Як швидко приготувати пиріг з шинкою і сиром
Сьогодні ми представляємо вашій увазі швидкі і легкі рецепти приготування пирогів із самих звичайних і доступних інгредієнтів. Вони точно є в кожному будинку, так що труднощів виникнути не повинно.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| кефіру - | 220 мл | 
| кропу - | 15 г | 
| яєць - | 3 шт. | 
| солі - | 4 р | 
| розпушувача - | 5 г | 
| шинки - | 170 г | 
| пшеничного борошна - | 230 р | 
| сиру - | 180 г | 
| Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 237 Ккал | 
Етапи випікання:
- Яйця перекласти в миску без шкаралупи, всипати до них розпушувач;
 - Все це ретельно розтерти виделкою або збити віночком;
 - Додати сіль і кефір, добре перемішати; 

 - Далі невеликими частинами додати все борошно, розмішуючи кожен раз масу до однорідності. У підсумку вона схожа на тісто для оладок; 

 - Сир стандартно подрібнити з допомогою терки; 

 - Шинку позбавити від обгортки, нарізати кубиками; 

 - Зелень помити і дрібно покришити; 

 - Всі три подрібнених інгредієнта додати в тісто, рівномірно розподілити їх; 

 - Вилити масу в змащену форму, запікати близько 40 хвилин при середній температурі.
 
Листковий пиріг з шинкою і сиром
- 220 г сиру;
 - 0,5 кг листкового тіста;
 - 6 яєць;
 - 240 г шинки;
 - 45 г кропу;
 - 35 мл олії.
 
Час: 1 год 10 хв.
Калорії: 307.
Метод готування:
- Шинку нарізати невеликими брусочками і відставити;
 - Сир подрібнити з допомогою терки;
 - Яйця помістити в миску, посолити їх і трохи збити;
 - Перелити трохи яєць в невелику ємність, щоб було чим змастити пиріг;
 - В більшу частину суміші додати трохи чорного перцю;
 - Зелень помити, подрібнити її дрібно-дрібно;
 - Додати яйця і перемішати;
 - У сковороду налити масло, прогріти його;
 - З яєчної маси випекти три млинці під кришкою, остудити їх;
 - Тісто поділити на дві частини, одна з яких більше іншого;
 - Велике тісто розкачати за розміром форми, не забуваючи, що потрібно зробити і бортики;
 - Невеликою кількістю масла змастити форму і викласти тісто;
 - Наколоти виделкою в декількох місцях;
 - Викласти перший яєчний млинець із зеленню, потім частину шинки і стільки ж сиру;
 - Далі другий блін, знову шинка і сир і в останній раз повторити те ж саме;
 - Залишок тіста розкачати і викласти поверх майбутнього пирога;
 - Закріпити краю і зробити дірку в центрі, щоб міг виходити пар;
 - Наколоти знову ж в кількох місцях і наостанок змастити яйцями;
 - Прибрати в духовку на 30 хвилин при 180 за Цельсієм.
 
«Равлик» з сиром і шинкою в духовці
- 600 г листкового тіста;
 - 380 г моцарели;
 - 15 г маку;
 - 14 скибочок шинки;
 - 2 яйця;
 - 10 г орегано;
 - томати черрі.
 
Час: 1 год 15 хв.
Калорії: 265.
Як спекти:
- Тісто розкачати на широкі смужки на присипаній поверхні;
 - Шинку порізати півкільцями і викласти на тісто;
 - Моцарелу нарізати кільцями, якщо кулька великий і не подрібнювати, якщо у вас бебі;
 - Викласти сир поверх шинки;
 - Томати сполоснути, нарізати половинками або часточками;
 - Викласти на сир і посипати все сіллю і перцем, орегано;
 - Загорнути рулети, скріпити їх між собою і викласти на деко, укритий пергаментним папером, але обов'язково швом вниз;
 - Яйця збити, змастити ними вийшов пиріг і посипати його маком;
 - Прибрати в духовку на 45 хвилин при середній температурі духовки.
 
Заливний пиріг в мультиварці
- 5 г цукру;
 - 1 яйце;
 - 160 г сиру гауда;
 - 220 г борошна;
 - 140 г шинки;
 - 5 г солі;
 - 7 г соди;
 - 110 мл кефіру;
 - 125 р олії.
 
Час: 1 год 20 хв.
Калорії: 337.
Принципи випікання:
- Кефір злегка підігріти і вилити його в миску;
 - Всипати соду, цукор, сіль і перемішати;
 - Поступово, у кілька етапів, додати борошно, вимішуючи до однорідності всю масу кожного разу;
 - Вбити яйце, гарненько перемішати;
 - Натерти сир з допомогою терки, а шинку порізати;
 - Додати інгредієнти тісто і змішати все;
 - Змастити дно і стінки чаші вершковим маслом;
 - Вилити майбутній пиріг в чашу, рівномірно розподілити його;
 - Запікати 40 хвилин в режимі випічки.
 
Лінивий пиріг з батона з шинкою і сиром
- 1 батон;
 - 180 г масла;
 - 550 г шинки;
 - 220 мл молока;
 - 340 г сиру;
 - 6 яєць;
 - 3 томату.
 
Час: 45 хв.
Калорії: 254.
Алгоритм дій:
- Помідори помити, вирізати зелені ділянки і нарізати овочі кільцями;
 - З ковбасою вчинити точно так само і важливо пам'ятати, що кільця не повинні бути тонкими;
 - Сир традиційно подрібнити з допомогою терки;
 - Батон нарізати кільцями однакової товщини;
 - Змастити всі шматочки м'яким вершковим маслом;
 - Яйця збити з додаванням молока, приправити їх по смаку;
 - Форму для випічки слід змастити залишками масла, викласти шматочки батонів;
 - Між ними викласти шматочки томатів та ковбаси;
 - Залити все це яйцями з молоком і посипати сиром;
 - Запікати 30 хвилин до рум'яності при 180 за Цельсієм.
 
Пиріг з сиром і яблуками — неймовірно смачний десерт з ніжним смаком.
Яйця фаршировані сиром і часничком — рецепт з покроковими фото і підказками кулінарів.
Тушковані кабачки з картоплею і капустою — просте овочеве блюдо, легке і таке літнє.
Закусочний картопляний пиріг з сиром і шинкою
- 550 г картоплі;
 - 130 г шинки;
 - 20 мл олії;
 - 120 г сиру;
 - 160 г борошна;
 - 1 яйце.
 
Час: 1 год 20 хв.
Калорії: 325.
Як спекти пиріг:
- Картоплю ретельно вимити щіточкою під проточною водою;
 - Скласти в каструлю, залити водою і поставити на плиту;
 - Довести до кипіння і потім варити до м'якості близько півгодини в залежності від розміру бульб і від сили кипіння води;
 - З готових коренеплодів злити воду, дати їм трохи охолонути, потім очистити;
 - Картоплю натерти на терці, додати сіль, яйце і чорний перець;
 - Все це перемішати і додати частинами муку;
 - З отриманої маси необхідно замісити однорідне, гладке тісто;
 - Сковороду рясно змастити маслом;
 - М'яке тісто розділити на дві частини і одну відразу помістити в сковороду;
 - Надати йому форму дна сковороди;
 - Шинку нарізати і викласти половину маси поверх тіста;
 - Сир подрібнити з допомогою терки і вкрити їм шинку;
 - Далі знову шар шинки і в кінці залишок тіста;
 - Скріпити краї так, щоб начинку не було видно;
 - Помістити сковороду на плиту і смажити пиріг десять хвилин до рум'яності;
 - Потім перевернути і смажити ще десять хвилин до повної готовності.
 
Сирний пиріг з шинкою і сиром
- 2 шматочки часнику;
 - 500 г дріжджового тіста;
 - 40 мл олії;
 - 320 г сиру;
 - 80 г шинки;
 - 30 р петрушки;
 - 60 г пармезану;
 - 1 червоний лук.
 
Час: 50 хв.
Калорії: 286.
Кулінарні етапи:
- Готове тісто поділити на дві частини і кожній з них надати форму коржі для піци, але товщина повинна бути не менше 5 мм;
 - Круглу форму для випічки змастити маслом і викласти туди тісто;
 - Наколоти його виделкою і відставити;
 - Цибулю почистити, нарізати пір'ям і скласти в піалу;
 - Додати трохи оцту (буквально дві ложки);
 - Відставити цибулю маринувати хоча б на півгодини;
 - Сир розім'яти виделкою в однорідну консистенцію;
 - Пармезан дрібно нарізати і помістити в блендер;
 - Туди ж відправити очищені зубчики часнику, розрізані навпіл;
 - Петрушку вимити, зняти листя з гілок і теж кинути в блендер;
 - Всі три компоненти перебити до досягнення однорідності;
 - Висипати половину маси на тісто, відступаючи від країв 2-3 см;
 - Зверху викласти віджатий цибулю, далі шинку, нарізану кільцями;
 - Далі викласти сир, трохи утрамбувати начинку руками;
 - Зверху висипати залишки суміші з блендера, збризнути маслом;
 - Закрити начинку другим коржем з тіста, скріпити краю;
 - Наколоти пиріг в декількох місцях, щоб пар не затримувався всередині;
 - Верх можна змастити яйцем або маслом;
 - Дати пирогу настоятися чверть години, а потім запекти його за стільки ж часу.
 
Відкритий пиріг з томатами
- 1 жовток;
 - 550 г листкового тіста;
 - 3 томата;
 - 15 г базиліка;
 - 20 г масла;
 - 40 г пармезану;
 - 340 г шинки;
 - 40 мл олії;
 - 15 г гірчиці.
 
Час: 1 ч.
Калорії: 285.
Як готувати:
- Шинці зняти обгортку, порізати її смужками;
 - Помістити вершкове масло в сковороду і розтопити його;
 - Помістити смужки в масло, обсмажити до рум'яності;
 - Тісто розкачати на припудреним поверхні, викласти його у форму, не забуваючи про те, що потрібно сформувати ще і бортики;
 - Змастити дно гірчицею і викласти зверху шинку, намагаючись не чіпляти масло;
 - Томати вимити, нарізати кільцями і викласти поверх шинки;
 - Листочки базиліка сполоснути, нарізати їх соломкою;
 - Пармезан натерти і посипати ним помідори разом з базиліком;
 - Приправити все зверху сіллю і перцем;
 - Збризнути все олією, краї змастити жовтком;
 - Прибрати пиріг в розігріту до 200 за Цельсієм духовку, запікати двадцять п'ять хвилин.
 
Корисні поради
Якщо хочеться, щоб у вашому пирозі сир тягнувся, обов'язково беріть підходящі для цього сорту. Це чеддер, сир моцарелла, пармезан. З такими цілями можна використовувати сир, бринзу і сир фета, але взагалі в пиріг можна сміливо додати.
Додавайте різну зелень. Це не тільки зробить пиріг яскравіше і оригінальніше, але і смачніше, і навіть корисніше. Використовуйте базилік, чебрець, розмарин і багато різного, що прийде вам в голову.
Пирогом з сиром і шинкою можна не тільки перекусити в обідню перерву, але і подати його до ранкової кави, вечірнього чаю або навіть пригостити ним гостей, сусідів, родичів. Сподобається всім без винятку!







