Салат «Мімоза» з яблуком для вечері або святкового столу
Щоб звичайний салат став незвичайним, легким і освіжаючим, варто внести в блюдо лише трохи змін. Сьогодні, наприклад, салат з коренеплодів ми додамо фрукти. І саме це змінить його смак, зовнішній вигляд і загальне враження. Ризикнете?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яблуко - | 2 шт. |
яйця - | 2 шт. |
картопля - | 3 бульби |
цибулю - | 1 головка |
сайра - | 1 банку |
морква - | 3 шт. |
майонез - | 180 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 151 Ккал |
Як приготувати:
- Яйця покласти в сотейник і налити воду.
- Помістити на плиту і включити газ.
- Дати яйцям закипіти і варити їх близько п'ятнадцяти хвилин.
- Після цього очистити і натерти на тертці окремо (білки і жовтки).
- Картопля ретельно вимити і скласти в каструлю.
- Налити воду і прибрати на вогонь.
- З моменту закипання варити до м'якості.
- Потім воду злити і дати бульб охолонути.
- Очистити їх від шкірки і подрібнити за допомогою терки.
- Моркву заздалегідь очистити і покласти в сотейник. Відварити до повної готовності.
- Потім окріп злити і охолодити коренеплід, натерти.
- Яблука промити в холодній воді, очистити від шкірки.
- Після цього фрукти теж натерти.
- Рибу відкрити, позбавити її від масла і розібрати на волокна.
- Цибуля очистити від лушпиння і прибрати коріння, вимити його.
- Порізати дрібними кубиками з допомогою гострого ножа.
- З готових компонентів можна зібрати салат шарами, не забуваючи змащувати кожен з них майонезом.
- Спочатку картоплю, потім — моркву, цибулю і яблуко.
- Потім риба і білки. Шари повторити, верхівку салату прикрасити жовтками.
«Мімоза» з яблуком і тунцем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 2 головки |
картопля | 2 бульби |
яйця | 4 шт. |
тунець | 1 банку |
сіль | за смаком |
майонез | 0,2 л |
морква | 2 шт. |
яблуко | 1 шт. |
Часу – 3 години.
Калорій – 167.
Як приготувати:
- З лука стягнути його суху полову і прибрати коріння.
- Промити головки в проточній воді, потім нарізати їх півкільцями.
- Картопля обполоснути від бруду.
- Покласти обидва бульби в невелику ємність з водою.
- Прибрати на плиту і дати закипіти, потім варити до готовності, періодично перевіряючи кінчиком ножа.
- Потім очистити картоплю, натерти на тертці, коли охолоне.
- Яйця залити водою в невеликій каструлі і прибрати на вогонь.
- Дати закипіти і варити ще п'ятнадцять хвилин.
- Потім яйця остудити і почистити, натерти на тертці окремо.
- З моркви зрізати шкірку, промити її і відварити до готовності.
- З яблука зрізати шкірку, натерти фрукт на дрібній тертці.
- Рибу відкрити і позбавити від масла.
- Розібрати на окремі волокна за допомогою двох вилок.
- Зібрати салат шарами з усіх інгредієнтів, промазуючи кожен з них майонезом і посипаючи невеликою кількістю солі.
- Яблуко буде першим шаром, потім тунець.
- Після цього — картопля, цибуля, морква і яєчний білок.
- Далі жовток — і салат готовий!
- Прибрати його в холодильник ненадовго, щоб всі верстви гарненько просочилися соусом.
Смачний і ситний салат з відвареної яловичиною.
Ось тут відмінний рецепт картопляного салату по-американськи.
Тут ви знайдете, як приготувати салат з гранатом і куркою.
Як приготувати з пармезаном
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
пармезан | 0,2 кг |
морква | 2 шт. |
цибуля | 1 головка |
картопля | 4 шт. |
майонез | 0,2 л |
яйця | 4 шт. |
рибні консерви | 1 шт. |
яблука | 200 г |
Часу – 1 годину і 40 хвилин.
Калорій – 194.
Як приготувати:
- Сир натерти на дрібній тертці або на спеціальній тертці для цедри.
- З моркви видалити шкірку, обполоснути її та покласти в сотейник.
- Налити воду до верху і відправити все на плиту.
- Запалити сильний вогонь і дати закипіти, варити до повної готовності.
- Після цього остудити і натерти на тертці бажаного розміру.
- З лука стягнути шкірку, обполоснути його і дрібно покришити.
- Картоплю вимити за допомогою щіточки.
- Покласти картоплю в каструлю, налити воду і поставити на плиту.
- Дати закипіти і варити до готовності (періодично перевіряти ножем).
- Потім окріп злити, коренеплоди остудити і почистити, теж подрібнити теркою.
- Яйця помістити в сотейник і прибрати на плиту, дати їм закипіти.
- Після цього варити протягом чверті години.
- Остудити відварені яйця, почистити і подрібнити окремо білки і жовтки.
- З яблук зрізати шкірку, м'якоть натерти на тертці.
- Рибні консерви відкрити, розім'яти їх разом з вмістом.
- Можна збирати салат шарами, не забуваючи змащувати кожен компонент соусом: риба, цибуля, білки, пармезан.
- На сир викласти моркву, яблука, потім картоплю і жовтки.
- Прибрати в холодильник на годину для просочення.
Рецепт салату з яблуком і копченою рибою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картопля | 2 бульби |
яйця | 6 шт. |
майонез | 240 мл |
горбуша копчена | 340 г |
цибуля | 1 головка |
яблуко | 1 шт. |
Часу – 1 година + ніч.
Калорій – 205.
Як приготувати:
- Картоплю вимити проточною водою і прибрати в сотейник.
- Залити водою і відправити на плиту, щоб відварити до повної готовності.
- Потім картоплю остудити і очистити, натерти.
- Яйця теж покласти в ємність з водою, відварити до готовності.
- Після цього остудити їх, очистити і також натерти, але жовтки окремо від білків.
- Горбушу розібрати на недовгі волокна, щоб салат було зручно їсти.
- Цибулю почистити і дрібно порубати кухонною сокиркою.
- Яблуко очистити після ополіскування, натерти на тертці.
- Зібрати салат шарами, промазуючи кожен з них майонезом. Спочатку викласти половину картоплі і половину риби.
- Далі — цибулю, половину яєчних білків, залишки картоплі і риби.
- Потім яблуко, залишки білків, жовтки.
- Готовий салат прибрати в холодильник на ніч.
Корисні поради
В якості риби зовсім не обов'язково використовувати готові консерви. Улюблену рибу також можна відварити в підсоленій воді або обсмажити в спеціях. Після цього так само розібрати на волокна і додавати в салат.
Всі ці компоненти слід збити до однорідності заглибним блендером. Далі додати рослинне масло. Його кількість залежить від того, наскільки густий або, навпаки, рідкий соус ви хочете. Зупиніться тоді, коли потрібна консистенція буде досягнута. Вливаючи олію, не можна переставати збивати соус, інакше він розшарується.
Готовий майонез прибрати в холодильник на півгодини, потім використовувати за призначенням.
Цибулю для салату можна попередньо замаринувати, щоб він надав якусь родзинку. Для цього його потрібно подрібнити, залити оцтом (можна взяти будь-хто: від виноградного до рисового). Далі додати трохи солі і 5-10 г цукру (залежно від кількості цибулі). Дати настоятися хвилин двадцять, потім злити на чайне сито і використовувати лук як прошарок салату.
Щоб салат вийшов максимально апетитним, викладайте його порційно в кулінарні кільця. Виберіть кільця невеликого розміру, щоб порції не виходили надто великими.
Як приготувати салат «Мімоза» з яблуком, дивіться на відео нижче:
Мімоза – один з улюблених салатів для кожного з нас. У ньому є все, щоб смачно і ситно поїсти, а тепер можна ще і освіжитися. Адже яблуко додасть закуски легкість, якусь солодкість і пікантність. Спробувати однозначно варто!