Як швидко приготувати пудинг в мікрохвильовці
Рецепт пудингу прийшов до нас з Англії. Саме там цей десерт займає дуже важливе місце на різдвяному столі. Традиційний варіант англійської пудингу готується з борошна, яєць, цукру і молока, але можна легко міняти інгредієнти, додавати нові. Так виникли нові варіації пудингу: рисовий, банановий, шоколадний, сирний. Всі вони мають ніжну і легку текстуру, неймовірний смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
білого хліба - | 50 г |
яєць - | 1 шт. |
цукру - | 1,5 ст. л. |
молока - | 2 ст. л. |
вершкового масла - | 30 г |
ваніліну - | щіпка |
кориці - | зовсім трохи |
Час приготування: 6 хвилин | Калорійність на 100 грам: 115 Ккал |
На замішування піде 3 хвилини і на приготування в мікрохвильовій печі теж 3 хвилини. Такий варіант пудингу в мікрохвильовій печі можна готувати, коли зовсім мало часу і необхідно зробити щось смачне і ситне дуже швидко.
Покроковий рецепт:
- Хліб ріжемо на невеликі шматочки і закладаємо в майбутню ємність для пудингу. Можна взяти звичайну чашку ємністю 300 мл
- Розбиваємо яйце, додаємо туди цукор, молоко, розтоплене вершкове масло, трохи ваніліну і кориці. Все добре перемішуємо.
- Рідку масу виливаємо зверху на хліб.
- Виделкою трохи розминаємо хліб і злегка перемішуємо.
- Ставимо ємність в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини.
- Прикрашаємо ягодами, фруктами або сиропом і насолоджуємося сніданком.
Смачний пудинг з сиру
Сир ідеально підходить для швидкого приготування традиційних десертів.
Необхідні інгредієнти для приготування:
- 100 грам сиру;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. цукру;
- стільки ж манної крупи;
- пару крапель лимонного соку;
- щіпка ваніліну.
Час приготування: 3 хвилини, щоб все замісити, 8 хвилин в мікрохвильовці, разом – 11 хвилин.
Калорійність: 200 ккал на 100 грам.
Етапи приготування сирного пудингу:
- Розминаємо в мисці сир, поки в ньому не залишиться грудочок.
- Додаємо яйце, перемішуємо.
- Додаємо цукор, ванілін і лимонний сік, перемішуємо.
- Додаємо манку, ретельно розмішуємо до однорідного стану.
- Виливаємо у форму, придатну для розігрівання в мікрохвильовій печі, або використовуємо звичайну чашку.
- Виставляємо на мікрохвильовці повну потужність, ставимо наш майбутній десерт спочатку на 3 хвилини, після чого даємо 2 хвилини постояти, а потім знову включаємо на 3 хвилини.
- Десерт готовий! Можна прикрасити кокосовою або шоколадною стружкою, різними фруктами, ягодами, горіхами, а також додати кульку морозива або полити солодким соусом.
Шоколадний пудинг в мікрохвильовці
Шоколадний пудинг можна приготувати в духовці або мультиварці, але простіше і швидше зробити це в мікрохвильовці!
Необхідні інгредієнти (на 2 порції):
- 4 ст. л. борошна;
- стільки ж цукру;
- 2 ст. л. какао;
- 60 мл молока;
- 1 яйце;
- 90 г вершкового масла;
- щіпка ваніліну.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 340 ккал на 100 грам.
Для приготування страви необхідно змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, какао, ванілін. В окремій ємності збити яйця, додати молоко. Потім потрібно з'єднати дві частини суміші, добре перемішати. Далі — влити цівкою розтоплене вершкове масло, ретельно розмішати, вилити у форму для випікання, поставити в мікрохвильовку. На високій потужності випікати 5-6 хвилин. Шоколадний пудинг готовий!
Як приготувати смачний дієтичний омлет з кабачками читайте в нашій статті.
Як заморозити цвітну капусту на зиму читайте в нашій статті. Візьміть на замітку рецепти заготівлі овочів.
Шоколадний торт — простий рецепт, який можна приготувати як на свято, так і для звичайного обіду.
Сирно-шоколадний пудинг
Ласощі – це шоколадний пудинг з сиру. В рецептурі какао можна замінити справжнім шоколадом. Для цього його необхідно розтопити в мікрохвильовці і ретельно розмішати.
Інгредієнти:
- 100 грам сиру;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. какао;
- 60 г вершкового масла;
- щіпка ваніліну.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 285 ккал на 100 грам.
Приготування: сир розминаємо з допомогою виделки до однорідного стану, додаємо туди одне яйце і добре розмішуємо. В окремій ємності цукор і какао змішуємо, додаємо ванілін. Висипаємо суху суміш в сир і знову розмішуємо. Вливаємо тонким струмком топлене вершкове масло. Однорідну по консистенції суміш розливаємо по формах. В мікрохвильовці виставляємо максимальну потужність і ставимо на 5-8 хвилин. Готовому пудингу треба дати охолонути – 5-10 хвилин.
Ласощі з банана
Необхідні інгредієнти (на 1 порцію):
- 1 банан;
- 30 г вершкового масла;
- 2 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. борошна;
- 1/3 ч. л. харчової соди;
- 1/2 ч. л. оцту;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. молока.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 243 ккал на 100 грам.
Приготування бананового пудингу в мікрохвильовці: банан очищаємо від шкірки, кладемо в невелику миску і гарненько розминаємо виделкою. В окремій ємності розтоплюємо вершкове масло, дайте йому трохи охолонути.
Потім додаємо туди яйце і цукор, добре розмішуємо. Коли консистенція буде однорідною, додаємо бананове пюре і також добре розмішуємо. Потім всипаємо борошно, соду гасимо оцтом, додаємо молоко.
Після додавання кожного нового інгредієнта добре розмішуємо отриману суміш. У форму виливаємо наше тісто і ставимо в мікрохвильову піч на 4-5 хвилин.
Рисовий десерт
Необхідні для приготування інгредієнти (на 1-2 порції):
- 100 грам рису;
- 1 стакан води;
- 180 г вершків жирністю 33%;
- 30 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1,5 ст. л. цукру.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 135 ккал на 100 грам.
Для приготування пудингу вибираємо білий цілий шліфований рис. Його промиваємо кілька разів, поки вода від рису не буде сильно каламутну. Потім крупу перекладаємо в каструлю, заливаємо склянкою води і варимо на маленькому вогні з закритою кришкою близько 15 хвилин. Рис повинен вийде клейким, нерассыпчатым.
Коли крупа буде готова, відкриваємо кришку і ставимо охолоджуватися. Масло і вершки кладемо в ємність, ставимо в мікрохвильовку і на протязі 5 хвилин прогріваємо, після чого добре розмішуємо.
Мета – змішати вершки і масло до однорідної консистенції. Яйце ділимо на жовток і білок. Жовток збиваємо, додаємо в охолоджений рис, перемішуємо. Туди ж додаємо вершки з маслом. Готову масу виливаємо у форму для випікання. Охолоджені вершки збийте міксером з додаванням цукру, поки вони не перетворяться в пишну піну.
Вершки викладаємо на поверхню майбутнього пудингу, можна при цьому використовувати кондитерський шприц, з якого можна зробити красиві фігури на поверхні. Пудинг випікаємо в мікрохвильовій печі протягом 10-12 хвилин.
Готовий пудинг необхідно спочатку охолодити, а потім можна приступати до трапези. Щоб зробити рисовий пудинг ще смачніше, можна приготувати до нього малиновий соус. Для цього ягоди малини потрібно промити і просушити за допомогою рушника.
Якщо для малини не сезон, то можна взяти заморожену ягоду, тільки краще розморожувати при кімнатній температурі. Малину протираємо через сито разом з цукром, додаємо крохмаль, добре перемішуємо, щоб уникнути грудочок, переливаємо в ємність і проварюємо до загустіння.
Такий соус може прикрасити будь-який десерт і не тільки: його можна додати до оладушкам і млинців.
Корисні поради
Пудинг в мікрохвильовці – це дуже просте і доступне солодке блюдо. Він готується дуже швидко, тому його ідеально готувати на сніданок, коли хочеться чогось ніжного і смачного, але не хочеться витрачати багато часу. Особливо сподобається такий сніданок дітям.
- Для дієтичного варіанти вибирайте нежирне молоко або сир.
- Приготувати пудинг можна в звичайній чашці, звідти ж його і їсти. Але якщо хочете приготувати пудинг красивої форми і викласти на тарілку, то краще всього використовувати силіконові форми для кексів. Таким чином, можна приготувати кілька невеликих порцій, потім їх легко витягти з форми, прикрасити сиропом, ягодами і чим ще забажає душа.
- У рисовий пудинг можна додати алкоголь – рому або коньяку, тоді десерт заграє новими смаками.
- Яйце в рецептурі використовується для скріплення маси, тому краще всього жовток і білок збивати окремо, якщо є час. Білок повинен бути взбит до твердих піків.
- Замість цукру в рецептурі можна використовувати фрукти або сухофрукти – так буде більш корисно.
- Застава смачного пудингу ідеальної консистенції – правильно приготований рис, який попередньо необхідно перебрати і ретельно промити.
Щоб зробити десерт ще більш смачним, додайте горіхи (кешью, волоські), ягоди (малина, полуниця, чорниця), фрукти (банани, ківі, ананас) або будь сироп.