13 март 2019 2 703

Популярні рецепти соусів для апетитних стейків

Смачніше пожаренного м'яса цілим шматком може бути тільки стейк, поданий з соусом. Рецептів цих підлив існує величезна безліч. Так що кожен підбере собі за смаком.

Рецепт винного соусу
Інгредієнти Кількість
цукор (коричневий) - 40 г
вино (червоне) - 120 мл
оцет (бальзамічний) - 7 мл
спеції (перець, сіль) - щіпка
бульйон (яловичий) - 250 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 59 Ккал
  1. Бульйон в сотейнику доведіть до закипання і, збавивши вогонь, випаровуйте, поки його об'єм не стане в 2 рази менше;
  2. У м'ясний концентрат вмішайте вино з оцтом і притрусіть цукром;
  3. Хвилин 15 продовжите випарювання;
  4. Обов'язково спробуйте і можна присмачити спеціями за бажанням.

Перцевий соус для стейка з яловичини

  • коньяк – ½ ст.;
  • вершки (33%) – 70 мл;
  • перець (суміш горошків) – 30 г;
  • масло;
  • цибулина (невелика).

Час приготування: 15 хвилин.

В 100 г – 218,6 ккал.

  1. За допомогою ступки розітріть перцеві горошинки, не перетворюючи їх в пил;
  2. Цибулину поріжте кубиками і спасеруйте з маслом;
  3. Розм'яклий овоч доповніть крупинками перцю, здобріть коньяком і фламбируйте перемішану суміш;
  4. Вогонь згас – заправляйте вершками;
  5. Як вершково-перцева субстанція почне злегка закипати, вимикаємо;
  6. Можна присолити за бажанням.

Сирний соус до свинячого стейку

  • сир Parmigiano Reggiano (пармезан) – 100 г;
  • сіль, перець;
  • гірчиця (діжонська) – 20 г;
  • вершки – ½ ст.

Час приготування: 15 хвилин.

В 100 г – 244,9 ккал.

  1. Вершки помістіть в сотейник або невелику каструлю;
  2. Помішуючи регулярно, доведіть до закипання;
  3. Теркою (дрібної) подрібніть пармезан;
  4. Котрі закипають вершки доповніть потертим сиром;
  5. Коли маса злегка загусне, додайте гірчицю і здобріть спеціями.

Ягідний соус для стейка рибай

  • брусниця – 100 г;
  • журавлина – 100 г;
  • калина – 50 г;
  • смородина (червона) – 100 г;
  • коньяк – 50 мл;
  • гвоздика – 10 шт.;
  • 1 великий апельсин;
  • цукор – 50 г;
  • мелений імбир – 3 р.

Час: 20 хвилин.

В 100 г – 86,3 ккал.

  1. Покласти ягоди в друшляк і ретельно вимиваємо;
  2. Перекладаємо в сотейник;
  3. Цедру апельсина натираємо на тертці, не зачіпаючи білу частину;
  4. З цитруса видавлюємо фреш і поміщаємо до ягід;
  5. Доповнюємо ягідно-апельсинову субстанцію потертій цедрою, гвоздикою і порошком імбиру;
  6. Помістити ємність на вогонь, закип'ятити і варити 10 хвилин;
  7. Додати до суміші алкоголь і приправити цукром, перемішати, скориставшись блендером до однорідності;
  8. Остиглий соус перемістити в холодильну камеру для загущення.

Стейк з грибною підливою

  • стейк (яловичина) – 400 г;
  • розмарин – 1 гілочка;
  • сіль;
  • олія (оливкова) – 20 мл;
  • чебрець – 1 гілочка;
  • перець.

Для соусу:

  • борошно – 20 г;
  • вершки (33%) – 150 мл;
  • гриби (білі) – 50 р;
  • мускатний горіх – щіпка;
  • перець;
  • олія – 15 мл;
  • печериці – 50 р.

Час: 30 хвилин.

В 100 г – 238,3 ккал.

Насмажимо стейк:

  1. Яловичину промиваємо і, обкладаючи паперовими рушниками, максимально просушуємо;
  2. Змащуємо м'ясо маслом, щедро присмачую сіллю;
  3. Ставимо На вогонь сковороду (бажано гриль) і накаливаем до появи легкого димку;
  4. Олійно-солоний шматок яловичини кладемо на суху сковорідку, засікаємо 2 хвилини;
  5. Перевертаємо на інший бік і очікуємо таке ж час;
  6. Перекладаємо стейк на деко, устеляємо гілочками прянощів, усыпаем перцем і при 190°С доводимо до готовності 10 хвилин в духовій шафі.

Приготуємо соус:

  1. Кубиком, але не занадто маленьким, нашинкуем гриби, не забувши їх промити;
  2. Маслом присмачую дно сковороди і подзолачиваем борошно;
  3. Туди ж перекладаємо порубані гриби і пасеруємо;
  4. Заливаємо вершками, присипаємо спеціями і протушиваем;
  5. Коли третина від початкового об'єму субстанції випарується, то знімаємо з вогню.

Читайте як приготувати ніжні лисички в сметані в нашій статті.

Читайте як правильно приготувати підливу з яловичини, щоб м'ясо було ніжним. Рецепт з фото.

Тушкована картопля з м'ясом — просто і смачно, наш покроковий рецепт.

Рецепт соусу для сьомги

  • жовток – 2 шт.;
  • вино – 50 мл;
  • 2 лимона;
  • жирні вершки – 80 мл;
  • бульйон (з риби) – ½ ст.;
  • спеції;
  • гірчиця – 20 р.

Час: 15 хвилин.

В 100 г – 92,3 ккал.

  1. В вогнетривкої ємності замішуємо гірчицю, бульйон і жовтки;
  2. З лимона вичавлюємо фреш і відправляємо в гірчичний бульйон;
  3. Притрушиваем спеціями і, помістивши ємність на вогонь, домагаємося закипання;
  4. У вируючу лимонну субстанцію відправляємо вершки;
  5. І знову підігріваємо вміст каструлі.

Соус чімічуррі

  • фреш (лимонний) – ½ з цілого цитруса;
  • цибулю-шалот – 1 шт.;
  • оцет – 15 мл;
  • орегано (свіжий) – 15 г;
  • петрушка – 1 пучок;
  • часник – 2 зуб.;
  • перець чилі (пластівці) – 3 м;
  • сіль;
  • олія оливкова – 40 мл

Час: 7 хвилин.

В 100 г – 186,8 ккал.

  1. Завантажуємо в чашу блендера вимиті орегано, чилі, петрушку, цибулю-шалот і часник;
  2. Присмачити зелену суміш маслом, оцтом, присолити і заправити фрешем лимонним;
  3. Збити до консистенції сметани.

Шоколадний соус

  • цибулина – ½ шт;
  • розмарин – 10 г;
  • шоколад (чорний) – 30 г;
  • оцет – 30 мл;
  • вино (сухе) – 110 мл;
  • цукор – 15 р.

Час приготування: 15 хвилин.

В 100 г – 142,8 ккал.

  1. Половину цибулини максимально дрібно шаткуємо і злегка підсмажити на сковорідці, присипавши цукром і затоку оцтом з вином;
  2. Розмарин дрібненько порубаєте, і змішайте з майбутнім соусом;
  3. Прикрийте кришкою і 3 хвилини протушкувати;
  4. Дрібно трьом шоколад і заправляємо їм гарячу субстанцію;
  5. Для ідеальної однорідності не завадить збити заглибним блендером.

Імбирний соус з аґрусом

  • м'ята – 10 г;
  • часник – 20 г;
  • імбирний корінь – 15 г;
  • масло – 20 мл;
  • аґрус – 100 г;
  • сіль.

Час: 10 хвилин.

В 100 г – 162,5 ккал.

  1. Агрус позбавляємо від можливих плодоніжок і якісно промиваємо;
  2. Корінь імбиру і часник звільняємо від шкірки і лушпиння;
  3. Чашу блендера наповнюємо усіма інгредієнтами (особливо великі можна злегка порубати) і збиваємо максимально ретельно.

Яблучний соус з перцем до м'яса

  • паприка – 70 г;
  • коріандр – 10 г;
  • яблуко – 2 шт.;
  • перець чорний – 3 горошку;
  • бадьян (аніс) – 1 шт.;
  • оцет – 40 мл;
  • чилі (перець) – 4 шт.;
  • цукор – 300 р.

Час: 50 хвилин.

В 100 г – 189,3 ккал.

  1. Шкірку зчищаємо з яблук, які потім шаткуємо кубиками;
  2. Дрібно рубаємо чилі перець;
  3. Сотейник, поставлений на вогонь, наповнюємо паприкою, изрубленными яблуками і подрібненим чилі;
  4. Проварюємо перцево-яблучну суміш 40 хвилин на мінімальному вогні, присмачивши перед цим цукром;
  5. З'єднуємо з рештою інгредієнтами і прогріваємо ще 3-5 хвилин;
  6. Довести до однорідності можна блендером.

Корисні поради

  • для приготування соусу ніколи не використовуйте звичайний столовий оцет. Замінюємо його бальзамічним винним, рисовим, яблучним або будь-яким іншим;
  • додати кислинку в суміш допоможе пюре з щавлю, огірковий розсіл, перемелені мочені яблука, кашка з ревеню;
  • соус краще подавати в окремій від стейка ємності;
  • запам'ятайте: під час вживання м'ясо повинно бути гарячим, а підлива кімнатної температури або прохолодною.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: