Як правильно варити рисовий суп з м'ясом і без нього
Рисові супи досить прості в приготуванні. Вони легко засвоюються і не обтяжують шлунок, навіть якщо їх їсти замість вечері. Різноманітність рецептів пропонує вибір практично щодня, і при цьому таке блюдо не встигне набриднути.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
води - | 2,7 л |
томатної пасти - | 20 г |
рису - | 90 г |
моркви - | 80 г |
пісної свинини - | 460 г |
лавра - | 1 аркуш |
кропу - | 5 г |
картоплин - | 5 шт. |
олії соняшникової - | 30 мл |
лука - | 80 г |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 47 Ккал |
Як варити смачний рисовий суп з м'ясом:
- Промити м'ясо і перекласти його в каструлю з водою. Включити вогонь і дати закипіти. Піну, що утворюється і плівку слід знімати шумівкою. На маленькому вогні варити мінімум годину, посолити, накрити кришкою;
- Перебрати рис вручну і потім промити його;
- З картоплі зчистити шкірку, нарізати його невеликими шматочками;
- За п'ять хвилин до готовності м'яса в каструлю необхідно одночасно покласти рис з картоплею;
- Цибулю дрібно нашаткувати, попередньо знявши з нього лушпиння;
- Морква вимити і натерти крупно, а можна нарізати дрібною соломкою;
- М'ясо витягнути і розрізати його на невеликі шматочки, можна просто розібрати на волокна руками;
- У сковороду влити олію і перекласти туди моркву з цибулею. Включити середній вогонь і обсмажувати коренеплоди три хвилини;
- Далі влити сюди томатну пасту, перешкодити, тримати на вогні ще хвилину;
- Коли картопля буде готова, в каструлю слід повернути м'ясо і перекласти туди засмажку з сковороди;
- Додати спеції і лист лавра;
- Прокип'ятити сім хвилин на невеликому вогні, вимкнути плиту;
- Зверху посипати дрібно рубаною зеленню.
Рисовий суп з м'ясними фрикадельками
- 1 цибулина;
- 2 л води;
- 3 р куркуми;
- 220 г рису;
- 560 г фаршу;
- 3 картоплини;
- 60 г моркви.
Час приготування: 35 хв.
Калорії: 162.
Варіння супу:
- З фаршу вологими руками слід формувати фрикадельки. Фарш може бути як курячий, так і м'ясною, а можна брати мешанный. Фрикадельки повинні бути маленькі, приблизно з саму велику монету;
- Зняти шкірку з картоплі, а потім порізати його великими кубиками;
- Рис промити і перекласти в каструлю з водою, сюди ж покласти картоплю;
- Коли вода почне кипіти, за допомогою ложки опустити в неї фрикадельки;
- В цей же момент всипати спеції, можна використовувати каррі;
- Очищену цибулину і моркву слід дрібно порубати і відправити на сковороду. У невеликій кількості олії обсмажити приблизно дві хвилини, а потім додати в суп, як раз перед кінцем варіння;
- Перевірити готовність можна по рису і картоплі. Подавати зі свіжою зеленню.
Готуємо в мультиварці для дитини
- 60 г моркви;
- 270 г м'яса курки;
- 1 маленька цибулина;
- 4 картоплини;
- 120 г рису;
- 2 л води.
Час приготування: 1 год 15 хв.
Калорії: 44.
Як варити рисовий суп з м'ясом в мультиварці:
- Невеликою кількістю води залити вимите м'ясо птиці. Це може бути і грудинка, а краще взяти гомілки, якщо дитина старше року. Води треба небагато, щоб вона швидше закипіла;
- Вибрати режим «Суп» або «Мультиповар» з таймером на десять хвилин;
- У цей час слід помити всі овочі, очистити їх від шкірки;
- Рис промити, а картоплю слід нарізати кубиками;
- Моркву дрібно натерти;
- Коли вода закипіла і курка злегка проварилася, її слід злити, а м'ясо залити зазначеною кількістю води. Бажано вимити чашу перед тим, як заливати повторний бульйон;
- Покласти сюди цілу цибулину;
- Відразу додати інші овочі і рис;
- На тій же програмі «суп» продовжити готувати ще годину;
- Після сигналу пристрою цибулю викинути, м'ясо відокремити від кістки і розібрати на волокна;
- Можна відразу подавати дитині, а можна всі інгредієнти перебити в пюре для самих маленьких.
Курячий суп з рисом і плавленим сиром
- 70 г моркви;
- 2 філе курячих;
- 60 г цибулі;
- 80 г рису;
- 2 картоплини;
- 2 плавлених сирка;
- 2 зубці часнику.
Час приготування: 35 хв.
Калорії: 101.
Процес варіння:
- Промиту курку слід опустити у воду і варити її приблизно двадцять п'ять хвилин, а потім м'ясо вийняти і порізати маленькими скибочками;
- В цей час всипати рис, який спочатку треба промити;
- Через десять хвилин, додати очищений і нарізаний картопля;
- Моркву очистити і порізати її кружечками, досить тонко, додати в каструлю;
- Цибулю нашаткувати і покласти до решти інгредієнтів;
- Повернути м'ясо в бульйон, варити, поки картопля не стане м'якше;
- За п'ять хвилин до готовності додати натертий плавлений сир і заважати, щоб він повністю розчинився;
- Додати очищений і нарізаний часник, присолити, можна покришити зелень. Через десять хвилин після повного приготування подавати.
Простий рецепт рисового супу без м'яса
- 80 г картоплі;
- 1 морквина;
- 1 зубець часнику;
- 1100 мл води;
- 90 г рису;
- 45 г зеленого гороху;
- 1 цибуля;
- 2 листків лавра;
- 5 г суміші перців.
Час приготування: 50 хв.
Калорії: 31.
Приготування супу:
- Зняти лушпиння з часнику і тильною стороною ножа трохи придавити його;
- Досить велику цибулину почистити, а потім дрібно нашаткувати;
- Воду закип'ятити і покласти в неї суміш перців, лавр і часник, інші приправи додавати за смаком. Як варіант, можна використовувати «універсальну» або бульйонний кубик;
- Крупно натерти очищену моркву;
- Через п'ять хвилин кипіння зубець часнику витягнути, а замість нього покласти цибулю з морквою;
- Проварити ще п'ять хвилин, витягнути лист лавра;
- Очищену картоплю розрізати на кілька маленьких частин, додати в суп;
- Відразу ж додати трохи гороху. Можна використовувати як свіжий, так і консервований. В останньому варіанті слід додавати без маринаду;
- Промити рис і перекласти в каструлю. Після цього варити все разом щонайменше п'ятнадцять хвилин, вогонь вимкнути;
- Дати супу настоятися ще десять хвилин перед подачею.
Пиріг з сиром на швидку руку — візьміть на замітку кілька різних варіантів конструкції з тако різної сирною начинкою.
Суп з щавлю з яйцем — візьміть на замітку рецепт цього соковитого, весняного страви.
Ситний салат «Лісова поляна» з грибами або сиром читайте в нашій статті.
Як приготувати рисовий суп з рибою
- 40 г моркви;
- 2 пучка зелені;
- 60 г рису;
- 3 середні картоплини;
- 3 листків лавра;
- 45 мл олії;
- 1 банка шпротів;
- 1 цибуля.
Час приготування: 45 хв.
Калорії: 58.
Принцип варіння:
- У каструлю слід влити близько двох літрів води і поставити на плиту;
- З усіх овочів зчистити шкірку і вимити їх;
- Картоплю необхідно порізати кубиками середнього розміру і промити їх у холодно воді;
- Крупно натерти моркву, а ось цибулю можна просто нашаткувати;
- Як тільки вода закипіла, в неї слід помістити картоплю;
- Через десять хвилин сюди ж додати промитий рис;
- Проварити все ще хвилин десять;
- Поруч у сковороду влити ложку олії і перекласти моркву і цибулю. Все разом обсмажити близько чотирьох хвилин, постійно заважаючи;
- Перекласти в каструлю і готувати ще хвилин п'ять;
- Додати шпроти, посолити, покласти ще листи лавра;
- Зняти каструлю з вогню через хвилину і дати йому постояти буквально п'ять хвилин, потім лаврушку витягти;
- Зелень (а в неї може входити і зелена цибуля і петрушка і кінза, і кріп і базилік) сполоснути під водою і дрібно порубати, посипати зверху.
Як зварити рисовий суп з грибами (без м'яса)
- 2 листків лавра;
- 1 морквина;
- 2,4 л води;
- 0,5 шт цибулі;
- 3 невеликі картоплини;
- 340 г грибів;
- 80 г рису;
- масло.
Час приготування: 40 хв.
Калорії: 19.
Як зварити суп:
- Спершу необхідно почистити від сміття гриби, якщо потрібно, почистити капелюшки та ніжки. Гриби бажано використовувати лісові, власного збору: підосичники, підберезники, білі, маслюки і т. д., але можна взяти і печериці з магазину;
- Картопля з морквою і цибулею теж помити, зняти з них шкурки;
- Моркву необхідно натерти на будь тертці, а картоплю порізати на кубики;
- Цибулю нашаткувати дрібними кубиками;
- Картоплю слід залити водою, щоб вона не почала темніти;
- У сковороду влити трохи олії і перекласти туди відварені гриби. Якщо це печериці, відварювати їх не потрібно. Обсмажувати хвилин сім;
- Далі додати сюди моркву з цибулею і перемішати, смажити, поки цибуля не набуде легку золотавість;
- Промити рис, як звичайно;
- У каструлю влити воду, закип'ятити і покласти сюди весь картопля;
- Присолити, через п'ять хвилин додати рис;
- Варити ще десять хвилин, а потім перекласти сюди весь вміст сковороди;
- Додати листи лавра, різні спеції, перешкодити і проварити ще сім хвилин;
- Подавати зі свіжим хлібом і зеленню, наприклад, зеленим цибулею.
Корисні поради
Рис для супу можна використовувати будь-який. Це залежить від бажаного результату. Наприклад, якщо хочеться більш розварену консистенцію, кашоподібну, густу, то варто використовувати круглий рис. Він не дуже добре зберігає свою форму.
А ось довгий рис залишається розсипчастим навіть при довгій обробці. Звичайно, це не завжди так, залежить від сорту рису, але різниця помітна неозброєним оком. При цьому на смак вибір ніяк не впливає.
Рисові супи можна готувати і в піст, вибираючи вегетаріанські рецепти. Вони не менш смачні і вважаються дієтичними. Такі страви можна готувати навіть самим маленьким діткам, головне використовувати другий бульйон, він безпечніше і легше.