Як приготувати апетитні курячі ніжки
Курячі ніжки завжди виходять неймовірно соковитими і ніжними. Та й готувати їх зовсім не так вже і складно. Це м'ясо має ніжністю, м'якістю, тому готується воно дуже швидко. Головне — їх можна запікати, і швидко тушкувати і смажити, і відварювати. Вони завжди виходять смачними.
А якщо їх присипати спеціями і зеленню, так це буде смакота, яке не залишить нікого байдужим. Так, як же сготовить смачні і шалено м'які курячі ніжки самостійно? Давайте розставимо кулінарні акценти, вивчивши рецепти нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Ніжки курячі - | 4 штуки |
Цибулю - | 2 головки |
Морквина - | 1 штука |
Томатна паста - | Велика ложка |
Часник - | 5 зубчиків |
Суха суміш з 5 перців - | за бажанням |
Паприка - | маленька ложечка |
Рослинна (просте) олія - | трохи |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 180 Ккал |
Як робиться:
- Головку ріпчастої цибулі чистимо від лушпиння, обполіскуємо холодною водою і шаткуємо дрібними шматочками або на тонкі півкільця;
- Часникові зубчики чистимо від шкірки і акуратно ріжемо на тоненькі кружальця;
- Моркву очищаємо, промиваємо прохолодною водою від зайвої бруду. Ріжемо її за бажанням – у вигляді кружечків, часточками або кубиками;
- Курячі ніжки промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником (з паперової основи);
- Натираємо ніжки з усіх боків паприкою, сумішшю перців і сіллю. Викладаємо їх в чашку і залишаємо на деякий час;
- Бажано використовувати каструлю з чавунної основи, щоб її можна було поставити в духовку. Наливаємо в неї масло соняшнику (рослинна) і ставимо на плиту;
- Хвилини через 3-4 засипаємо туди шматочки цибулі, прожарюємо його 3 хвилин до золотистого кольору. При цьому його треба перемішувати;
- Після цього додаємо туди паприку, суміш перців і заливаємо невеликою кількістю води, приблизно пів склянки. Все перемішуємо дерев'яною лопаткою;
- Додаємо до цибулі зі спеціями шматочки моркви і готуємо хвилин 5;
- Духова шафа прогріваємо до 170-180 градусів;
- Далі в каструлю викладаємо кружечки часнику, трохи томатної пасти і ретельно перемішуємо;
- Потім викладаємо туди курячі ніжки і заливаємо все водою, щоб вона повністю покривала. Додаємо трохи солі;
- Ставимо ємність з усіма інгредієнтами в духовку і залишаємо запікатися на 15-20 хвилин;
- Після цього виймаємо, перевертаємо ніжки на іншу сторону і готуємо ще 17-20 хвилин;
- В кінці каструлю витягуємо, ставимо на плиту, все розмішуємо і тушкуємо ще хвилин 5-7.
Салат з консервованих кальмарів — це цікаве блюдо, яке можна готувати на будь-яке застілля.
Індичка у вершковому соусі, приготована в мультиварці — це смачне блюдо, приготувати яке досить просто.
Прості і смачні рецепти домашнього печива та іншої випічки яка припаде до смаку вашим домочадцям.
Готуємо смачно курячі ніжки в духовці
Нам знадобиться наступне:
- 7-8 курячих гомілок;
- 100 мл сметани або жирних вершків;
- Томатна паста – 50 грам;
- Часникові зубці – 3-4 штуки;
- Каррі — 1 маленька ложечка;
- Чорний мелений перець – щіпка;
- Трохи солі;
- Рослинна (звичайне) масло.
Час приготування – 40-50 хвилин.
Калорійність 1 порції – 160.
Готуємо:
- Курячі ніжки промиваємо прохолодною водою. Якщо вам не подобається шкурка, то її можна прибрати;
- Часникові зубчики чистимо від шкірки і ріжемо їх на тоненькі пластинки. Викладаємо в чашку;
- Додаємо до часнику трохи сметани, томатної пасти, приправляємо всі перцем, карі і підсолюємо. Все змішуємо до однорідної суміші;
- Далі ніжки викладаємо в соус і обмазуємо їх з усіх боків;
- Чашку з куркою і соусом поміщаємо в холодильник/холодильну камеру на 3-4 години, щоб ніжки промариновались і стали соковитими. Чашку можна прикрити кришкою або поліетиленовим пакетом;
- Прогріваємо Духовку до 180-200 градусів;
- Поверхню листа промазуємо рослинним маслом з усіх сторін;
- Викладаємо на деко промаринованное куряче м'ясо;
- Готуємо при температурі 200 градусів 40 хвилин при 180 — 50 хвилин;
- Приблизно за 15 хвилин до кінця готування курку поливаємо маринадом.
Хрусткі курячі гомілки на сковороді
Нам буде потрібно:
- 2-4 курячі ніжки;
- Головка ріпчастої цибулі – 1 штука;
- Одна морквина;
- Перець солодкий – 1 штука;
- Невеликий шматочок перчика чилі;
- 2-3 часникові часточки;
- Приправа для курки за бажанням;
- Трохи солі;
- Рослинна (просте) олію;
- 50 мл води.
Час готування – 50-60 хвилин.
Калорійність 1 порції — 200.
Процес приготування:
- Ніжки курки обполіскуємо гарненько в прохолодній воді, видаляємо все зайве і кладемо їх на серветки з паперу, щоб з них стекла зайва рідина;
- Викладаємо їх в глибоку миску, посипаємо приправою для курки, сіль і перемішуємо. Залишаємо на час, хвилин на 15-20;
- Цибулину і моркву чистимо від шкірки і обполіскуємо холодною водою;
- Цибулю ріжемо на кубики, моркву соломкою;
- На плиту поміщаємо жаровню з маслом і прогріваємо;
- На гаряче масло відкидаємо овочеву нарізку і підсмажити до рум'яного кольору;
- Потім овочі відсуваємо вбік і викладаємо курячі ніжки;
- Все смажиться хвилин 7-8, постійно перемішується дерев'яною лопаткою;
- Солодкий перчик розрізаємо, виймаємо насіння, зрізаємо плодоніжку і рубаємо у вигляді невеликих смужок;
- Курочку перевертаємо, засипаємо до них смужки солодкого перцю і смажимо;
- Далі заливаємо трохи води, зменшуємо вогонь і готуємо хвилин 15. Всі прикриваємо кришкою;
- Тим часом часникові часточки звільняємо від лушпиння і ріжемо дрібненькими шматочками;
- Відкриваємо жаровню, перевіряємо м'ясо на готовність, проколюємо виделкою, якщо сік прозорий і без кров'яних домішок, то воно готове. Приправляємо все шматочками часнику і знімаємо з вогню;
- Залишаємо настоюватися під кришкою хвилин 10-15.
Використовуємо мультиварку
Компоненти для готування:
- 6 курячих ніжок;
- Лимон – половина;
- 2 часникового зубчики;
- Рослинна або оливкова олія;
- Материнка сушена – на свій смак;
- Приправа для птиці – за бажанням;
- Чорний мелений перець;
- 6-8 гілочок кропу і петрушки.
Період приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 175.
Рецептура:
-
- Ніжки потрібно добре промити прохолодною водою. Якщо на них є пір'я і волоски, то їх потрібно очистити, інакше вони зіпсують все частування. Гарненько протираємо паперовими серветками;
-
- Переходимо до приготування суміші для маринування. Промиваємо лимон і в невелику чашку протираємо трохи цедри, приблизно 1 маленька ложечка. Багато цедри не потрібно, а то вона додасть страві гіркоти;
- Далі лимон розрізаємо на дві половинки. Нам знадобиться тільки одна частина фрукта. Половинку ріжемо ще на дві частини і з однієї половинки видавлюємо в миску сік;
- З часникових зубчиків знімаємо шкірку і видавлюємо їх через землянку або трьох дрібної теркою;
- Викладаємо шматочки часнику в миску і перемішуємо з соком лимона;
- Зелень петрушки і кропу дрібно рубаємо і викладаємо в соус;
- У кінці соус додаємо 50 мл оливкової олії і перемішуємо до однорідного стану;
- Викладаємо в маринад курячі ніжки, посипаємо їх сіллю, перцем і сушеної материнкою;
- Накриваємо миску з маринадом і м'ясом пакетом з целофану і ставимо в холодне місце на 1-1,5 години;
- Після цього промариновані ніжки виймаємо і холодильника, викладаємо їх в ємність мультиварки, попередньо промазану маслом;
-
- Решту половинки лимона ріжемо на шматочки і викладаємо між ніжками;
- Поливаємо все залишками маринаду;
- Вибираємо програму «Випічка» і запікаємо 40 хвилин;
- Хвилин через 20 м'ясо потрібно перевернути, щоб воно повністю пропеклося.
Фаршировані курячі стегенця
Необхідні продукти:
- Курячі ніжки – 8 штук;
- Печериці – 400 грам;
- Цибуля – 3 головки;
- Морква – 1 штука;
- Часникові зубці — 3 штуки;
- Сметана або вершки – 100 мл;
- Борошно – 50 грам;
- Рослинна (просте) олію;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Тривалість готування – 1 годину 20 хвилин.
Калорійність – 175.
Переходимо до приготування:
- Першим ділом промиваємо і очищаємо ніжки. Потім робимо невеликі надрізи ножем у верхній і нижній частині і акуратно витягуємо кісточки;
- Кісточки кладемо в ємність, заливаємо водою і відварюємо на середньому вогні;
- Цибулина очищається і ріжеться на дрібні брусочки;
- Моркву чистимо і протираємо в середню стружку;
- Смажимо овочеву нарізку на рослинній олії до готовності;
- Потім засмажку відкидаємо в бульйон, солимо, перчимо і відварюємо 15 хвилин;
- Після цього бульйон проціджуємо через марлю матеріал або друшляк;
- Гриби промиваємо та нарізаємо у вигляді тонких пластинок;
- Інші цибулини очищаємо і ріжемо дрібними шматочками;
- Часникові зубці чистимо і протираємо на дрібну стружку;
- На окрему жаровню наливаємо масло, гріємо і викладаємо туди цибулю з часником. Смажимо кілька хвилин;
- Потім до цибулі з часником засипаємо гриби і смажимо хвилин 10. Знімаємо з плити і охолодити;
- Ніжки фаршируємо з кожної сторони грибною начинкою і зашиваємо з обох сторін;
- Далі обсмажуємо гомілки зі всіх сторін хвилини 3;
- У бульйон додаємо сметану і розмішуємо
- Викладаємо фаршировані гомілки у форму і заливаємо бульйоном зі сметаною;
- Ставимо форму в прогріту духовку до 180 градусів і запікаємо хвилин 10-15.
Що смачного можна приготувати з курячих ніжок
Гречана каша з стегенцями
Компоненти для готування:
- 4-6 штук курячих гомілок;
- Гречана крупа – 250 грам;
- Вода або бульйон – 2 склянки;
- Одна головка ріпчастої цибулі;
- Морква – 1 штука;
- 100 мл білого напівсолодкого вина;
- Трохи спецій за бажанням;
- Сіль, суміш перців.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність 1 порції – 160.
Приготування:
- Курячі ніжки промиваємо і натираємо спеціями. Залишаємо на 30-40 хвилин;
- Цибулину і морквину промиваємо, чистимо. Цибуля шинкуется на дрібні квадратики, морквина протирається великою теркою;
- На суху гарячу сковорідку викладаємо промариновані ніжки, заливаємо вином і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Хвилин через 5 перевертаємо;
- Потім викладаємо до гомілок овочі і тушкуємо хвилини 3;
- Перекладаємо всі інгредієнти в казанок, наливаємо трохи рослинне масло, засипаємо гречану крупу і готуємо хвилин 7;
- Заливаємо все теплою водою і накриваємо кришкою;
- Після того як вся вода википить, приправляємо спеціями і накриваємо кришкою. Готуємо до готовності.
Курячі гомілки по-селянськи
Складові інгредієнти:
- 4 курячі ніжки;
- 2 яйця;
- Половина склянки борошна;
- 1 стакан очищених насіння;
- Рослинна (просте) олію;
- Сіль і спеції.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність 1 порції – 185.
Переходимо до готування:
- Курячі яйця розбиваємо в миску, змішати з сіллю і спеціями. Збиваємо їх віночком;
- Промиті гомілки мачає в яєчну суміш, потім присипаємо борошном. Робимо так два рази;
- Викладаємо на гаряче масло й обсмажуємо з усіх боків хвилин 10;
- Потім викладаємо їх на змащене деко, поливаємо яєчною сумішшю і посипаємо насінням;
- Ставимо в прогрітий духовку і запікаємо до готовності 25-30 хвилин.
Курячі ніжки, приготовані за цим рецептом, вийдуть відмінними і ароматними. Оскільки ці продукти можна придбати в будь-якому магазині і за дуже низькою ціною, їх можна готувати практично щотижня на сімейні обіди та вечері.
Це блюдо можна подавати з різними гарнірами – овочами, кашами, супами, салатами і багатьма іншими.