Популярні рецепти соусів для апетитних стейків
Смачніше пожаренного м'яса цілим шматком може бути тільки стейк, поданий з соусом. Рецептів цих підлив існує величезна безліч. Так що кожен підбере собі за смаком.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор (коричневий) - | 40 г |
вино (червоне) - | 120 мл |
оцет (бальзамічний) - | 7 мл |
спеції (перець, сіль) - | щіпка |
бульйон (яловичий) - | 250 мл |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 59 Ккал |
- Бульйон в сотейнику доведіть до закипання і, збавивши вогонь, випаровуйте, поки його об'єм не стане в 2 рази менше;
- У м'ясний концентрат вмішайте вино з оцтом і притрусіть цукром;
- Хвилин 15 продовжите випарювання;
- Обов'язково спробуйте і можна присмачити спеціями за бажанням.
Перцевий соус для стейка з яловичини
- коньяк – ½ ст.;
- вершки (33%) – 70 мл;
- перець (суміш горошків) – 30 г;
- масло;
- цибулина (невелика).
Час приготування: 15 хвилин.
В 100 г – 218,6 ккал.
- За допомогою ступки розітріть перцеві горошинки, не перетворюючи їх в пил;
- Цибулину поріжте кубиками і спасеруйте з маслом;
- Розм'яклий овоч доповніть крупинками перцю, здобріть коньяком і фламбируйте перемішану суміш;
- Вогонь згас – заправляйте вершками;
- Як вершково-перцева субстанція почне злегка закипати, вимикаємо;
- Можна присолити за бажанням.
Сирний соус до свинячого стейку
- сир Parmigiano Reggiano (пармезан) – 100 г;
- сіль, перець;
- гірчиця (діжонська) – 20 г;
- вершки – ½ ст.
Час приготування: 15 хвилин.
В 100 г – 244,9 ккал.
- Вершки помістіть в сотейник або невелику каструлю;
- Помішуючи регулярно, доведіть до закипання;
- Теркою (дрібної) подрібніть пармезан;
- Котрі закипають вершки доповніть потертим сиром;
- Коли маса злегка загусне, додайте гірчицю і здобріть спеціями.
Ягідний соус для стейка рибай
- брусниця – 100 г;
- журавлина – 100 г;
- калина – 50 г;
- смородина (червона) – 100 г;
- коньяк – 50 мл;
- гвоздика – 10 шт.;
- 1 великий апельсин;
- цукор – 50 г;
- мелений імбир – 3 р.
Час: 20 хвилин.
В 100 г – 86,3 ккал.
- Покласти ягоди в друшляк і ретельно вимиваємо;
- Перекладаємо в сотейник;
- Цедру апельсина натираємо на тертці, не зачіпаючи білу частину;
- З цитруса видавлюємо фреш і поміщаємо до ягід;
- Доповнюємо ягідно-апельсинову субстанцію потертій цедрою, гвоздикою і порошком імбиру;
- Помістити ємність на вогонь, закип'ятити і варити 10 хвилин;
- Додати до суміші алкоголь і приправити цукром, перемішати, скориставшись блендером до однорідності;
- Остиглий соус перемістити в холодильну камеру для загущення.
Стейк з грибною підливою
- стейк (яловичина) – 400 г;
- розмарин – 1 гілочка;
- сіль;
- олія (оливкова) – 20 мл;
- чебрець – 1 гілочка;
- перець.
Для соусу:
- борошно – 20 г;
- вершки (33%) – 150 мл;
- гриби (білі) – 50 р;
- мускатний горіх – щіпка;
- перець;
- олія – 15 мл;
- печериці – 50 р.
Час: 30 хвилин.
В 100 г – 238,3 ккал.
Насмажимо стейк:
- Яловичину промиваємо і, обкладаючи паперовими рушниками, максимально просушуємо;
- Змащуємо м'ясо маслом, щедро присмачую сіллю;
- Ставимо На вогонь сковороду (бажано гриль) і накаливаем до появи легкого димку;
- Олійно-солоний шматок яловичини кладемо на суху сковорідку, засікаємо 2 хвилини;
- Перевертаємо на інший бік і очікуємо таке ж час;
- Перекладаємо стейк на деко, устеляємо гілочками прянощів, усыпаем перцем і при 190°С доводимо до готовності 10 хвилин в духовій шафі.
Приготуємо соус:
- Кубиком, але не занадто маленьким, нашинкуем гриби, не забувши їх промити;
- Маслом присмачую дно сковороди і подзолачиваем борошно;
- Туди ж перекладаємо порубані гриби і пасеруємо;
- Заливаємо вершками, присипаємо спеціями і протушиваем;
- Коли третина від початкового об'єму субстанції випарується, то знімаємо з вогню.
Читайте як приготувати ніжні лисички в сметані в нашій статті.
Читайте як правильно приготувати підливу з яловичини, щоб м'ясо було ніжним. Рецепт з фото.
Тушкована картопля з м'ясом — просто і смачно, наш покроковий рецепт.
Рецепт соусу для сьомги
- жовток – 2 шт.;
- вино – 50 мл;
- 2 лимона;
- жирні вершки – 80 мл;
- бульйон (з риби) – ½ ст.;
- спеції;
- гірчиця – 20 р.
Час: 15 хвилин.
В 100 г – 92,3 ккал.
- В вогнетривкої ємності замішуємо гірчицю, бульйон і жовтки;
- З лимона вичавлюємо фреш і відправляємо в гірчичний бульйон;
- Притрушиваем спеціями і, помістивши ємність на вогонь, домагаємося закипання;
- У вируючу лимонну субстанцію відправляємо вершки;
- І знову підігріваємо вміст каструлі.
Соус чімічуррі
- фреш (лимонний) – ½ з цілого цитруса;
- цибулю-шалот – 1 шт.;
- оцет – 15 мл;
- орегано (свіжий) – 15 г;
- петрушка – 1 пучок;
- часник – 2 зуб.;
- перець чилі (пластівці) – 3 м;
- сіль;
- олія оливкова – 40 мл
Час: 7 хвилин.
В 100 г – 186,8 ккал.
- Завантажуємо в чашу блендера вимиті орегано, чилі, петрушку, цибулю-шалот і часник;
- Присмачити зелену суміш маслом, оцтом, присолити і заправити фрешем лимонним;
- Збити до консистенції сметани.
Шоколадний соус
- цибулина – ½ шт;
- розмарин – 10 г;
- шоколад (чорний) – 30 г;
- оцет – 30 мл;
- вино (сухе) – 110 мл;
- цукор – 15 р.
Час приготування: 15 хвилин.
В 100 г – 142,8 ккал.
- Половину цибулини максимально дрібно шаткуємо і злегка підсмажити на сковорідці, присипавши цукром і затоку оцтом з вином;
- Розмарин дрібненько порубаєте, і змішайте з майбутнім соусом;
- Прикрийте кришкою і 3 хвилини протушкувати;
- Дрібно трьом шоколад і заправляємо їм гарячу субстанцію;
- Для ідеальної однорідності не завадить збити заглибним блендером.
Імбирний соус з аґрусом
- м'ята – 10 г;
- часник – 20 г;
- імбирний корінь – 15 г;
- масло – 20 мл;
- аґрус – 100 г;
- сіль.
Час: 10 хвилин.
В 100 г – 162,5 ккал.
- Агрус позбавляємо від можливих плодоніжок і якісно промиваємо;
- Корінь імбиру і часник звільняємо від шкірки і лушпиння;
- Чашу блендера наповнюємо усіма інгредієнтами (особливо великі можна злегка порубати) і збиваємо максимально ретельно.
Яблучний соус з перцем до м'яса
- паприка – 70 г;
- коріандр – 10 г;
- яблуко – 2 шт.;
- перець чорний – 3 горошку;
- бадьян (аніс) – 1 шт.;
- оцет – 40 мл;
- чилі (перець) – 4 шт.;
- цукор – 300 р.
Час: 50 хвилин.
В 100 г – 189,3 ккал.
- Шкірку зчищаємо з яблук, які потім шаткуємо кубиками;
- Дрібно рубаємо чилі перець;
- Сотейник, поставлений на вогонь, наповнюємо паприкою, изрубленными яблуками і подрібненим чилі;
- Проварюємо перцево-яблучну суміш 40 хвилин на мінімальному вогні, присмачивши перед цим цукром;
- З'єднуємо з рештою інгредієнтами і прогріваємо ще 3-5 хвилин;
- Довести до однорідності можна блендером.
Корисні поради
- для приготування соусу ніколи не використовуйте звичайний столовий оцет. Замінюємо його бальзамічним винним, рисовим, яблучним або будь-яким іншим;
- додати кислинку в суміш допоможе пюре з щавлю, огірковий розсіл, перемелені мочені яблука, кашка з ревеню;
- соус краще подавати в окремій від стейка ємності;
- запам'ятайте: під час вживання м'ясо повинно бути гарячим, а підлива кімнатної температури або прохолодною.
Приємного апетиту!