05 март 2019 1 600

Як приготувати картопляний салат по-американськи для ситного перекусу

Всім відомо, що якщо салат (або інше блюдо) американський, значить, точно буде ситно. Саме так! Велика кількість відвареної картоплі гармонійно доповнять інші інгредієнти. У підсумку вийде настільки ситний і насичений салат, що його сміливо можна подавати як основну страву.

Класичний картопляний салат по-американськи
Інгредієнти Кількість
гірчиця - 15 мл
майонез - 270 мл
цибулю - 1 головка
картопля - 6 бульб
яйця - 6 шт.
солоні огірки - 3 шт.
сіль - за смаком
чорний перець мелений - за смаком
селера - 3 стебла
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю очистити від шкірки і вимити проточною водою.
  2. Покласти цілі бульби в каструлю, налити воду до самого верху.
  3. Всипати солі за смаком і поставити на плиту, щоб відварити до готовності.
  4. Пізніше воду злити, картоплю остудити і нарізати кубиками.
  5. Майонез змішати з гірчицею, додати спеції за смаком.
  6. Селера вимити і нарізати кільцями.
  7. З лука прибрати лушпиння, обполоснути і покришити на кубики.
  8. Із огірків зрізати кінці, самі овочі порізати кубиками.
  9. Яйця відварити до готовності, очистити шкаралупу і теж нарізати.
  10. Змішати їх з картоплею, цибулею, огірками, селерою і соусом.
  11. Все перемішати і подавати до столу.

Як приготувати з тунцем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
петрушка 10 г
яйця 3 шт.
зелена цибуля 20 г
сіль за смаком
консервований тунець 1 банку
молоко 0,1 л
винний оцет 40 мл
картопля 5 шт.
рослинна олія 90 мл
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу – 40 хвилин.

Яка калорійність – 141 калорія.

Як приготувати:

  1. Картоплю очистити і промити, покласти в сотейник.
  2. Налити молоко і воду так, щоб бульби повністю покрило.
  3. Додати солі за смаком і прибрати на плиту.
  4. Дати закипіти, потім варити близько двадцяти хвилин до готовності.
  5. З картоплі злити всю рідину, остудити її.
  6. Після цього нарізати часточками.
  7. Яйця помістити в каструлю з водою і теж відварити.
  8. Потім остудити, очистити і порізати на вісім частин.
  9. Рибу відкрити, злити всю рідину/масло.
  10. Тунець розім'яти виделкою на окремі волокна.
  11. Оцет з'єднати з маслом, додати сіль і чорний перець.
  12. Збити все це віночком.
  13. Змішати картоплю з рибою і яйцями, полити заправкою.
  14. Зелень помити і подрібнити ножем.
  15. Посипати салат і закликати всіх до столу.

Теплий американський картопляний салат

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
корнішони 5 шт.
молода картопля 1 кг
бекон 0,1 кг
зерниста гірчиця 15 г
чорний перець мелений за смаком
рослинна олія 40 мл
сіль за смаком
яблучний оцет 15 мл
цибуля біла 1 головка

Скільки по часу – 35 хвилин.

Яка калорійність – 111 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю дуже ретельно промити прямо в шкірці.
  2. Помістити у велику і глибоку каструлю, залити водою.
  3. Поставити на найбільшу конфорку і включити середній вогонь.
  4. Довести бульби до кипіння, потім вогонь зменшити.
  5. Варити їх до повної готовності близько півгодини.
  6. В цей час бекон нарізати тонкими смужками.
  7. Помістити на суху сковороду і смажити, поки жир не витопиться, а сам бекон не стане хрустким.
  8. Витягнути його в окрему ємність, жир зберегти.
  9. З лука видалити лушпиння, вимити його та порізати чверть-кільцями.
  10. З корнішонів зрізати кінці і порізати кільцями.
  11. До жиру в сковороді, додати масло і оцет.
  12. Туди ж — гірчицю, сіль з чорним перцем. Усе з'єднати.
  13. Коли картопля буде готова, злити з неї окріп.
  14. Трохи остудити бульби, щоб з ними можна було працювати.
  15. Подрібнити їх, змішати з беконом, цибулею, огірками і залити гарячою заправкою.
  16. Салат відразу ж може бути поданий до столу.

Смачний і ситний вінегрет з яблуками і оселедцем — рецепт приготування.

Як приготувати смачний салат з відварною м'ясом яловичини.

Рецепт приготування салату з сиру з огірком і зеленню.

Спосіб приготування з печерицями

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
цибуля 2 головки
цукор 15 г
мариновані гриби 1 банку
сіль за смаком
кріп 25 г
солоні огірки 2 шт.
картопля 4 бульби
рослинна олія 40 мл
вода 0,2 л
оцет 60 мл

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 65 калорій.

Як приготувати:

  1. Воду налити в невелику ємність, розвести в ній цукор і трохи солі.
  2. Влити оцет і ретельно перемішати.
  3. З лука прибрати лушпиння, вимити його і нарізати підлозі кільцями. Помістити в ємність і дати настоятися протягом двадцяти хвилин.
  4. За цей час з картоплі зрізати шкірку і вимити його.
  5. Покласти в каструлю, налити воду і відправити на плиту.
  6. Дати закипіти, потім варити до м'якості, періодично перевіряючи кінчиком ножа.
  7. З готових бульб злити воду, охолодити їх і порізати на кубики.
  8. Із огірків зрізати кінці, подрібнити плоди точно так само, як картопляні.
  9. Гриби відкрити, злити їх на друшляк, щоб прибрати весь маринад.
  10. Змішати печериці з огірками і картоплею.
  11. Сюди ж додати цибулю, але без маринаду.
  12. Кріп дрібно порубати, попередньо сполоснувши проточною водою.
  13. Додати в салат, приправити за смаком сіллю і перцем.
  14. Влити рослинне масло, перемішати і подавати.

Рецепт з домашнім майонезом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солодкий перець 1 шт.
цибуля 1 головка
яблучний оцет 30 мл
відварну картоплю 9 бульб
гірчиця 15 мл
селера 1 стебло
сіль за смаком
варені яйця 3 шт.
домашній майонез 0,2 л
мариновані огірки 3 шт.

Скільки по часу – 15 хвилин.

Яка калорійність – 130 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю очистити і нарізати кубиками, покласти в миску, збризнути оцтом.
  2. Яйця також почистити, нарізати їх точно так само.
  3. Із зняти лушпиння цибулі, порізати дрібними кубиками.
  4. Селера вимити і нарізати кільцями.
  5. З солодкого перцю вийняти серединку, порізати його соломкою.
  6. Огірок теж подрібнити, можна довільно.
  7. Змішати картоплю, цибулю, яйця, огірки, селера і перець.
  8. Додати сіль за смаком, майонез і гірчицю.
  9. Все з'єднати і подавати до столу.

Хитрощі кулінарів

Якщо вам здається, що салат вийшов недостатньо ситним, в нього можна додати ще деякі компоненти, щоб довести все до ідеалу. Це можуть бути ковбаски (їх можна попередньо обсмажити), подрібнені яєчні млинці, жирний сир, риба (теж смажена) і т. д.

Щоб салат був незвичайним, приготуйте до нього якийсь освіжаючий соус. І так, нехай він обов'язково буде холодним. Соус може бути на основі томатів, сиру, сиру, йогурту, сметани – всі варіанти підійдуть.

Якщо ж у вас гості, можете приготувати кілька соусів, щоб кожен знайшов серед них той, який йому до смаку.

Як приготувати картопляний салат по-американськи, дивіться на відео нижче:

Коли ви перші спробуєте ці салати, будете здивовані тим, наскільки смачними можуть бути прості інгредієнти, банально змішані між собою. Не забудьте пригостити рідних, це дуже смачно! Повірте, їм точно сподобається.

Що ще почитати: