Як приготувати картопляний салат по-американськи для ситного перекусу
Всім відомо, що якщо салат (або інше блюдо) американський, значить, точно буде ситно. Саме так! Велика кількість відвареної картоплі гармонійно доповнять інші інгредієнти. У підсумку вийде настільки ситний і насичений салат, що його сміливо можна подавати як основну страву.
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| гірчиця - | 15 мл |
| майонез - | 270 мл |
| цибулю - | 1 головка |
| картопля - | 6 бульб |
| яйця - | 6 шт. |
| солоні огірки - | 3 шт. |
| сіль - | за смаком |
| чорний перець мелений - | за смаком |
| селера - | 3 стебла |
| Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
Як приготувати:
- Картоплю очистити від шкірки і вимити проточною водою.

- Покласти цілі бульби в каструлю, налити воду до самого верху.
- Всипати солі за смаком і поставити на плиту, щоб відварити до готовності.
- Пізніше воду злити, картоплю остудити і нарізати кубиками.

- Майонез змішати з гірчицею, додати спеції за смаком.
- Селера вимити і нарізати кільцями.
- З лука прибрати лушпиння, обполоснути і покришити на кубики.

- Із огірків зрізати кінці, самі овочі порізати кубиками.
- Яйця відварити до готовності, очистити шкаралупу і теж нарізати.

- Змішати їх з картоплею, цибулею, огірками, селерою і соусом.
- Все перемішати і подавати до столу.
Як приготувати з тунцем
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| петрушка | 10 г |
| яйця | 3 шт. |
| зелена цибуля | 20 г |
| сіль | за смаком |
| консервований тунець | 1 банку |
| молоко | 0,1 л |
| винний оцет | 40 мл |
| картопля | 5 шт. |
| рослинна олія | 90 мл |
| чорний перець мелений | за смаком |
Скільки по часу – 40 хвилин.
Яка калорійність – 141 калорія.
Як приготувати:
Картоплю очистити і промити, покласти в сотейник.- Налити молоко і воду так, щоб бульби повністю покрило.
- Додати солі за смаком і прибрати на плиту.
- Дати закипіти, потім варити близько двадцяти хвилин до готовності.
- З картоплі злити всю рідину, остудити її.
- Після цього нарізати часточками.
- Яйця помістити в каструлю з водою і теж відварити.
- Потім остудити, очистити і порізати на вісім частин.
- Рибу відкрити, злити всю рідину/масло.
- Тунець розім'яти виделкою на окремі волокна.
- Оцет з'єднати з маслом, додати сіль і чорний перець.
- Збити все це віночком.
- Змішати картоплю з рибою і яйцями, полити заправкою.
- Зелень помити і подрібнити ножем.
- Посипати салат і закликати всіх до столу.
Теплий американський картопляний салат
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| корнішони | 5 шт. |
| молода картопля | 1 кг |
| бекон | 0,1 кг |
| зерниста гірчиця | 15 г |
| чорний перець мелений | за смаком |
| рослинна олія | 40 мл |
| сіль | за смаком |
| яблучний оцет | 15 мл |
| цибуля біла | 1 головка |
Скільки по часу – 35 хвилин.
Яка калорійність – 111 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю дуже ретельно промити прямо в шкірці.
- Помістити у велику і глибоку каструлю, залити водою.
- Поставити на найбільшу конфорку і включити середній вогонь.
- Довести бульби до кипіння, потім вогонь зменшити.
- Варити їх до повної готовності близько півгодини.
- В цей час бекон нарізати тонкими смужками.
- Помістити на суху сковороду і смажити, поки жир не витопиться, а сам бекон не стане хрустким.
- Витягнути його в окрему ємність, жир зберегти.
- З лука видалити лушпиння, вимити його та порізати чверть-кільцями.
- З корнішонів зрізати кінці і порізати кільцями.
- До жиру в сковороді, додати масло і оцет.
- Туди ж — гірчицю, сіль з чорним перцем. Усе з'єднати.
- Коли картопля буде готова, злити з неї окріп.
- Трохи остудити бульби, щоб з ними можна було працювати.
- Подрібнити їх, змішати з беконом, цибулею, огірками і залити гарячою заправкою.
- Салат відразу ж може бути поданий до столу.
Смачний і ситний вінегрет з яблуками і оселедцем — рецепт приготування.
Як приготувати смачний салат з відварною м'ясом яловичини.
Рецепт приготування салату з сиру з огірком і зеленню.
Спосіб приготування з печерицями
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| чорний перець мелений | за смаком |
| цибуля | 2 головки |
| цукор | 15 г |
| мариновані гриби | 1 банку |
| сіль | за смаком |
| кріп | 25 г |
| солоні огірки | 2 шт. |
| картопля | 4 бульби |
| рослинна олія | 40 мл |
| вода | 0,2 л |
| оцет | 60 мл |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 65 калорій.
Як приготувати:
Воду налити в невелику ємність, розвести в ній цукор і трохи солі.- Влити оцет і ретельно перемішати.
- З лука прибрати лушпиння, вимити його і нарізати підлозі кільцями. Помістити в ємність і дати настоятися протягом двадцяти хвилин.
- За цей час з картоплі зрізати шкірку і вимити його.
- Покласти в каструлю, налити воду і відправити на плиту.
- Дати закипіти, потім варити до м'якості, періодично перевіряючи кінчиком ножа.
- З готових бульб злити воду, охолодити їх і порізати на кубики.
- Із огірків зрізати кінці, подрібнити плоди точно так само, як картопляні.
- Гриби відкрити, злити їх на друшляк, щоб прибрати весь маринад.
- Змішати печериці з огірками і картоплею.
- Сюди ж додати цибулю, але без маринаду.
- Кріп дрібно порубати, попередньо сполоснувши проточною водою.
- Додати в салат, приправити за смаком сіллю і перцем.
- Влити рослинне масло, перемішати і подавати.
Рецепт з домашнім майонезом
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| солодкий перець | 1 шт. |
| цибуля | 1 головка |
| яблучний оцет | 30 мл |
| відварну картоплю | 9 бульб |
| гірчиця | 15 мл |
| селера | 1 стебло |
| сіль | за смаком |
| варені яйця | 3 шт. |
| домашній майонез | 0,2 л |
| мариновані огірки | 3 шт. |
Скільки по часу – 15 хвилин.
Яка калорійність – 130 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю очистити і нарізати кубиками, покласти в миску, збризнути оцтом.
- Яйця також почистити, нарізати їх точно так само.
- Із зняти лушпиння цибулі, порізати дрібними кубиками.
- Селера вимити і нарізати кільцями.
- З солодкого перцю вийняти серединку, порізати його соломкою.
- Огірок теж подрібнити, можна довільно.
- Змішати картоплю, цибулю, яйця, огірки, селера і перець.
- Додати сіль за смаком, майонез і гірчицю.
- Все з'єднати і подавати до столу.
Хитрощі кулінарів
Щоб салат був незвичайним, приготуйте до нього якийсь освіжаючий соус. І так, нехай він обов'язково буде холодним. Соус може бути на основі томатів, сиру, сиру, йогурту, сметани – всі варіанти підійдуть.
Якщо ж у вас гості, можете приготувати кілька соусів, щоб кожен знайшов серед них той, який йому до смаку.
Як приготувати картопляний салат по-американськи, дивіться на відео нижче:
Коли ви перші спробуєте ці салати, будете здивовані тим, наскільки смачними можуть бути прості інгредієнти, банально змішані між собою. Не забудьте пригостити рідних, це дуже смачно! Повірте, їм точно сподобається.









