Як швидко приготувати в мікрохвильовій печі
Чай — це важлива частина обіду або вечері. А щоб ця церемонія була більш приємною, до неї потрібно приготувати смачний десерт. Відмінним варіантом буде кекс, зроблений в мікрохвильовці. Тим більше його можна зробити за лічені хвилини.
І не варто думати, що якщо приготування буде в мікрохвильовці, значить, випічка вийде несмачною і досить поганої якості. Кекси, приготовані в мікрохвильовій печі, виходять нічим не гірше звичайної випічки.
Головне в цій справі — точно дотримуватися рецептуру, ну і ніяк не обійтися без гарного фантазії.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пшеничного борошна - | половина склянки |
жирного масла або маргарину - | пів пачки |
яєць - | 1 штука |
цукру - | 150 грам |
лимона - | половина |
солі - | щіпка |
розпушувача - | 1 невелика ложечка |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
Як готувати:
Яйце звільняємо від шкаралупи і кладемо в миску;
Кладемо до яйця цукор і розбиваємо все міксером або блендером до однорідної пишної суміші;
Шматочок вершкового масла кладемо в металеву ємність, ставимо на газ і розтоплюємо до рідкого стану;
Переливаємо розтоплене масло в чашку з сумішшю з яєць і цукру, все перемішуємо;
Потім додаємо сіль і дрібну стружку лимонної цедри. Всі компоненти гарненько змішуємо;
З'єднуємо борошно з розпушувачем і обережно дрібними частинами засипаємо в рідку суміш. Усе ретельно розмішуємо віночком, щоб не було грудок;
Спеціальний посуд потрібно промазати рослинним маслом. Бажано брати високу посуд, тому що тісто при випіканні збільшиться в три рази;
Далі розливаємо по формах рідке тісто;
Потім ставимо в мікрохвильовку і випікаємо на максимальну потужність (1000 Вт) протягом 5 хвилин;
Після цього виймаємо випічку і перевіряємо на готовність зубочисткою. Якщо кексик не пропікся, то його знову ставимо на 5 хвилин. Періодично кожну хвилину перевіряємо готовність;
Готові кекси прикрашаємо часточками лимона або будь ягодою.
Рецепт цікавого сирного кексу в гуртку
Компоненти, які нам будуть потрібні:
- 200 грам сиру;
- 2 курячих яйця;
- 100 г манної крупи;
- Цукровий пісок – близько 100 грам;
- Лимонний сік – 20 мл;
- Трохи ваніліну;
- ¼ Маленької ложечки солі.
Час приготування – 10 хвилин.
Калорійність – 150.
Процес приготування:
- Куряче яйце розбиваємо, викладаємо в чашку. Засипаємо до нього цукровий пісок і змішуємо все міксером до пишної суміші;
- Далі додаємо туди сік лимона, ванілін і сіль. Знову все збиваємо;
- Починаємо викладати невеликими порціями туди манну крупу, при цьому все розмішуємо віночком;
- Після манки в суміш викладаємо сир і також перемішуємо до однорідності;
- У гуртки для запікання можна покласти пергаментний папір або промазати їх поверхню олією;
- Готове рідке тісто розкладаємо по гуртках;
- Потім поміщаємо їх у мікрохвильову піч і печемо близько 5 хвилин;
- Готові кекси виймаємо з мікрохвильовки, остуджуємо і витягуємо з формочок;
- За бажанням їх можна прикрасити фруктами і присипати цукровою пудрою.
Додаємо в тісто шоколад і кава
Для випічки необхідно підготувати:
- 3-4 великі ложки борошна вищого сорту;
- 3 великі ложки цукру;
- Рослинна олія;
- 1 невелика ложка кавового порошку;
- 2 великі ложки порошку какао;
- 100 мл молока;
- Одне куряче яйце;
- Розпушувач — щіпка;
- ½ Маленької ложечки ваніліну.
Період готування – 5 хвилин.
Калорійність – 210.
Як готується:
- У глибоку ємність насипаємо борошно і перемішуємо її з 1 маленькою ложечкою кавового порошку;
- Далі туди засипаємо цукор-пісок, ванілін, щіпку розпушувача і 100 грам какао. Все розмішуємо до отримання рівномірної сухої суміші;
- Потім звільняємо яйце від шкаралупи і викладаємо в суміш із сухих компонентів;
- Також додаємо туди 2 великі ложки олії соняшника (рослинного) і молочко. Розбиваємо суміш віночком або міксером до отримання однорідної суміші;
- Звичайні чашки з кераміки промазуємо рослинним маслом сов всіх сторін;
- Далі наливаємо в них рідке шоколадне тісто. Варто враховувати, що при випіканні воно збільшиться в три рази. Тому заповнюємо чашки тільки на 1/3 частину;
- Після цього чашечки ставимо в мікрохвильовку на 90-100 секунд;
- Якщо вони не пропечуться то можна додати час, але не більше 20 секунд;
- Потім виймаємо їх з мікрохвильовки, остуджуємо і виймаємо;
- Кекси можна прикрасити будь ягодою і присипати цукровою пудрою.
Вареники з картоплею і грибами — це одне з найпростіших і улюблених страв. Покроковий рецепт як зробити тісто, як виліпити, як приготувати начинку.
Салат з консервованої горбуші і рису, читайте варіанти рецепта цього простого рецепту.
Читайте, як зробити сыровяленную ковбасу без кишок. Цей рецепт вам сподобається.
Кекс «Безвихідь» в мікрохвильовці
Продукти:
- 150-200 грам борошна;
- 70 грам какао-порошку;
- Одне куряче яйце;
- Невеликий шматочок жирного масла на 50 грам;
- Молоко – половина склянки;
- Цукровий пісок – 4 великі ложки;
- 20 грам темного шоколаду.
Час готування – 5 хвилин.
Калорійність – 328.
Переходимо до готування:
- У миску просіваємо борошно і змішуємо її з какао-порошком;
- Потім в суху суміш викладаємо цукровий пісок і все перемішуємо. При бажанні в суміш можна додати щіпку ваніліну, він додасть випічці приємний аромат;
- Куряче яйце розбиваємо і поміщаємо в суху масу. Збиваємо масу віночком до досягнення однорідності;
- Потім заливаємо молоко і збиваємо до однорідності;
- Вершкове масло можна розтопити на плиті або в мікрохвильовій печі. Потім рідке масло слід остудити;
- Остигле масло заливаємо в рідке тісто і перемішуємо до повного його розподілу;
- У результаті повинно вийти однорідне тісто з в'язкою структурою і шоколадним кольором;
- Шматочок шоколаду протираємо і висипаємо в тісто, він додасть випічці яскраво виражений шоколадний смак;
- Всі наостанок перемішуємо і викладаємо в чашку або склянку. Тісто повинно заповнювати стакан не більше ніж на половину, тому що під час випікання випічка збільшиться в об'ємі в 2-3 рази;
- Не забудьте попередньо форму змащувати олією, щоб після випікання випічку можна було легко вийняти з неї;
- Потім поміщаємо склянку з тестом в мікрохвильову піч. Випікаємо на максимальній потужності приблизно 2-3 хвилини;
- Виймаємо готовий кекс і присипаємо цукровою пудрою.
Рецепт швидкого мафіна в СВЧ-печі без яєць
Що буде потрібно:
- 6 великих ложок пшеничного борошна;
- Морква – 1 штука;
- 100 грам цукрового піску;;
- 200 мл молока;
- Половина великої ложки лимонного соку;
- Трохи мускатного горіха;
- Сіль;
- Щіпка меленої кориці;
- ¼ Ч. ложки ваніліну;
- Рослинна олія;
- ½ Маленької ложечки гашеного соди;
- Трохи родзинок і горіхів.
Тривалість готування – 5 хвилин.
Харчова цінність – 220 Кл.
Переходимо до головного:
- У глибоку ємність засипаємо сухі компоненти – борошно вищого ґатунку, цукровий пісок, трохи меленої кориці, сіль і половину чайної ложки гашеної соди. Все добре перемішуємо;
- В іншу миску наливаємо молоко, додаємо туди лимонний сік, ванілін і рослинне масло. Все гарненько розмішуємо;
- З моркви зрізаємо шкірку, промиваємо від бруду і протираємо дрібній тертці. Морквяну стружку викладаємо в рідку суміш і перемішуємо;
- Далі сухі компоненти повільно пересипаємо в рідку суміш, при цьому постійно перемішуємо вінчиком. Розмішуємо, поки суміш не стане однорідною, і не зникнуть всі наявні грудочки;
- Засипаємо родзинки і подрібнені горіхи, все змішуємо;
- Розливаємо по формах рідке тісто. Як формочок можна використовувати фарфорові або гранчасті склянки. Тісто повинно заповнювати ємність тільки на 2/3 не більше;
- Далі поміщаємо формочки з тістом в мікрохвильовку і випікаємо в режимі «Підігрів» протягом 3 хвилин;
- Готову випічку виймаємо і подаємо до чаю.
Порційні полуничні мафіни в формочках
Продукти:
- Пшеничне борошно – 4-5 великих ложок;
- 4 великих ложок цукрового піску;
- Яйце куряче – 1 штука;
- Щіпка ваніліну;
- 1 маленька ложечка розпушувача;
- Щіпка меленої кориці;
- Шматочок вершкового масла;
- Трохи полуниці.
Період готування – 5 хвилин.
Калорійність – 230.
Як готувати:
- У миску викладаємо одне яйце і засипаємо до нього цукровий пісок. Збиваємо міксером до пишної суміші;
- Потім насипаємо туди борошно маленькими частинами і перемішуємо вінчиком, повністю розбиваючи грудочки;
- Додаємо ванілін, корицю і розпушувач. Перемішуємо до однорідності;
- В металеву ємність кладемо вершкове масло і топимо до рідкого стану. Виливаємо в рідку основу (тісто) і перемішуємо;
- Ягода полуниці ріжемо на дрібні шматочки і викладаємо на тісто. Перемішуємо, щоб ягода рівномірно розподілилася по всьому тесту;
- Далі тісто розливаємо в форми рівними частинами. Варто враховувати, що при випіканні тісто підніметься, тому заливаємо не більше 2/3 частини ємності;
- Ставимо форму в СВЧ-піч і запікаємо близько 2 хвилин;
- Готові кекси можна прикрасити глазур'ю і полуницею.
Глазур для випічки з полуницею
Компоненти для глазурі:
- 50 грам вершкового масла;
- 70 грам цукрової пудри;
- ¼ Маленької ложечки ванільного цукру;
- Вершки або молоко – 1 велика ложка.
Етапи:
- У чашку викладаємо вершкове масло, цукрову пудру, ванільний цукор і гарненько збиваємо міксером або віночком;
- Потім в суміш заливаємо вершки і молоко. Все перемішуємо;
- Готовою глазур'ю промазуємо полуничні кекси, а в центр викладаємо шматочок полуниці.
Корисні поради
- Коли збиваєте яйце з цукром, беззаперечно слідкуйте за тим, щоб цукровий пісок повністю розчинився. В іншому випадку під час випікання кристалики цукру будуть підгоряти;
- Обов'язково тісто для кексів в мікрохвильовій печі повинно бути рідкої консистенції. Якщо воно буде густим, то після випікання випічка вийде жорсткою;
- Бажано додавати в тісто тертий шоколад, ягоди, горіхи, родзинки, різні шматочки фруктів. Вони зроблять випічку набагато смачніше.
Кекс в мікрохвильовій печі — це відмінний варіант для десерту до чаю. Крім цього, готується він дуже швидко. Всього за 5 хвилин можна зробити смачну, ароматну і повітряну випічку. Готувати просто і легко. Тому її можна зробити навіть сидячи на роботі в офісі і потішити своїх колег.
Приємного апетиту!