Як смачно замаринувати оселедці з оцтом і цибулею
Ви готові спробувати саму просту і неймовірно апетитну закуску прямо зараз? Ми готуємо оселедець з цибулею та оцтом, буде дуже смачно!
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| оцет - | 30 мл |
| оселедець - | 1 шт. |
| рослинна олія - | 100 мл |
| вода - | 10 мл |
| цибулю - | 1 головка |
| цукор - | 5 г |
| Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 268 Ккал |
Хочете простіше простого? Тоді збережете собі цей рецепт. Він один з найшвидших, але на смак це ніяк не впливає. Виходить не менш апетитно!
Як приготувати:
- Цибуля очистити від лушпиння, зрізати коріння і обполоснути голівку.
- Нарізати півкільцями однакової товщини.

- Помістити в невелику ємність, додати цукор і оцет, з'єднати.
- Влити трохи води і дати цибулі замаринувати протягом двадцяти хвилин.
- Оселедець вимити і очистити від кісточок, нарізати скибочками.

- Цибулю вийняти з маринаду і з'єднати в чистій банку з рибою.

- Додати масло і перемішати, після цього можна відразу подавати до столу.
Рецепт пряної риби в оцті з цибулею
Якщо додати багато спецій, то вийде не тільки смачно, але ще й оригінально і дуже ароматно! Рецепт простий і не надто довгий, так що можна пробувати відразу.
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| рослинна олія | 90 мл |
| оселедець пряного посолу | 3 шт. |
| оцет | 15 мл |
| зелена цибуля | 30 г |
Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.
В одній порції – 224 калорії.
Як приготувати:
Рибу вимити, очистити від луски.- Зрізати голову і хвіст, розпороти черево і вийняти нутрощі.
- Вимити тушку і всередині, і зовні.
- Нарізати оселедець невеликими скибочками.
- Цибулю помити і дрібно порубати.
- Додати до риби разом з оцтом і олією.
- Ретельно перемішати і подавати до столу через годину.
Порада: можна додати і ріпчасту цибулю, щоб отримати більше аромату і смаку.
Оселедець з цибулею та картоплею
Вас чекає не просто закуска з риби, а повноцінне блюдо, яке можна подавати до столу гостей. Всім сподобається, повірте, ще й добавки попросять!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| листя салату | 4 шт. |
| цибуля | 2 головки |
| оселедець | 1 шт. |
| рослинна олія | 30 мл |
| картопля | 3 бульби |
Піде на приготування – 1 годину.
В одній порції – 121 калорія.
Як приготувати:
- Картоплю ретельно вимити проточною водою. Можна з допомогою щіточки, щоб прибрати абсолютно всю грязь.
- Прибрати в каструлю з водою і відправити на плиту.
- Варити до закипання, потім ще хвилин 20-30 до м'якості.
- Коли бульби будуть готові, злити з них воду і остудити їх.
- Потім почистити і нарізати кільцями.
- Поки готується картопля, з риби зрізати голову і хвіст.
- Вирізати нутрощі і зняти шкіру тонким і гострим ножем.
- Промити оселедець очистити від кісточок, нарізати порційними шматочками.
- Листя салату вимити й обсушити.
- Вкрити ними дно страви, на якому буде подаватися риба з картоплею.
- Зверху викласти шматочки оселедця.
- Навколо них розкласти кільця картоплі.
- Цибулю почистити, вимити і порізати на кільця.
- Викласти на картоплю, збризнути все олією і подавати.
Порада: для пікантності можна додати в масло трохи часнику або чилі.
Як швидко замаринувати рибу з цибулею
Дуже простий і неймовірно швидкий рецепт приготування! Нехай на маринування і піде вся ніч, воно того варто.
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| цибуля | 2 головки |
| оселедець | 2 шт. |
| вода | скільки знадобиться |
| оцет | 100 мл |
Піде на приготування – 20 хвилин + ніч.
В одній порції – 114 калорій.
Як приготувати:
- Рибу вимити, очистити від луски.
- Зрізати хвіст і голову, вирізати серединку.
- Промити тушки під холодною водою зсередини і зовні.
- Обов'язково вирізати плавники і зняти шкіру.
- Далі філе нарізати невеликими шматочками і очистити кожен від кісток.
- Укласти скибочки в контейнер відповідного розміру.
- Цибулю почистити, вимити і нарізати півкільцями.
- Викласти його на рибу, залити оцтом, влити води.
- Закрити кришкою, прибрати в холодильник на всю ніч.
Порада: за смаком в маринад можна додати трохи цукру.
Рецепт маринованої цибулі
Таку закуску можна додавати не тільки до оселедця. Це універсальний рецепт, так що підійде і до борщу, і до сендвичів, і до омлету.
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| оцет | 25 мл |
| цибуля | 2 головки |
| цукор | 5 г |
Піде на приготування – 35 хвилин.
В одній порції – 51 калорія.
Як приготувати:
- Цибулю почистити, вимити і нарізати тонкими півкільцями.
- Викласти в герметичну ємність.
- Посипати його цукром і полити оцтом.
- Обім'яти руками і закрити кришкою.
- Прибрати в холодильник на тридцять хвилин.
- Після цього можна використовувати за призначенням.
Порада: можна додати невелику кількість лимонного соку.
Зверніть увагу на кращі маринади для оселедця домашнього приготування. Чудові смакові відчуття гарантовані!
Дізнайтеся, що всім відомий рецепт салату з оселедця можна перетворити і здивувати своїх гостей.
Тут ви знайдете дивовижний рецепт паштету з солоної риби.
Приготування оселедця з майонезом
Такий варіант однозначно вийде дуже ситним з-за майонезу. Але щоб оселедці з оцтом була ще смачніше, радимо використовувати соус домашнього приготування. З ним буде більш насичено!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| червоний цибулю | 1 головка |
| кріп | 30 г |
| слабосолона оселедець | 1 шт. |
| оцет | 10 мл |
| майонез | 50 мл |
| чорний мелений перець | за смаком |
| лимон | 50 г |
| суміш перців | за смаком |
| часник | 2 шматочка |
| сік лимона | 10 мл |
Піде на приготування – 1 годину.
В одній порції – 162 калорії.
Як приготувати:
- Рибу в першу чергу промити.
- Далі очистити від луски, зрізати хвіст і голову.
- Розпороти черево і вийняти нутрощі, вирізати плавці.
- Зняти шкіру і вимити тушку з усіх сторін.
- Нарізати її невеликими скибочками, скропити соком лимона.
- Цибулю почистити, помити і нарізати півкільцями.
- Часнику зняти лушпиння, пропустити його через прес.
- З'єднати всі три компоненти між собою.
- Присипати чорним перцем і сумішшю перців, ввести майонез і оцет.
- Ретельно перемішати все вручну або лопаткою, щоб компоненти рівномірно розподілилися.
- Прибрати отриману масу в холодильник на півгодини.
- Перед подачею вимити і дрібно порізати кріп.
- Рибу викласти на блюдо для подачі.
- Посипати кропом і прикрасити яблуком, нарізаним часточками.
Порада: для оригінальності можна використовувати листочки м'яти або базиліка в якості декору.
З додаванням моркви
Якщо додати до оселедці з оцтом трохи моркви, вийде поживніший. Ми використовували багато спецій, щоб рецепт став незвичайним. І, здається, у нас все вийшло!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| оселедець | 2 шт. |
| паприка | 3 дрібку |
| сіль | за смаком |
| кунжут | 15 г |
| морквина | 2 шт. |
| чилі | 1 стручок |
| соєвий соус | 30 мл |
| цибуля | 2 головки |
| запашний перець | 4 горошини |
| цукор | 30 г |
| оцет | 0,1 л |
| листи лавра | 2 шт. |
| часник | 3 шматочка |
| рослинна олія | 40 мл |
Піде на приготування – 4 години.
В одній порції – 143 калорії.
Як приготувати:
- Рибу ретельно вимити, очистити від луски і шкіри.
- Зрізати голову і хвіст, видалити плавники.
- Розпороти черево, вийняти серединку.
- Після цього тушку дуже ретельно промити.
- Нарізати її порційними шматочками і очистити кожен від кісточок.
- Далі всі скибочки нарізати тонкою соломкою.
- Викласти в миску, залити оцтом і дати настоятися хвилин тридцять.
- Моркву очистити від шкірки, вимити їх і натерти на тертці або подрібнити ножем.
- Цибулю почистити і помити, нарізати пір'ям.
- Часнику зняти лушпиння, пропустити через тисняву.
- З риби злити оцет, додати моркву і цибулю.
- Туди ж часник, соєвий соус, цукор, масло, сіль, кунжут. Також запашний перець, листи лавра, паприку і дрібно порубаний чилі.
- Все це з'єднати між собою і прибрати в холодильник на три години.
Корисні поради
Дуже часто в магазинах продається вже готове філе оселедця. Воно слабосолене, так що використовувати можна відразу. Його плюс в тому, що на ньому вже немає луски, воно очищене від кісток і шкіри. Якщо поспішаєте, то це ідеальний варіант!
Для оригінального смаку додайте в оцет трохи лимонного соку. Це буде освіжати закуску. Спробуйте, вам сподобається.
Оселедець з цибулею та оцтом – це відмінна ідея. Виходить смачно, швидко і подобається всім. Таку закуску до столу подавали ще наші батьки та бабусі, так що знають її усі, відмовитися буде складно. Приємного апетиту!










