29 май 2019 3 097

Як приготувати оригінальну оселедець під шубою з яблуком

Всі знають цей знаменитий салат! Готується він з дуже простих інгредієнтів, так що з рецептом точно впорається кожен з нас. Сьогодні ми вирішили додати до овочів і риби трохи фруктів, щоб отримати більш оригінальний результат.

Оселедець під шубою з яблуком і яйцем: домашній рецепт
Інгредієнти Кількість
яблуко - 1 шт.
яйця - 2 шт.
морква - 1 шт.
філе оселедця - 1 шт.
майонез - 120 мл
картопля - 1 шт.
буряк - 1 шт.
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал

Все просто і готується досить швидко. Оселедець додасть салату особливий смак, яким дійсно насолоджується кожен, хто спробує!

Як приготувати:

  1. Яблуко промити і почистити, натерти його на тертці.
  2. Яйця відварити до готовності, остудити, потім почистити.
  3. Після цього натерти їх на крупній тертці.
  4. Моркву почистити і промити.
  5. Покласти в сотейник з водою і прибрати на плиту.
  6. Варити до моменту закипання, потім витягнути з води і дати охолонути.
  7. Далі моркву натерти на крупній тертці.
  8. Філе промити під проточною водою.
  9. Перевірити на наявність кісток і потім нарізати рибу дрібними кубиками.
  10. Картоплю ретельно вимити за допомогою щіточки.
  11. Укласти в каструлю і залити водою.
  12. Прибрати на плиту і варити до м'якості.
  13. Потім воду злити і охолодити коренеплоди.
  14. Почистити і натерти.
  15. Все те ж саме зробити з буряком.
  16. Коли все готово, почати викладати салат, починаючи з риби.
  17. На оселедця покласти картоплю, потім моркву, яйця, яблуко і буряк.
  18. При цьому важливо змащувати кожен шар соусом.
Порада: якщо вам хочеться більш легкий варіант салату, змащуйте через один шар.

Рецепт салату без картоплі

Якщо ви не пробували «Шубу» без картоплі, обов'язково зробіть її прямо зараз. Виходить зовсім інший смак, який нічим не гірше класики.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 0,5 л
яблука 2 шт.
цибуля 1 головка
оселедець 2 шт.
яйця 4 шт.
морква 5 шт.
мариновані огірки 5 шт.
буряк 2 шт.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 174 ккал

Як приготувати:

  1. Яблука помити і почистити, натерти на тертці.
  2. З цибулини зчистити лушпиння, порубати її дрібними кубиками.
  3. Оселедець промити, видалити тушкам голови, плавники і хвости.
  4. Далі розпороти черевця і випатрати їх.
  5. Вийняти кістки спеціальним пінцетом і нарізати філе дрібними кубиками.
  6. Яйця відварити до готовності, охолодити їх і почистити.
  7. Нарізати кубиками або натерти на тертці.
  8. Моркву відварити до м'якості в киплячій воді.
  9. Потім остудити і теж подрібнити довільно, як і яйця.
  10. Із огірків зрізати хвостики і порубати плоди кубиками.
  11. Буряк дуже ретельно промити, покласти в сотейник.
  12. Залити водою і прибрати на вогонь, щоб спочатку довести до кипіння.
  13. Потім відварити до готовності, очистити і теж нарізати або натерти.
  14. Після цього зібрати салат, промазуючи кожен шар майонезом.
  15. Спочатку буряк, потім моркву, яблука, огірки, оселедець.
  16. Викладати так, щоб шари можна було повторити 2-3 рази.
  17. В кінці знову ж змастити салат з усіх боків.
  18. Дати йому настоятися хоча б дві години і потім подавати.

Порада: можна використовувати замість маринованих огірків солоні.

Оселедець під шубою з зеленим яблуком

Коли в салаті з насичених коренеплодів буде трохи зеленого яблука, воно додасть кислинки. Оригінально, варто спробувати!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 2 шт.
оселедець 1 шт.
цибуля 2 головки
спеції 10 г
буряк 1 шт.
майонез 0,3 л
картопля 10 бульб
яблука 2 шт.
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 ккал

Як приготувати:

  1. Спеції відразу ж радимо з'єднати з майонезом, щоб він встиг настоятися з ними.
  2. Оселедець почистити, промити і вийняти кістки.
  3. Нарізати на невеликі шматочки філе риби.
  4. З цибулин видалити лушпиння, промити і дрібно порубати.
  5. Картоплю добре вимити і покласти в каструлю.
  6. Довести до кипіння, потім варити до м'якості, періодично перевіряючи ножем.
  7. Потім остудити, почистити і подрібнити довільно.
  8. Яблука промити, зрізати шкірку і натерти їх.
  9. Моркву теж відварити і почистити, натерти коренеплоди.
  10. Буряк точно так само зварити до м'якості. Це займе 40-60 хвилин в залежності від розміру.
  11. Коли коренеплоди будуть готові, злити з них воду і дати їм охолонути.
  12. Потім почистити і натерти або нарізати.
  13. Тепер можна збирати шарами, чергуючи їх з майонезом.
  14. Спочатку риба, потім цибулю, яблука, яйця, морква, буряк.
  15. Змастити салат зі всіх сторін і прибрати настоюватися.

Порада: можна для змащування використовувати йогурт, вийде досить незвично.

Приготування з сиром

Найчастіше в «Оселедець під шубою» сир не входить, але якщо його додати, то вийде щось зовсім нове і дуже смачне. Чим краще сир, тим смачніше салат!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 40 г
буряк 1 шт.
яблуко 1 шт.
цибуля 1 головка
філе оселедця 1 шт.
картопля 1 бульба
майонез 170 мл
морква 1 шт.
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 189 ккал

Як приготувати:

  1. Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
  2. Буряк промити разом з картоплею з допомогою щіточки.
  3. Покласти коренеплоди в різні сотейники.
  4. Залити їх водою і прибрати на плиту, варити до м'якості.
  5. Потім воду з них злити, остудити і почистити.
  6. Потім порізати кубиками або натерти.
  7. Яблуко в цей час помити, подрібнити точно так само, як і коренеплоди.
  8. Цибулю почистити і помити, порубати дрібно-дрібно.
  9. Філе промити і нарізати дуже дрібними скибочками.
  10. Моркву очистити від шкірки.
  11. Покласти в каструлю і прибрати на плиту, варити до м'якості.
  12. Потім подрібнити у розмір з іншими коренеплодами.
  13. Першим шаром у форму викласти рибу з цибулею, далі картоплю, моркву і яблуко.
  14. Потім йде буряк і рясний шар сиру не тільки зверху, але і з боків.
  15. Прибрати в холодильник хоча б на годину.

Порада: щоб отримати оригінальний салат, використовуйте кисле яблуко.

Візьміть на замітку, як приготувати оригінальні закуски з оселедцем до святкового столу.

Тут ви можете подивитися, як швидко приготувати оселедець пряного посолу в домашніх умовах.

Кращі маринади для оселедця домашнього приготування. Тут ви можете взяти рецепт.

Корисні поради

Якщо ви хочете більш «легкий» салат, його теж можна готувати з майонезом, але промащувати тоді кожен другий шар. Чи можна використовувати інший соус, який не буде настільки калорійним.

Радимо прибирати готовий салат в холодильник на кілька годин, а краще на всю ніч. Це потрібно для того, щоб усі верстви гарненько просочилися соусом, а смаки компонентів з'єдналися в єдине ціле.

«Оселедець під шубою» рідко готується з яблуком, але сьогодні ми вирішили ризикнути, і вийшло набагато краще, ніж ми очікували. Ситно, соковито, смачно і дуже яскраво! Приємного апетиту і вам.

Що ще почитати: