове молоко нагріти в сотейнику на повільному вогні.
- Гріти так довго, щоб порошок став коричневого кольору (трохи світліше вареного згущеного молока).
- Налити молоко.
- Таблетки розтовкти в порошок і додати до суміші в сотейник.
- Все змішати до однорідності.
- Суміш процідити і розлити у форми для льоду.
- Заморозити в холодильнику.
Для більшої густоти можна злегка змінити склад і взяти 6 ст. ложок суміші на 100 мл молока.
Корисні поради
Як і при приготуванні звичайних десертів, в процесі створення корисних можна експериментувати з продуктами:
- Брати будь-які горіхи, вони додадуть особливий смак і зроблять продукт більш поживним.
- Краще всього класти в такий десерт фундук і мигдаль.
- В якості прянощів можна використовувати есенцію ванілі, мелений кардамон, ванільний цукор, корицю, гвоздику, мелений мускатний горіх, імбир і цедру лимонів і апельсинів.
- Обвалювати готові кульки можна у вівсяних пластівцях, какао, насінні кунжуту, мелених насіння, пекарських присипках, стружці шоколаду.
- Замість цукру можна використовувати замінники, мед або будь-глазур.
На відео — корисні поради з приготування цукерок з сухого молока своїми руками:
Такі десерти приносять одне задоволення, як смакові, так і моральне, адже, вживаючи їх, можна не бояться погладшати і не звинувачувати себе за зайвий шматочок. Варто лише раз спробувати такий варіант звичного десерту і він стане постійним гостем за вечірнім чаєм.