Як приготувати молочний суп з рисом
Молочний суп – блюдо, знайома всім з дитинства. Його легко можна приготувати для своєї сім'ї по одному з представлених рецептів. Супи можуть бути класичними, і овочевими, і з різними сухофруктами. Чудовий вибір для сніданку!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рису круглого - | 0,1 кг |
молока - | 0,5 л |
цукру - | 15 г |
води - | 0,5 л |
масла вершкового - | 50 г |
солі - | 2 г |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 94 Ккал |
Як приготувати:
- Перебрати рис, промити у великій кількості проточної води. Вона повинна бути прозорою після чергової промивки.
- У сотейник налити вказану кількість води і посолити її, а потім перекласти сюди рис.
- Включити середній вогонь і варити, поки вся рідина майже повністю не випарується.
- Після цього влити сюди тепле молоко, краще гаряче, і вогонь зробити мінімальним. Перешкодити.
- Дати закипіти і після цього томити ще десять хвилин, щоб рис злегка розварився і став схожий на рідку кашу.
- Вимкнути плиту. Додати в суп цукор і шматочок вершкового масла. Їх кількість можна регулювати залежно від смаку.
Як готувати молочний суп з рисом і овочами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 1 шт. |
рису | 30 г |
коріння петрушки | 2 шт. |
овочевого відвару | 0,2 л |
цибулин | 1 шт. |
картоплин | 4 шт. |
молока | 0,8 л |
масла вершкового | 30 г |
спецій | за смаком |
яєць | 1 шт. |
Знадобиться на приготування – 35 хвилин.
Скільки калорій – 77.
Як приготувати:
- Зняти з кореня петрушки і моркви шкірку і вимити їх. Дрібно покришити кубиками або тонкою соломкою.
- Картоплю без шкірки теж дрібно нарізати.
- Зняти лушпиння з цибулі і нашаткувати його як можна дрібніше. Можна всі ці коренеплоди просто натерти.
- Перекласти їх у розігріту глибоку сковороду і залити овочевим відваром (тобто бульйоном). Гасити близько десяти хвилин, досить перешкодити один раз. Приправити і додати половину вершкового масла.
- Після цього додати сюди весь промитий рис, а також влити приблизно 50 мл окропу. Готувати на слабкому вогні до повної м'якості овочів.
- В окремій мисці виделкою або вінчиком збити яйце і молоко. Залити цю молочну суміш до овочів і готувати ще хвилин десять, не більше.
- Додати залишки вершкового масла, приправити, подавати до столу.
Як зварити молочний суп з рисом в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рису | 80 г |
цукру | 30 г |
солі | 3 р |
молока | 1 л |
масла вершкового | 40 г |
Знадобиться на приготування – 1 годину 5 хвилин.
Скільки калорій – 97.
Як приготувати:
- Рис промити під краном, поки вода не стане абсолютно прозорою. Всі чорні крупинки витягнути.
- Перекласти злак в чашу мультиварки.
- Сюди ж влити молоко, поцукрянити його і посолити. Зазначене кількість умовне, все залежить від бажаного смаку.
- Закрити кришку. Вибрати режим «Каша» або аналогічний йому. Таймер встановити на годину.
- Після сигналу мультиварки слід відкрити кришку і додати сюди вершкове масло, розмішати. Можна подавати відразу, а можна закрити кришку і знову залишити суп прогрітися в режимі «Підігрів» ще на півгодини.
Рисовий молочний суп з горіхами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
родзинок | 80 г |
молока | 0,5 л |
рису червоного | 160 р |
масла вершкового | 15 г |
волоських горіхів | 140 г |
меду | 45 мл |
ванілі, кориці | за смаком |
води | 0,5 л |
Знадобиться на приготування – 1 годину 40 хвилин.
Скільки калорій – 141.
Як варити:
- Гарненько промити рис, так як в ньому може бути деяка кількість лушпиння. Залити її холодною водою і залишити так на одну годину. Червоний рис готується довше звичайного.
- Промити родзинки і на час замочити його в теплій воді. Вистачить і п'ятнадцяти хвилин. Бажано брати ізюм без кісточок, тоді приємніше буде його їсти.
- Розігріти суху сковороду і пересипати сюди очищені горіхи. Їх потрібно обсмажити протягом двох хвилин, поки не з'явиться приємний запах. Можна підсмажити і в мікрохвильовці, на це піде не більше двох хвилин. Далі перетерти їх у руці, щоб максимально зчистити лушпиння.
- Влити в каструлю близько 0,5 л води. Додати трохи ванілі, вершкове масло і щіпку кориці. Можна використовувати і мускатний горіх.
- Коли вода закипить, в неї потрібно перекласти рис без води. Після повторного закипання прикрити кришкою і залишити на двадцять п'ять хвилин, при цьому вогонь повинен бути дуже слабким.
- В окремому сотейнику необхідно закип'ятити молоко.
- До готового рису перекласти родзинки без води, горіхи, перешкодити. Закрити кришкою і залишити ще хвилин на п'ять.
- Потім влити сюди гаряче молоко і розмішати. Дати закипіти і після цього варити все разом ще хвилини дві.
- Додати в суп мед. Краще вибрати рідкий квітковий мед: він швидко розчиниться і дасть особливий аромат. Його кількість можна збільшити.
- Прогріти суп ще хвилини три, а перед подачею дати йому настоятися близько десяти хвилин, щоб компоненти ввібрали в себе солодкість меду. Подавати гарячим, поруч можна поставити піалу з медом або горіхами.
До солодкого супу можна спекти булочки з курагою. Дітвора буде ситно і смачно нагодована!
Дізнайтеся тут, як можна приготувати солянку з грибами і капустою на обід.
А тут ми розповімо про цікаві способи запікання гарбуза в мікрохвильовці. Готуйте блокнот і ручку!
Корисні поради
Різноманітність молочних супів вражає: є варіанти не тільки з крупами або макаронними виробами, але і з різними овочами, перцем, грибами і навіть сирыбой. Такі рецепти можна знайти в стравах європейської, балканській та східної кухонь. Вони дуже оригінальні і готуються швидко.
До солодких варіантів страв можна додати і мигдальні пластівці, і кокосову стружку, і чорнослив і курагу, і цукати, і солоні фісташки.
Якщо ви в перший раз готуєте молочний суп, то у нього обов'язково потрібно додати води. Варіння в чистому молоці вимагає більше досвіду, так як цей продукт часто «тікає» або пригорає. До того ж з додаванням води страва виходить більш легким, адже кількість жиру в ньому зменшується.
Замість молока можна використовувати вершки, розведені в невеликій кількості води. Важливо, щоб вони були свіжими і мали не саму високу жирність, тоді вийде правильна консистенція супу.
Молочний суп – радість як для дітей, так і для дорослих. Поживно, ароматно і смачно!