Як приготувати сирно-манну запіканку
Сирно-манна запіканка — це дуже корисний десерт, який в першу чергу потрібно готувати дітям. У ньому немає борошна, замість неї ми використовуємо манку, а це, як відомо, не тільки корисно, але і поживніший. В запіканку ви бонусом зможете додати абсолютно будь-які фрукти і ягоди, і дитина з радістю з'їсть. Спробуйте і ви, такий десерт сподобається всім і кожному!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру - | 550 г |
розпушувача - | 15 г |
манної крупи - | 75 г |
ваніліну - | 5 г |
яєць - | 3 шт. |
цукру - | 40 г |
Час приготування: 95 хвилин | Калорійність на 100 грам: 185 Ккал |
Сирно-манна запіканка в духовці готується таким чином:
- Духовку прогріти до 180 за Цельсієм;
- Яйця розбити, білки прибрати в холодильник, а жовтки злити в миску;
- Додати до них розпушувач, крупу, ванілін і цукор;
- Сир пробити блендером або скористатися ситом, додати в загальну миску;
- Всі компоненти перемішати і відставити на тридцять хвилин;
- Дістати білки і трохи присолити їх, збити віночком до м'якого піку;
- Вимішати масу до сиру, вимісити до гладкою текстури;
- Підготовлену форму змастити, вилити тісто і розподілити його;
- Запікати в шафі 45 хвилин до золотистого кольору, подавати теплою.
Сирна запіканка з манною крупою як у дитячому садку
- 1 дрібку ванілі;
- 340 г сиру;
- 60 г цукру;
- 120 г родзинок;
- 2 яйця;
- 90 мл сметани;
- 2 дрібку солі;
- 1 уп. розпушувача;
- 60 г манки.
Час – 1 годину і 30 хвилин.
Калорії – 199.
Порядок дій:
- Родзинки промити проточною водою, скласти в піалу;
- Залити його окропом і прикрити тарілочкою;
- Залишити на двадцять хвилин, потім злити воду і промити сухофрукти;
- Після цього обсушити їх сухими серветками;
- Сметану змішати з манкою і дати постояти чверть години;
- Сир помістити в блендер, влити сметану з манкою, додати розпушувач, сіль і ваніль;
- Перебити всі інгредієнти до стану крему;
- Цукор зсипати в миску розбити до нього яйця і збити в пишну піну;
- Вмішати яйця до сиру лопаткою, обережно поддевом масу, щоб вона не опала;
- Додати родзинки і ще раз перемішати;
- Форму змастити маслом, присипати манкою і вилити масу, розгладити лопаткою;
- Прибрати в духовку на 40-45 хвилин при 180 за Цельсієм.
Сирна запіканка з манною кашею
- 350 мл молока;
- 640 г сиру;
- 1 уп. ваніліну;
- 2 яйця;
- 80 г цукру;
- манка.
Час – 1 годину і 10 хвилин.
Калорії – 158.
Метод приготування:
- Молоко залити в сотейник, помістити його на плиту;
- Довести до кипіння, всипати цукор, ванілін і трохи солі;
- Перемішати і почати всипати манку, помішуючи, щоб не утворилися грудки;
- Приготувати кашу і остудити її;
- Потім вбити яйця, перемішати масу до однорідності;
- Сир зсипати в блендер, збити його до стану пасти;
- Після цього його теж вмішати в кашу, з'єднати;
- Форму змастити і присипати манкою, влити тісто;
- Запікати 35 хвилин до рум'яного кольору.
Готуємо в мультиварці
- 3 яйця;
- 110 р цукру;
- 90 г манки;
- 5 г ванільного екстракту;
- 550 г сиру;
- 2 г соди;
- 3 г солі;
- 110 мл сметани;
- 80 г родзинок.
Час – 1 годину і 25 хвилин.
Калорії – 199.
Етапи готування:
- Всипати соду до сметані, перемішати і залишити на тридцять хвилин;
- Сир пробити блендером, додати до нього яйця і цукор, довести до однорідності;
- Додати до сиру, ванільний екстракт, родзинки і крупу;
- Влити сметану і перемішати до однорідності;
- Чашу мультиварки змастити, влити в неї тісто і в режимі випічки піч 50 хвилин.
Юшка з карася — здавалося б блюдо дуже просто приготувати, він далеко не всі вміють це робити. Дізнайтеся секрети ароматною вусі в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепти рулетиків з кабачків з різними начинками. Спробуйте наші варіанти цієї смачної, але разом з тим низькокалорійної закуски.
Читайте як зварити суп з пельменів правильно, щоб блюдо вийшло смачним а пельмені не розварилися.
Сирно-манна запіканка з ягодами в духовці
- 30 г цукрової пудри;
- 650 г зернового сиру;
- 60 г малини;
- 40 г чорниці;
- 80 г манки;
- 10 г вершкового масла;
- 80 г цукру;
- 5 р ванільної есенції.
Час – 1 годину і 30 хвилин.
Калорії – 195.
Принцип складання:
- Сир скласти в блендер, пробити його в однорідну, гладку масу;
- Вилити сирну рідину в миску, додати яйця, манку, есенцію і цукор;
- Перемішати все це в гладку текстуру;
- Масло покласти в кухоль і відправити в мікрохвильову піч, дати йому розтопитися;
- Трохи остудити і залити його в сирну масу;
- Перемішати і вилити тісто в заздалегідь підготовлену форму;
- Форма не повинна бути роз'ємною, але повинна бути змащена;
- Залишити на двадцять хвилин, щоб крупа встигла набрякнути;
- Лохину сполоснути, зсипати в друшляк, щоб стекла вода;
- Викласти ягоди поверх майбутньої запіканки, присипати пудрою;
- Прибрати в духовку при 200 градусах на 40-45 хвилин.
Рецепт манної запіканки з горіхами та цукатами
- 70 г цукатів;
- 2 яйця;
- 1 г ваніліну;
- 560 г сиру;
- 3 г солі;
- 40 г манної крупи;
- 80 г цукру;
- 60 мл сметани;
- 50 г горіхів;
- 30 г вершкового масла.
Час – 1 годину і 10 хвилин.
Калорії – 227.
Як зробити смачний десерт:
- Сир зсипати в миску, додати до нього манку, яйця, сіль, ванілін і цукор;
- Перебити все в однорідну масу;
- Горіхи всипати в сковороду, підрум'янити їх і потім пересипати на тарілку, остудити;
- Остиглі горішки покришити гострим ножем, додати в тісто;
- Цукати трохи покришити і теж додати слідом за горіхами;
- Вилити отриману масу в змащену форму, розподілити її лопаткою;
- Зверху обмазати запіканку сметаною і прибрати на 55 хвилин при 200 за Цельсієм.
Як приготувати сирно-манну запіканку з бананами в духовці
- 2 банана;
- 40 г цукру;
- 550 г зернистого сиру;
- 3 яйця;
- 70 г вершкового масла;
- 1 дрібку ваніліну;
- 110 мл молока.
Час – 1 годину і 25 хвилин.
Калорії – 182.
Запікання десерту:
- Довести до кипіння половину склянки води, залити нею манку;
- Залишити на двадцять хвилин, щоб встигла набрякнути;
- Яйця розбити в миску, додати ванілін і цукор, збити в піну;
- Сир всипати в блендер, щоб перебити його в кремову масу;
- Додати молочний продукт до яєць, добре з'єднати;
- Слідом за сиром додати молоко, манку і м'яке масло;
- Щоб масло було м'яким, його потрібно попередньо вийняти з холодильника;
- Перемішати до однорідності віночком або лопаткою;
- Банани очистити від шкірки, нарізати їх кільцями;
- Додати в тісто і акуратно розмішати, щоб кільця не зламалися, але рівномірно розподілилися по всьому тесту;
- Вилити масу в підготовлену з маслом форму, розрівняти і поставити в духовку;
- Запікати 50 хвилин при 190 за Цельсієм.
Рецепт приготування страви без яєць
- 60 г крупи;
- 430 г сиру;
- 50 г родзинок;
- 20 г вершкового масла;
- 160 г цукру;
- 30 г сухарів.
Час – 40 хвилин.
Калорії – 254.
Метод готування сирно-манної запіканки без додавання яєць:
- Родзинки промити, зсипати його в невелику піалу;
- Закип'ятити трохи води, залити нею сухофрукти;
- Прикрити і дати настоятися чверть години;
- Після цього воду злити, родзинки промити і промокнути сухими серветками;
- Сир помістити в блендер, додати цукор, манку і ванілін;
- Пробити компоненти до однорідної текстури;
- Вилити в миску, додати родзинки і перемішати;
- Форму змастити маслом і присипати сухарями;
- Вилити тісто, розрівняти і запікати всього двадцять хвилин при 185 градусах.
Варіант з додаванням вишні
- 540 г сиру;
- 80 г манної крупи;
- 70 г цукру;
- 3 білка;
- 120 г вишні без кісточок;
- 3 жовтка;
- 20 г вершкового масла.
Час – 1 годину і 15 хвилин.
Калорії – 194.
Алгоритм дій:
- Сир викласти в миску і розтерти його з цукром і жовтками;
- Всипати манку, перемішати і дати настоятися двадцять хвилин;
- За цей час білки збити, трохи присолив їх;
- І по закінченню часу вмішати їх до сиру;
- Маслом змастити форму і вилити половину тіста;
- Розподілити вишні і вилити другу частину тіста;
- Запікати десерт 40 хвилин при 180 градусах.
Корисні поради
Чим вище якість сиру, тим ніжніше вийде десерт. Буде ідеально, якщо продукт буде домашнім і досить жирним. Те ж саме стосується і сметани.
Щоб отримати дійсно пишний пиріг, обов'язково збийте яйця до пишної консистенції, якщо того вимагає рецепт. Інакше випічка може вийти прісної, плоскою.
В якості добавок в будь-який з рецептів ви можете додати горіхи (кедрові, бразильські, лісні, мигдаль, кешью, пекан і так далі), цукати, сухофрукти або прянощі. З сухофруктів можна додати кокос, ізюм, банан, чорнослив, курагу та інше. З прянощів це може бути кориця, аніс, гвоздика, мускатний горіх, аніс і так далі. Також можна коригувати смак ваніллю, карамеллю, какао, шоколадом та іншими цікавими добавками.
Сирого тесту в обов'язковому порядку потрібно час на відпочинок. За цей час в рідких умовах розбухає манка, що робить форму вашої запіканці. Якщо не дати йому постояти, крупа буде хрустіти на зубах.
Сметану в будь-якому з рецептів можна замінити молоком, кефіром, ряжанкою та іншими молочними продуктами на зразок йогурту. Кожен з них може бути замінений іншим.
Який би ви не вибрали рецепт сирно-манної запіканки, ви зробите правильний вибір. Кожен з десертів вийде смачним, шалено ніжним, ароматним і апетитним. Тут головне втриматися, щоб не з'їсти його весь прямо з розпеченої духовки.