12 апрель 2019 1 246

Як швидко приготувати пиріг з шинкою і сиром

Сьогодні ми представляємо вашій увазі швидкі і легкі рецепти приготування пирогів із самих звичайних і доступних інгредієнтів. Вони точно є в кожному будинку, так що труднощів виникнути не повинно.

Швидкий пиріг на кефірі
Інгредієнти Кількість
кефіру - 220 мл
кропу - 15 г
яєць - 3 шт.
солі - 4 р
розпушувача - 5 г
шинки - 170 г
пшеничного борошна - 230 р
сиру - 180 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 237 Ккал

Етапи випікання:

  1. Яйця перекласти в миску без шкаралупи, всипати до них розпушувач;
  2. Все це ретельно розтерти виделкою або збити віночком;
  3. Додати сіль і кефір, добре перемішати;
  4. Далі невеликими частинами додати все борошно, розмішуючи кожен раз масу до однорідності. У підсумку вона схожа на тісто для оладок;
  5. Сир стандартно подрібнити з допомогою терки;
  6. Шинку позбавити від обгортки, нарізати кубиками;
  7. Зелень помити і дрібно покришити;
  8. Всі три подрібнених інгредієнта додати в тісто, рівномірно розподілити їх;
  9. Вилити масу в змащену форму, запікати близько 40 хвилин при середній температурі.

Листковий пиріг з шинкою і сиром

  • 220 г сиру;
  • 0,5 кг листкового тіста;
  • 6 яєць;
  • 240 г шинки;
  • 45 г кропу;
  • 35 мл олії.

Час: 1 год 10 хв.

Калорії: 307.

Метод готування:

  1. Шинку нарізати невеликими брусочками і відставити;
  2. Сир подрібнити з допомогою терки;
  3. Яйця помістити в миску, посолити їх і трохи збити;
  4. Перелити трохи яєць в невелику ємність, щоб було чим змастити пиріг;
  5. В більшу частину суміші додати трохи чорного перцю;
  6. Зелень помити, подрібнити її дрібно-дрібно;
  7. Додати яйця і перемішати;
  8. У сковороду налити масло, прогріти його;
  9. З яєчної маси випекти три млинці під кришкою, остудити їх;
  10. Тісто поділити на дві частини, одна з яких більше іншого;
  11. Велике тісто розкачати за розміром форми, не забуваючи, що потрібно зробити і бортики;
  12. Невеликою кількістю масла змастити форму і викласти тісто;
  13. Наколоти виделкою в декількох місцях;
  14. Викласти перший яєчний млинець із зеленню, потім частину шинки і стільки ж сиру;
  15. Далі другий блін, знову шинка і сир і в останній раз повторити те ж саме;
  16. Залишок тіста розкачати і викласти поверх майбутнього пирога;
  17. Закріпити краю і зробити дірку в центрі, щоб міг виходити пар;
  18. Наколоти знову ж в кількох місцях і наостанок змастити яйцями;
  19. Прибрати в духовку на 30 хвилин при 180 за Цельсієм.

«Равлик» з сиром і шинкою в духовці

  • 600 г листкового тіста;
  • 380 г моцарели;
  • 15 г маку;
  • 14 скибочок шинки;
  • 2 яйця;
  • 10 г орегано;
  • томати черрі.

Час: 1 год 15 хв.

Калорії: 265.

Як спекти:

  1. Тісто розкачати на широкі смужки на присипаній поверхні;
  2. Шинку порізати півкільцями і викласти на тісто;
  3. Моцарелу нарізати кільцями, якщо кулька великий і не подрібнювати, якщо у вас бебі;
  4. Викласти сир поверх шинки;
  5. Томати сполоснути, нарізати половинками або часточками;
  6. Викласти на сир і посипати все сіллю і перцем, орегано;
  7. Загорнути рулети, скріпити їх між собою і викласти на деко, укритий пергаментним папером, але обов'язково швом вниз;
  8. Яйця збити, змастити ними вийшов пиріг і посипати його маком;
  9. Прибрати в духовку на 45 хвилин при середній температурі духовки.

Заливний пиріг в мультиварці

  • 5 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 160 г сиру гауда;
  • 220 г борошна;
  • 140 г шинки;
  • 5 г солі;
  • 7 г соди;
  • 110 мл кефіру;
  • 125 р олії.

Час: 1 год 20 хв.

Калорії: 337.

Принципи випікання:

  1. Кефір злегка підігріти і вилити його в миску;
  2. Всипати соду, цукор, сіль і перемішати;
  3. Поступово, у кілька етапів, додати борошно, вимішуючи до однорідності всю масу кожного разу;
  4. Вбити яйце, гарненько перемішати;
  5. Натерти сир з допомогою терки, а шинку порізати;
  6. Додати інгредієнти тісто і змішати все;
  7. Змастити дно і стінки чаші вершковим маслом;
  8. Вилити майбутній пиріг в чашу, рівномірно розподілити його;
  9. Запікати 40 хвилин в режимі випічки.

Лінивий пиріг з батона з шинкою і сиром

  • 1 батон;
  • 180 г масла;
  • 550 г шинки;
  • 220 мл молока;
  • 340 г сиру;
  • 6 яєць;
  • 3 томату.

Час: 45 хв.

Калорії: 254.

Алгоритм дій:

  1. Помідори помити, вирізати зелені ділянки і нарізати овочі кільцями;
  2. З ковбасою вчинити точно так само і важливо пам'ятати, що кільця не повинні бути тонкими;
  3. Сир традиційно подрібнити з допомогою терки;
  4. Батон нарізати кільцями однакової товщини;
  5. Змастити всі шматочки м'яким вершковим маслом;
  6. Яйця збити з додаванням молока, приправити їх по смаку;
  7. Форму для випічки слід змастити залишками масла, викласти шматочки батонів;
  8. Між ними викласти шматочки томатів та ковбаси;
  9. Залити все це яйцями з молоком і посипати сиром;
  10. Запікати 30 хвилин до рум'яності при 180 за Цельсієм.

Пиріг з сиром і яблуками — неймовірно смачний десерт з ніжним смаком.

Яйця фаршировані сиром і часничком — рецепт з покроковими фото і підказками кулінарів.

Тушковані кабачки з картоплею і капустою — просте овочеве блюдо, легке і таке літнє.

Закусочний картопляний пиріг з сиром і шинкою

  • 550 г картоплі;
  • 130 г шинки;
  • 20 мл олії;
  • 120 г сиру;
  • 160 г борошна;
  • 1 яйце.

Час: 1 год 20 хв.

Калорії: 325.

Як спекти пиріг:

  1. Картоплю ретельно вимити щіточкою під проточною водою;
  2. Скласти в каструлю, залити водою і поставити на плиту;
  3. Довести до кипіння і потім варити до м'якості близько півгодини в залежності від розміру бульб і від сили кипіння води;
  4. З готових коренеплодів злити воду, дати їм трохи охолонути, потім очистити;
  5. Картоплю натерти на терці, додати сіль, яйце і чорний перець;
  6. Все це перемішати і додати частинами муку;
  7. З отриманої маси необхідно замісити однорідне, гладке тісто;
  8. Сковороду рясно змастити маслом;
  9. М'яке тісто розділити на дві частини і одну відразу помістити в сковороду;
  10. Надати йому форму дна сковороди;
  11. Шинку нарізати і викласти половину маси поверх тіста;
  12. Сир подрібнити з допомогою терки і вкрити їм шинку;
  13. Далі знову шар шинки і в кінці залишок тіста;
  14. Скріпити краї так, щоб начинку не було видно;
  15. Помістити сковороду на плиту і смажити пиріг десять хвилин до рум'яності;
  16. Потім перевернути і смажити ще десять хвилин до повної готовності.

Сирний пиріг з шинкою і сиром

  • 2 шматочки часнику;
  • 500 г дріжджового тіста;
  • 40 мл олії;
  • 320 г сиру;
  • 80 г шинки;
  • 30 р петрушки;
  • 60 г пармезану;
  • 1 червоний лук.

Час: 50 хв.

Калорії: 286.

Кулінарні етапи:

  1. Готове тісто поділити на дві частини і кожній з них надати форму коржі для піци, але товщина повинна бути не менше 5 мм;
  2. Круглу форму для випічки змастити маслом і викласти туди тісто;
  3. Наколоти його виделкою і відставити;
  4. Цибулю почистити, нарізати пір'ям і скласти в піалу;
  5. Додати трохи оцту (буквально дві ложки);
  6. Відставити цибулю маринувати хоча б на півгодини;
  7. Сир розім'яти виделкою в однорідну консистенцію;
  8. Пармезан дрібно нарізати і помістити в блендер;
  9. Туди ж відправити очищені зубчики часнику, розрізані навпіл;
  10. Петрушку вимити, зняти листя з гілок і теж кинути в блендер;
  11. Всі три компоненти перебити до досягнення однорідності;
  12. Висипати половину маси на тісто, відступаючи від країв 2-3 см;
  13. Зверху викласти віджатий цибулю, далі шинку, нарізану кільцями;
  14. Далі викласти сир, трохи утрамбувати начинку руками;
  15. Зверху висипати залишки суміші з блендера, збризнути маслом;
  16. Закрити начинку другим коржем з тіста, скріпити краю;
  17. Наколоти пиріг в декількох місцях, щоб пар не затримувався всередині;
  18. Верх можна змастити яйцем або маслом;
  19. Дати пирогу настоятися чверть години, а потім запекти його за стільки ж часу.

Відкритий пиріг з томатами

  • 1 жовток;
  • 550 г листкового тіста;
  • 3 томата;
  • 15 г базиліка;
  • 20 г масла;
  • 40 г пармезану;
  • 340 г шинки;
  • 40 мл олії;
  • 15 г гірчиці.

Час: 1 ч.

Калорії: 285.

Як готувати:

  1. Шинці зняти обгортку, порізати її смужками;
  2. Помістити вершкове масло в сковороду і розтопити його;
  3. Помістити смужки в масло, обсмажити до рум'яності;
  4. Тісто розкачати на припудреним поверхні, викласти його у форму, не забуваючи про те, що потрібно сформувати ще і бортики;
  5. Змастити дно гірчицею і викласти зверху шинку, намагаючись не чіпляти масло;
  6. Томати вимити, нарізати кільцями і викласти поверх шинки;
  7. Листочки базиліка сполоснути, нарізати їх соломкою;
  8. Пармезан натерти і посипати ним помідори разом з базиліком;
  9. Приправити все зверху сіллю і перцем;
  10. Збризнути все олією, краї змастити жовтком;
  11. Прибрати пиріг в розігріту до 200 за Цельсієм духовку, запікати двадцять п'ять хвилин.

Корисні поради

Якщо хочеться, щоб у вашому пирозі сир тягнувся, обов'язково беріть підходящі для цього сорту. Це чеддер, сир моцарелла, пармезан. З такими цілями можна використовувати сир, бринзу і сир фета, але взагалі в пиріг можна сміливо додати.

Додавайте різну зелень. Це не тільки зробить пиріг яскравіше і оригінальніше, але і смачніше, і навіть корисніше. Використовуйте базилік, чебрець, розмарин і багато різного, що прийде вам в голову.

Пирогом з сиром і шинкою можна не тільки перекусити в обідню перерву, але і подати його до ранкової кави, вечірнього чаю або навіть пригостити ним гостей, сусідів, родичів. Сподобається всім без винятку!

Що ще почитати: