Як приготувати курячі ніжки з рисом в духовці на сковороді
Курячі ніжки з рисом можуть стати прекрасним варіантом частування на обід або вечерю. Процес приготування цієї страви досить простий і за часом він займає не занадто багато. А головне, для цієї страви потрібна мінімальна кількість продуктів, які можна з легкістю придбати в будь-якому магазині. Розглянемо кілька рецептів, які сподобаються і вам, і вашій родині.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
гомілка куряча - | 8 штук |
рисова крупа - | 400 г |
цибулю - | 1 шт. |
морквина - | 1 шт. |
черрі - | 0,5 кг |
зелений горошок - | стакан |
перець солодкий - | 1 шт. |
сир - | 100 г |
приправи - | на свій смак |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 247 Ккал |
Як потрібно готувати:
- Рис ретельно промиваємо в прохолодній воді. Промивання слід проводити 2-3 рази до прозорості води;
- Поверхня форми необхідно змастити рослинним маслом. Викладаємо на неї рівномірним шаром рис;
- З цибулини чистимо шкірку і ріжемо на дрібні шматочки;
- Морквину промиваємо, зрізаємо шкірку і шаткуємо у вигляді дрібних шматочків або соломки;
- На сковорідку підливаємо масло, ставимо прогріватися на вогонь;
- Засипаємо овочі і обсмажуємо 5 хвилин;
- Далі викладаємо обсмажені овочі на поверхню рису;
- Помідори промиваємо, розрізаємо їх на дві частини;
- Розкладаємо помідори зверху рису з овочами;
- Туди ж викладаємо зелений горошок, який також розподіляємо;
- Болгарський перець промиваємо, вичищаємо насіння, зрізаємо плодоніжку;
- Нарізаємо перець півкільцями і викладаємо до інших овочів;
- Ніжки моєму в прохолодній воді, витираємо від вологи рушником;
- Викладаємо ніжки зверху овочів по всі поверхні;
- У склянку наливаємо гарячу воду, додаємо сіль і добре перемішуємо;
- Заливаємо все солоною водою;
- Після цього наливаємо ще 3 склянки води;
- Форму з усіма компонентами закриваємо фольгою;
- Прогріваємо духова шафа, в ньому повинна бути температура 200 градусів. Поміщаємо туди форму;
- Залишаємо запікати протягом 25-35 хвилин;
- Шматочок сиру протираємо на дрібній тертці;
- Після того, як пройде необхідний час, знімаємо фольгу, засипаємо тертим сиром і ставимо в духовку;
- Запікати потрібно ще 5-7, а після цього можна буде виймати;
- Викладаємо в гарячому вигляді по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.
Традиційний рецепт
Продукти, які будуть потрібні:
- 8 курячих ніжок;
- два склянки рису;
- сіль поварена на свій смак;
- солодка паприка – 1 маленька ложка;
- щіпка куркуми;
- 3 великі ложки рослинного масла;
- гаряча вода – 500-600 мл
Для соусу:
- 4 великі ложки шашликового кетчупу;
- сіль поварена на свій розсуд;
- трохи чорного меленого перцю;
- 180 мл сливового маринаду до курки «Торчин».
На приготування буде потрібно 100-120 хвилин.
Калорійність – 240 ккал.
Як потрібно правильно готувати курячі ніжки з рисом в духовці:
- Добре промиваємо курячі ніжки в холодній воді і витираємо від зайвої води за допомогою паперових серветок;
- Для того щоб м'ясо курки вийшло ніжним, соковитим і дуже м'яким, його потрібно промаринувати;
- Для цього викладаємо ніжки в миску, додаємо до них кетчуп, сливовий маринад, трохи солі і дрібку чорного меленого перцю. Обов'язково потрібно ретельно розмішати;
- Чашку прикриваємо кришкою і поміщаємо маринуватися в холодне місце на 1,5-2 години;
- Рис потрібно добре прополоскати в холодній воді, приблизно 2-3 рази;
- Викладаємо рис в миску, додаємо до нього сіль, паприку і куркуму. Добре перемішуємо, щоб всі спеції рівномірно розподілилися;
- Форму або на деко для запікання змащуємо з усіх боків рослинним маслом;
- Викладаємо на дно рис з прянощами і розрівнюємо;
- Заливаємо рисову крупу гарячою водою, вона прискорить процес приготування;
- Далі викладаємо промариновані курячі ніжки;
- Духовку вимагає прогріти, в ній повинна бути температура не менше до 180 градусів;
- Прибираємо туди деко з рисом і ніжками;
- Запікати потрібно приблизно 40-50 хвилин;
- Якщо вода википить, а рисові крупинки будуть жорсткими, то можна буде налити трохи водички;
- Виймаємо готове частування з духовки. Ніжки зверху рум'яними із золотистою скоринкою, а рис розсипчастим;
- Викладаємо гарячі ніжки з гарніром на тарілки, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.
Ледачі курячі ніжки з рисом і кукурудзою
Список необхідних продуктів:
- гомілки курячі – 1 кілограм;
- 200 грам пропареного рису;
- дві головки ріпчастої цибулі;
- кукурудза в консервованому вигляді – банку об'ємом 340 грам;
- два морквяних коренеплоду;
- 2 склянки бульйону або води;
- кухонна сіль – 1,5 ч. ложки;
- щіпка каррі;
- трохи перцю і паприки;
- 50 мл оливкової олії.
На приготування буде потрібно 1,5 години.
Калорійність – 230 ккал.
Етапи приготування:
- Курячі ніжки добре промиваємо в прохолодній воді. Обов'язково потрібно витерти паперовими рушниками води;
- Після цього натираємо гомілки з усіх боків чорним перцем, паприкою і каррі. Залишаємо на деякий час, щоб м'ясо просякло пахощами прянощів;
- З лука прибираємо лушпиння і ріжемо на кубики невеликого розміру;
- Пересипаємо шматочки цибулі в гаряче масло, розмішуємо і залишаємо обсмажуватися;
- Морквяні коренеплоди добре промиваємо, очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки;
- Протираємо через тертку моркву з крупною решіткою;
- Висипаємо моркву з луку, який просмажився до м'якості. Добре перемішуємо і продовжуємо смажити овочі;
- Далі відкриваємо банку з кукурудзою, виливаємо зайвий сік;
- Викладаємо до овочів кукурудзу, розмішуємо і смажимо далі;
- Сковорідку можна прикрити кришкою, а вогонь зменшити;
- Тим часом потрібно промити рис. Крупу промиваємо в прохолодній воді, зробити це краще 2-3 рази;
- Після цього промитий рис викладаємо до овочевої засмажки в сковороді;
- Перемішуємо рис з овочами. Знімаємо з вогню і залишаємо трохи постояти, щоб рисова крупа просочилася маслом і ароматами овочів;
- Далі на поверхню форми викладаємо суміш з рису і овочів, акуратно її розрівнюємо у вигляді рівного шару;
- Потім рис і овочі потрібно залити гарячою водою або бульйоном з овочів або м'яса;
- Зверху викладаємо промариновані гомілки;
- При бажанні можна все посипати сіллю;
- Накриваємо форму фольгою, щоб вона повністю закривала верх;
- Прогріваємо духовку до 200 градусів і прибираємо туди форму;
- Запікаємо рис з ніжками протягом години;
- Після цього виймаємо з духовки, знімаємо фольгу;
- Викладаємо на тарілки гарячі гомілки з гарніром і подаємо на стіл. При бажанні можна прикрасити петрушкою.
Макарони з м'ясом — просте блюдо на кожен день.
Як приготувати ніжний і сочнй шашлик, замаринований в майонезі читайте в нашій статті.
Якщо вам потрібно скинути кілька кілограмів спробуйте дієту на вівсянці з яблуками.
Готуємо швидко на сковороді: простий рецепт
Підготуємо продукти з наступного списку:
- 5 курячих гомілок;
- півтора склянки рису;
- половина морквини;
- 2 зубчики часнику;
- ½ Ч. ложки аджики;
- 70 мл рослинного масла;
- половина пучка зелені.
Процес приготування займе хвилин 40-50.
Калорійність – 220 ккал.
Як потрібно готувати курячі ніжки з рисом на сковороді:
- Курячі гомілки добре промиваємо під прохолодною водою і протираємо рушником;
- На сковороду наливаємо масло і ставимо на вогонь;
- У прогріте масло викладаємо ніжки, прикриваємо кришкою і залишаємо гаситися на повільному вогні протягом 10 хвилин;
- Зубчики часнику чистимо від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки;
- Морквину промиваємо, очищаємо шкірку;
- Протираємо морквяний коренеплід через тертку з крупною решіткою;
- Викладаємо до ніжок часник, моркву;
- Рис промиваємо в декількох водах, вибираємо все сміття;
- Викладаємо в сковороду до інших компонентів рисову крупу, добре перемішуємо;
- Додаємо рослинне масло і наливаємо воду, приблизно 220 мл;
- Додаємо сіль, аджику і добре розмішуємо. Залишаємо тушкуватися чверть години;
- Далі промиваємо зелень, шаткуємо на дрібні шматочки;
- Викладаємо в сковорідку зелень, тушкуємо ще хвилин 5-7 і знімаємо з вогню;
- Подаємо на стіл у гарячому вигляді, можна додатково поставити соус зі сметани або томата.
Курячі ніжки з рисом – це дуже ситне частування, яке зможе зробити будь-яка господиня. При запіканні м'ясо просочується соком і ароматами спецій, а рис насичується запахом м'яса і овочів. При цьому рис виходить розсипчастим, всі рисинків відокремлюються один від одного. Це блюдо відмінно поєднується зі свіжими овочами, якими соусами.