Як робити цукерки з фініків в домашніх умовах
Солодкий вітамін с пальми – так називають фінік на його батьківщині. Цей плід поєднує в себе понад 20 мікроелементів і є вкрай корисним для людського організму. Солодощі з таких плодів не тільки швидко з'їдаються, але також оперативно і готуються.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
какао - | 1 ст. л. |
фінік - | 20 шт. |
стружка кокоса - | 50 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 г: 75 Ккал |
Такі солодощі ідеально підійдуть для тих, хто сидить на дієті, не їсть шоколаду чи дотримується посту. Цукерки містять тільки натуральні інгредієнти і корисні для всіх любителів солодкого.
- Плоди промити холодною водою, скласти в глибоку тарілку і залити окропом;
- Фініки повинні як слід пропарити, щоб стати м'якими, тому їх слід прикрити і залишити на кілька хвилин;
- Як тільки вони стануть м'якими – очистити від насіння і плодоніжок;
- За допомогою блендера (м'ясорубки або комбайна) перетворити плоди в пасту;
- У результаті повинна вийде густа солодка паста. Причому шкірка теж чудово подрібнюється, тому що її прибирати не потрібно;
- Додати до пасти какао і добре вимішати;
- Половину кокосової стружки також додати до загальної маси і перемішати;
- Намочивши руки холодною водою брати по ложці маси і ліпити з неї круглі грудочки – майбутні солодощі;
- Кожен кульку вмочити в решту кокосову стружку і викласти на блюдо;
- Як тільки маса закінчиться – відправити блюдо в прохолодне місце на кілька годин, щоб всі кульки застигли і стали більш щільними;
- Подавати їх слід охолодженими.
Сироїдні цукерки з інжиру і горіхів
Додаючи до фінікової пасті горіхи, можна створити справжній шедевр сыроедческой корисної кухні.
Склад:
- волоські горіхи – 1 ст.;
- пластівці вівсянки – 30 гр;
- фінік без кісточок — 220 гр;
- кероб — 3 ст. л;
- ванільна есенція за бажанням;
- льон (насіння) – 10 гр;
- стружка кокоса — 1 ст. л.
Необхідний час: 20 хвилин.
Калорії: 416.
- Горіхи нарізати великими шматками;
- Горіхи, ваніль, вівсянку і 2/3 кэроба додати в чашу блендера і подрібнити до грубої муки;
- Пересипати борошно в суху миску;
- Фініки добре помити і витерти паперовим рушником;
- Подрібнити плоди в блендері;
- Додати отриману пасту до інших, вже подрібненим інгредієнтів;
- Перемішати все до однорідності;
- Чайною ложкою набирати масу і скачувати її в кульки;
- Залишився кероб, стружку і льон насипати в 3 блюдця;
- Далі слід проявити фантазію, можна кожну цукерки по черзі опускати під всі присипки, а можна зробити їх різними: тільки з кэробом, з кокосом або льоном;
- Злегка охолодити десерт в холодильнику і подавати з гарячими напоями.
Минтай під маринадом з цибулі і моркви приготувати дуже легко, якщо знати кілька секретів.
Читайте як приготувати смачні пиріжки зі щавлем.
Тушкована картопля з овочами — одне з найбільш простих страв, які можна приготувати на швидку руку.
Солодощі з фініків і бананів
Низькокалорійні солодощі завжди будуть популярні в родині, де живуть ласуни. Тільки ці цукерки не псують зуби!
Інгредієнти:
- мигдальні горіхи або стружка — 50 гр;
- фініки – 5-6 шт.;
- волоські горіхи очищені – ½ ст.;
- какао – 10 гр;
- банан.
Витрачений час: 15 хвилин.
Калорійність: 117 ккал.
- Мигдальні горіхи перетворити в борошно з допомогою блендера;
- Половину мигдального борошна висипати в миску, а другу половину залишити в блендері;
- У блендер додати волоський горіх і знову змолоти;
- Кинути в чашу інші фрукти без кісточок і шкірки;
- Перемішати до однорідної густої маси;
- Какао змішати з відкладеним мигдальною борошном;
- Чайною ложкою набирати масу з блендера і формувати кулька, обвалюючи його в какао-мигдальної посипання;
- Дати солодощів застигнути в холодильнику протягом пари годин, а потім подавати до столу.
Цукерки з фініків в шоколаді з мигдалем
Для цінителів солодощів ідеально підійде десерт з гірким шоколадом і фініками.
Продукти:
- стружка кокоса – 2 ст. л;
- пластівці «Геркулес» – 1/3 ст.;
- фініки — 150 гр;
- гіркий шоколад – плитка;
- какао — 2 ст. л.
Час приготування: ½ години.
Калорії: 120.
- Пластівці і стружку прожарити на сухій сковороді до золотистого кольору;
- Закинути все в блендер і подрібнити до дрібної крихти;
- Якщо фініки з кісточками, то видалити їх і додати в блендер;
- Шоколад розтопити і додати;
- Збивати блендером до однорідної маси;
- Суміш чайною ложкою набирати і скачувати в кульку, який потім добре обваляти в какао;
- Викласти отримані солодощі на блюдо і відправити в холодильник застигати;
- Охолоджені цукерки подавати з гарячим чаєм або кавою.
Приємного апетиту!