Як швидко і смачно приготувати макарони з фаршем
Страви з макаронних виробів з фаршем дуже ситні і смачні, при цьому готуються швидко і просто. Продукти, використані в рецептах, які описані в цій статті, доступні і недорогі, що дозволяє бюджетно урізноманітнити повсякденне меню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свино-яловичий фарш - | 400 г |
вермішель - | 500 г |
ріпчаста цибулина - | 2 штуки |
часник - | 8 зуб. |
томати - | 400 г |
сир «Адигейський» або моцарелла - | 100 г |
сіль, спеції - | по своєму смаку |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 198 Ккал |
Макарони по-флотськи – прекрасне рішення для ситного обіду. А томатний соус з цибулею і часником роблять класичний рецепт унікальним і дуже смачним.
Етапи приготування вермішелі з фаршем по-флотськи:
- Потрібно підготувати продукти: цибуля очистити від лушпиння і нарізати тонкими смужками, помідори – великими кубиками або часточками, часник нарізати дуже дрібно ножем або видавити через прес;
- Налити в сковороду трохи оливкової олії, добре прогріти його, підсмажити в ньому цибулю і часник до рум'яності, постійно помішуючи;
- Всипати фарш в сковороду, перемішати все, смажити до готовності. Посолити, приправити;
- Коли фарш придбає золотавий відтінок, потрібно додати до нього подрібнені помідори і тушкувати їх в закритій сковороді близько п'яти хвилин на повільному вогні, потім все перемішати і тушкувати ще приблизно 10-15 хвилин;
- Вермішель відварити, висипати в каструлю з товстим дном, змащену оливковою олією. Влити туди ж отриманий соус з фаршем, акуратно все перемішати, тушкувати на тихому вогні ще хвилин п'ять;
- Готову вермішель потрібно перекласти на тарілки, прикрасити кінзою і базиліком, посипати сиром, який попередньо потрібно натерти на крупній тертці.
Корисні поради:
- щоб розкрити аромат часнику краще, можна розрізати його уздовж на 2 частини і з силою притиснути плоскою стороною ножа до обробній дошці;
- щоб цибуля стала солодше, потрібно додати трохи цукру під час його обжарювання;
- щоб фарш залишався розсипчастим, необхідно напередодні змішати його з 75 мл молока. Це також дозволить йому залишитися соковитим;
- томатний соус не повинен бути густим. Якщо помідори виявилися недостатньо соковитими, можна додати в соус води;
- цибулю можна різати кубиками, під час приготування фаршу перекрутити і його на м'ясорубці.
Вермішелевий суп з фаршем
Цей суп дуже простий у приготуванні і зовсім доступний, але його смак не залишає нікого байдужим.
Інгредієнти | Інформація |
---|---|
Фарш (будь-який) – 200 г
Вермішель – 150 г Картопля – 5 шт. Цибулина ріпчаста – 1 шт. Морква – 1 шт. Бочкові огірки – 2 шт. Помідор – 1 шт. Сіль, приправи на свій розсуд Вода – 2-3 л (залежить від бажаної густоти готового страви) |
Час приготування страви – 40 хв
Кількість порцій – 8-10 шт. Калорійність страви – 112 Ккал на 100 г |
Поетапне приготування супу з фаршем і вермішеллю:
- Овочі треба попередньо підготувати: картопля, морква та томати нарізати невеликими кубиками, моркву і мариновані огірки подрібнити, натерти на крупній тертці;
- В каструлі, в якій товсте дно, розігріти оливкову або соняшникову олію. Всипати туди цибулю з морквою і пасерувати 7-9 хвилин;
- Додати до цибулі фарш, приправити його і смажити ще хвилин 10 до готовності;
- Всипати в масу помідори і огірки, тушкувати ще 5 хвилин і залити її водою;
- Коли вода закипить, треба засипати в каструлю картоплю і відварити до напівготовності;
- Ввести вермішель проварити її до стану аль-денте. Вимкнути вогонь і настояти 20 хвилин;
- Готовий суп розлити в тарілки, притрусити дрібно нарубанной зеленню.
Корисні поради:
- якщо в холодильнику немає помідора, можна використовувати томатну пасту;
- фарш повинен бути розсипчастим і рівномірно прожареним, всі грудочки слід розбивати лопаткою.
Пироги з дріжджового тіста рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Скільки варити філе індички для дієтичних страв для дітей або дорослих.
Напередодні посту корисним буде випробувати пісний плов з грибами. Рецепт тут.
Запіканка з фаршем під пікантним томатним соусом
Запіканка, що складається з вермішелі, фаршу, сметани під томатним соусом і золотистої сирною скоринкою припаде до смаку навіть бувалим гурманам.
Інгредієнти | Інформація |
---|---|
Вермішель – 500 г
Фарш свино-яловичий – 500 г Томатний соус – 500 г Сир твердий – 150 г Сметана жирна – 200 г Цибулина ріпчаста -1 шт. Сіль і перець за смаком |
Час приготування страви – 60 хв
Кількість порцій – 10 шт. Калорійність страви – 270 Ккал на 100 г |
Приготування запіканки з локшини з фаршем і томатним соусом по етапах:
- Спочатку потрібно зайнятися соусом: 175 г томатної пасти змішати з 450 мл води, додати цукру і солі (чайну ложку і її половину відповідно). Все ретельно перемішати;
- Цибулину подрібнити і відправити на сковороду з товстими стінками, в якій вже добре розігріте масло, бажано оливкова. Смажити на вогні до рум'яності, більше середнього, ввести фарш. Посолити, приправити, смажити на середньому вогні, поки він не стане темніти;
- Коли фарш готовий, полити його половиною томатного соусу, перемішати і тушкувати додатково близько п'яти хвилин;
- Тим часом потрібно натерти сир і відварити макарони до напівготовності, після чого ретельно промити її гарячою водою, щоб запобігти злипанню;
- Духовка повинна бути розігріта до 180проС. Форму для випікання потрібно рясно змастити олією, бажано вершковим, після чого шарами укласти запіканку: шар макаронів, половину тертого сиру, сметана, частина м'ясної начинки, потім знову вермішель, що залишився сир і м'ясна начинка. Все це залити другою склянкою соусу і посипати зверху тертим сиром. Поставити форму в духову піч на півгодини.
Корисні поради:
- якщо під рукою немає томатної пасти, можна використовувати подрібнений в блендері помідори, але такий томат потрібно кип'ятити довше приблизно на 10-15 хвилин;
- якщо немає вершкового масла, можна використовувати оливкову;
- буде смачніше, якщо як присипки для запіканки використовувати пармезан.
Запіканка з вермішеллю і фаршем в духовці
Цей далекий від класичного рецепт вермишелевой запіканки здатний підкорити навіть запеклого гурмана. Вона шалено корисна і смачна.
Інгредієнти | Інформація |
---|---|
Вермішель — 300 г
Броколі — 300 г Фарш свино-яловичий — 150 г Часник — 2 зубчики Молоко (будь-який) — 1 ст. Помідори – 3 шт. Яйця курячі — 4 шт. Сир — 100 г Горіхи волоські — 4 ст. л. Сіль, перець, приправи на свій розсуд |
Час приготування страви – 45-50 хв
Кількість порцій – 8 шт. Калорійність страви – 160 Ккал на 100 г |
Приготування за етапами:
- Приготувати продукти: часник і горіхи очистити і подрібнити, помідори також подрібнити на блендері. Сир подрібнити, пропустивши його через крупну тертку;
- Воду для вермішелі закип'ятити і підсолити, відварити макарони до стану напівготовності, після чого промити їх гарячою водою;
- Брокколі вимити, розділити на дрібні суцвіття і відварити не більше 10 хвилин, підсолюємо воду за смаком;
- Фарш відправити в сковороду, де вже добре прогріте оливкову олію, розмішати і смажити на помірному вогні, як можна частіше помішуючи, до готовності. Посолити і приправити його за смаком;
- У маленьку каструлю влити молоко, в нього додати подрібнені часник і помідори, довести до закипання на невеликому вогні, після чого охолодити. Вбити в суміш яйця і збити їх віночком;
- Духовку розігріти до 180проЗ, форму для випікання рівномірно змастити оливковою олією або вершковим маслом. Викладати запіканку шарами: спочатку вермішель, потім фарш, брокколі. Щільно викладені шари полити томатно-молочним соусом, посипати рясно подрібненими волоськими горіхами і притрусити зверху тертим сиром. Випікати приблизно 25-30 хвилин, орієнтуючись на колір сиру;
- Готову запіканку подавати гарячою, нарізаною на порційні шматки. Можна прикрасити зеленню.
Корисні поради:
- фарш при бажанні можна замінити на варено-копчений окіст;
- щоб шматочки брокколі залишалися яскраво зеленими, потрібно відразу по готовності залити їх холодною водою;
- можна використовувати як вермішель, так і будь-який інший вид макаронів.
Рецепт приготування в мультиварці
Вермішель з фаршем – смачне, корисне і поживне блюдо, а приготоване в мультиварці воно стає ще і легким у приготуванні.
Інгредієнти | Інформація |
---|---|
Вермішель – 300 г
Фарш – 400 г Цибулина ріпчаста – 1 шт. Масло вершкове 72,5-82% – 25 г Сіль, спеції — за своїм розсудом Вода – 4 ст. |
Час приготування страви – 50 хв
Кількість порцій – 4 шт. Калорійність страви – 278 Ккал на 100 г
|
Приготування за етапами:
- Цибуля очистити від лушпиння і нарізати або соломкою або кубиками, головне – дрібно. Обсмажити його в мультиварці на режимі «Випічка» 5-8 хвилин. По закінченню цього часу туди ж відправити фарш і смажити ще 15 хвилин, часто перемішуючи. Кришку мультиварки не закривати, щоб з фаршу вийшла зайва рідина;
- Додати вермішель, залити страву гарячою водою, закрити каструлю кришкою, включити режим «Підігрів» і почекати 5 хвилин (це робиться для того, щоб спагетті не подряпали чашу мультиварки, поки вони ще тверді);
- Відкрити кришку мультиварки, дбайливо перемішати вермішель лопаткою, додати в чашу вершкове масло. Блюдо посолити, приправити, ще раз акуратно, але ретельно перемішати;
- Перемкнути у режим «Плов», дочекатися сигналу. Програма розрахована на вимикання при повному випаровуванні рідини. Після відключення мультиварки розкласти вермішель по тарілках.
Корисні поради:
- для цієї страви підійде абсолютно будь-який фарш, як і макарони;
- вермішель слід використовувати тільки з твердих сортів пшениці, інакше вони можуть перетворитися на кашу;
- для мультиварки краще всього використовувати силіконову лопатку, щоб не пошкодити чашу;
- курячий фарш можна обсмажувати вдвічі менше;
- перед тим, як подавати на стіл, страву бажано посипати подрібненим сиром або ж дрібно нарізаною зеленню.
Серед представлених рецептів нескладно знайти свій улюблений, адже вони нікого не залишать байдужими! Пробуйте!