Як приготувати сирну запіканку з вишнею
З дитинства знайома багатьом сирна запіканка набуває особливого смаку, якщо в неї додати вишню. В десерті з'являється кислинка, що робить його більш смачним і апетитним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця курячі - | 3 шт. |
сир - | 500 г |
цукор - | 130 г |
ванілін - | половина чайної ложки |
манна крупа - | 130 г |
вишня свіжа - | 360 г |
вершкове масло - | 10 г |
розпушувач тіста - | 1 чайна ложка |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 119 Ккал |
Сирна запіканка з вишнею в духовці готується наступним чином:
- заздалегідь підготувати вишню: промити і відокремити від кісточок;
- відокремити жовтки від білків;
- в окремій мисці жовтки перетерти з цукром до отримання однорідної маси;
- додати сир і все ретельно перемішати. Маса повинна придбати вершково-жовтуватий відтінок;
- всипати манку і ванілін, перемішати;
- тим часом збити білки в піну. Яєчна маса повинна збільшитися в три рази і по вигляду бути щільною;
- з'єднати отриману сирну масу і збиті білки в єдине тісто. Перемішати лопаткою, після цього додати розпушувач тіста;
- посуд для випікання десерту змастити вершковим маслом. Після цього обережно викласти тісто, намагаючись не пошкодити його цілісність;
- прикрасити вишнею. Зверху трохи посипати вишню цукром;
- поставити форму з тістом в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 45 хвилин;
- готову запіканку подавати гарячою.
Пиріжки з м'ясом — смачна випічка, яку можна використовувати як закуску на святковий стіл.
Як приготувати ніжний бефстроганов з яловичини в мультиварці.
Рецепт їжачків в сметанному соусі — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру.
Дієтична сирна запіканка з замороженої вишнею
Побалувати себе смачним блюдом можна і на дієті. Досить замінити деякі звичні страви на менш калорійні і фігура не постраждає.
Необхідні інгредієнти:
- яйця курячі – 3 шт;
- сир знежирений – 500 грам;
- банан – 1 шт;
- ванільний цукор – половина чайної ложки;
- мигдальна борошно – 120 грам;
- вишня заморожена – 350 грам;
- вершкове масло – 15 грам;
- розпушувач тіста – 1 чайна ложка.
Час приготування страви: 30 хвилин на підготовку, 45 хвилин на випікання десерту.
Калорійність на 100 грам: 92 ккал.
Етапи приготування:
- перед тим, як приступити до самого процесу, вишню потрібно розморозити і злити зайвий сік;
- банан розтерти в пюре. Він стане альтернативою цукру;
- змішати бананове пюре з сиром. Додати ванільний цукор;
- в окремій мисці збити яйця, влити в тісто;
- мигдалеву борошно всипати в отриману суміш, акуратно перемішати. Додати розпушувач;
- у духовці встановити температуру 180 градусів, дати їй розігрітися;
- готове тісто викласти у змащену маслом посуд. Зверху обережно укласти розморожену вишню;
- випікати протягом 45 хвилин;
- готову страву при подачі прикрасити листочком м'яти.
Сирна запіканка з вишнею без яєць в мультиварці
Багато хто з ряду причин не вживають в їжу курячі яйця. Але це зовсім не означає, що це десерт без них приготувати не вдасться. Такий десерт на швидку руку вийде більш пухким, але не менш смачним.
Необхідні інгредієнти:
- сир – 600 грам;
- цукор – 140 грам;
- ванільний цукор – одна чайна ложка (без гірки);
- йогурт класичний без добавок і цукру – 3 столові;
- манна крупа – 120 грам;
- вишня свіжа – 400 грам;
- вершкове масло – 15 грам.
Час приготування страви: 15 хвилин на підготовку, 50 хвилин на випікання страви.
Калорійність на 100 грам: 102 ккал.
Етапи приготування:
- у йогурт додати ванілін і манну крупу. Ретельно перемішати суміш і залишити настоюватися для набухання манки на 30 хвилин. Краще зробити це заздалегідь;
- тим часом сир розтерти з цукром;
- вишню промити і відокремити від кісточок;
- змішати вишню з сирною масою;
- набряклі манку разом з йогуртом додати в тісто, акуратно перешкодити лопаткою;
- додати розпушувач;
- змастити чашу мультиварки вершковим маслом. Обережно викласти в неї тісто;
- готувати в режимі «Випічка» протягом 50 хвилин;
- готова запіканка відмінно поєднується з вершковим морозивом.
Корисні поради
Для того щоб сирна запіканка з вишнею вийшла особливо смачною, можна скористатися порадами та деякими секретами її приготування:
- використовувати мед замість цукру. Це істотно знизить глікемічний індекс готового десерту і зробить його більш смачним;
- замість манної крупи в дієтичної запіканці краще використовувати мигдальне борошно. Її можна купити або зробити самостійно. Для цього замочені на 3 години мигдальні горіхи очистити від шкірки і просушити протягом декількох годин на рушник. Потім горіхи подрібнити у блендері. Вийде натуральна і корисна мигдальна борошно;
- для того щоб запіканка не вийшло рідкої, слід заздалегідь злити вишневий сік з ягід. Для цього їх потрібно трохи засипати цукром і дати постояти близько години. Зайвий сік піде, а ягода стане більш солодкою;
- замість розпушувача тесту можна використовувати лимонний сік і соду. Для цього необхідно в половину чайної ложки соди додати кілька крапель лимонного соку. При з'єднанні лугу з лимонною кислотою відбудеться хімічна реакція: сода почне піниться. Таку суміш слід додати у вже готове тісто і акуратно перемішати;
- сир потрібно вибирати свіжий і не дуже жирний. Найоптимальніший варіант – 5% жирності. Знежирений сир слід застосовувати тільки в дієтичних рецептах, так як він більш сухий по структурі. Крім того сир не повинен бути рідким, інакше запіканка не буде мати щільну форму;
- замість вишні можна використовувати будь-яку ягоду і експериментувати з різними смаками;
- під час готування в мультиварці не слід відкривати кришку до закінчення програми. Інакше з-за перепаду температур запіканка ризикує впасти і стане менш пишним.
Приємного апетиту!