25 июнь 2019 3 362

Як робити крем для виготовлення трояндочок на торт

Прикрасити домашній торт можна не тільки мастикою. Можна використовувати більш легкі і ніжні трояндочки. Вони – класика з кондитерських прикрас: ніколи не втрачають популярності і завжди привертають до себе погляди ласунів. А приготувати їх можна кількома способами і технікою.

Рецепт білкового крему
Інгредієнти Кількість
води - 70 мл
цукру - 0,2 кг
білків курячих яєць - 3 шт.
соку лимона - 5 мл
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал

Як збити крем для трояндочок на торт:

  1. У миску або каструлю всипати цукор, а потім влити сюди воду. Поставити на вогонь;
  2. Отриманий сироп потрібно прокип'ятити протягом п'яти хвилин, вогонь середній, всі крупинки цукру повинні розчинитися;
  3. Далі додати сюди трохи соку лимона, а можна використовувати і лимонну кислоту, всього кілька крупинок. Розмішати і вимкнути, зняти з теплою плити;
  4. Взяти білки, обов'язково охолоджені. Додати до нього щіпку солі і почати збивати міксером, щоб отримати міцну піну;
  5. Тонким струменем вливають гарячий сироп і продовжувати збивати масу. Крем і миска нагріються, і потрібно продовжувати працювати міксером, поки вони не охолонуть;
  6. Після цього можна перекладати в кондитерський мішок. За бажанням, в кінці збивання можна додати харчовий барвник і ще трохи перешкодити.

Масляний крем для ніжних троянд на торт

  • 45 г цукру;
  • 0,1 кг масла;
  • 60 мл води.

Час: 30 хв

Калорії: 452.

Як збити:

  1. У сотейник висипати цукор;
  2. Далі влити сюди воду і поставити на вогонь. Постійно заважаючи ложкою, потрібно досягти розчинення крупинок;
  3. Коли з'явиться піна, її потрібно зняти, вимкнути плиту і остудити сироп;
  4. У глибокій посудині розтопити масло;
  5. Після цього міксером його потрібно збивати приблизно дванадцять хвилин, поки не вийде біла пишна маса;
  6. Не вимикаючи міксер, потрібно поступово вливати сироп;
  7. Саме зараз можна додавати барвники або ароматизатори;
  8. Збивати ще хвилин десять, не більше, після чого можна використовувати для прикраси і прошарку.

Заварний крем

  • 0,2 кг масла;
  • 60 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 90 мл молока.

Час: 40 хв.

Калорії: 427.

Як збити:

  1. Молоко вилити в сотейник і поставити на вогонь;
  2. Відразу всипати сюди цукор і постійно заважати суміш. Дочекатися закипання і відразу вимкнути;
  3. В іншій мисці міксером потрібно збивати яйця. Продовжуючи збивати, потрібно влити сюди гаряче молоко. Рухатися треба швидко;
  4. Повернути на вогонь, продовжувати заважати і довести майже до кипіння, потім зняти з плити і дати трохи охолонути;
  5. У ще одній мисці збити масло. Бажано, щоб воно було кімнатної температури, це прискорить процес. Збивати до пишної маси, вона буде білого кольору;
  6. Потім вливати до маслу молочну суміш, не перестаючи заважати. Потім все вимішати до однорідної пишної суміші. Дати охолонути.

Салат з шинкою і грибами — візьміть на замітку рецепт цього дивовижного страви.

Як приготувати овочеве рагу з баклажанами.

Гарячі закуски з лаваша — візьміть на замітку нашу добірку рецептів.

Інструкція виготовлення трояндочок з крему на торт

Для створення трояндочок не обійтися без спеціальних пристосувань. На щастя, вони досить прості.

Потрібен кондитерський мішок з хоча б однієї простої насадкою. Так само знадобиться кондитерський цвях, вони бувають різних діаметрів. Потрібна папір для випічки і невеликий шматочок бісквіта у вигляді конуса або марципан, адже на цю основу та буде нарощуватися троянда.

Отже, приступимо:

  1. Пекарську папір слід нарізати на рівні квадратики, трохи більше за розміром, ніж майбутня роза;
  2. Далі цей квадратик за допомогою краплі крему потрібно приклеїти до кондитерського цвяху;
  3. Таким же способом, на крапельку крему, до папірця потрібно приклеїти марципан або конусоподібний бісквіт. Клеїти потрібно широкою частиною;
  4. Взяти плоску насадку, якщо є, і встановити її в кондитерський мішок, а його потрібно наповнити кремом;
  5. Обережно обертаючи в одній руці цвях, за допомогою крему і шприца потрібно на конус нанести основу троянди;
  6. Далі, продовжуючи обертати, потрібно зробити три пелюстки троянди навколо. Один пелюстка займає приблизно третину окружності конуса, їх можна і потрібно злегка накладати один на одного;
  7. Наступний шар складається з таких же уривчастих рухів: п'ять пелюсток, розміром з п'яту частину всієї окружності;
  8. Повторити те ж саме, роблячи вже сім пелюсток на наступний шар;
  9. Акуратно зняти готову троянду з цвяха. Повторити все те ж саме з рештою конусами, скільки знадобиться;
  10. Готові квіточки потрібно прибрати в холодильник. Знімати їх треба разом з кондитерською папером;
  11. Коли троянди стали холодними, їх можна кріпити до торту;
  12. Далі із спеціальної насадки і зеленого крему можна створити акуратні листочки і стебла троянд прямо на торті.

Як варіант, можна поступити набагато простіше. Можна просто використовувати спеціальну насадку на кондитерський мішок. Видавлюючи частина крему прямо на торт, можна відразу зробити прості квіти. Вони будуть не так схожі на справжні троянди, як з більш складною технікою. Але якщо взяти досить широку насадку, діаметром від півтора сантиметрів, можна домогтися розкритої троянди.

Крім того, з таких насадок можна робити і закриті та відкриті види зірок, рифлені візерунки, плести кошики, створювати цілі рифи, ялинки і т. д. А можна створити найпростіші піки, кому як подобається.

Ідеї прикраси тортів

Троянди можна розташовувати як завгодно, все залежить від стилю торта. Вони можуть лежати хвилею, причому красиво, коли відсутня симетрія. Такі трояндочки відмінно підходять для двох - і більше рівневих тортів.

Можна хвилею опускати цілу мережу з троянд і листя зверху по бортах. Можна прикрасити у вигляді корзини з квітами. А можна зробити у вигляді букета квітів або навіть у вигляді подарунка, не забуваючи про стрічках. Використовуючи атласні стрічки, можна красиво підкреслити квіти.

Не останню роль відіграє колір троянд. Торт може бути повністю білим, а може мати цілу палітру. Можна поєднувати лише холодні кольори: блакитний, синій, бірюзовий. Красиво виглядають червоні троянди на білій основі. Ніжними виходять торти з використанням прикрас рожевого, фіолетового, персикового кольорів.

Красиво доповнюються троянди не тільки листочками або стрічками. Можна використовувати їстівні намисто, голубів, різні рюшки з мастики, блискітки, шоколадні написи. А можна самому написати щось тонким струменем крему або шоколаду зверху.

При виготовленні таких їстівних квітів потрібно трохи практики і ціле море фантазії. Троянди можуть бути величезними, а може бути сотня маленьких. Можуть бути і чорними, і золотими, і з перлами всередині. Творити можна нескінченно!

Що ще почитати: