17 апрель 2019 1 315

Як приготувати плов з свинини на сковороді

Вважаєте, що плов потрібно готувати лише з бараниною? А ви спробуйте хоч іноді замість неї використовувати свинину. Цей сорт м'яса дійсно зробить блюдо насиченим, ситним і по-особливому смачним. Ви, звичайно, не зобов'язані, але спробувати варто.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
моркви - 1 шт.
довгого рису - 1,5 ст.
масла - 45 мл
свинини - 450 г
часнику - 3 шматочка
води - 2 ст.
лука - 1 шт.
спецій - 15 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 197 Ккал

Етапи приготування плову зі свининою в сковороді покроково:

  1. Рис промити до прозорості і залити його водою, відставити;
  2. Свинину ретельно вимити, обсушити і помістити її на обробну дошку;
  3. Порізати великими шматочками;
  4. У сковорідку налити олію і прогріти його;
  5. Викласти м'ясо і обсмажити до рум'яності з усіх сторін;
  6. Поки компонент гаситься чверть години, очистити і вимити коренеплоди;
  7. Потім цибулю покришити, а моркву подрібнити на тертці;
  8. Додати їх до румяному м'яса, готувати десять хвилин, помішуючи;
  9. Після цього злити воду з рису і пересипати його до інших компонентів;
  10. Влити воду, закрити кришку і тушкувати на середньому вогні півгодини;
  11. Далі додати спеції і цілі зубки часнику;
  12. Готувати ще недовго, потім перемішати і готово.

Як приготувати розсипчастий плов на сковороді

  • 550 мл води;
  • 450 свинини;
  • 4 шматочки часнику;
  • 1 цибуля;
  • 8 ягід барбарису;
  • 280 г рису;
  • 2 моркви;
  • 90 мл олії.

Час – 1 година 35 хвилин.

Калорії – 250.

Порядок дій:

  1. М'ясо вимити, очистити його і порізати брусками;
  2. Дістати чавунну посуд і розмістити в ній м'ясо, покласти на газ;
  3. Включити маленький вогонь і дати рідини випаруватися з продукту без олії;
  4. Коли вода піде, влити трохи олії і смажити свинину до рум'яності;
  5. Після цього залити воду, але так, щоб м'ясо не до кінця покривалося;
  6. Закип'ятити і закрити кришку на півгодини, іноді заглядаючи;
  7. За цей час почистити і сполоснути морквину;
  8. Далі нарізати її соломкою і відставити;
  9. Рис промити до прозорої води;
  10. Цибулю дрібно покришити, вимивши його і очистивши;
  11. Коли у м'яса википить вся вода, влити залишки олії, додати моркву і цибулю;
  12. Тушкувати на маленькому вогні п'ять хвилин, помішуючи;
  13. Додати спеції і рис, влити трохи більше половини літра води;
  14. Майбутнє приправити страву і закрити на півгодини;
  15. Часник очистити і розташувати по плову;
  16. Так само вчинити і з барбарисом;
  17. Готувати ще десять хвилин, потім дати страві настоятися перед подачею.

Як готувати плов з свинини і сухофруктів

  • 550 г м'яса свинини;
  • 15 г зіри;
  • 2 склянки рису;
  • 20 мл олії;
  • 4 ст. води;
  • 6 шматочків часнику;
  • 40 р родзинок;
  • 50 р кураги;
  • 2 моркви;
  • 10 г паприки;
  • 2 цибулі;
  • 3 г кориці.

Час – 1 годину і 5 хвилин.

Калорії – 152.

Покроковий рецепт приготування страви:

  1. М'ясо добре і уважно промити, промокнути його сухими серветками;
  2. Нарізати її крупними шматочками і скласти в жароміцну ємність;
  3. Поки процес смаження тільки починається, сполоснути і почистити коренеплоди;
  4. Морквину після цього нарізати соломкою, а цибулю на кубики;
  5. Коли м'ясо буде вже рум'яним, додати обидва інгредієнта в сковороду, перемішати;
  6. Додати часник, можна прямо в шкірці;
  7. Готувати хоча б п'ять хвилин, помішуючи;
  8. Курагу промити разом з родзинками, зачистити;
  9. Курагу нарізати соломкою і додати в сковороду;
  10. Туди ж відправити всі необхідні спеції, включаючи сіль;
  11. Всипати рис і тушкувати разом з ним п'ять хвилин, помішуючи;
  12. Після цього залити блюдо окропом і готувати сорок хвилин.

Спробуйте приготувати ніжну сьомгу на пару — дієтичне і смачне блюдо.

Читайте як приготувати трикутні татарські пиріжки з м'ясом і картоплі.

Хочете порадувати близьких незвичайним дечертом? Спробуйте приготувати сирний десерт з желатином і фруктами.

Плов з грибами і свининою

  • 1 солодкий перець;
  • 1 морква;
  • 350 г свинини;
  • 1 головка цибулі;
  • 240 г грибів;
  • 1,5 склянки рису;
  • 1 пучок кропу;
  • 5 шматочків часнику.

Час – 1 година.

Калорії – 173.

Приготування:

  1. Свинину вимити, ретельно і уважно;
  2. Обсушити продукт і нарізати довільними шматочками;
  3. Скласти в каструлю, налити трохи олії і прибрати на плиту;
  4. Поки м'ясо готується, перець помити, розрізати його на дві половинки;
  5. Вирізати центр і порізати продукт соломкою;
  6. Цибулю почистити, змити сік і нарізати коренеплід пір'ям;
  7. Моркву почистити, сполоснути і нарізати її брусками;
  8. Додати всі три компоненти до румяному м'яса, перемішати;
  9. Тушкувати хвилин п'ять, потім приправити і залити водою;
  10. Готувати недовго під кришкою, додати рис;
  11. Він повинен бути промитим до прозорості;
  12. Далі доповнити інгредієнти грибами, які потрібно зачистити, а потім нарізати їх кубиками;
  13. Знову залити вміст водою;
  14. Закрити кришку і готувати, поки не випарується рідина;
  15. Коли страва буде майже готове, додати очищений часник, зелень;
  16. Зелень потрібно попередньо помити покришити;
  17. Лише після додавання блюдо перемішати і подавати.

Готуємо страву з томатною пастою

  • 100 г рису;
  • 1 зубчик часнику;
  • 60 мл олії оливи;
  • 15 г пасти томата;
  • 1 морквина;
  • 350 г м'яса;
  • цибулини.

Час – 1 година 35 хвилин.

Калорії – 220.

Метод приготування:

  1. М'ясо сполоснути, подрібнити і приправити його за смаком;
  2. Перемішати і обім'яти руками, відставити;
  3. Цибулю почистити, вимити його і нарізати півкільцями;
  4. Моркву почистити, натерти теркою;
  5. У сотейник влити половину масла, викласти цибулю;
  6. Обсмажити до м'якості, додати м'ясо і тушкувати до рум'яності;
  7. Додати моркву і готувати десять хвилин під кришкою;
  8. Далі влити пасту томатів, всипати промитий рис;
  9. Налити води, покласти очищену головку часнику і накрити кришку;
  10. Тушкувати страву до повної готовності під кришкою.

Корисні поради

Щоб плов вийшов розсипчастим, використовуйте правильний сорт рису. Він повинен бути довгим або ж пропаренным. З круглих зерен обов'язково вийде липке блюдо.

Нарізати овочі бажано однаковим розміром, щоб вони рівномірно готувалися. А для насиченості і ситності компоненти краще залити не звичайною водою, а бульйоном.

У страву можна додавати різні сухофрукти і спеції – саме так готується справжній плов, який так популярний в країнах Середньої Азії.

Вже встигли приготувати плов зі свининою? Якщо ні, саме час приступати. Тепер у вас є п'ять кращих рецептів, з яких можна вибрати найбільш підходящий.

Що ще почитати: