Рецепти простих і ситних салатів з відварної риби
Легкі і одночасно ситні салати виходять саме з рибою. Їх можна приготувати як взимку, так і влітку, як на свято, так і взяти з собою. До того ж, це ще і дуже корисно для організму, завдяки жирним кислотам. Все говорить про те, що пора приготувати один з таких салатів!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
риба - | 0,4 кг |
яйце - | 3 шт. |
солоний огірок - | 1 шт. |
цукор - | 5 г |
цибуля біла - | 1 шт. |
яблуко кисле - | 1 шт. |
майонез - | за смаком |
лимонний сік - | 120 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 81 Ккал |
Як готувати класичний салат з відвареної риби:
- Рибу почистити і відварити. Бажано, щоб це було біле м'ясо, наприклад, хека. Після цього остудити;
- Яйця поставити варитися до стану твердого жовтки, а потім охолодити і почистити;
- З яблук зняти шкірку і вирізати серцевину;
- Цибуля звільнити від лушпиння;
- Якщо у огірків груба і гумова шкірка, її теж потрібно зрізати. В іншому випадку, потрібно просто зрізати кінці;
- Руками розібрати рибу на волокна або просто нарізати її брусочками;
- Дрібно нашаткувати цибулину, посолити її, влити сюди лимонний сік і додати цукор, трохи перешкодити. Дати постояти хвилин сім, а потім злити;
- Огірок нарізати кубиками. Точно так само порізати яблуко і яйця;
- Перемішати всі інгредієнти, не забувши додати цибулю і майонез. Можна додати рубану зелень. Подавати можна відразу, доповнювати бажано непряными спеціями.
Рибний салат з червоної риби
- 7 маслин;
- 60 р масла;
- 0,2 кг твердого сиру;
- 5 яєць;
- 0,2 кг форелі;
- 1 зубець часнику;
- Майонез.
Час: 35 хв.
Калорії: 237.
Процес складання салату:
- Рибу відварити, як зазвичай. Довго варити не треба, інакше розвалиться і втратить свої смакові якості. Замість форелі можна брати і іншу рибу з червоним м'ясом;
- Яйця зварити круто, облити їх холодною водою і потім звільнити від шкаралупи. Крупно натерти відразу в салатник або на блюдо в кулінарне кільце;
- У майонез видавити очищений часник через прес, розмішати і змастити зверху яйця;
- Сир натерти так само, як і яйця, і розподілити його зверху в салатник;
- Його можна поперчити трохи і теж змастити білим соусом;
- Соломкою порізати вже охолоджену рибу і розкласти її зверху, лише злегка змастити;
- Далі натерти масло. Його для цього краще потримати хвилин десять в морозилці, тоді воно не буде розповзатися;
- Маслини розрізати на кілька частин і присипати їх зверху, можна прикрасити зеленню.
Салат з відвареної рибою і рисом
- 0,1 кг рису;
- 0,4 кг риби;
- 160 мл легкого майонезу;
- 0,4 кг кукурудзи;
- 1 цибуля.
Час: 25 хв.
Калорії: 149.
Етапи приготування:
- Взяти морську рибу, наприклад, нототенія, хек або минтай. Якщо вона заморожена, то потребує природної розморожувати в холодильнику, але не в мікрохвильовці або під водою. Відрізати плавники, вимити, прибрати потрухи і поставити варитися;
- Промитий рис теж поставити варитися, заважати його не потрібно, воду посолити;
- Після цього знову промити злак під холодною водою, відправити в миску, де буде збиратися салат;
- Кукурудзу консервовану рибу з банки, дати трохи часу стекти, а потім додати до рису. Якщо кукурудза свіжа, її треба відварити, а потім ножем зрізати з качана;
- Зняти з лушпиння цибулі, нарізати його кубиками і обшпарити окропом. Це прибере гіркоту. Потім воду злити, а решту додати до загальної маси в салатник;
- Остиглу готову рибу розібрати руками на невеликі шматочки, уважно позбавляючись від кісток. Шматочки повинні бути великими і холодними. Покласти їх до решти інгредієнтів;
- Додати майонез, поперчити, дуже обережно перешкодити. Подавати відразу.
Салат з вареною рибою і картоплею
- 60 г маслин;
- 270 г сьомги;
- 140 мл майонезу;
- 1 солоний огірок;
- 1 помідор;
- 1 картоплина;
- 0,2 кг креветок;
- 30 г червоної ікри;
- 1 кисле яблуко;
- 40 г зеленого салату.
Час: 40 хв.
Калорії: 157.
Метод готування:
- В злегка підсоленій воді відварити сьомгу, після чого їй треба час охолонути;
- Шкірку зняти, все витягнути кісточки, нарізати м'ясо соломкою;
- Вимиту картоплю треба зварити «у мундирі», а коли вона охолоне, почистити і порізати дрібними кубиками;
- Помити свіжий помідор, вирізати його плодоніжку, нарізати невеликими шматочками;
- Точно так само нарізати помытое яблуко, серцевину і шкірку не використовувати;
- Сполоснути під водою листя салату, після чого прибрати вологу і руками порвати листочки на невеликі шматочки;
- Солоний огірок (можна замінити на свіжий) нарізати короткою соломкою;
- Всі перераховані вище компоненти перемішати між собою з невеликою кількістю майонезу;
- Відварити креветки і обережно почистити їх від голови, панцира і кишки. Щоб її витягти, треба зробити невеликий надріз знизу. Варити краще у воді з часточкою лимона, не більше чотирьох хвилин;
- Викласти креветки обережно зверху на салат можна прикрасити їм боки. Зверху рівним шаром розкласти ікру, можна прикрасити кропом.
Угорський рибний салат
- 0,6 кг тріски;
- 60 г цибулі;
- 15 г зелені;
- 1 гвоздика;
- 1 гілочка естрагону;
- 30 мл білого сухого вина;
- 4 листків салату;
- 60 г червоного солодкого перцю;
- 60 г жовтого солодкого перцю;
- 30 мл олії оливи;
- 1 кабачок;
- 15 мл фруктового оцту;
- 80 г цукіні;
- 45 г кетчупу;
- 3 г паприки;
- 15 г маргарину.
Час: 1 ч.
Калорії: 47.
Процес приготування покроково:
- Тріску необхідно промити, потрібно брати філе. Нарізати його смужками, не дуже тонкими, приблизно з палець завширшки;
- Звільнений від лушпиння цибулю нашаткувати кубиками;
- Невеликий сотейник змастити маргарином, висипати на дно цибулю, розподілити його рівне;
- Зверху на цибулю покласти смужки риби;
- Полити невеликою кількістю вина, влити трохи води. Вона повинна лише злегка покривати рибу;
- Покласти сюди ж гілочку естрагону, гвоздику і, за бажанням, маленький лист лавра;
- Поставити варитися. Коли закипить, потрібно зняти з вогню і дати рибі трохи охолонути прямо в бульйоні;
- Обидва види перців необхідно звільнити від насіннєвої коробочки, нарізати м'якоть смужками;
- Молодий кабачок помити. Якщо це вже старий плід, потрібно зрізати шкірку, насіння всередині вичистити чайною ложкою. Після цього нарізати тонкими напівкружечками. Те ж саме зробити з цукіні;
- Змішати оцет з маслом, поперчити, додати паприку і сіль, вмішати сюди ж кетчуп. Зелень помити і дрібно порубати, вмішати в отриманий соус;
- Цим соусом залити цукіні, перець і кабачок і дати їм просочитися приблизно п'ятнадцять хвилин;
- Коли риба вже охолола, смужки потрібно обережно перемістити до овочів в соус, перешкодити, влити сюди пару ложок рибного бульйону;
- Листя салату вимити і розкласти в чотири маленькі тарілки. Якщо хочеться, можна порізати на квадратики;
- Зверху викласти порційно готовий рибний салат з соусом.
Сирна запіканка для малюків — спробуйте приготувати страву за нашими рецептами.
Рецепт з фото і покроковими рекомендаціями традиційного супу місо.
Приготуйте теплий салат зі свинини — це дійсно смачно і незвично.
Рибний салат, поданий у помідорах
- 0,2 кг риби;
- 1 огірок;
- 8 помідорів;
- 2 яйця;
- 160 мл майонезу;
- 2 картоплини;
- листя салату.
Час: 45 хв.
Калорії: 124.
Як приготувати страву:
- Відварити рибу, як зазвичай, потім позбавитися від шкіри і кісток. Чисте м'ясо порізати дрібними кубиками;
- Картоплю зварити в шкірці, потім зняти і м'якоть порізати також кубиками;
- Свіжий огірок звільнити від шкірки і нашаткувати;
- Зварити яйця круто, а потім поділити їх жовток і білок. Білок потрібно порізати кубиками, а жовток натерти;
- Всі ці продукти, крім жовтки, перемішати між собою, потім додати майонез і знову перемішати;
- Помідори вимити. Вони повинні бути міцними. У них потрібно вирізати плодоніжку, а потім видалити трохи м'якоті за допомогою ложки;
- Тієї ж ложкою обережно покласти всередину помідора салат. Для краси можна фігурним ножем зробити башточки у помідор або зубчики;
- Зверху на кожну порцію посипати жовток;
- Листя салату помити, викласти їх на блюдо, а зверху акуратно поставити помідори фаршировані рибою.
Корисні поради
Рибу обов'язково потрібно перевіряти на наявність кісток, навіть у тому випадку, якщо було куплено чисте філе. Краще всього шукати кісточки кінчиками пальців і витягати за допомогою пінцета. У річкових і озерних риб набагато більше кісток, наприклад, у карася. А ось у хека кісток дуже мало, особливо в хвостовій частині.
Купуючи заморожену рибу, потрібно заздалегідь потурбуватися про розморожуванні. Її обов'язково потрібно розморожувати поступово. Обдати її окропом, розтопити в духовці, мікрохвильовій печі – не варіант, так як потім риба просто розлізеться. Вона і так не терпить тривалу термічну обробку, тому і варити довго її не має сенсу. Тримати у воді треба не більше двадцяти хвилин, а деколи вистачає і десяти.
Як один із способів, можна не тільки варити рибу, але й готувати її на пару. Так краще зберігаються її корисні властивості. У будь-якому випадку, кожен з цих салатів – поживна і вітамінна бомба, заряджена приголомшливим смаком.