Як приготувати плов з свинини на сковороді
Вважаєте, що плов потрібно готувати лише з бараниною? А ви спробуйте хоч іноді замість неї використовувати свинину. Цей сорт м'яса дійсно зробить блюдо насиченим, ситним і по-особливому смачним. Ви, звичайно, не зобов'язані, але спробувати варто.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
моркви - | 1 шт. |
довгого рису - | 1,5 ст. |
масла - | 45 мл |
свинини - | 450 г |
часнику - | 3 шматочка |
води - | 2 ст. |
лука - | 1 шт. |
спецій - | 15 г |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 197 Ккал |
Етапи приготування плову зі свининою в сковороді покроково:
- Рис промити до прозорості і залити його водою, відставити;
- Свинину ретельно вимити, обсушити і помістити її на обробну дошку;
- Порізати великими шматочками;
- У сковорідку налити олію і прогріти його;
- Викласти м'ясо і обсмажити до рум'яності з усіх сторін;
- Поки компонент гаситься чверть години, очистити і вимити коренеплоди;
- Потім цибулю покришити, а моркву подрібнити на тертці;
- Додати їх до румяному м'яса, готувати десять хвилин, помішуючи;
- Після цього злити воду з рису і пересипати його до інших компонентів;
- Влити воду, закрити кришку і тушкувати на середньому вогні півгодини;
- Далі додати спеції і цілі зубки часнику;
- Готувати ще недовго, потім перемішати і готово.
Як приготувати розсипчастий плов на сковороді
- 550 мл води;
- 450 свинини;
- 4 шматочки часнику;
- 1 цибуля;
- 8 ягід барбарису;
- 280 г рису;
- 2 моркви;
- 90 мл олії.
Час – 1 година 35 хвилин.
Калорії – 250.
Порядок дій:
- М'ясо вимити, очистити його і порізати брусками;
- Дістати чавунну посуд і розмістити в ній м'ясо, покласти на газ;
- Включити маленький вогонь і дати рідини випаруватися з продукту без олії;
- Коли вода піде, влити трохи олії і смажити свинину до рум'яності;
- Після цього залити воду, але так, щоб м'ясо не до кінця покривалося;
- Закип'ятити і закрити кришку на півгодини, іноді заглядаючи;
- За цей час почистити і сполоснути морквину;
- Далі нарізати її соломкою і відставити;
- Рис промити до прозорої води;
- Цибулю дрібно покришити, вимивши його і очистивши;
- Коли у м'яса википить вся вода, влити залишки олії, додати моркву і цибулю;
- Тушкувати на маленькому вогні п'ять хвилин, помішуючи;
- Додати спеції і рис, влити трохи більше половини літра води;
- Майбутнє приправити страву і закрити на півгодини;
- Часник очистити і розташувати по плову;
- Так само вчинити і з барбарисом;
- Готувати ще десять хвилин, потім дати страві настоятися перед подачею.
Як готувати плов з свинини і сухофруктів
- 550 г м'яса свинини;
- 15 г зіри;
- 2 склянки рису;
- 20 мл олії;
- 4 ст. води;
- 6 шматочків часнику;
- 40 р родзинок;
- 50 р кураги;
- 2 моркви;
- 10 г паприки;
- 2 цибулі;
- 3 г кориці.
Час – 1 годину і 5 хвилин.
Калорії – 152.
Покроковий рецепт приготування страви:
- М'ясо добре і уважно промити, промокнути його сухими серветками;
- Нарізати її крупними шматочками і скласти в жароміцну ємність;
- Поки процес смаження тільки починається, сполоснути і почистити коренеплоди;
- Морквину після цього нарізати соломкою, а цибулю на кубики;
- Коли м'ясо буде вже рум'яним, додати обидва інгредієнта в сковороду, перемішати;
- Додати часник, можна прямо в шкірці;
- Готувати хоча б п'ять хвилин, помішуючи;
- Курагу промити разом з родзинками, зачистити;
- Курагу нарізати соломкою і додати в сковороду;
- Туди ж відправити всі необхідні спеції, включаючи сіль;
- Всипати рис і тушкувати разом з ним п'ять хвилин, помішуючи;
- Після цього залити блюдо окропом і готувати сорок хвилин.
Спробуйте приготувати ніжну сьомгу на пару — дієтичне і смачне блюдо.
Читайте як приготувати трикутні татарські пиріжки з м'ясом і картоплі.
Хочете порадувати близьких незвичайним дечертом? Спробуйте приготувати сирний десерт з желатином і фруктами.
Плов з грибами і свининою
- 1 солодкий перець;
- 1 морква;
- 350 г свинини;
- 1 головка цибулі;
- 240 г грибів;
- 1,5 склянки рису;
- 1 пучок кропу;
- 5 шматочків часнику.
Час – 1 година.
Калорії – 173.
Приготування:
- Свинину вимити, ретельно і уважно;
- Обсушити продукт і нарізати довільними шматочками;
- Скласти в каструлю, налити трохи олії і прибрати на плиту;
- Поки м'ясо готується, перець помити, розрізати його на дві половинки;
- Вирізати центр і порізати продукт соломкою;
- Цибулю почистити, змити сік і нарізати коренеплід пір'ям;
- Моркву почистити, сполоснути і нарізати її брусками;
- Додати всі три компоненти до румяному м'яса, перемішати;
- Тушкувати хвилин п'ять, потім приправити і залити водою;
- Готувати недовго під кришкою, додати рис;
- Він повинен бути промитим до прозорості;
- Далі доповнити інгредієнти грибами, які потрібно зачистити, а потім нарізати їх кубиками;
- Знову залити вміст водою;
- Закрити кришку і готувати, поки не випарується рідина;
- Коли страва буде майже готове, додати очищений часник, зелень;
- Зелень потрібно попередньо помити покришити;
- Лише після додавання блюдо перемішати і подавати.
Готуємо страву з томатною пастою
- 100 г рису;
- 1 зубчик часнику;
- 60 мл олії оливи;
- 15 г пасти томата;
- 1 морквина;
- 350 г м'яса;
- цибулини.
Час – 1 година 35 хвилин.
Калорії – 220.
Метод приготування:
- М'ясо сполоснути, подрібнити і приправити його за смаком;
- Перемішати і обім'яти руками, відставити;
- Цибулю почистити, вимити його і нарізати півкільцями;
- Моркву почистити, натерти теркою;
- У сотейник влити половину масла, викласти цибулю;
- Обсмажити до м'якості, додати м'ясо і тушкувати до рум'яності;
- Додати моркву і готувати десять хвилин під кришкою;
- Далі влити пасту томатів, всипати промитий рис;
- Налити води, покласти очищену головку часнику і накрити кришку;
- Тушкувати страву до повної готовності під кришкою.
Корисні поради
Щоб плов вийшов розсипчастим, використовуйте правильний сорт рису. Він повинен бути довгим або ж пропаренным. З круглих зерен обов'язково вийде липке блюдо.
Нарізати овочі бажано однаковим розміром, щоб вони рівномірно готувалися. А для насиченості і ситності компоненти краще залити не звичайною водою, а бульйоном.
У страву можна додавати різні сухофрукти і спеції – саме так готується справжній плов, який так популярний в країнах Середньої Азії.
Вже встигли приготувати плов зі свининою? Якщо ні, саме час приступати. Тепер у вас є п'ять кращих рецептів, з яких можна вибрати найбільш підходящий.