Як приготувати апетитні закуски з оселедцем
Якщо ви любите рибу, але бажано в готовому вигляді, ви за адресою. Сьогодні будемо готувати велику різноманітність закусок з додаванням оселедця. Це смачно, ситно і так апетитно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 15 г |
сіль - | 2 дрібку |
яблуко кисле - | 2 шт. |
варений білок - | 1 шт. |
чорний мелений перець - | за смаком |
імбир - | шматочок 3 см |
оцет - | 40 мл |
сік лимона - | 15 мл |
оселедець - | 1 шт. |
цибулю - | 1 головка |
вершкове масло - | 70 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 144 Ккал |
Такий рецепт нагадає вам класичний паштет, але смак у нього, повірте, зовсім не такий, до якого ми звикли. Це щось дивовижне!
Як приготувати:
- Яйце відварити до готовності, розділити на білок і жовток.
- Рибу вимити, видалити голову і хвіст.
- Розпороти черево і випатрати його, розрізати хребет уздовж.
- Вийняти плавники, відокремити філе від хребта.
- Зняти з половинок риби шкіру, перевірити, чи є в м'ясі кістки.
- Яблука почистити і нарізати кубиками, скропити соком цитруса.
- Цибулю почистити, вимити і довільно нарізати.
- Присипати цукром і залити оцтом, дати настоятися двадцять хвилин.
- Завантажити в блендер або м'ясорубку разом з яблуками і нарізаною рибою.
- Туди ж відправити очищений імбир і яєчний білок.
- Все це перебити в однорідну пасту.
- Приправити перцем і сіллю, перемішати.
- Прибрати на пару годин в холодильник і потім подавати.
Канапе з чорного хліба з оселедцем
Зараз вас чекає до жаху простий рецепт смачної закуски. Тут і гірчиця буде, і смачне вершкове масло, і огірки, і маслини. Варто спробувати!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
гірчиця | 10 г |
філе оселедця | 150 г |
маслини | 10 шт. |
чорний хліб | 4 скибочки |
вершкове масло | 50 г |
огірок | 1 шт. |
кріп | 10 г |
Піде на приготування – 20 хвилин.
В одній порції – 211 калорій.
Як приготувати:
- У хліба обов'язково зрізати скоринки.
- Нарізати трикутниками, квадратами, колами – тут неважливо.
- Кожен з них змастити невеликою кількістю гірчиці.
- Масло дістати заздалегідь, дати йому розм'якнути.
- Кріп помити і дрібно порубати, з'єднати з маслом.
- Змастити шматочки хліба.
- Огірок нарізати кільцями по діагоналі, викласти їх зверху.
- Рибу почистити і нарізати скибочками, викласти поверх огірків.
- Далі по одній оливи і проколоти кожен скибочку зубочисткою.
Порада: можна використовувати маслини або скибочки маринованих грибів для декору.
Рибні кульки
Мабуть, ця закуска сама оригінальна і сама апетитна. Подається у вигляді кульок, які рясно посипані свіжою зеленню. Це неймовірно красиво.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
брусниця | 30 г |
оселедець | 1 шт. |
плавлений сир | 100 г |
кріп | 60 г |
картопля | 2 бульби |
чорний мелений перець | за смаком |
Піде на приготування – 40 хвилин.
В одній порції – 149 калорій.
Як приготувати:
- Оселедець помити, зрізати голову і хвіст.
- Вирізати нутрощі і очистити рибу від луски, кісток, шкіри.
- Після цього рибу дрібно нарізати і порубати ножем буквально у фарш.
- Яйця зварити до повної готовності, потім почистити і натерти.
- Картопля вимити, покласти в каструлю з водою і зварити до м'якості.
- З готових бульб воду злити, остудити, почистити і теж натерти.
- З'єднати її з яйцями, рибою і приправити все перцем.
- Додати плавлений сир і все це перемішати, прибрати в холодильник хвилин на двадцять.
- Кріп у цей час помити і обсушити.
- Дрібно порубати гострим ножем.
- Дістати рибну масу і скачати з неї кульки мокрими руками.
- Кожен з них обваляти в кропі і викласти на тарілку.
- Трохи приплюснути і в центр кожної кульки увіткнути по ягідці.
Порада: замість брусниці можна використовувати будь-які ягоди за смаком або взагалі відмовитися від них.
Закуска з додаванням плавленого сиру
Ще один простий і смачний рецепт. Результат нагадує рибну або кабачкову ікру – яскраво, смачно і досить ситно. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 100 г |
філе оселедця | 0,2 кг |
вершкове масло | 100 г |
плавлений сир | 200 г |
чорний мелений перець | за смаком |
Піде на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 269 калорій.
Як приготувати:
- Моркву очистити і помістити в сотейник з водою.
- Прибрати на плиту і довести до кипіння, варити до м'якості.
- Потім остудити і нарізати дрібними кубиками.
- Філе очистити від усього зайвого, нарізати кубиками.
- Сир теж нарізати і з'єднати з рибою.
- Компоненти разом відправити в м'ясорубку або блендер.
- Отриману масу з'єднати з морквою і м'яким маслом.
- Додати чорний перець і ретельно перемішати все.
Порада: щоб закуска вийшла пікантною, додайте чилі.
Читайте, як приготувати оселедець по-корейськи в домашніх умовах в кращих традиціях азіатської кухні.
Тут ви дізнаєтеся цілих сім простих і швидких способів засолки оселедця зі спеціями і прянощами.
Смачно виходять тарталетки з сьомгою. Тут ви знайдете рецепт цієї святкової закуски.
Оригінальна подача у вигляді торта
Дуже несподівано! Тут ми підготували різні продукти, які з допомогою вафельних коржів зберемо в торт. Будуть і гриби, і морква, і сир, і оселедець. Смачно ж!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 30 г |
цибуля | 2 головки |
вафельні коржі | 7 шт. |
морква | 300 г |
сир | 0,1 кг |
оселедець | 1 шт. |
печериці | 0,3 кг |
рослинна олія | 20 мл |
майонез | 200 г |
Піде на приготування – 50 хвилин + просочення.
В одній порції – 192 калорії.
Як приготувати:
- Оселедець почистити, нарізати скибочками разом з одним цибулею.
- Відправити в м'ясорубку компоненти або в блендер.
- Другу цибулину почистити і дрібно нарізати.
- Гриби почистити, нарізати пластинками.
- У сковороді нагріти масло і всипати гриби.
- Гасити їх, помішуючи, до випаровування рідини.
- Після цього всипати цибулю і дочекатися, поки він стане м'яким, а гриби хрусткими.
- Викласти в блендер і перебити до однорідності.
- Моркву відварити до м'якості, почистити і теж перебити.
- Сир пропустити через м'ясорубку.
- Зібрати торт, чергуючи шари начинки: оселедці, гриби, морква, сир.
- Важливо при цьому кожен корж спочатку змащувати майонезом.
- Зелень подрібнити і посипати нею самий верхній шар.
- Прибрати в холодильник для просочення, потім подавати.
Порада: можна боки торта змастити майонезом, тоді можна буде їх присипати сирної стружкою.
Класичний салат з буряком та оселедцем
Все просто і знайоме. Ми готуємо оселедець під шубою для тих, кому більше подобається по-старому.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 180 мл |
цибуля | 1 головка |
оселедець | 2 шт. |
морква | 1 шт. |
сіль | за смаком |
картопля | 3 бульби |
яйця | 2 шт. |
буряк | 2 шт. |
чорний мелений перець | за смаком |
Піде на приготування – 1 годину і 40 хвилин.
В одній порції – 168 калорій.
Як приготувати:
- Моркву очистити від шкірки і покласти в каструлю.
- Відправити на плиту, щоб відварити до готовності.
- Картоплю вимити і теж відварити до м'якості.
- Коли бульби будуть м'якими, злити киплячу воду і остудити картоплю.
- З буряком зробити все те ж саме.
- Всі відварені коренеплоди почистити і натерти.
- Яйця теж зварити, остудити і потім скористатися теркою.
- Оселедець помити і почистити, у філе прибрати кістки і нарізати його кубиками.
- Цибулю почистити і вимити, нарізати пір'ям.
- До кожного з шести інгредієнтів додати сіль і перець, майонез.
- Почати викладати «шубу» шарами на блюдо: картопля, оселедець, цибуля.
- Після цього моркву, яйця, буряк.
- Салат прибрати в холодильник для просочення на кілька годин.
Порада: поверхню салату можна присипати горіхами, оригінально.
Святковий рецепт закуски з оселедцем в яйцях
Ми приготуємо салат простий і подамо його на половинки яєчних білків. Його зручно їсти, відразу багато смаків і відразу ситно. Хіба це не чудовий варіант закуски?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
буряк | 1 шт. |
яйця | 5 шт. |
сіль | за смаком |
оселедець | 1 шт. |
майонез | 160 мл |
часник | 10 г |
Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.
В одній порції – 237 калорій.
Як приготувати:
- Буряк помити і відварити до м'якості прямо в шкірці.
- Потім почистити і натерти на дрібній тертці.
- Яйця відварити і почистити, нарізати половинками.
- Білки зберегти жовтки натерти.
- Оселедець почистити, звільнити від кісток, нарізати дрібними кубиками.
- Часник пропустити через тисняву.
- Жовтки з'єднати з буряком, часником і майонезом.
- Приправити сіллю і перемішати.
- Отриманою масою наповнити половинки яєць.
- Зверху викласти шматочки риби і можна подавати.
Порада: щоб маса була максимально однорідною, і нею можна було наповнити яйця з допомогою мішка, перебити її в блендері.
Приготування з сиром
Це справжнє божевілля, а не закуска! Куди б ви не додали сир, вийде не тільки ніжно, але і дуже легко. Тут все доповнить ще сметана, витриманий пармезан і ароматний зелений лук.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелена цибуля | 10 г |
сметана | 15 мл |
пармезан | 20 г |
оселедець | 1 філе |
сир | 100 г |
сіль | за смаком |
Піде на приготування – 15 хвилин.
В одній порції – 167 калорій.
Як приготувати:
- Філе почистити і нарізати кубиками, відправити в блендер.
- Туди ж всипати сир і перебити масу до однорідності.
- Цибулю помити і дрібно нарізати.
- Вмішати до риби разом зі сметаною, приправити сіллю.
- Пармезан натерти і теж засипати до оселедця.
- Все перемішати і можна подавати до столу.
Порада: замість сиру можна використовувати густий йогурт.
Неймовірні тарталетки з рибною начинкою
Повноцінна закуска, яка подобається всім! М'які і в той же час хрусткий тарталетки, а в них неймовірно смачний і свіжий салат з оселедця і авокадо. Спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
маргарин | 100 г |
авокадо | 1 шт. |
кріп | 20 г |
вода | 30 мл |
оселедець | 2 філе |
масло оливи | 30 мл |
жовток | 1 шт. |
червоний цибулю | 1 головка |
борошно | 0,2 кг |
сік лимона | 15 мл |
Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.
В одній порції – 279 калорій.
Як приготувати:
- Для початку потрібно приготувати тарталетки, щоб вони встигли спекти і охолонути. Потрібно сіль з'єднати з борошном.
- Додати жовток і масло, порзане в крихту.
- Почати вимішувати масу, потроху вливаючи воду.
- У підсумку вийде пружне і одночасно м'яке тісто.
- Прибрати його на півгодини-годину в холодильник.
- Розкачати в пласт, вирізати кола розміром тарталеток.
- Викласти у форму, прибрати в холодильник на півгодини.
- Перш ніж запікати, наколоти виделкою в декількох місцях.
- Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 210 градусах.
- Поки всі запікається, приготувати начинку. Для неї потрібно вимити і очистити авокадо.
- Вийняти кісточку і нарізати м'якоть кубиками або взагалі натерти.
- Лук очистити і нарізати півкільцями.
- Оселедець порізати скибочками.
- Кріп помити і дрібно порубати, а масло змішати з соком лимона.
- З'єднати авокадо, кріп, заправку, цибулю і рибу.
- Приправити до смаку, якщо в цьому є необхідність.
- Наповнити готові тарталетки і подавати до столу охолодженими, посипавши нарізаною зеленою цибулею.
Корисні поради
У деяких наших рецептах ми використовуємо майонез. Але якщо ви приготуєте його самостійно, ваша закуска буде не тільки смачніше, але й набагато ситніше, насиченішим. Готується він з простих інгредієнтів, так що навіть не сумнівайтеся!
Не бійтеся експериментувати зі спеціями, адже саме вони перетворюють страви в шедеври. Своїм ароматом, смаком, а іноді і зовнішнім виглядом! Беріть щось незвичайне, щоб отримати такий же результат.
Закуски з оселедцем виходять у всіх, і це факт! Всіх їх можна назвати швидкими та простими. Вони ситні через риби, яскраві через інших компонентів і незабутні через свого незвичайного зовнішнього вигляду.