Як швидко приготувати пиріг з шинкою і сиром
Сьогодні ми представляємо вашій увазі швидкі і легкі рецепти приготування пирогів із самих звичайних і доступних інгредієнтів. Вони точно є в кожному будинку, так що труднощів виникнути не повинно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефіру - | 220 мл |
кропу - | 15 г |
яєць - | 3 шт. |
солі - | 4 р |
розпушувача - | 5 г |
шинки - | 170 г |
пшеничного борошна - | 230 р |
сиру - | 180 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 237 Ккал |
Етапи випікання:
- Яйця перекласти в миску без шкаралупи, всипати до них розпушувач;
- Все це ретельно розтерти виделкою або збити віночком;
- Додати сіль і кефір, добре перемішати;
- Далі невеликими частинами додати все борошно, розмішуючи кожен раз масу до однорідності. У підсумку вона схожа на тісто для оладок;
- Сир стандартно подрібнити з допомогою терки;
- Шинку позбавити від обгортки, нарізати кубиками;
- Зелень помити і дрібно покришити;
- Всі три подрібнених інгредієнта додати в тісто, рівномірно розподілити їх;
- Вилити масу в змащену форму, запікати близько 40 хвилин при середній температурі.
Листковий пиріг з шинкою і сиром
- 220 г сиру;
- 0,5 кг листкового тіста;
- 6 яєць;
- 240 г шинки;
- 45 г кропу;
- 35 мл олії.
Час: 1 год 10 хв.
Калорії: 307.
Метод готування:
- Шинку нарізати невеликими брусочками і відставити;
- Сир подрібнити з допомогою терки;
- Яйця помістити в миску, посолити їх і трохи збити;
- Перелити трохи яєць в невелику ємність, щоб було чим змастити пиріг;
- В більшу частину суміші додати трохи чорного перцю;
- Зелень помити, подрібнити її дрібно-дрібно;
- Додати яйця і перемішати;
- У сковороду налити масло, прогріти його;
- З яєчної маси випекти три млинці під кришкою, остудити їх;
- Тісто поділити на дві частини, одна з яких більше іншого;
- Велике тісто розкачати за розміром форми, не забуваючи, що потрібно зробити і бортики;
- Невеликою кількістю масла змастити форму і викласти тісто;
- Наколоти виделкою в декількох місцях;
- Викласти перший яєчний млинець із зеленню, потім частину шинки і стільки ж сиру;
- Далі другий блін, знову шинка і сир і в останній раз повторити те ж саме;
- Залишок тіста розкачати і викласти поверх майбутнього пирога;
- Закріпити краю і зробити дірку в центрі, щоб міг виходити пар;
- Наколоти знову ж в кількох місцях і наостанок змастити яйцями;
- Прибрати в духовку на 30 хвилин при 180 за Цельсієм.
«Равлик» з сиром і шинкою в духовці
- 600 г листкового тіста;
- 380 г моцарели;
- 15 г маку;
- 14 скибочок шинки;
- 2 яйця;
- 10 г орегано;
- томати черрі.
Час: 1 год 15 хв.
Калорії: 265.
Як спекти:
- Тісто розкачати на широкі смужки на присипаній поверхні;
- Шинку порізати півкільцями і викласти на тісто;
- Моцарелу нарізати кільцями, якщо кулька великий і не подрібнювати, якщо у вас бебі;
- Викласти сир поверх шинки;
- Томати сполоснути, нарізати половинками або часточками;
- Викласти на сир і посипати все сіллю і перцем, орегано;
- Загорнути рулети, скріпити їх між собою і викласти на деко, укритий пергаментним папером, але обов'язково швом вниз;
- Яйця збити, змастити ними вийшов пиріг і посипати його маком;
- Прибрати в духовку на 45 хвилин при середній температурі духовки.
Заливний пиріг в мультиварці
- 5 г цукру;
- 1 яйце;
- 160 г сиру гауда;
- 220 г борошна;
- 140 г шинки;
- 5 г солі;
- 7 г соди;
- 110 мл кефіру;
- 125 р олії.
Час: 1 год 20 хв.
Калорії: 337.
Принципи випікання:
- Кефір злегка підігріти і вилити його в миску;
- Всипати соду, цукор, сіль і перемішати;
- Поступово, у кілька етапів, додати борошно, вимішуючи до однорідності всю масу кожного разу;
- Вбити яйце, гарненько перемішати;
- Натерти сир з допомогою терки, а шинку порізати;
- Додати інгредієнти тісто і змішати все;
- Змастити дно і стінки чаші вершковим маслом;
- Вилити майбутній пиріг в чашу, рівномірно розподілити його;
- Запікати 40 хвилин в режимі випічки.
Лінивий пиріг з батона з шинкою і сиром
- 1 батон;
- 180 г масла;
- 550 г шинки;
- 220 мл молока;
- 340 г сиру;
- 6 яєць;
- 3 томату.
Час: 45 хв.
Калорії: 254.
Алгоритм дій:
- Помідори помити, вирізати зелені ділянки і нарізати овочі кільцями;
- З ковбасою вчинити точно так само і важливо пам'ятати, що кільця не повинні бути тонкими;
- Сир традиційно подрібнити з допомогою терки;
- Батон нарізати кільцями однакової товщини;
- Змастити всі шматочки м'яким вершковим маслом;
- Яйця збити з додаванням молока, приправити їх по смаку;
- Форму для випічки слід змастити залишками масла, викласти шматочки батонів;
- Між ними викласти шматочки томатів та ковбаси;
- Залити все це яйцями з молоком і посипати сиром;
- Запікати 30 хвилин до рум'яності при 180 за Цельсієм.
Пиріг з сиром і яблуками — неймовірно смачний десерт з ніжним смаком.
Яйця фаршировані сиром і часничком — рецепт з покроковими фото і підказками кулінарів.
Тушковані кабачки з картоплею і капустою — просте овочеве блюдо, легке і таке літнє.
Закусочний картопляний пиріг з сиром і шинкою
- 550 г картоплі;
- 130 г шинки;
- 20 мл олії;
- 120 г сиру;
- 160 г борошна;
- 1 яйце.
Час: 1 год 20 хв.
Калорії: 325.
Як спекти пиріг:
- Картоплю ретельно вимити щіточкою під проточною водою;
- Скласти в каструлю, залити водою і поставити на плиту;
- Довести до кипіння і потім варити до м'якості близько півгодини в залежності від розміру бульб і від сили кипіння води;
- З готових коренеплодів злити воду, дати їм трохи охолонути, потім очистити;
- Картоплю натерти на терці, додати сіль, яйце і чорний перець;
- Все це перемішати і додати частинами муку;
- З отриманої маси необхідно замісити однорідне, гладке тісто;
- Сковороду рясно змастити маслом;
- М'яке тісто розділити на дві частини і одну відразу помістити в сковороду;
- Надати йому форму дна сковороди;
- Шинку нарізати і викласти половину маси поверх тіста;
- Сир подрібнити з допомогою терки і вкрити їм шинку;
- Далі знову шар шинки і в кінці залишок тіста;
- Скріпити краї так, щоб начинку не було видно;
- Помістити сковороду на плиту і смажити пиріг десять хвилин до рум'яності;
- Потім перевернути і смажити ще десять хвилин до повної готовності.
Сирний пиріг з шинкою і сиром
- 2 шматочки часнику;
- 500 г дріжджового тіста;
- 40 мл олії;
- 320 г сиру;
- 80 г шинки;
- 30 р петрушки;
- 60 г пармезану;
- 1 червоний лук.
Час: 50 хв.
Калорії: 286.
Кулінарні етапи:
- Готове тісто поділити на дві частини і кожній з них надати форму коржі для піци, але товщина повинна бути не менше 5 мм;
- Круглу форму для випічки змастити маслом і викласти туди тісто;
- Наколоти його виделкою і відставити;
- Цибулю почистити, нарізати пір'ям і скласти в піалу;
- Додати трохи оцту (буквально дві ложки);
- Відставити цибулю маринувати хоча б на півгодини;
- Сир розім'яти виделкою в однорідну консистенцію;
- Пармезан дрібно нарізати і помістити в блендер;
- Туди ж відправити очищені зубчики часнику, розрізані навпіл;
- Петрушку вимити, зняти листя з гілок і теж кинути в блендер;
- Всі три компоненти перебити до досягнення однорідності;
- Висипати половину маси на тісто, відступаючи від країв 2-3 см;
- Зверху викласти віджатий цибулю, далі шинку, нарізану кільцями;
- Далі викласти сир, трохи утрамбувати начинку руками;
- Зверху висипати залишки суміші з блендера, збризнути маслом;
- Закрити начинку другим коржем з тіста, скріпити краю;
- Наколоти пиріг в декількох місцях, щоб пар не затримувався всередині;
- Верх можна змастити яйцем або маслом;
- Дати пирогу настоятися чверть години, а потім запекти його за стільки ж часу.
Відкритий пиріг з томатами
- 1 жовток;
- 550 г листкового тіста;
- 3 томата;
- 15 г базиліка;
- 20 г масла;
- 40 г пармезану;
- 340 г шинки;
- 40 мл олії;
- 15 г гірчиці.
Час: 1 ч.
Калорії: 285.
Як готувати:
- Шинці зняти обгортку, порізати її смужками;
- Помістити вершкове масло в сковороду і розтопити його;
- Помістити смужки в масло, обсмажити до рум'яності;
- Тісто розкачати на припудреним поверхні, викласти його у форму, не забуваючи про те, що потрібно сформувати ще і бортики;
- Змастити дно гірчицею і викласти зверху шинку, намагаючись не чіпляти масло;
- Томати вимити, нарізати кільцями і викласти поверх шинки;
- Листочки базиліка сполоснути, нарізати їх соломкою;
- Пармезан натерти і посипати ним помідори разом з базиліком;
- Приправити все зверху сіллю і перцем;
- Збризнути все олією, краї змастити жовтком;
- Прибрати пиріг в розігріту до 200 за Цельсієм духовку, запікати двадцять п'ять хвилин.
Корисні поради
Якщо хочеться, щоб у вашому пирозі сир тягнувся, обов'язково беріть підходящі для цього сорту. Це чеддер, сир моцарелла, пармезан. З такими цілями можна використовувати сир, бринзу і сир фета, але взагалі в пиріг можна сміливо додати.
Додавайте різну зелень. Це не тільки зробить пиріг яскравіше і оригінальніше, але і смачніше, і навіть корисніше. Використовуйте базилік, чебрець, розмарин і багато різного, що прийде вам в голову.
Пирогом з сиром і шинкою можна не тільки перекусити в обідню перерву, але і подати його до ранкової кави, вечірнього чаю або навіть пригостити ним гостей, сусідів, родичів. Сподобається всім без винятку!