14 март 2019
16 013
Як приготувати рисову кашу з яблуками
У цій статті вашій увазі представлена підбірка рецептів смачної і корисної рисової каші з запашними яблуками.
Базовий рецепт
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рису - | півсклянки |
води - | півсклянки |
масла вершкового - | 1 ст. ложка |
яблук середнього розміру - | 2-3 яблука |
цукру - | 1 ст. ложка |
солі - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 87 Ккал |
Приготування рисової каші з яблуками на воді:
- Висипати рис в глибоку миску і промивати у воді до повного зникнення каламутності. При наявності часу можна попередньо вимочити рис протягом чверті години;
- Помістити крупу в каструлю, додати холодної води. На півсклянки потрібно взяти півсклянки води;
- Каструлю поставити на плиту і варити трохи більше півгодини. Приблизно стільки часу знадобиться, щоб страва вийшла необхідної консистенції;
- Після того, як крупа закипить, потрібно додати сіль;
- Поки вона вариться, яблука вимити і дрібно покришити їх;
- Готовий рис зняти з плити і накрити кришкою;
- Тим часом, на розпечену сковорідку помістити вершкове масло. Коли воно розтане, висипати раніше підготовлені яблука;
- Гасити яблучка під кришкою близько 3 хвилин, потім насипати цукор і розмішати. Продовжувати готувати суміш протягом декількох хвилин, не збавляючи вогонь;
- Після цього крупу викласти до яблук. Ретельно перемішати, накрити сковороду кришкою і вимкнути вогонь;
- Страву необхідно витримати під кришкою кілька хвилин, щоб воно просочилося яблучним смаком.
Молочна рисова каша з яблуками для дитини
Представлений рецепт каші на молоці можна вводити в раціон з першого року.
Необхідні інгредієнти:
- 1 склянку молока (коров'яче/козяче);
- півсклянки води;
- 3 ст. ложки рису дрібного помелу;
- 1 невелике яблуко;
- половина ч. ложки вершкового масла.
Час приготування страви: 1 год.
Калорійність: 67 Ккал/100 гр.
Приготування:
- Замочити крупу в гарячій воді на півгодини-годину. Остудити в холодній воді;
- Пересипати крупу в каструлю, а після знову залити водою;
- Тим часом у невеликій каструлі довести молоко до кипіння і вимкнути, накривши кришкою;
- Довести рис до кипіння, після цього варити близько десяти хвилин, поки не зникне вся рідина;
- Додати гаряче молоко до каші. Варити, не забуваючи помішувати, ще приблизно чверть години до готовності;
- Яблуко очистити і протерти на дрібній тертці;
- Додати вийшло пюре в каструлю, перемішати до отримання потрібної консистенції.
Рисова кашка з яблуками готова: діти обов'язково оцінять це солодке і ніжне блюдо!
Рисова каша з родзинками, яблуками та корицею
Необхідні інгредієнти:
- півсклянки рису;
- 3 середніх яблука;
- 1 ч. ложка вершкового масла;
- півсклянки молока;
- 3-4 ст. ложки ізюму;
- 1 ст. ложка кориці;
- 2 ст. ложки цукор;
- щіпка солі.
Час приготування страви: півтори години.
Калорійність: 105.5 Ккал/100 гр.
Як приготувати рисову кашу з яблуками, родзинками і корицею:
- Необхідно підготувати крупу: ретельно перебрати при необхідності, промити в холодній струмені води до її прозорості;
- Залити теплою водою приблизно на десять хвилин, потім знову промити в холодній, щоб позбутися від каламутності;
- Перекласти крупу в каструлю з холодною водою. Готувати на сильному вогні. Після того, як вода почне кипіти — поставити на слабкий і дочекатися, поки рідина повністю не зникне (приблизно чверть години);
- Влити молоко, додати родзинки, ретельно вимішати кашу. Після насипати цукор і сіль. Варити ще півгодини, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло до дна;
- Нарізати яблука середніми шматочками;
- Розтопити вершкове масло на сковорідці. Викласти яблука і засипати частина кориці (приблизно ложку), додати до них цукор. Перевести вогонь на середню силу і пасерувати суміш приблизно десять хвилин;
- Вмішати отриману карамельно-яблучну суміш в кашу або ж просто прикрасити страву при подачі. Зверху присипати порцію корицею.
Корисні поради
- Для промивання крупи в холодній воді зручніше використовувати сито;
- Шкірку з яблук видаляти не обов'язково, так як в процесі готування вона стане м'якою;
- Можна подрібнити готову яблучну суміш у блендері, щоб блюдо вийшло більш однорідним, а при подачі можна прикрасити порції шматочками яблук;
- Не рекомендується використовувати коров'яче і козяче молоко для малюків до року. В якості першого прикорму підійде каша на воді або материнському молоці. Можна додавати блюдо в прикорм вже з 6 місяців;
- Також дітям до року важко розжовувати та засвоювати великі зернові злаки, тому необхідно перемелювати їх до порошкоподібного стану. Для цього можна скористатися кавомолкою. Якщо ж такої немає, то вже готову кашку протерти, використовуючи сито або блендера. Як перший прикорм краще взяти дитяче харчування, дотримуючись інструкції на упаковці, а після готувати по пунктах, наведеним у рецепті вище;
- Молоко необхідно вливати тонкою цівкою, щоб суміш виходила однорідною, без грудочок.
Для особливих ласунів можна додати ложечку меду і горішки за смаком – страви набудуть особливий аромат і пікантність. Краще всього для рисової каші з яблуками підійде волоський горіх.
Що ще почитати: