Як приготувати смачний паштет з солоної оселедця
Пробували коли-то паштет з оселедця? Якщо ні, то швидше приступайте до його приготування. Повірте, сподобається так сильно, що ви ніколи більше не будете брати паштети в магазинах. Цей смак зводить з розуму!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
морквина - | 1 шт. |
оселедець - | 1 шт. |
вершкове масло - | ½ Уп. |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 292 Ккал |
Як готувати:
- Масло треба заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким, і з ним можна було працювати;
- Оселедець промити, розпороти їй черево і прибрати все непотрібне;
- Далі зняти шкіру з м'яса, а м'ясо, в свою чергу, з кісток;
- Філе промити і обробити від кісток, промити;
- Нарізати невеликими кубиками і змішати з очищеної, вимитої тертою морквою;
- Далі цю масу відправити в блендер або м'ясорубку. У другому випадку прокрутити хоча б два рази, щоб досягти потрібної текстури;
- Змішати отриману масу з маслом — паштет готовий! Залишилося лише приправити за смаком.
Паштет з оселедця з маслом і яйцем
- 3 оселедця;
- 15 г волоських горіхів;
- 200 г вершкового масла;
- 4 яйця;
- 2 цибулини.
Час: 50 хв + 12 год.
Калорії: 252.
Приготування:
- Рибам видалити голови, хвости, розібрати їх і вийняти кістки;
- Розпороти черева, вийняти нутрощі і промити тушки зсередини;
- Зрізати шкіру з оселедців, нарізати м'якоть кубиками;
- Масло порізати, скласти в сотейник і поставити на плиту;
- Дати йому розтопитися і потім остудити до кімнатної температури;
- Яйця скласти в каструлю, залити водою і поставити на середній вогонь;
- З моменту, коли вода закипить, засікти п'ятнадцять хвилин;
- Готові яйця остудити, потім почистити і нарізати четвертинками;
- Луку зняти шкірку, порізати його дуже дрібним кубиком;
- Всипати горішки на суху сковороду і прогріти їх до рум'яності;
- Після цього їх слід трохи остудити і потім використовувати далі;
- Змішати рибу, яйця, цибулю і горіхи;
- Частинами помістити масу в м'ясорубку, прокрутити через дрібну сітку;
- Повторити процес ще двічі, щоб маса була максимально гладкою і однорідною;
- В отриманий паштет додати спеції за смаком, масло, все перемішати;
- Викласти в закритий контейнер і прибрати в холодильник на дванадцять годин.
Паштет з оселедця з плавленим сиром
- 140 г моркви;
- 1 оселедець;
- 200 г плавленого сиру.
Час: 40 хв.
Калорії: 164.
Як зробити паштет:
- Рибу промити, порізати її на два філе, видалити хвіст, голову, плавники, хребет;
- Вирізати нутрощі, промити оселедець зсередини;
- Зрізати шкірку, м'ясо зачистити від кісток і порізати його кубиками;
- Моркву почистити, помити і відварити до повної готовності;
- Після цього остудити її і нарізати кільцями;
- Плавлений сир нарізати невеликими шматочками;
- Рибу, сир і моркву пропустити через м'ясорубку окремо;
- Щоб паштет вийшов максимально ніжним і однорідним, пропустити масу крізь м'ясорубку ще один або навіть два рази;
- Паштет довести до смаку спеції, перемішати;
- Прибрати його в герметичну ємність, далі в холодильник і остудити.
Паштет з копченої солоної оселедця
- 5 г анчоусів (1 шт);
- 3 г тертого мускатного горіха;
- 250 г копченої оселедця;
- 15 мл вершків;
- 110 г вершкового масла.
Час: 35 хв.
Калорії: 331.
Обробка продуктів:
- Оселедець вимити і помістити в сотейник з водою;
- Його поставити на сильний вогонь, щоб швидко довести воду до кипіння;
- Коли вода закипить, засікти хвилину, потім вимкнути вогонь і злити воду;
- Рибу остудити, зачистити м'ясо від шкіри і кісток, промити філе;
- Масло порізати і скласти в сотейник, поставити на плиту і розтопити;
- Філе консервованого анчоуса трохи подрібнити, змішати з оселедцем;
- Пропустити через м'ясорубку два-три рази для більш гладкої консистенції;
- Додати вершки, половину масла, мускат і інші спеції за смаком;
- Все перемішати і викласти в піалу, зверху вилити залишок масла і подавати з хлібом.
Єврейський рецепт
- 2 кислих яблука;
- 15 мл лимонного соку;
- 1 оселедець;
- 70 г вершкового масла;
- 1 цибуля шалот;
- 1 яйце;
- 4 г свіжого імбиру.
Час: 35 хв.
Калорії: 156.
Приготування паштету:
- Рибу необхідно промити, а потім розрізати її вздовж хребта;
- Витягнути хребет і м'ясо зачистити від кісток;
- Нарізати їх невеликими шматочками і тимчасово відставити;
- Яблука вимити, очистити і м'якоть нарізати кубиками;
- Збризнути їх соком цитруса, перемішати;
- Цибулю почистити, нарізати його кільцями;
- Імбир очистити і натерти його теркою або подрібнити тиснявою;
- Цибулю, оселедець, імбир і яблука скласти в блендер, перебити до однорідності;
- В отриману масу вимішати м'яке масло;
- Яйце відварити до готовності, додати в паштет тільки тертий білок;
- Ще раз збити всі інгредієнти до гладкості;
- Приправити за смаком, перемішати, скласти в контейнер і прибрати в холодильник.
Помідори по-корейськи — прекрасна закуска, гостренькі і пряна — те, що потрібно для застілля.
Солодкі грінки з молоком і яйцем — це смачне доповнення до сніданку, спробуйте приготувати за нашим рецептом.
Рецепт смачних печених яблук — візьміть на замітку рецепт дієтичного десерту.
Рецепт приготування паштету з оселедця з сиром
- 2 філе риби;
- 10 волоських горіхів;
- 220 мл молока;
- 50 г вершкового масла;
- 270 г жирного сиру.
Час: 20 хв.
Калорії: 214.
Приготування закуски:
- Ми використовували відразу покупне філе, ви ж можете придбати дві цілі рибини і обробити їх самостійно. Важливо тільки пам'ятати, що потрібно перевіряти наявність кісток;
- Готове, очищене м'ясо оселедця нарізати кубиками;
- Всипати горішки на суху сковороду, підсушити їх до рум'яності;
- Потім трохи остудити і максимально відлущити руками;
- Змішати горіхи з сиром, молоком та рибою;
- Все це пропустити через м'ясорубку хоча б два, а краще три рази. Така кількість перемелювання гарантує однорідність майбутнього продукту;
- Додати в паштет спеції і м'яке масло, яке попередньо вилучене з холодильника;
- Перемішати всі лопаткою або скористатися міксером.
Корисні поради
Так як у складі паштету присутній вершкове масло, то, звичайно, в холодильнику воно буде добре замерзати. Тому ми радимо вам викласти паштет на харчову плівку, надати йому форму ковбаски і прибрати його в холодильник в такому вигляді. Перед використанням або витягнути незадовго, або відрізати кільцями приготовану закуску.
Якщо риба, яку ви купили, занадто солона, то це можна виправити. Необхідно промити її і замочити в звичайному молоці або міцному чорному чаї не два, а краще три години. Після цього продукт, природно, промити і використовувати надалі за призначенням.
Багатьом подобається консистенція паштету, але, безумовно, є люди, які люблять виділятися. Саме для таких ми пропонуємо порубати рибне філе гострим ножем у фарш і не користуватися м'ясорубкою. Тоді шматочки риби будуть відчуватися, і смак вийде особливим.
Паштет з оселедця можна використовувати не тільки для змазування хліба. Він відмінно підійде в якості крему для солоних тортів. Їм також можна начинити яйця або відварений/запечена картопля в мундирі і навіть млинці!
Щоб зробити смак закуски ще більш незвичайним, пропонуємо додати в список інгредієнтів шматочки маринованого або свіжого лука. Також можна додати цибулю, припущений на вершковому маслі або солоні/мариновані огірки. Погодьтеся, це незвично!
Якщо ви ще ніколи не готували домашній оселедцевий паштет, то вам слід якомога швидше підібрати кращий з наших рецептів для себе, щоб здивуватися тому, яку смакоту можна приготувати в домашніх умовах за кілька хвилин!