16 май 2019 2 338

Як приготувати апетитні закуски з оселедцем

Якщо ви любите рибу, але бажано в готовому вигляді, ви за адресою. Сьогодні будемо готувати велику різноманітність закусок з додаванням оселедця. Це смачно, ситно і так апетитно!

Закуска з оселедця по-єврейськи
Інгредієнти Кількість
цукор - 15 г
сіль - 2 дрібку
яблуко кисле - 2 шт.
варений білок - 1 шт.
чорний мелений перець - за смаком
імбир - шматочок 3 см
оцет - 40 мл
сік лимона - 15 мл
оселедець - 1 шт.
цибулю - 1 головка
вершкове масло - 70 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 144 Ккал

Такий рецепт нагадає вам класичний паштет, але смак у нього, повірте, зовсім не такий, до якого ми звикли. Це щось дивовижне!

Як приготувати:

  1. Яйце відварити до готовності, розділити на білок і жовток.
  2. Рибу вимити, видалити голову і хвіст.
  3. Розпороти черево і випатрати його, розрізати хребет уздовж.
  4. Вийняти плавники, відокремити філе від хребта.
  5. Зняти з половинок риби шкіру, перевірити, чи є в м'ясі кістки.
  6. Яблука почистити і нарізати кубиками, скропити соком цитруса.
  7. Цибулю почистити, вимити і довільно нарізати.
  8. Присипати цукром і залити оцтом, дати настоятися двадцять хвилин.
  9. Завантажити в блендер або м'ясорубку разом з яблуками і нарізаною рибою.
  10. Туди ж відправити очищений імбир і яєчний білок.
  11. Все це перебити в однорідну пасту.
  12. Приправити перцем і сіллю, перемішати.
  13. Прибрати на пару годин в холодильник і потім подавати.
Порада: замість яблука можна використовувати кислі ківі.

Канапе з чорного хліба з оселедцем

Зараз вас чекає до жаху простий рецепт смачної закуски. Тут і гірчиця буде, і смачне вершкове масло, і огірки, і маслини. Варто спробувати!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гірчиця 10 г
філе оселедця 150 г
маслини 10 шт.
чорний хліб 4 скибочки
вершкове масло 50 г
огірок 1 шт.
кріп 10 г

Піде на приготування – 20 хвилин.

В одній порції – 211 калорій.

Як приготувати:

  1. У хліба обов'язково зрізати скоринки.
  2. Нарізати трикутниками, квадратами, колами – тут неважливо.
  3. Кожен з них змастити невеликою кількістю гірчиці.
  4. Масло дістати заздалегідь, дати йому розм'якнути.
  5. Кріп помити і дрібно порубати, з'єднати з маслом.
  6. Змастити шматочки хліба.
  7. Огірок нарізати кільцями по діагоналі, викласти їх зверху.
  8. Рибу почистити і нарізати скибочками, викласти поверх огірків.
  9. Далі по одній оливи і проколоти кожен скибочку зубочисткою.

Порада: можна використовувати маслини або скибочки маринованих грибів для декору.

Рибні кульки

Мабуть, ця закуска сама оригінальна і сама апетитна. Подається у вигляді кульок, які рясно посипані свіжою зеленню. Це неймовірно красиво.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
брусниця 30 г
оселедець 1 шт.
плавлений сир 100 г
кріп 60 г
картопля 2 бульби
чорний мелений перець за смаком

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 149 калорій.

Як приготувати:

  1. Оселедець помити, зрізати голову і хвіст.
  2. Вирізати нутрощі і очистити рибу від луски, кісток, шкіри.
  3. Після цього рибу дрібно нарізати і порубати ножем буквально у фарш.
  4. Яйця зварити до повної готовності, потім почистити і натерти.
  5. Картопля вимити, покласти в каструлю з водою і зварити до м'якості.
  6. З готових бульб воду злити, остудити, почистити і теж натерти.
  7. З'єднати її з яйцями, рибою і приправити все перцем.
  8. Додати плавлений сир і все це перемішати, прибрати в холодильник хвилин на двадцять.
  9. Кріп у цей час помити і обсушити.
  10. Дрібно порубати гострим ножем.
  11. Дістати рибну масу і скачати з неї кульки мокрими руками.
  12. Кожен з них обваляти в кропі і викласти на тарілку.
  13. Трохи приплюснути і в центр кожної кульки увіткнути по ягідці.

Порада: замість брусниці можна використовувати будь-які ягоди за смаком або взагалі відмовитися від них.

Закуска з додаванням плавленого сиру

Ще один простий і смачний рецепт. Результат нагадує рибну або кабачкову ікру – яскраво, смачно і досить ситно. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 100 г
філе оселедця 0,2 кг
вершкове масло 100 г
плавлений сир 200 г
чорний мелений перець за смаком

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 269 калорій.

Як приготувати:

  1. Моркву очистити і помістити в сотейник з водою.
  2. Прибрати на плиту і довести до кипіння, варити до м'якості.
  3. Потім остудити і нарізати дрібними кубиками.
  4. Філе очистити від усього зайвого, нарізати кубиками.
  5. Сир теж нарізати і з'єднати з рибою.
  6. Компоненти разом відправити в м'ясорубку або блендер.
  7. Отриману масу з'єднати з морквою і м'яким маслом.
  8. Додати чорний перець і ретельно перемішати все.

Порада: щоб закуска вийшла пікантною, додайте чилі.

Читайте, як приготувати оселедець по-корейськи в домашніх умовах в кращих традиціях азіатської кухні.

Тут ви дізнаєтеся цілих сім простих і швидких способів засолки оселедця зі спеціями і прянощами.

Смачно виходять тарталетки з сьомгою. Тут ви знайдете рецепт цієї святкової закуски.

Оригінальна подача у вигляді торта

Дуже несподівано! Тут ми підготували різні продукти, які з допомогою вафельних коржів зберемо в торт. Будуть і гриби, і морква, і сир, і оселедець. Смачно ж!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 30 г
цибуля 2 головки
вафельні коржі 7 шт.
морква 300 г
сир 0,1 кг
оселедець 1 шт.
печериці 0,3 кг
рослинна олія 20 мл
майонез 200 г

Піде на приготування – 50 хвилин + просочення.

В одній порції – 192 калорії.

Як приготувати:

  1. Оселедець почистити, нарізати скибочками разом з одним цибулею.
  2. Відправити в м'ясорубку компоненти або в блендер.
  3. Другу цибулину почистити і дрібно нарізати.
  4. Гриби почистити, нарізати пластинками.
  5. У сковороді нагріти масло і всипати гриби.
  6. Гасити їх, помішуючи, до випаровування рідини.
  7. Після цього всипати цибулю і дочекатися, поки він стане м'яким, а гриби хрусткими.
  8. Викласти в блендер і перебити до однорідності.
  9. Моркву відварити до м'якості, почистити і теж перебити.
  10. Сир пропустити через м'ясорубку.
  11. Зібрати торт, чергуючи шари начинки: оселедці, гриби, морква, сир.
  12. Важливо при цьому кожен корж спочатку змащувати майонезом.
  13. Зелень подрібнити і посипати нею самий верхній шар.
  14. Прибрати в холодильник для просочення, потім подавати.

Порада: можна боки торта змастити майонезом, тоді можна буде їх присипати сирної стружкою.

Класичний салат з буряком та оселедцем

Все просто і знайоме. Ми готуємо оселедець під шубою для тих, кому більше подобається по-старому.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 180 мл
цибуля 1 головка
оселедець 2 шт.
морква 1 шт.
сіль за смаком
картопля 3 бульби
яйця 2 шт.
буряк 2 шт.
чорний мелений перець за смаком

Піде на приготування – 1 годину і 40 хвилин.

В одній порції – 168 калорій.

Як приготувати:

  1. Моркву очистити від шкірки і покласти в каструлю.
  2. Відправити на плиту, щоб відварити до готовності.
  3. Картоплю вимити і теж відварити до м'якості.
  4. Коли бульби будуть м'якими, злити киплячу воду і остудити картоплю.
  5. З буряком зробити все те ж саме.
  6. Всі відварені коренеплоди почистити і натерти.
  7. Яйця теж зварити, остудити і потім скористатися теркою.
  8. Оселедець помити і почистити, у філе прибрати кістки і нарізати його кубиками.
  9. Цибулю почистити і вимити, нарізати пір'ям.
  10. До кожного з шести інгредієнтів додати сіль і перець, майонез.
  11. Почати викладати «шубу» шарами на блюдо: картопля, оселедець, цибуля.
  12. Після цього моркву, яйця, буряк.
  13. Салат прибрати в холодильник для просочення на кілька годин.

Порада: поверхню салату можна присипати горіхами, оригінально.

Святковий рецепт закуски з оселедцем в яйцях

Ми приготуємо салат простий і подамо його на половинки яєчних білків. Його зручно їсти, відразу багато смаків і відразу ситно. Хіба це не чудовий варіант закуски?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
буряк 1 шт.
яйця 5 шт.
сіль за смаком
оселедець 1 шт.
майонез 160 мл
часник 10 г

Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.

В одній порції – 237 калорій.

Як приготувати:

  1. Буряк помити і відварити до м'якості прямо в шкірці.
  2. Потім почистити і натерти на дрібній тертці.
  3. Яйця відварити і почистити, нарізати половинками.
  4. Білки зберегти жовтки натерти.
  5. Оселедець почистити, звільнити від кісток, нарізати дрібними кубиками.
  6. Часник пропустити через тисняву.
  7. Жовтки з'єднати з буряком, часником і майонезом.
  8. Приправити сіллю і перемішати.
  9. Отриманою масою наповнити половинки яєць.
  10. Зверху викласти шматочки риби і можна подавати.

Порада: щоб маса була максимально однорідною, і нею можна було наповнити яйця з допомогою мішка, перебити її в блендері.

Приготування з сиром

Це справжнє божевілля, а не закуска! Куди б ви не додали сир, вийде не тільки ніжно, але і дуже легко. Тут все доповнить ще сметана, витриманий пармезан і ароматний зелений лук.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 10 г
сметана 15 мл
пармезан 20 г
оселедець 1 філе
сир 100 г
сіль за смаком

Піде на приготування – 15 хвилин.

В одній порції – 167 калорій.

Як приготувати:

  1. Філе почистити і нарізати кубиками, відправити в блендер.
  2. Туди ж всипати сир і перебити масу до однорідності.
  3. Цибулю помити і дрібно нарізати.
  4. Вмішати до риби разом зі сметаною, приправити сіллю.
  5. Пармезан натерти і теж засипати до оселедця.
  6. Все перемішати і можна подавати до столу.

Порада: замість сиру можна використовувати густий йогурт.

Неймовірні тарталетки з рибною начинкою

Повноцінна закуска, яка подобається всім! М'які і в той же час хрусткий тарталетки, а в них неймовірно смачний і свіжий салат з оселедця і авокадо. Спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
маргарин 100 г
авокадо 1 шт.
кріп 20 г
вода 30 мл
оселедець 2 філе
масло оливи 30 мл
жовток 1 шт.
червоний цибулю 1 головка
борошно 0,2 кг
сік лимона 15 мл

Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.

В одній порції – 279 калорій.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно приготувати тарталетки, щоб вони встигли спекти і охолонути. Потрібно сіль з'єднати з борошном.
  2. Додати жовток і масло, порзане в крихту.
  3. Почати вимішувати масу, потроху вливаючи воду.
  4. У підсумку вийде пружне і одночасно м'яке тісто.
  5. Прибрати його на півгодини-годину в холодильник.
  6. Розкачати в пласт, вирізати кола розміром тарталеток.
  7. Викласти у форму, прибрати в холодильник на півгодини.
  8. Перш ніж запікати, наколоти виделкою в декількох місцях.
  9. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 210 градусах.
  10. Поки всі запікається, приготувати начинку. Для неї потрібно вимити і очистити авокадо.
  11. Вийняти кісточку і нарізати м'якоть кубиками або взагалі натерти.
  12. Лук очистити і нарізати півкільцями.
  13. Оселедець порізати скибочками.
  14. Кріп помити і дрібно порубати, а масло змішати з соком лимона.
  15. З'єднати авокадо, кріп, заправку, цибулю і рибу.
  16. Приправити до смаку, якщо в цьому є необхідність.
  17. Наповнити готові тарталетки і подавати до столу охолодженими, посипавши нарізаною зеленою цибулею.
Порада: замість маргарину в тісто можна використовувати вершкове масло.

Корисні поради

У деяких наших рецептах ми використовуємо майонез. Але якщо ви приготуєте його самостійно, ваша закуска буде не тільки смачніше, але й набагато ситніше, насиченішим. Готується він з простих інгредієнтів, так що навіть не сумнівайтеся!

Не бійтеся експериментувати зі спеціями, адже саме вони перетворюють страви в шедеври. Своїм ароматом, смаком, а іноді і зовнішнім виглядом! Беріть щось незвичайне, щоб отримати такий же результат.

Закуски з оселедцем виходять у всіх, і це факт! Всіх їх можна назвати швидкими та простими. Вони ситні через риби, яскраві через інших компонентів і незабутні через свого незвичайного зовнішнього вигляду.

Що ще почитати: