11 апрель 2019 1 342

Як приготувати галушки з м'ясом по-домашньому

Це не схоже на макарони з м'ясом, це дещо особливе, більш смачне і незвичайне. І якщо ви ще ніколи не їли галушки з м'ясом, радимо скоріше спробувати!

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
м'яса - 550 г
масла - 40 мл
кефіру - 220 мл
пасти томатів - 15 г
соди - 2 г
лука - 3 шт.
солі - 10 г
моркви - 3 шт.
яєць - 1 шт.
зелені - 30 г
борошна - 420 г
чорного перцю - 4 р
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 153 Ккал

Приготування страви:

  1. М'ясо ретельно вимити, потім обсушити його і за бажанням зачистити;
  2. Помістити на обробну дошку, порізати на невеликі шматочки;
  3. У сковороду влити масло, дати йому час на розігрів;
  4. Коли мета досягнута, викласти м'ясо і обсмажити до рум'яної скоринки;
  5. За цей час підготувати інші інгредієнти: морква вимити і очистити, цибулю теж почистити і промити водою;
  6. Обидва компоненти подрібнити: можна ножем, можна теркою;
  7. Додати до м'яса моркву, цибулю, томатну пасту, сіль, чорний перець і стакан води;
  8. Все добре перемішати і готувати під кришкою, періодично помішуючи, 40 хвилин. За цей час м'ясо повинно повністю приготуватися;
  9. Поки воно готується, можна приготувати галушки і в першу чергу в миску влити кефір;
  10. Додати до нього сіль, соду, яйце і подрібнену, попередньо вимиту зелень;
  11. Розмішати до однорідності і потім поступово всипати борошно;
  12. Робити це потрібно поетапно, щоб уникнути утворення грудочок;
  13. Знову довести тісто до гладкості і відставити;
  14. У сотейник налити води, дати їй закипіти;
  15. Коли мета досягнута, воду посолити і викладати в неї галушки чайною ложкою;
  16. Важливо пам'ятати, що ложку потрібно змочувати перед кожним разом, щоб тісто не прилипало;
  17. Коли спливуть, варити ще близько п'яти хвилин до готовності;
  18. Потім витягнути шумівкою або злити на друшляк і розкласти по тарілках;
  19. Зверху полити м'ясним соусом і закликати всіх до столу.

Рецепт галушок з м'ясом на пару

  • 10 г цукру;
  • 2 курячих філе;
  • 3 г соди;
  • 1 цибуля;
  • 20 мл олії;
  • 4 г солі;
  • 1 яйце;
  • 260 мл кефіру;
  • борошно.

Час: 1 ч.

Калорії: 149.

Кулінарний процес покроково:

  1. Яйця розбити в миску, трохи збити їх виделкою або вінчиком;
  2. Влити кефір, додати цукор, соду і трохи солі;
  3. Всі компоненти ще раз гарненько перемішати;
  4. Достатня кількість борошна пропустити через сито;
  5. Після цього вмішати її до інших компонентів, довести до однорідності;
  6. Необхідно, щоб тісто мало м'яку структуру, але при цьому не прилипало до рук;
  7. Накрити рушником і не чіпати хоча б двадцять хвилин;
  8. М'ясо зачистити від плівок і жиру, вимити його і обсушити;
  9. Нарізати невеликими шматочками однакового розміру;
  10. У сковорідку влити олію, покласти м'ясо і обсмажити до рум'яності;
  11. Цибулю почистити, помити його і дрібно порубати;
  12. Нарізати дрібними кубиками і додати до вже румяному м'яса, тушкувати разом десять хвилин;
  13. Коли м'ясо готове, пересипати масу в м'ясорубку або блендер, перебити до однорідної консистенції фаршу;
  14. Відпочиле тісто вийняти з миски, покласти на присипану поверхню;
  15. Розкачати в пласт. Товщина не повинна перевищувати півсантиметра, далі вирізати кружечки за допомогою склянки;
  16. У центр кожного з них помістити трохи начинки і зібрати кульки;
  17. Готові галушки викласти в пароварку, налити од них достатньо води;
  18. Включити її і не чіпати галушки до самої готовності;
  19. При подачі можна подати до них соус, сметану і покришити зелень.

Галушки з м'ясом і картоплею

  • 1 яйце;
  • 550 г свинини;
  • 10 г спецій;
  • 5 бульб картоплі;
  • 120 мл олії;
  • 0,2 кг борошна;
  • 3 цибулі;
  • 40 мл води;
  • 5 г чорного перцю;
  • 15 г солі.

Час: 50 хв.

Калорії: 210.

Етапи приготування:

  1. Свинину ретельно вимити, обсушити її і порізати кубиками;
  2. Якщо є час і бажання, зачистити шматочки від жиру;
  3. Картоплю очистити, нарізати невеликими шматочками і промити;
  4. Луку зняти шкірку, вимити його і дрібно порубати;
  5. У глибоку сковороду влити олію, всипати м'ясо;
  6. Обсмажити з одного боку до зміни кольору;
  7. Поки готується м'ясо, у миску всипати борошно, додати яйця;
  8. Перемішати і доповнити інгредієнти водою і третьою частиною солі;
  9. Далі вже можна замісити однорідне, м'яке тісто;
  10. Для кращого результату можна влити столову ложку масла;
  11. М'ясо в цей час потрібно періодично помішувати, щоб воно рівномірно готувалося з усіх сторін;
  12. Додати до нього цибулю і тушкувати ще близько п'яти хвилин, помішуючи;
  13. Готове тісто розділити на шматочки і з кожного скатати кульку;
  14. До м'яса з цибулею влити приблизно півтора літри води, перемішати;
  15. Помістити до них картоплю і варити все разом до готовності;
  16. Коли все готове, додати крихітні галушки;
  17. Варити всього три хвилини, додати спеції за смаком і довести до готовності.

Як приготувати палтус в духовці з овочами читайте в нашій статті.

Рецепти з фото осінніх салатів на зиму.

Як приготувати деруни з м'ясом, найсмачніша добірка рецептів.

Галушки з м'ясом по-чеченськи

  • 200 мл води;
  • 5 г солодкої паприки;
  • 480 г борошна;
  • 15 г хмелі-сунелі;
  • 5 г солі;
  • 50 мл олії;
  • 450 г яловичини;
  • 1 яйце;
  • 5 шматочків часнику.

Час: 1 год 15 хв.

Калорії: 238.

Що потрібно зробити:

  1. Для початку всипати в ємність всю муку і при можливості з ситом;
  2. Посолити її, додати яйце, воду і вручну замісити однорідне тісто;
  3. При необхідності, можна додати ще борошна або води;
  4. Загорнути кулю в плівку і дати йому на відпочинок тридцять хвилин;
  5. Коли пройде час, розкачати його в ковбаску і порізати невеликими скибочками;
  6. Скибочки, в свою чергу, розкачати в ковбаску і нарізати «пір'ям»;
  7. Кожен шматочок двома пальцями придавити і потягнути на себе;
  8. Повторити процес з усіма скибочками тесту;
  9. Викласти їх на піднос, обробну дошку або лист пергаменту і дати обсохнути протягом п'ятнадцяти хвилин;
  10. Довести до кипіння сотейник з водою або бульйоном, всипати галушки;
  11. Варити їх, помішуючи, до готовності, щоб не склеїлися (близько семи хвилин після закипання);
  12. Яловичину промити, обсушити і зачистити від жиру на обробній дошці;
  13. Нарізати тонкою соломкою і покласти в сковороду;
  14. Влити олію, додати хмелі-сунелі, паприку, небагато солі;
  15. Включити вогонь, перемішати і тушкувати до повної готовності;
  16. Коли м'ясо готове, додати очищений і пропущений через тисняву часник;
  17. Перемішати і відставити, а поки зайнятися тестом;
  18. Галушки злити на друшляк і пересипати в сотейник, полити маслом з-під м'яса;
  19. Перемішати і розсипати по тарілках, зверху м'ясний соус і до столу.

Картопляні галушки з м'ясом

  • 450 р картоплі;
  • 30 мл води;
  • 330 г борошна;
  • 1 цибуля;
  • 30 г манної крупи;
  • 250 г курячого філе;
  • 1 яйце.

Час: 2 ч.

Калорії: 162.

Як готувати страву:

  1. Для початку очистити картоплю, так як вона буде готуватися найдовше;
  2. Нарізати її кубиками і промити, скласти в каструлю;
  3. Влити воду, посолити її і відварити коренеплоди до повної готовності;
  4. Після цього киплячу воду злити, картоплю потовкти;
  5. Далі залишити пюре, йому необхідно охолонути;
  6. Коли вона охолоне, додати яйце, манну крупу і довести все до однорідності;
  7. Поступово, у кілька етапів всипати борошно, замісити тісто вручну;
  8. М'яку масу скачати в кулю, покласти в миску і дати йому відпочити тридцять хвилин;
  9. За цей час вимити, зачистити від жиру і обсушити м'ясо;
  10. Нарізати його невеликими шматочками і відставити;
  11. Луку зняти шкірку, обполоснути його і крупно нарізати;
  12. Скласти і м'ясо, і цибулю в блендер, перебити до однорідності;
  13. Додати спеції, воду і ретельно перемішати;
  14. Присипати борошном стіл, викласти тісто поділити його на частини;
  15. З кожної зробити корж і наповнити м'ясною начинкою;
  16. Скачати з них кульки і відварити в солоній воді до готовності (після закипання ще десять хвилин, не більше).

Як приготувати галушки з м'ясом і грибами

  • 350 г грибів;
  • 8 г соди;
  • 550 мл кефіру;
  • 30 мл олії;
  • 450 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 430 г курячого м'яса;
  • 2 цибулі;
  • 280 г сметани.

Час: 1 ч.

Калорії: 151.

Як робити:

  1. Зсипати в глибоку миску борошно і при цьому обов'язково скористатися ситом;
  2. Додати соду, трохи солі, яйця і все це перемішати;
  3. Поступово влити кефір, не перестаючи заважати, щоб замісити тісто;
  4. Накрити його плівкою і дати відпочити хоча б тридцять хвилин;
  5. За цей час вимити, зачистити від плівок і нарізати кубиками;
  6. Грибам зачистити капелюшки та ніжки, нарізати їх пластинами;
  7. Луку зняти шкірку, промити його і подрібнити півкільцями;
  8. У сковорідку налити олію, всипати цибулю і готувати його до м'якості;
  9. Після цього додати м'ясо і гриби, спеції за смаком;
  10. Помішуючи, готувати протягом п'ятнадцяти хвилин без кришки;
  11. Відпочиле тісто розкачати в ковбаску, порізати її на частини;
  12. З них знову скачати ковбаски і порізати шматочками по 30 мм;
  13. Отримані шматочки тіста відварити до готовності в солоній воді;
  14. Дістати їх шумівкою і розкласти по тарілках;
  15. Зверху викласти м'ясний соус з грибами і подавати до столу.

Поради кухарів

Не потрібно робити галушки занадто великими, так як при термічній обробці (варіння, запікання, приготування на пару) вони збільшуються в два рази. Так що робіть їх у два рази менше, ніж хочете бачити на столі.

За смаком страва можна заправити сметаною, йогуртом із зеленню, маслом або обсмаженою цибулею. У всіх випадках страва буде незабутнім.

Виберіть рецепт, який більше за всього вам сподобався і швидше беріться за готування. Ми вже говорили, що галушки з м'ясом — незвичайне блюдо, і його обов'язково потрібно спробувати хоча б один раз!

Що ще почитати: