Готуємо суп пюре з печериць з вершками, рецепти, поради кухарів
Яких тільки страв немає з використанням вершків!
Цей молочний продукт становить основу найніжніших кремів, використовується як універсальна добавка до картопляного пюре і різноманітним выпечкам, вважається вишуканою заправкою до м'ясних і смачним вегетаріанським стравам.
Однак більшу популярність сьогодні має древній кулінарний рецепт, в якому натуральні вершки йдуть у поєднанні зі свіжими елітними грибами.
В особливості, повітряним і апетитним стравою у наших домохозяюшек виходить неймовірний крем-суп з печериць!
Це ситна страва набуває особливий відтінок при використанні в рецептурі дивовижних пряних трав і ароматних спецій.
Вершковий крем-суп
Що нині являє собою це сучасне страву?
Де вперше позначилося це незвичайна страва, – питання складне.
Історія не зберегла у своїй пам'яті ім'я кулінара-першопрохідника.
Хоча можна відзначити і спонтанність цього винаходу по всьому світу, оскільки саме таким блюдом, здавна годували дітей, хворих і вікових людей.
У сучасній кулінарії очевидним лідером по готуванні цього ласощі вважається французька кухня: саме її кухаря возвеличили в минулому звичайну їжу до рівня незрівнянного делікатесу, відомого під назвою " вершковий крем-суп.
Головною складовою смакоти є молочна продукція, з додаванням овочів і екзотичних фруктів, м'ясних виробів і сухого білого вина, пряної зелені і вишуканих спецій, а також горіхів, сирів і, звичайно ж, грибів.
Традиційний суп-пюре з печериць
Блюдо дуже просте і легке в приготуванні: печериці цілорічно продаються в магазинах, а залишилися інгредієнти, по суті, безвилазно живуть на кухні у будь запасливой господині.
Маючи прекрасний білястий відтінок і акуратну форму, ці гриби володіють хорошою щільністю і стійким специфічним ароматом, тому саме їх нерідко застосовують у фарширування страв в якості складних елітних начинок.
Незрівнянні печериці і в різних супах.
Нерідко з їх допомогою виходять смачні страви заправні, однак прославилися ці миловидні грибочки, здебільшого, саме завдяки супів-пюре на ніжною основі.
Методика приготування цього простого, але смачної страви, практично, скрізь ідентична: відварені гриби, як правило, змішуються з овочами, які надають супчику рівномірну товщину і ніжний аромат.
Часто для цього застосовується картопля, пом'якшений сметаною або натуральними вершками.
Така комбінація простежується практично у 65% подібних страв, укупі з додаванням шматочків смаженої риби або копченого м'яса, сиру і трави – для прикраси.
Досить часто до печерицям додають в вершковий крем-суп і пропарений рис, у цьому випадку береться 200 гр. рису, з розрахунком на 1 кг грибів.
Замість важкого вершкового масла, можна скористатися олією соняшниковою: близько двох столових ложок.
Нерідким інгредієнтом в крем-суп є м'ясний бульйон і борошно: 1 літр і 1 столова ложка – відповідно, а також курячий жовток.
Для пишних декорацій можна використовувати свіжу петрушку і сушені трави, плюс сіль, перець горошком і ароматну лавровку.
Кількість інгредієнтів у вершковому блюді береться з розрахунком на півтора літра супу або, приблизно, на вісім порцій.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печериць - | 0,5 кг |
капусти - | 0,5 кг або один невеликий качан |
вершків - | 1,5 ст. |
вершкового масла - | 1,5 ст. л. |
очищеної води - | 0,5 л |
борошна - | 2,5 ст. л. |
ріпчастої цибулі - | 1 гол. |
морська сіль, мелений перець різних видів - | за смаком |
зелень - | для подачі |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 Ккал |
Приготування:
- Посмажити до готовності порізані цибулю і гриби, додати спеції. Краще всього, тушкуйте їх, а не смажте;
- Приготовлені печериці з цибулею заливаються 1,2 літрами злегка підігрітої води, доводиться до кипіння;
- Капуста розбирається на суцвіття, промивається і викладається у посуд з тушкованими грибами і цибулею. Суміш вариться близько 15 хвилин, до готовності цвітної капусти;
- У борошно, посмажену на вершковому маслі, вливаються підігріті вершки, додається перець, блюдо, злегка підсолити. Не забувайте про те, що такий суп не можна доводити до кипіння, оскільки вершки можуть швидко згорнутися;
- Суміш з сковороди додається у посуд з печерицями та капустою, все перемішується і підігрівається;
- Далі з допомогою блендера перетворюємо всі інгредієнти в фірмове пюрешко;
- Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню.
Часниковий вершковий суп-пюре з картоплею і сухариками
Варіант приготування цього супу, ви зможете подивитися на цьому відео. Приємного перегляду.
Інгредієнти:
- 5 шт. середніх картоплин;
- 0,4 кг печериць;
- 2 гол. маленьких репчатых цибулин;
- 3 зуб. часничку;
- 100 гр. сухого білого вина;
- 1 л. бульйону з овочів;
- ст. сметани/вершків;
- сухарики (за смаком);
- 1 ст. л. рослинного і вершкового масла;
- свіжа зелень, спеції.
Приготування:
- Очищені картоплини зварити;
- Гриби нарізати і тушкувати на вершковому маслі і оливковій олії. Краще всього використовувати обидва види олії, оскільки завдяки рослинному, вершкове масло збереже свій специфічний аромат і не зможе підгоріти;
- Додати в розігріту посуд до печерицям дрібно нарізану цибульку і злегка згасити;
- Підлити до суміші вино, додати часник, подрібнений спеціальним приладом, а також теплий овочевий бульйон;
- Тушкувати все на протязі двадцяти хвилин. Додати морську сіль і запашний мелений перець;
- На готові гарячі картоплини викласти ароматну тушковану суміш. Подрібнити вкуснотищу в блендері;
- Змішати готову масу з підігрітими вершками.
- Додати апетитні сухарики.
Корисні властивості каштана, мало хто знає. На нашому сайті вже є стаття, про цей унікальний продукт.У чому полягає користь кешью для жінок? Ця статтядасть відповідь на це цікаве питання.
Якщо вам цікаво, скільки варена яловичина, містить калорій, читайте тут:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/govyadina-kaloriynost.html.
Різноманітність супів-пюре вражає уяву найвибагливіших естетів в світі кулінарії.
Обидва вищеописаних рецепта — культові страви, які охоче замовляють у найкращих ресторанах.
Кістяк рецепта ніжного супчика з печерицями незмінний: це натуральні вершки свіжі або сушені гриби.
З рештою інгредієнтами можна пограти.
Нотатки кулінара!
-
- Печериці можна успішно замінювати не менш апетитними білими грибами;
- Можна, звичайно, використовувати при готуванні і покупні сухарики, але хіба не цікавіше зробити їх самому? Для цього викладені на деко квадратики білого хліба окропіте оливковою олією, додайте сушені – часник, зелений лук і кріп. Сушити на мінімальному нагріві;
- Якщо використовувати більш жирні вершки, то в результаті вийде більше «шовкова» консистенція крему-супу;
-
- Для пюрирования можна використовувати різні прилади, але найефективнішим є занурюваний блендер;
-
- Якщо загусником у страві виступає цибулю, а не борошно, приміром, то слід взяти його як можна більше;
-
- Грибний суп-пюре можна їсти і в Пост. Цей дієтичний суп готується з рослинної олії, замість вершкового, а з рецептури вилучається будь-молочна продукція;
- Якщо використовувати сушені печериці, замість свіжих, то страва вийде більш наваристим і запашним.
Достатньо мати лише пару інгредієнтів, одним з яких є бажання.
Комбінуйте з компонентами і радуйте своїх домочадців ніжною кремовою супом!