01 июнь 2019 21 098

Як смачно замаринувати оселедці з оцтом і цибулею

Ви готові спробувати саму просту і неймовірно апетитну закуску прямо зараз? Ми готуємо оселедець з цибулею та оцтом, буде дуже смачно!

Оселедець з цибулею, оцтом і рослинним маслом
Інгредієнти Кількість
оцет - 30 мл
оселедець - 1 шт.
рослинна олія - 100 мл
вода - 10 мл
цибулю - 1 головка
цукор - 5 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 268 Ккал

Хочете простіше простого? Тоді збережете собі цей рецепт. Він один з найшвидших, але на смак це ніяк не впливає. Виходить не менш апетитно!

Як приготувати:

  1. Цибуля очистити від лушпиння, зрізати коріння і обполоснути голівку.
  2. Нарізати півкільцями однакової товщини.
  3. Помістити в невелику ємність, додати цукор і оцет, з'єднати.
  4. Влити трохи води і дати цибулі замаринувати протягом двадцяти хвилин.
  5. Оселедець вимити і очистити від кісточок, нарізати скибочками.
  6. Цибулю вийняти з маринаду і з'єднати в чистій банку з рибою.
  7. Додати масло і перемішати, після цього можна відразу подавати до столу.
Порада: можна додати в маринад трохи солі і чорного перцю.

Рецепт пряної риби в оцті з цибулею

Якщо додати багато спецій, то вийде не тільки смачно, але ще й оригінально і дуже ароматно! Рецепт простий і не надто довгий, так що можна пробувати відразу.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 90 мл
оселедець пряного посолу 3 шт.
оцет 15 мл
зелена цибуля 30 г

Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.

В одній порції – 224 калорії.

Як приготувати:

  1. Рибу вимити, очистити від луски.
  2. Зрізати голову і хвіст, розпороти черево і вийняти нутрощі.
  3. Вимити тушку і всередині, і зовні.
  4. Нарізати оселедець невеликими скибочками.
  5. Цибулю помити і дрібно порубати.
  6. Додати до риби разом з оцтом і олією.
  7. Ретельно перемішати і подавати до столу через годину.

Порада: можна додати і ріпчасту цибулю, щоб отримати більше аромату і смаку.

Оселедець з цибулею та картоплею

Вас чекає не просто закуска з риби, а повноцінне блюдо, яке можна подавати до столу гостей. Всім сподобається, повірте, ще й добавки попросять!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листя салату 4 шт.
цибуля 2 головки
оселедець 1 шт.
рослинна олія 30 мл
картопля 3 бульби

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 121 калорія.

Як приготувати:

  1. Картоплю ретельно вимити проточною водою. Можна з допомогою щіточки, щоб прибрати абсолютно всю грязь.
  2. Прибрати в каструлю з водою і відправити на плиту.
  3. Варити до закипання, потім ще хвилин 20-30 до м'якості.
  4. Коли бульби будуть готові, злити з них воду і остудити їх.
  5. Потім почистити і нарізати кільцями.
  6. Поки готується картопля, з риби зрізати голову і хвіст.
  7. Вирізати нутрощі і зняти шкіру тонким і гострим ножем.
  8. Промити оселедець очистити від кісточок, нарізати порційними шматочками.
  9. Листя салату вимити й обсушити.
  10. Вкрити ними дно страви, на якому буде подаватися риба з картоплею.
  11. Зверху викласти шматочки оселедця.
  12. Навколо них розкласти кільця картоплі.
  13. Цибулю почистити, вимити і порізати на кільця.
  14. Викласти на картоплю, збризнути все олією і подавати.

Порада: для пікантності можна додати в масло трохи часнику або чилі.

Як швидко замаринувати рибу з цибулею

Дуже простий і неймовірно швидкий рецепт приготування! Нехай на маринування і піде вся ніч, воно того варто.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 2 головки
оселедець 2 шт.
вода скільки знадобиться
оцет 100 мл

Піде на приготування – 20 хвилин + ніч.

В одній порції – 114 калорій.

Як приготувати:

  1. Рибу вимити, очистити від луски.
  2. Зрізати хвіст і голову, вирізати серединку.
  3. Промити тушки під холодною водою зсередини і зовні.
  4. Обов'язково вирізати плавники і зняти шкіру.
  5. Далі філе нарізати невеликими шматочками і очистити кожен від кісток.
  6. Укласти скибочки в контейнер відповідного розміру.
  7. Цибулю почистити, вимити і нарізати півкільцями.
  8. Викласти його на рибу, залити оцтом, влити води.
  9. Закрити кришкою, прибрати в холодильник на всю ніч.

Порада: за смаком в маринад можна додати трохи цукру.

Рецепт маринованої цибулі

Таку закуску можна додавати не тільки до оселедця. Це універсальний рецепт, так що підійде і до борщу, і до сендвичів, і до омлету.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
оцет 25 мл
цибуля 2 головки
цукор 5 г

Піде на приготування – 35 хвилин.

В одній порції – 51 калорія.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити, вимити і нарізати тонкими півкільцями.
  2. Викласти в герметичну ємність.
  3. Посипати його цукром і полити оцтом.
  4. Обім'яти руками і закрити кришкою.
  5. Прибрати в холодильник на тридцять хвилин.
  6. Після цього можна використовувати за призначенням.

Порада: можна додати невелику кількість лимонного соку.

Зверніть увагу на кращі маринади для оселедця домашнього приготування. Чудові смакові відчуття гарантовані!

Дізнайтеся, що всім відомий рецепт салату з оселедця можна перетворити і здивувати своїх гостей.

Тут ви знайдете дивовижний рецепт паштету з солоної риби.

Приготування оселедця з майонезом

Такий варіант однозначно вийде дуже ситним з-за майонезу. Але щоб оселедці з оцтом була ще смачніше, радимо використовувати соус домашнього приготування. З ним буде більш насичено!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
червоний цибулю 1 головка
кріп 30 г
слабосолона оселедець 1 шт.
оцет 10 мл
майонез 50 мл
чорний мелений перець за смаком
лимон 50 г
суміш перців за смаком
часник 2 шматочка
сік лимона 10 мл

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 162 калорії.

Як приготувати:

  1. Рибу в першу чергу промити.
  2. Далі очистити від луски, зрізати хвіст і голову.
  3. Розпороти черево і вийняти нутрощі, вирізати плавці.
  4. Зняти шкіру і вимити тушку з усіх сторін.
  5. Нарізати її невеликими скибочками, скропити соком лимона.
  6. Цибулю почистити, помити і нарізати півкільцями.
  7. Часнику зняти лушпиння, пропустити його через прес.
  8. З'єднати всі три компоненти між собою.
  9. Присипати чорним перцем і сумішшю перців, ввести майонез і оцет.
  10. Ретельно перемішати все вручну або лопаткою, щоб компоненти рівномірно розподілилися.
  11. Прибрати отриману масу в холодильник на півгодини.
  12. Перед подачею вимити і дрібно порізати кріп.
  13. Рибу викласти на блюдо для подачі.
  14. Посипати кропом і прикрасити яблуком, нарізаним часточками.

Порада: для оригінальності можна використовувати листочки м'яти або базиліка в якості декору.

З додаванням моркви

Якщо додати до оселедці з оцтом трохи моркви, вийде поживніший. Ми використовували багато спецій, щоб рецепт став незвичайним. І, здається, у нас все вийшло!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
оселедець 2 шт.
паприка 3 дрібку
сіль за смаком
кунжут 15 г
морквина 2 шт.
чилі 1 стручок
соєвий соус 30 мл
цибуля 2 головки
запашний перець 4 горошини
цукор 30 г
оцет 0,1 л
листи лавра 2 шт.
часник 3 шматочка
рослинна олія 40 мл

Піде на приготування – 4 години.

В одній порції – 143 калорії.

Як приготувати:

  1. Рибу ретельно вимити, очистити від луски і шкіри.
  2. Зрізати голову і хвіст, видалити плавники.
  3. Розпороти черево, вийняти серединку.
  4. Після цього тушку дуже ретельно промити.
  5. Нарізати її порційними шматочками і очистити кожен від кісточок.
  6. Далі всі скибочки нарізати тонкою соломкою.
  7. Викласти в миску, залити оцтом і дати настоятися хвилин тридцять.
  8. Моркву очистити від шкірки, вимити їх і натерти на тертці або подрібнити ножем.
  9. Цибулю почистити і помити, нарізати пір'ям.
  10. Часнику зняти лушпиння, пропустити через тисняву.
  11. З риби злити оцет, додати моркву і цибулю.
  12. Туди ж часник, соєвий соус, цукор, масло, сіль, кунжут. Також запашний перець, листи лавра, паприку і дрібно порубаний чилі.
  13. Все це з'єднати між собою і прибрати в холодильник на три години.
Порада: щоб шматочки краще різалися, їх можна трохи підморозити в морозильній камері.

Корисні поради

Дуже часто в магазинах продається вже готове філе оселедця. Воно слабосолене, так що використовувати можна відразу. Його плюс в тому, що на ньому вже немає луски, воно очищене від кісток і шкіри. Якщо поспішаєте, то це ідеальний варіант!

Для оригінального смаку додайте в оцет трохи лимонного соку. Це буде освіжати закуску. Спробуйте, вам сподобається.

Оселедець з цибулею та оцтом – це відмінна ідея. Виходить смачно, швидко і подобається всім. Таку закуску до столу подавали ще наші батьки та бабусі, так що знають її усі, відмовитися буде складно. Приємного апетиту!

Що ще почитати: