31 май 2019 4 262

Як приготувати курячі ніжки з рисом в духовці на сковороді

Курячі ніжки з рисом можуть стати прекрасним варіантом частування на обід або вечерю. Процес приготування цієї страви досить простий і за часом він займає не занадто багато. А головне, для цієї страви потрібна мінімальна кількість продуктів, які можна з легкістю придбати в будь-якому магазині. Розглянемо кілька рецептів, які сподобаються і вам, і вашій родині.

Курячі ніжки з рисом і овочами в духовці
Інгредієнти Кількість
гомілка куряча - 8 штук
рисова крупа - 400 г
цибулю - 1 шт.
морквина - 1 шт.
черрі - 0,5 кг
зелений горошок - стакан
перець солодкий - 1 шт.
сир - 100 г
приправи - на свій смак
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 247 Ккал

Як потрібно готувати:

  1. Рис ретельно промиваємо в прохолодній воді. Промивання слід проводити 2-3 рази до прозорості води;
  2. Поверхня форми необхідно змастити рослинним маслом. Викладаємо на неї рівномірним шаром рис;
  3. З цибулини чистимо шкірку і ріжемо на дрібні шматочки;
  4. Морквину промиваємо, зрізаємо шкірку і шаткуємо у вигляді дрібних шматочків або соломки;
  5. На сковорідку підливаємо масло, ставимо прогріватися на вогонь;
  6. Засипаємо овочі і обсмажуємо 5 хвилин;
  7. Далі викладаємо обсмажені овочі на поверхню рису;
  8. Помідори промиваємо, розрізаємо їх на дві частини;
  9. Розкладаємо помідори зверху рису з овочами;
  10. Туди ж викладаємо зелений горошок, який також розподіляємо;
  11. Болгарський перець промиваємо, вичищаємо насіння, зрізаємо плодоніжку;
  12. Нарізаємо перець півкільцями і викладаємо до інших овочів;
  13. Ніжки моєму в прохолодній воді, витираємо від вологи рушником;
  14. Викладаємо ніжки зверху овочів по всі поверхні;
  15. У склянку наливаємо гарячу воду, додаємо сіль і добре перемішуємо;
  16. Заливаємо все солоною водою;
  17. Після цього наливаємо ще 3 склянки води;
  18. Форму з усіма компонентами закриваємо фольгою;
  19. Прогріваємо духова шафа, в ньому повинна бути температура 200 градусів. Поміщаємо туди форму;
  20. Залишаємо запікати протягом 25-35 хвилин;
  21. Шматочок сиру протираємо на дрібній тертці;
  22. Після того, як пройде необхідний час, знімаємо фольгу, засипаємо тертим сиром і ставимо в духовку;
  23. Запікати потрібно ще 5-7, а після цього можна буде виймати;
  24. Викладаємо в гарячому вигляді по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.

Традиційний рецепт

Продукти, які будуть потрібні:

  • 8 курячих ніжок;
  • два склянки рису;
  • сіль поварена на свій смак;
  • солодка паприка – 1 маленька ложка;
  • щіпка куркуми;
  • 3 великі ложки рослинного масла;
  • гаряча вода – 500-600 мл

Для соусу:

  • 4 великі ложки шашликового кетчупу;
  • сіль поварена на свій розсуд;
  • трохи чорного меленого перцю;
  • 180 мл сливового маринаду до курки «Торчин».

На приготування буде потрібно 100-120 хвилин.

Калорійність – 240 ккал.

Як потрібно правильно готувати курячі ніжки з рисом в духовці:

  1. Добре промиваємо курячі ніжки в холодній воді і витираємо від зайвої води за допомогою паперових серветок;
  2. Для того щоб м'ясо курки вийшло ніжним, соковитим і дуже м'яким, його потрібно промаринувати;
  3. Для цього викладаємо ніжки в миску, додаємо до них кетчуп, сливовий маринад, трохи солі і дрібку чорного меленого перцю. Обов'язково потрібно ретельно розмішати;
  4. Чашку прикриваємо кришкою і поміщаємо маринуватися в холодне місце на 1,5-2 години;
  5. Рис потрібно добре прополоскати в холодній воді, приблизно 2-3 рази;
  6. Викладаємо рис в миску, додаємо до нього сіль, паприку і куркуму. Добре перемішуємо, щоб всі спеції рівномірно розподілилися;
  7. Форму або на деко для запікання змащуємо з усіх боків рослинним маслом;
  8. Викладаємо на дно рис з прянощами і розрівнюємо;
  9. Заливаємо рисову крупу гарячою водою, вона прискорить процес приготування;
  10. Далі викладаємо промариновані курячі ніжки;
  11. Духовку вимагає прогріти, в ній повинна бути температура не менше до 180 градусів;
  12. Прибираємо туди деко з рисом і ніжками;
  13. Запікати потрібно приблизно 40-50 хвилин;
  14. Якщо вода википить, а рисові крупинки будуть жорсткими, то можна буде налити трохи водички;
  15. Виймаємо готове частування з духовки. Ніжки зверху рум'яними із золотистою скоринкою, а рис розсипчастим;
  16. Викладаємо гарячі ніжки з гарніром на тарілки, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.

Ледачі курячі ніжки з рисом і кукурудзою

Список необхідних продуктів:

  • гомілки курячі – 1 кілограм;
  • 200 грам пропареного рису;
  • дві головки ріпчастої цибулі;
  • кукурудза в консервованому вигляді – банку об'ємом 340 грам;
  • два морквяних коренеплоду;
  • 2 склянки бульйону або води;
  • кухонна сіль – 1,5 ч. ложки;
  • щіпка каррі;
  • трохи перцю і паприки;
  • 50 мл оливкової олії.

На приготування буде потрібно 1,5 години.

Калорійність – 230 ккал.

Етапи приготування:

  1. Курячі ніжки добре промиваємо в прохолодній воді. Обов'язково потрібно витерти паперовими рушниками води;
  2. Після цього натираємо гомілки з усіх боків чорним перцем, паприкою і каррі. Залишаємо на деякий час, щоб м'ясо просякло пахощами прянощів;
  3. З лука прибираємо лушпиння і ріжемо на кубики невеликого розміру;
  4. Пересипаємо шматочки цибулі в гаряче масло, розмішуємо і залишаємо обсмажуватися;
  5. Морквяні коренеплоди добре промиваємо, очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки;
  6. Протираємо через тертку моркву з крупною решіткою;
  7. Висипаємо моркву з луку, який просмажився до м'якості. Добре перемішуємо і продовжуємо смажити овочі;
  8. Далі відкриваємо банку з кукурудзою, виливаємо зайвий сік;
  9. Викладаємо до овочів кукурудзу, розмішуємо і смажимо далі;
  10. Сковорідку можна прикрити кришкою, а вогонь зменшити;
  11. Тим часом потрібно промити рис. Крупу промиваємо в прохолодній воді, зробити це краще 2-3 рази;
  12. Після цього промитий рис викладаємо до овочевої засмажки в сковороді;
  13. Перемішуємо рис з овочами. Знімаємо з вогню і залишаємо трохи постояти, щоб рисова крупа просочилася маслом і ароматами овочів;
  14. Далі на поверхню форми викладаємо суміш з рису і овочів, акуратно її розрівнюємо у вигляді рівного шару;
  15. Потім рис і овочі потрібно залити гарячою водою або бульйоном з овочів або м'яса;
  16. Зверху викладаємо промариновані гомілки;
  17. При бажанні можна все посипати сіллю;
  18. Накриваємо форму фольгою, щоб вона повністю закривала верх;
  19. Прогріваємо духовку до 200 градусів і прибираємо туди форму;
  20. Запікаємо рис з ніжками протягом години;
  21. Після цього виймаємо з духовки, знімаємо фольгу;
  22. Викладаємо на тарілки гарячі гомілки з гарніром і подаємо на стіл. При бажанні можна прикрасити петрушкою.

Макарони з м'ясом — просте блюдо на кожен день.

Як приготувати ніжний і сочнй шашлик, замаринований в майонезі читайте в нашій статті.

Якщо вам потрібно скинути кілька кілограмів спробуйте дієту на вівсянці з яблуками.

Готуємо швидко на сковороді: простий рецепт

Підготуємо продукти з наступного списку:

  • 5 курячих гомілок;
  • півтора склянки рису;
  • половина морквини;
  • 2 зубчики часнику;
  • ½ Ч. ложки аджики;
  • 70 мл рослинного масла;
  • половина пучка зелені.

Процес приготування займе хвилин 40-50.

Калорійність – 220 ккал.

Як потрібно готувати курячі ніжки з рисом на сковороді:

  1. Курячі гомілки добре промиваємо під прохолодною водою і протираємо рушником;
  2. На сковороду наливаємо масло і ставимо на вогонь;
  3. У прогріте масло викладаємо ніжки, прикриваємо кришкою і залишаємо гаситися на повільному вогні протягом 10 хвилин;
  4. Зубчики часнику чистимо від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки;
  5. Морквину промиваємо, очищаємо шкірку;
  6. Протираємо морквяний коренеплід через тертку з крупною решіткою;
  7. Викладаємо до ніжок часник, моркву;
  8. Рис промиваємо в декількох водах, вибираємо все сміття;
  9. Викладаємо в сковороду до інших компонентів рисову крупу, добре перемішуємо;
  10. Додаємо рослинне масло і наливаємо воду, приблизно 220 мл;
  11. Додаємо сіль, аджику і добре розмішуємо. Залишаємо тушкуватися чверть години;
  12. Далі промиваємо зелень, шаткуємо на дрібні шматочки;
  13. Викладаємо в сковорідку зелень, тушкуємо ще хвилин 5-7 і знімаємо з вогню;
  14. Подаємо на стіл у гарячому вигляді, можна додатково поставити соус зі сметани або томата.

Курячі ніжки з рисом – це дуже ситне частування, яке зможе зробити будь-яка господиня. При запіканні м'ясо просочується соком і ароматами спецій, а рис насичується запахом м'яса і овочів. При цьому рис виходить розсипчастим, всі рисинків відокремлюються один від одного. Це блюдо відмінно поєднується зі свіжими овочами, якими соусами.

Що ще почитати: