07 апрель 2019 3 093

Рецепти простих і ситних салатів з відварної риби

Легкі і одночасно ситні салати виходять саме з рибою. Їх можна приготувати як взимку, так і влітку, як на свято, так і взяти з собою. До того ж, це ще і дуже корисно для організму, завдяки жирним кислотам. Все говорить про те, що пора приготувати один з таких салатів!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
риба - 0,4 кг
яйце - 3 шт.
солоний огірок - 1 шт.
цукор - 5 г
цибуля біла - 1 шт.
яблуко кисле - 1 шт.
майонез - за смаком
лимонний сік - 120 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 81 Ккал

Як готувати класичний салат з відвареної риби:

  1. Рибу почистити і відварити. Бажано, щоб це було біле м'ясо, наприклад, хека. Після цього остудити;
  2. Яйця поставити варитися до стану твердого жовтки, а потім охолодити і почистити;
  3. З яблук зняти шкірку і вирізати серцевину;
  4. Цибуля звільнити від лушпиння;
  5. Якщо у огірків груба і гумова шкірка, її теж потрібно зрізати. В іншому випадку, потрібно просто зрізати кінці;
  6. Руками розібрати рибу на волокна або просто нарізати її брусочками;
  7. Дрібно нашаткувати цибулину, посолити її, влити сюди лимонний сік і додати цукор, трохи перешкодити. Дати постояти хвилин сім, а потім злити;
  8. Огірок нарізати кубиками. Точно так само порізати яблуко і яйця;
  9. Перемішати всі інгредієнти, не забувши додати цибулю і майонез. Можна додати рубану зелень. Подавати можна відразу, доповнювати бажано непряными спеціями.

Рибний салат з червоної риби

  • 7 маслин;
  • 60 р масла;
  • 0,2 кг твердого сиру;
  • 5 яєць;
  • 0,2 кг форелі;
  • 1 зубець часнику;
  • Майонез.

Час: 35 хв.

Калорії: 237.

Процес складання салату:

  1. Рибу відварити, як зазвичай. Довго варити не треба, інакше розвалиться і втратить свої смакові якості. Замість форелі можна брати і іншу рибу з червоним м'ясом;
  2. Яйця зварити круто, облити їх холодною водою і потім звільнити від шкаралупи. Крупно натерти відразу в салатник або на блюдо в кулінарне кільце;
  3. У майонез видавити очищений часник через прес, розмішати і змастити зверху яйця;
  4. Сир натерти так само, як і яйця, і розподілити його зверху в салатник;
  5. Його можна поперчити трохи і теж змастити білим соусом;
  6. Соломкою порізати вже охолоджену рибу і розкласти її зверху, лише злегка змастити;
  7. Далі натерти масло. Його для цього краще потримати хвилин десять в морозилці, тоді воно не буде розповзатися;
  8. Маслини розрізати на кілька частин і присипати їх зверху, можна прикрасити зеленню.

Салат з відвареної рибою і рисом

  • 0,1 кг рису;
  • 0,4 кг риби;
  • 160 мл легкого майонезу;
  • 0,4 кг кукурудзи;
  • 1 цибуля.

Час: 25 хв.

Калорії: 149.

Етапи приготування:

  1. Взяти морську рибу, наприклад, нототенія, хек або минтай. Якщо вона заморожена, то потребує природної розморожувати в холодильнику, але не в мікрохвильовці або під водою. Відрізати плавники, вимити, прибрати потрухи і поставити варитися;
  2. Промитий рис теж поставити варитися, заважати його не потрібно, воду посолити;
  3. Після цього знову промити злак під холодною водою, відправити в миску, де буде збиратися салат;
  4. Кукурудзу консервовану рибу з банки, дати трохи часу стекти, а потім додати до рису. Якщо кукурудза свіжа, її треба відварити, а потім ножем зрізати з качана;
  5. Зняти з лушпиння цибулі, нарізати його кубиками і обшпарити окропом. Це прибере гіркоту. Потім воду злити, а решту додати до загальної маси в салатник;
  6. Остиглу готову рибу розібрати руками на невеликі шматочки, уважно позбавляючись від кісток. Шматочки повинні бути великими і холодними. Покласти їх до решти інгредієнтів;
  7. Додати майонез, поперчити, дуже обережно перешкодити. Подавати відразу.

Салат з вареною рибою і картоплею

  • 60 г маслин;
  • 270 г сьомги;
  • 140 мл майонезу;
  • 1 солоний огірок;
  • 1 помідор;
  • 1 картоплина;
  • 0,2 кг креветок;
  • 30 г червоної ікри;
  • 1 кисле яблуко;
  • 40 г зеленого салату.

Час: 40 хв.

Калорії: 157.

Метод готування:

  1. В злегка підсоленій воді відварити сьомгу, після чого їй треба час охолонути;
  2. Шкірку зняти, все витягнути кісточки, нарізати м'ясо соломкою;
  3. Вимиту картоплю треба зварити «у мундирі», а коли вона охолоне, почистити і порізати дрібними кубиками;
  4. Помити свіжий помідор, вирізати його плодоніжку, нарізати невеликими шматочками;
  5. Точно так само нарізати помытое яблуко, серцевину і шкірку не використовувати;
  6. Сполоснути під водою листя салату, після чого прибрати вологу і руками порвати листочки на невеликі шматочки;
  7. Солоний огірок (можна замінити на свіжий) нарізати короткою соломкою;
  8. Всі перераховані вище компоненти перемішати між собою з невеликою кількістю майонезу;
  9. Відварити креветки і обережно почистити їх від голови, панцира і кишки. Щоб її витягти, треба зробити невеликий надріз знизу. Варити краще у воді з часточкою лимона, не більше чотирьох хвилин;
  10. Викласти креветки обережно зверху на салат можна прикрасити їм боки. Зверху рівним шаром розкласти ікру, можна прикрасити кропом.

Угорський рибний салат

  • 0,6 кг тріски;
  • 60 г цибулі;
  • 15 г зелені;
  • 1 гвоздика;
  • 1 гілочка естрагону;
  • 30 мл білого сухого вина;
  • 4 листків салату;
  • 60 г червоного солодкого перцю;
  • 60 г жовтого солодкого перцю;
  • 30 мл олії оливи;
  • 1 кабачок;
  • 15 мл фруктового оцту;
  • 80 г цукіні;
  • 45 г кетчупу;
  • 3 г паприки;
  • 15 г маргарину.

Час: 1 ч.

Калорії: 47.

Процес приготування покроково:

  1. Тріску необхідно промити, потрібно брати філе. Нарізати його смужками, не дуже тонкими, приблизно з палець завширшки;
  2. Звільнений від лушпиння цибулю нашаткувати кубиками;
  3. Невеликий сотейник змастити маргарином, висипати на дно цибулю, розподілити його рівне;
  4. Зверху на цибулю покласти смужки риби;
  5. Полити невеликою кількістю вина, влити трохи води. Вона повинна лише злегка покривати рибу;
  6. Покласти сюди ж гілочку естрагону, гвоздику і, за бажанням, маленький лист лавра;
  7. Поставити варитися. Коли закипить, потрібно зняти з вогню і дати рибі трохи охолонути прямо в бульйоні;
  8. Обидва види перців необхідно звільнити від насіннєвої коробочки, нарізати м'якоть смужками;
  9. Молодий кабачок помити. Якщо це вже старий плід, потрібно зрізати шкірку, насіння всередині вичистити чайною ложкою. Після цього нарізати тонкими напівкружечками. Те ж саме зробити з цукіні;
  10. Змішати оцет з маслом, поперчити, додати паприку і сіль, вмішати сюди ж кетчуп. Зелень помити і дрібно порубати, вмішати в отриманий соус;
  11. Цим соусом залити цукіні, перець і кабачок і дати їм просочитися приблизно п'ятнадцять хвилин;
  12. Коли риба вже охолола, смужки потрібно обережно перемістити до овочів в соус, перешкодити, влити сюди пару ложок рибного бульйону;
  13. Листя салату вимити і розкласти в чотири маленькі тарілки. Якщо хочеться, можна порізати на квадратики;
  14. Зверху викласти порційно готовий рибний салат з соусом.

Сирна запіканка для малюків — спробуйте приготувати страву за нашими рецептами.

Рецепт з фото і покроковими рекомендаціями традиційного супу місо.

Приготуйте теплий салат зі свинини — це дійсно смачно і незвично.

Рибний салат, поданий у помідорах

  • 0,2 кг риби;
  • 1 огірок;
  • 8 помідорів;
  • 2 яйця;
  • 160 мл майонезу;
  • 2 картоплини;
  • листя салату.

Час: 45 хв.

Калорії: 124.

Як приготувати страву:

  1. Відварити рибу, як зазвичай, потім позбавитися від шкіри і кісток. Чисте м'ясо порізати дрібними кубиками;
  2. Картоплю зварити в шкірці, потім зняти і м'якоть порізати також кубиками;
  3. Свіжий огірок звільнити від шкірки і нашаткувати;
  4. Зварити яйця круто, а потім поділити їх жовток і білок. Білок потрібно порізати кубиками, а жовток натерти;
  5. Всі ці продукти, крім жовтки, перемішати між собою, потім додати майонез і знову перемішати;
  6. Помідори вимити. Вони повинні бути міцними. У них потрібно вирізати плодоніжку, а потім видалити трохи м'якоті за допомогою ложки;
  7. Тієї ж ложкою обережно покласти всередину помідора салат. Для краси можна фігурним ножем зробити башточки у помідор або зубчики;
  8. Зверху на кожну порцію посипати жовток;
  9. Листя салату помити, викласти їх на блюдо, а зверху акуратно поставити помідори фаршировані рибою.

Корисні поради

Рибу обов'язково потрібно перевіряти на наявність кісток, навіть у тому випадку, якщо було куплено чисте філе. Краще всього шукати кісточки кінчиками пальців і витягати за допомогою пінцета. У річкових і озерних риб набагато більше кісток, наприклад, у карася. А ось у хека кісток дуже мало, особливо в хвостовій частині.

Купуючи заморожену рибу, потрібно заздалегідь потурбуватися про розморожуванні. Її обов'язково потрібно розморожувати поступово. Обдати її окропом, розтопити в духовці, мікрохвильовій печі – не варіант, так як потім риба просто розлізеться. Вона і так не терпить тривалу термічну обробку, тому і варити довго її не має сенсу. Тримати у воді треба не більше двадцяти хвилин, а деколи вистачає і десяти.

Як один із способів, можна не тільки варити рибу, але й готувати її на пару. Так краще зберігаються її корисні властивості. У будь-якому випадку, кожен з цих салатів – поживна і вітамінна бомба, заряджена приголомшливим смаком.

Що ще почитати: