Як приготувати легкий суп з курячих шийок
Із курячих шийок виходить приголомшливий бульйон: наваристий, але не жирний, з особливим смаком. Шийки навіть необов'язково очищати від кісточок, їх можна подавати цілими кожному в тарілку. А скільки різних супів можна з ними приготувати!
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| моркви - | 1 шт. | 
| курячих шийок - | 5 шт. | 
| зелені - | 20 г | 
| лука - | 1 шт. | 
| листя лавра - | 1 шт. | 
| картоплин - | 4 шт. | 
| спецій - | за смаком | 
| коріння петрушки - | 1 шт. | 
| рису круглого - | 120 г | 
| масла вершкового - | 5 г | 
| Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 Ккал | 
Як приготувати:
- Рис промити, перебрати, залити холодною водою і дати постояти приблизно годину. 
- Курячі шиї вимити.
- Зняти лушпиння з цибулі і помити його. 
- Моркву і корінь петрушки очистити від шкірки і теж помити.
- Всі ці компоненти, крім рису, потрібно покласти в каструлю і залити водою, приблизно 2,5 л. Перемістити на вогонь. Додати листочок лавра.
- Поки вода закипає, необхідно очистити від шкірки картоплю. Потім його треба порізати на брусочки середнього розміру. 
- Після закипання води вогонь повинен бути невеликим. Зверху на бульйоні почне утворюватися піна, яку необхідно знімати ложкою.
- Через двадцять хвилин витягнути з бульйону петрушку і моркву. Їх потрібно нарізати на кубики невеликого розміру і повернути в суп. 
- Після цього дістати цибулю і лавровий лист і викинути їх.
- Додати нарізану картоплю.
- Хвилин через п'ять витягнути шийки. На їх місце необхідно покласти рис, без води, в якій він замочувався. 
- Коли шийки охолонуть, з них потрібно зрізати м'ясо, потім порубати його та повернути до інших компонентів.
- Накрити каструлю кришкою, нехай провариться все протягом десяти хвилин.
- Дрібно порубати зелень і вмішати її в суп. Приправити. Додати ложку вершкового масла, це за бажанням. До цього часу і рис, і картоплю вже мають бути готові. 
- Накрити кришкою і вимкнути плиту. Дати настоятися протягом двадцяти хвилин перед подачею.
Суп з курячих шийок з вермішеллю
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| води | 3 л | 
| вермішелі | 90 г | 
| моркви | 1 шт. | 
| цибулин | 1 шт. | 
| сушеної зелені | 10 г | 
| курячих шийок | 0,6 кг | 
| спецій | за смаком | 
Часу: 1 год 15 хв.
Калорій: 38.
- Промити шийки, зрізати з них зайвий жир. Якщо є шкіра, її теж треба видалити.
- Налити в каструлю воду, закип'ятити її. Потім покласти сюди шийки.
- Варити м'ясо мінімум півгодини, максимум — годину. Чим довше курка вариться, тим ніжніше вона стає.
- Піну, яка утворюється зверху, потрібно обов'язково знімати.
- Очистити моркву від шкірки і крупно натерти її. Цибулю без лушпиння нашаткувати кубиками.
- У сковороду влити ложку олії і на ньому обсмажити цибулю і моркву. На повільному вогні обсмажити їх не більше п'ятнадцяти хвилин до м'якості.
- Вийняти шийки з супу, дати їм охолонути, потім зрізати м'ясо, порізати його на кубики або просто розібрати на волокна. Якщо суп не будуть їсти діти, то цього можна і не робити. Тоді потрібно просто покласти кожному в тарілку по шиї.
- Перекласти засмажку зі сковороди в бульйон, додати сюди спеції і сушену зелень. Можна використовувати і свіжу, але тоді її потрібно дрібно порубати.
- Далі додати вермішель і гарненько розмішати, щоб макарони не склеїлися між собою. Через п'ять хвилин вимкнути вогонь.
- Накрити кришкою суп і дати йому постояти перед подачею близько п'ятнадцяти хвилин.
Рецепт приготування з рисом
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| курячих шийок | 0,5 кг | 
| олії соняшникової | 20 мл | 
| картоплин | 3 шт. | 
| моркви | 1 шт. | 
| рису | 0,1 кг | 
| лука | 1 шт. | 
| спецій | за смаком | 
| води | 2 л. | 
Часу: 1 год 10 хв.
Калорій: 56.
Як приготувати:
- Промити шийки в холодній воді і перекласти їх в каструлю. Налити сюди ж вказану кількість води. Поставити на вогонь і дати закипіти.
- Далі зменшити вогонь і варити м'ясо близько сорока хвилин, можна трохи менше. Піну, що буде збиратися зверху, потрібно знімати ложкою.
- Витягнути шийки на тарілку і дати їм охолонути. Потім зняти м'ясо і повернути його в суп.
- Бульйон процідити, а потім перелити його назад в ту ж каструлю. Її попередньо потрібно помити.
- Нарізати брусочками картоплю, очищений від шкірки.
- Коли бульйон закипить вдруге, в нього потрібно покласти картоплю.
- Рис промити кілька разів в холодній воді. Через п'ять хвилин після картоплі додати його в суп.
- Зняти шкірку з моркви і нарізати його дрібною соломкою або ж просто натерти.
- Цибулю дрібно порубати, не використовуючи лушпиння. Разом з морквою помістити на сковороду.
- Обсмажити два цих продукту до м'якості, а потім за п'ять хвилин до готовності картоплі і рису покласти в бульйон.
- Приправити. Подавати з дрібно нарубаною зеленню.
Варіант c квасолею
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| квасолі | 120 г | 
| курячих шийок | 4 шт. | 
| моркви | 1 шт. | 
| води | 2,4 л | 
| лука | 1 шт. | 
| спецій | за смаком | 
| картоплин | 3 шт. | 
Часу: 1 ч.
Калорій: 25.
- Квасоля перебрати і замочити години на сім. Ідеально, якщо за цей період буде можливість поміняти воду кілька разів. Вона повинна бути прохолодною.
- Далі її треба промити і відварити. В кінці додати спеції, злити воду.
- Окремо закип'ятити воду, покласти в неї курячі шийки. Їх потрібно заздалегідь помити і очистити від жиру. Дати покипіти півгодини мінімум. Пінку знімати.
- Моркву очистити від шкірки, те ж саме зробити і з картоплею. Моркву нарізати напівкружечками, не дуже товстими. Картоплю порізати на кубики середньої величини. Перекласти ці овочі до бульйону і варити близько п'ятнадцяти хвилин.
- Цибулю порізати дрібними кубиками. Обсмажити до легкої золотавості. Покласти в суп, коли картопля буде майже готовий.
- У цей момент потрібно викласти квасолю, перемішати, додатково приправити.
- Тушкувати ще хвилин п'ять, потім накрити кришкою і дати настоятися хоча б десять хвилин.
- Подавати з посіченою зеленню, найкраще з петрушкою.
Рецепти смачного і легкого супу з макаронами і куркою.
Як приготувати рибний суп з тунця консервованого?
Смачний і низькокалорійний ескалоп з індички в духовці стане відмінним вечерею.
Як приготувати в мультиварці
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ | 
|---|---|
| моркви | 1 шт. | 
| манної крупи | 60 г | 
| лука | 1 шт. | 
| картоплин | 2 шт. | 
| курячих шийок | 0,3 кг | 
| води | 2,5 л | 
| спецій | за смаком | 
| часнику | 2 зубці | 
| олії соняшникової | 15 мл | 
| зелені | 20 г | 
Часу: 1 год 5 хв.
Калорій: 34.
Як приготувати:
- Дрібно нашаткувати очищені цибулю і моркву.
- У чашу мультиварки влити масло, вибрати режим «Смаження» і пасерувати коренеплоди до м'якості.
- Зверху викласти промиті курячі шийки.
- Картопля звільнити від шкірки і нарізати кубиками. Покласти поверх м'яса.
- Додати спеції і залити все вказаною кількістю води.
- Вибрати режим «Суп» і готувати протягом години під кришкою.
- За десять хвилин до кінця всипати манку і гарненько її розмішати.
- Дрібно нашаткувати часник і зелень і теж покласти в суп.
- Дочекатися сигналу, вимкнути пристрій. Відкрити кришку через десять хвилин і подавати суп.
Особливості приготування
Замість локшини, рису та інших добавок можна використовувати саморобний тісто. Для цього потрібно змішати жовток з невеликою кількістю борошна і солі. Потім за допомогою ложки брати потроху і опускати в киплячий суп, роблячи галушки. А можна зробити більш рідку масу і перетерти її через тертку (її потрібно нахилити над супом). Тоді шматочки будуть менші. Їх потрібно постійно заважати. У тісто додаються різні спеції, що робить суп ще смачніше.
Як приготувати суп з курячих шийок, дивіться у відео-рецепті:
Легкі супи необхідні в будь-який час року, і як добре, що вони так просто готуються!











