Як замаринувати і посмажити свинину на сковороді гриль
Якщо ви любите соковите і смачне м'ясо, обов'язково збережіть собі наші сьогоднішні рецепти. Ми будемо готувати на грилі і сковороді-гриль, так що буде не лише смачно і соковито, але ще і дуже ароматно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сіль - | за смаком |
чорний перець горошком - | за смаком |
корейка - | 5 стейків |
кмин - | 5 г |
гірчиця в зернах - | 10 г |
рослинна олія - | 60 мл |
червоний мелений перець - | 5 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 285 Ккал |
Простий і досить швидкий варіант смачного м'ясного блюда! Всього сорок хвилин — і готово, спробуйте. Дуже добре виходить!
Як приготувати:
- Чорний перець, кмин розтерти в порошок з гірчицею і з'єднати з червоним перцем і сіллю.
- М'ясо промити, обсушити його і присипати приготованою сумішшю.
- Втерти масажними рухами, дати настоятися п'ятнадцять хвилин.
- Після цього свинину змастити маслом.
- Сковороду-гриль прогріти і викласти на неї м'ясо.
- Обсмажувати протягом чверті години, за чотири хвилини з кожного боку.
Швидкий маринад для свинини на грилі
Багато різних компонентів, які перетворяться в єдине ціле. Це буде шалено смачний і насичений маринад для м'яса на грилі. Можна взяти будь за смаком: свинину, яловичину, курку, кролика та ін.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний мелений перець | за смаком |
масло оливи | 125 мл |
сіль | за смаком |
листи лавра | 2 шт. |
цибуля | 2 головки |
оцет | 40 мл |
чебрець | 5 г |
часник | 4 шматочка |
розмарин | 2 гілочки |
Піде на підготовку – 10 хвилин.
В одній порції – 289 калорій.
Як приготувати:
- Розмарин обполоснути і дрібно покришити його.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Чебрець обполоснути і дрібно покришити.
- Оцет з'єднати з маслом, додати сіль і чорний перець.
- Листи лавра покришити і всипати до оцту.
- Цибулю почистити і вимити, нарізати півкільцями.
- Додати його разом з часником, чебрецем і розмарином в оцет.
- Все це ретельно перемішати.
- Маринувати м'ясо дванадцять годин.
Порада: замість часнику можна використовувати чилі для пікантності.
Стейк зі свинини з соусом на основі гірчиці
З-за гірчиці це м'ясо буде більш пікантним. Соус буде приготовано не тільки з гірчиці, там будуть і жирні вершки і бульйон і вино, так що буде насичено!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 50 г |
біле сухе вино | 0,2 л |
часник | 1 голівку |
петрушка | 70 г |
33% вершки | 0,1 л |
гірчиця | 30 мл |
рослинна олія | 40 мл |
свинина | 4 стейка |
червоний цибулю | 1 головка |
курячий бульйон | 0,5 л |
базилік | 50 г |
Піде на приготування – 40 хвилин.
В одній порції – 166 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо промити і обсушити.
- У сковороді-гриль нагріти половину масла і обсмажити на ньому свинину.
- Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
- З часнику теж зняти лушпиння, пропустити через тисняву.
- У сковороді прогріти залишки масла, всипати цибулю і часник.
- Гасити їх, помішуючи, до м'якості. Але спочатку доведеться тушкувати цибулю, а коли він буде готовий, додати часник. Якщо викласти всі разом, часник почне швидко горіти.
- Після цього додати гірчицю і вино з бульйоном.
- Коли половина маси випарується, влити вершки і готувати соус далі.
- Поки соус мліє, м'ясо промити і обсушити.
- Викласти його в сковороду, налити рослинне масло.
- Базилік і петрушку помити і дрібно порубати.
- Додати зелень соус, коли він увариться і стане схожим на крем.
- Зняти з вогню, м'ясо викласти на тарілки.
- Полити їх соусом і подавати.
Порада: можна змастити стейки медом перед обсмаженням, тоді ви отримаєте смачну і глянсову скоринку.
Приготування з медом
Кажуть, якщо до складу маринаду для м'яса входить мед, то все вийде набагато м'якше, ніжніше і смачніше. Ви повинні спробувати це рецепт!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масло оливи | 15 мл |
стейки | 2 шт. |
сіль | за смаком |
часник | 1 шматочок |
лимонна цедра | 5 г |
мед | 15 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
сік лимона | 15 мл |
Піде на приготування – 2 години і 20 хвилин.
В одній порції – 264 калорії.
Як приготувати:
- Мед з'єднати з маслом оливи, соком лимона, цедрою і часником.
- Туди ж додати сіль і чорний мелений перець.
- Все це дуже добре з'єднати.
- Стейки ретельно промити, очистити від жиру і обсушити.
- Прибрати в маринад і відправити в холодильник на дві години.
- Гриль прогріти і обсмажити на ньому готову свинину протягом чверті години (в цей час входять обидві сторони м'яса).
Порада: додайте в маринад трохи готова соусу табаско, дорослим сподобається!
Візьміть на замітку рецепти приготування соковитої свинини з апельсинами і перетворіть звичайне приготування м'яса у справжнє свято.
Тут можете ознайомитися з п'ятьма простими рецептами заливного пирога з м'ясом.
Любите відпочивати на природі? Тут ви дізнаєтеся, як приготувати шашлик зі свинини по-вірменськи.
Смажене м'ясо з цитрусовими нотками на сковороді гриль
Наступна свинина гриль вийде досить незвичайною і оригінальною. Все через лимонної цедри, якій в цей раз буде більш ніж достатньо. Смачно і свіжо!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
соєвий соус | 15 мл |
лимонна цедра | 50 г |
гірчиця | 15 мл |
прованські трави | 5 г |
часник | 3 шматочка |
сіль | за смаком |
свинина | 1 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
рослинна олія | 90 мл |
Піде на приготування – 3 години і 15 хвилин.
В одній порції – 280 калорій.
Як приготувати:
- Свинину промити водою, ретельно вимити і нарізати порційними шматочками.
- Покласти в миску, додати цедру, вичавити часник через прес.
- Туди ж — гірчицю, соєвий соус, рослинна олія і трави.
- Все це ретельно перемішати, краще буде навіть вручну.
- Залишити в такому вигляді на три години.
- Змастити сковороду-гриль маслом і прибрати на вогонь прогріватися.
- Коли піде дим, можна викладати м'ясо.
- Але перед цим його обов'язково потрібно посолити і поперчити.
- Смажити по 2-3 хвилини з кожного боку або трохи довше – тут все залежить від товщини стейків.
- Коли все готово, м'ясо перекласти на тарілку.
- Накрити фольгою і дати дійти протягом двадцяти хвилин.
Порада: можна додати в маринад трохи коріандру для аромату.
Як приготувати свинячий стейк з сиром
Такий рецепт дуже схожий на м'ясо по-французьки. Правда ми приготуємо все на сковороді-гриль, так що класики в цей раз не вийде.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
свинячий карбонад | 6 шт. |
майонез | 300 мл |
сир | 180 г |
соєвий соус | 0,3 л |
зелень для прикраси | 30 г |
Піде на приготування – 55 хвилин + ніч.
В одній порції – 283 калорії.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, обсушити. Якщо воно ще не нарізано порційно, можна зайнятися цим.
- Соєвий соус з'єднати з половиною майонезу.
- Свинину покласти в невелику ємність, вилити зверху підготовлений соус.
- Змішати все це вручну і прибрати на ніч у холодильник.
- Коли пройде час, смажити м'ясо на грилі 20-25 хвилин.
- Потім перевернути його, змастити рештою майонезу.
- Накрити і готувати ще десять хвилин.
- Сир нарізати скибочками або натерти на тертці.
- Викласти на м'ясо зверху.
- Готувати ще п'ять хвилин під кришкою і можна подавати.
Хитрощі та поради
Щоб м'ясо гарненько добре просочилося, його краще прибрати в холодильник і тримати там хоча б одну годину. Для кращого смаку доведеться чекати всю ніч. Але повірте, результат вартий того!
Обов'язково подавайте м'ясо з гарніром. Це можуть бути варені або печені овочі, каші, коренеплоди або щось на зразок рису/гречки. Можна подати з салатом зі свіжих овочів або звичайною нарізкою. Крім цього, можна подати якийсь охолоджений соус, буде смачно!
М'ясо на грилі – це завжди гарна ідея, навіть якщо це просто сковорода-гриль. Вийде не так банально, як на звичайній сковороді, а тому смак буде новим. Ми любимо експериментувати і вам радимо, тому що це дарує справжнє задоволення.