Як приготувати галушки з м'ясом по-домашньому
Це не схоже на макарони з м'ясом, це дещо особливе, більш смачне і незвичайне. І якщо ви ще ніколи не їли галушки з м'ясом, радимо скоріше спробувати!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'яса - | 550 г |
масла - | 40 мл |
кефіру - | 220 мл |
пасти томатів - | 15 г |
соди - | 2 г |
лука - | 3 шт. |
солі - | 10 г |
моркви - | 3 шт. |
яєць - | 1 шт. |
зелені - | 30 г |
борошна - | 420 г |
чорного перцю - | 4 р |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 153 Ккал |
Приготування страви:
- М'ясо ретельно вимити, потім обсушити його і за бажанням зачистити;
- Помістити на обробну дошку, порізати на невеликі шматочки;
- У сковороду влити масло, дати йому час на розігрів;
- Коли мета досягнута, викласти м'ясо і обсмажити до рум'яної скоринки;
- За цей час підготувати інші інгредієнти: морква вимити і очистити, цибулю теж почистити і промити водою;
- Обидва компоненти подрібнити: можна ножем, можна теркою;
- Додати до м'яса моркву, цибулю, томатну пасту, сіль, чорний перець і стакан води;
- Все добре перемішати і готувати під кришкою, періодично помішуючи, 40 хвилин. За цей час м'ясо повинно повністю приготуватися;
- Поки воно готується, можна приготувати галушки і в першу чергу в миску влити кефір;
- Додати до нього сіль, соду, яйце і подрібнену, попередньо вимиту зелень;
- Розмішати до однорідності і потім поступово всипати борошно;
- Робити це потрібно поетапно, щоб уникнути утворення грудочок;
- Знову довести тісто до гладкості і відставити;
- У сотейник налити води, дати їй закипіти;
- Коли мета досягнута, воду посолити і викладати в неї галушки чайною ложкою;
- Важливо пам'ятати, що ложку потрібно змочувати перед кожним разом, щоб тісто не прилипало;
- Коли спливуть, варити ще близько п'яти хвилин до готовності;
- Потім витягнути шумівкою або злити на друшляк і розкласти по тарілках;
- Зверху полити м'ясним соусом і закликати всіх до столу.
Рецепт галушок з м'ясом на пару
- 10 г цукру;
- 2 курячих філе;
- 3 г соди;
- 1 цибуля;
- 20 мл олії;
- 4 г солі;
- 1 яйце;
- 260 мл кефіру;
- борошно.
Час: 1 ч.
Калорії: 149.
Кулінарний процес покроково:
- Яйця розбити в миску, трохи збити їх виделкою або вінчиком;
- Влити кефір, додати цукор, соду і трохи солі;
- Всі компоненти ще раз гарненько перемішати;
- Достатня кількість борошна пропустити через сито;
- Після цього вмішати її до інших компонентів, довести до однорідності;
- Необхідно, щоб тісто мало м'яку структуру, але при цьому не прилипало до рук;
- Накрити рушником і не чіпати хоча б двадцять хвилин;
- М'ясо зачистити від плівок і жиру, вимити його і обсушити;
- Нарізати невеликими шматочками однакового розміру;
- У сковорідку влити олію, покласти м'ясо і обсмажити до рум'яності;
- Цибулю почистити, помити його і дрібно порубати;
- Нарізати дрібними кубиками і додати до вже румяному м'яса, тушкувати разом десять хвилин;
- Коли м'ясо готове, пересипати масу в м'ясорубку або блендер, перебити до однорідної консистенції фаршу;
- Відпочиле тісто вийняти з миски, покласти на присипану поверхню;
- Розкачати в пласт. Товщина не повинна перевищувати півсантиметра, далі вирізати кружечки за допомогою склянки;
- У центр кожного з них помістити трохи начинки і зібрати кульки;
- Готові галушки викласти в пароварку, налити од них достатньо води;
- Включити її і не чіпати галушки до самої готовності;
- При подачі можна подати до них соус, сметану і покришити зелень.
Галушки з м'ясом і картоплею
- 1 яйце;
- 550 г свинини;
- 10 г спецій;
- 5 бульб картоплі;
- 120 мл олії;
- 0,2 кг борошна;
- 3 цибулі;
- 40 мл води;
- 5 г чорного перцю;
- 15 г солі.
Час: 50 хв.
Калорії: 210.
Етапи приготування:
- Свинину ретельно вимити, обсушити її і порізати кубиками;
- Якщо є час і бажання, зачистити шматочки від жиру;
- Картоплю очистити, нарізати невеликими шматочками і промити;
- Луку зняти шкірку, вимити його і дрібно порубати;
- У глибоку сковороду влити олію, всипати м'ясо;
- Обсмажити з одного боку до зміни кольору;
- Поки готується м'ясо, у миску всипати борошно, додати яйця;
- Перемішати і доповнити інгредієнти водою і третьою частиною солі;
- Далі вже можна замісити однорідне, м'яке тісто;
- Для кращого результату можна влити столову ложку масла;
- М'ясо в цей час потрібно періодично помішувати, щоб воно рівномірно готувалося з усіх сторін;
- Додати до нього цибулю і тушкувати ще близько п'яти хвилин, помішуючи;
- Готове тісто розділити на шматочки і з кожного скатати кульку;
- До м'яса з цибулею влити приблизно півтора літри води, перемішати;
- Помістити до них картоплю і варити все разом до готовності;
- Коли все готове, додати крихітні галушки;
- Варити всього три хвилини, додати спеції за смаком і довести до готовності.
Як приготувати палтус в духовці з овочами читайте в нашій статті.
Рецепти з фото осінніх салатів на зиму.
Як приготувати деруни з м'ясом, найсмачніша добірка рецептів.
Галушки з м'ясом по-чеченськи
- 200 мл води;
- 5 г солодкої паприки;
- 480 г борошна;
- 15 г хмелі-сунелі;
- 5 г солі;
- 50 мл олії;
- 450 г яловичини;
- 1 яйце;
- 5 шматочків часнику.
Час: 1 год 15 хв.
Калорії: 238.
Що потрібно зробити:
- Для початку всипати в ємність всю муку і при можливості з ситом;
- Посолити її, додати яйце, воду і вручну замісити однорідне тісто;
- При необхідності, можна додати ще борошна або води;
- Загорнути кулю в плівку і дати йому на відпочинок тридцять хвилин;
- Коли пройде час, розкачати його в ковбаску і порізати невеликими скибочками;
- Скибочки, в свою чергу, розкачати в ковбаску і нарізати «пір'ям»;
- Кожен шматочок двома пальцями придавити і потягнути на себе;
- Повторити процес з усіма скибочками тесту;
- Викласти їх на піднос, обробну дошку або лист пергаменту і дати обсохнути протягом п'ятнадцяти хвилин;
- Довести до кипіння сотейник з водою або бульйоном, всипати галушки;
- Варити їх, помішуючи, до готовності, щоб не склеїлися (близько семи хвилин після закипання);
- Яловичину промити, обсушити і зачистити від жиру на обробній дошці;
- Нарізати тонкою соломкою і покласти в сковороду;
- Влити олію, додати хмелі-сунелі, паприку, небагато солі;
- Включити вогонь, перемішати і тушкувати до повної готовності;
- Коли м'ясо готове, додати очищений і пропущений через тисняву часник;
- Перемішати і відставити, а поки зайнятися тестом;
- Галушки злити на друшляк і пересипати в сотейник, полити маслом з-під м'яса;
- Перемішати і розсипати по тарілках, зверху м'ясний соус і до столу.
Картопляні галушки з м'ясом
- 450 р картоплі;
- 30 мл води;
- 330 г борошна;
- 1 цибуля;
- 30 г манної крупи;
- 250 г курячого філе;
- 1 яйце.
Час: 2 ч.
Калорії: 162.
Як готувати страву:
- Для початку очистити картоплю, так як вона буде готуватися найдовше;
- Нарізати її кубиками і промити, скласти в каструлю;
- Влити воду, посолити її і відварити коренеплоди до повної готовності;
- Після цього киплячу воду злити, картоплю потовкти;
- Далі залишити пюре, йому необхідно охолонути;
- Коли вона охолоне, додати яйце, манну крупу і довести все до однорідності;
- Поступово, у кілька етапів всипати борошно, замісити тісто вручну;
- М'яку масу скачати в кулю, покласти в миску і дати йому відпочити тридцять хвилин;
- За цей час вимити, зачистити від жиру і обсушити м'ясо;
- Нарізати його невеликими шматочками і відставити;
- Луку зняти шкірку, обполоснути його і крупно нарізати;
- Скласти і м'ясо, і цибулю в блендер, перебити до однорідності;
- Додати спеції, воду і ретельно перемішати;
- Присипати борошном стіл, викласти тісто поділити його на частини;
- З кожної зробити корж і наповнити м'ясною начинкою;
- Скачати з них кульки і відварити в солоній воді до готовності (після закипання ще десять хвилин, не більше).
Як приготувати галушки з м'ясом і грибами
- 350 г грибів;
- 8 г соди;
- 550 мл кефіру;
- 30 мл олії;
- 450 г борошна;
- 2 яйця;
- 430 г курячого м'яса;
- 2 цибулі;
- 280 г сметани.
Час: 1 ч.
Калорії: 151.
Як робити:
- Зсипати в глибоку миску борошно і при цьому обов'язково скористатися ситом;
- Додати соду, трохи солі, яйця і все це перемішати;
- Поступово влити кефір, не перестаючи заважати, щоб замісити тісто;
- Накрити його плівкою і дати відпочити хоча б тридцять хвилин;
- За цей час вимити, зачистити від плівок і нарізати кубиками;
- Грибам зачистити капелюшки та ніжки, нарізати їх пластинами;
- Луку зняти шкірку, промити його і подрібнити півкільцями;
- У сковорідку налити олію, всипати цибулю і готувати його до м'якості;
- Після цього додати м'ясо і гриби, спеції за смаком;
- Помішуючи, готувати протягом п'ятнадцяти хвилин без кришки;
- Відпочиле тісто розкачати в ковбаску, порізати її на частини;
- З них знову скачати ковбаски і порізати шматочками по 30 мм;
- Отримані шматочки тіста відварити до готовності в солоній воді;
- Дістати їх шумівкою і розкласти по тарілках;
- Зверху викласти м'ясний соус з грибами і подавати до столу.
Поради кухарів
Не потрібно робити галушки занадто великими, так як при термічній обробці (варіння, запікання, приготування на пару) вони збільшуються в два рази. Так що робіть їх у два рази менше, ніж хочете бачити на столі.
За смаком страва можна заправити сметаною, йогуртом із зеленню, маслом або обсмаженою цибулею. У всіх випадках страва буде незабутнім.
Виберіть рецепт, який більше за всього вам сподобався і швидше беріться за готування. Ми вже говорили, що галушки з м'ясом — незвичайне блюдо, і його обов'язково потрібно спробувати хоча б один раз!