22 июнь 2019 2 201

Як приготувати сирну запіканку з вишнею

З дитинства знайома багатьом сирна запіканка набуває особливого смаку, якщо в неї додати вишню. В десерті з'являється кислинка, що робить його більш смачним і апетитним.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яйця курячі - 3 шт.
сир - 500 г
цукор - 130 г
ванілін - половина чайної ложки
манна крупа - 130 г
вишня свіжа - 360 г
вершкове масло - 10 г
розпушувач тіста - 1 чайна ложка
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 119 Ккал

Сирна запіканка з вишнею в духовці готується наступним чином:

  • заздалегідь підготувати вишню: промити і відокремити від кісточок;
  • відокремити жовтки від білків;
  • в окремій мисці жовтки перетерти з цукром до отримання однорідної маси;
  • додати сир і все ретельно перемішати. Маса повинна придбати вершково-жовтуватий відтінок;
  • всипати манку і ванілін, перемішати;
  • тим часом збити білки в піну. Яєчна маса повинна збільшитися в три рази і по вигляду бути щільною;
  • з'єднати отриману сирну масу і збиті білки в єдине тісто. Перемішати лопаткою, після цього додати розпушувач тіста;
  • посуд для випікання десерту змастити вершковим маслом. Після цього обережно викласти тісто, намагаючись не пошкодити його цілісність;
  • прикрасити вишнею. Зверху трохи посипати вишню цукром;
  • поставити форму з тістом в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 45 хвилин;
  • готову запіканку подавати гарячою.

Пиріжки з м'ясом — смачна випічка, яку можна використовувати як закуску на святковий стіл.

Як приготувати ніжний бефстроганов з яловичини в мультиварці.

Рецепт їжачків в сметанному соусі — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру.

Дієтична сирна запіканка з замороженої вишнею

Побалувати себе смачним блюдом можна і на дієті. Досить замінити деякі звичні страви на менш калорійні і фігура не постраждає.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця курячі – 3 шт;
  • сир знежирений – 500 грам;
  • банан – 1 шт;
  • ванільний цукор – половина чайної ложки;
  • мигдальна борошно – 120 грам;
  • вишня заморожена – 350 грам;
  • вершкове масло – 15 грам;
  • розпушувач тіста – 1 чайна ложка.

Час приготування страви: 30 хвилин на підготовку, 45 хвилин на випікання десерту.

Калорійність на 100 грам: 92 ккал.

Етапи приготування:

  • перед тим, як приступити до самого процесу, вишню потрібно розморозити і злити зайвий сік;
  • банан розтерти в пюре. Він стане альтернативою цукру;
  • змішати бананове пюре з сиром. Додати ванільний цукор;
  • в окремій мисці збити яйця, влити в тісто;
  • мигдалеву борошно всипати в отриману суміш, акуратно перемішати. Додати розпушувач;
  • у духовці встановити температуру 180 градусів, дати їй розігрітися;
  • готове тісто викласти у змащену маслом посуд. Зверху обережно укласти розморожену вишню;
  • випікати протягом 45 хвилин;
  • готову страву при подачі прикрасити листочком м'яти.

Сирна запіканка з вишнею без яєць в мультиварці

Багато хто з ряду причин не вживають в їжу курячі яйця. Але це зовсім не означає, що це десерт без них приготувати не вдасться. Такий десерт на швидку руку вийде більш пухким, але не менш смачним.

Необхідні інгредієнти:

  • сир – 600 грам;
  • цукор – 140 грам;
  • ванільний цукор – одна чайна ложка (без гірки);
  • йогурт класичний без добавок і цукру – 3 столові;
  • манна крупа – 120 грам;
  • вишня свіжа – 400 грам;
  • вершкове масло – 15 грам.

Час приготування страви: 15 хвилин на підготовку, 50 хвилин на випікання страви.

Калорійність на 100 грам: 102 ккал.

Етапи приготування:

  • у йогурт додати ванілін і манну крупу. Ретельно перемішати суміш і залишити настоюватися для набухання манки на 30 хвилин. Краще зробити це заздалегідь;
  • тим часом сир розтерти з цукром;
  • вишню промити і відокремити від кісточок;
  • змішати вишню з сирною масою;
  • набряклі манку разом з йогуртом додати в тісто, акуратно перешкодити лопаткою;
  • додати розпушувач;
  • змастити чашу мультиварки вершковим маслом. Обережно викласти в неї тісто;
  • готувати в режимі «Випічка» протягом 50 хвилин;
  • готова запіканка відмінно поєднується з вершковим морозивом.

Корисні поради

Для того щоб сирна запіканка з вишнею вийшла особливо смачною, можна скористатися порадами та деякими секретами її приготування:

  • використовувати мед замість цукру. Це істотно знизить глікемічний індекс готового десерту і зробить його більш смачним;
  • замість манної крупи в дієтичної запіканці краще використовувати мигдальне борошно. Її можна купити або зробити самостійно. Для цього замочені на 3 години мигдальні горіхи очистити від шкірки і просушити протягом декількох годин на рушник. Потім горіхи подрібнити у блендері. Вийде натуральна і корисна мигдальна борошно;
  • для того щоб запіканка не вийшло рідкої, слід заздалегідь злити вишневий сік з ягід. Для цього їх потрібно трохи засипати цукром і дати постояти близько години. Зайвий сік піде, а ягода стане більш солодкою;
  • замість розпушувача тесту можна використовувати лимонний сік і соду. Для цього необхідно в половину чайної ложки соди додати кілька крапель лимонного соку. При з'єднанні лугу з лимонною кислотою відбудеться хімічна реакція: сода почне піниться. Таку суміш слід додати у вже готове тісто і акуратно перемішати;
  • сир потрібно вибирати свіжий і не дуже жирний. Найоптимальніший варіант – 5% жирності. Знежирений сир слід застосовувати тільки в дієтичних рецептах, так як він більш сухий по структурі. Крім того сир не повинен бути рідким, інакше запіканка не буде мати щільну форму;
  • замість вишні можна використовувати будь-яку ягоду і експериментувати з різними смаками;
  • під час готування в мультиварці не слід відкривати кришку до закінчення програми. Інакше з-за перепаду температур запіканка ризикує впасти і стане менш пишним.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: