05 апрель 2019 1 763

Як приготувати макарони з фаршем на сковороді

Таке просте і всім знайоме блюдо, як макарони з фаршем, можна приготувати кількома способами, і кожен раз воно буде ситним, смачним, а головне, швидким і простим в приготуванні.

Традиційний рецепт

Класичний спосіб приготування макаронів з фаршем по-флотськи на сковороді передбачає мінімальний набір інгредієнтів:

Що потрібно В якій кількості
Свіжий свинячий фарш 300 гр
Макарони «пір'я» 150 гр (половина упаковки)
Цибуля ріпчаста (великий) 1 шт
Сіль За смаком
Олія рослинна 50 гр (для смаження)
Вода 2 л (для приготування макаронів)
Зелень будь-яка 1 щіпка

Блюдо по такому рецепту готується швидко – близько 30 хв. Калорійність складе 172 ккал на 100 гр.

Як приготувати страву:

  1. Для початку необхідно відварити макарони: для цього у велику каструлю завивається 2 л води, доводиться до кипіння, злегка присаливается, після чого вже в киплячій воді необхідно варити макарони приблизно 10 хв;
  2. Поки готуються макарони, можна зайнятися цибулею: його необхідно почистити і дуже дрібно порізати;
  3. В розпечену сковороду влити необхідно кількість рослинного масла, після чого сипати цибулю і обсмажити до прозорості, безперервно помішуючи (краще сього робити це на середньому вогні);
  4. Коли цибуля буде досить прозорим і набуває жовтуватий відтінок, до нього необхідно всипати готовий фарш, рівномірно розподілити його по сковороді і обсмажувати до готовності, не забуваючи при цьому весь час розбивати його спеціальною лопаткою. За бажанням, м'ясо можна трохи присолити;
  5. Коли фарш буде повністю просмажений, до нього необхідно всипати відварені макарони, всі інгредієнти ретельно перемішати, обсмажити ще на протязі 2-х хв, після чого страву можна присипати рубаною зеленню і подавати на стіл.

Макарони, фаршировані фаршем, на сковороді

Класичні макарони по-флотськи можна приготувати незвичайним способом, а саме, нафарширувати великі макаронні вироби (наприклад, черепашки) м'ясною начинкою. Сама начинка може абсолютно різною, тут все буде залежати від уподобань кулінара. У даному рецепті знадобляться наступні інгредієнти

Що необхідно Скільки потрібно
Фарш м'ясний (свинина) 300 гр
Макарони великі «ракушка» 250 гр
Сир твердих сортів 150 гр
Цибулина (велика) 1 шт
Перець болгарський червоний 1 шт
Томат великий 1 шт
Часник 3 зубчики
Олія рослинна 2 ст. л.
Сіль, перець За смаком
Вода 2 л для варіння і 100 мл для запікання

З урахуванням того, що кожну «черепашку» необхідно буде начиняти, весь процес приготування може зайняти 1 годину. Калорійність 100 гр такого смачного і красивого страви буде становити 259 ккал.

Покроковий рецепт:

  1. Спочатку потрібно відварити «черепашки» до стану напівготовності: для цього вода доводиться до кипіння, злегка присаливается, потім у ній можна відварювати макаронні вироби протягом 4-х хв. Після цього їх необхідно буде відкинути на друшляк;
  2. Поки кипить вода і готуються «черепашки», необхідно обсмажити фарш: його необхідно всипати в розпечену сковороду з рослинним маслом і, безперервно помішуючи, смажити до повної готовності;
  3. Сир твердих сортів натерти на крупній тертці, половину тертого сиру ввести до фаршу, все посолити і поперчити за смаком, добре змішати обидва інгредієнта. Це і буде начинка для макаронів;
  4. В кожну «черепашку» необхідно вкласти фарш з сиром, використовуючи для цього чайну ложечку. Начинка повинна бути дуже добре утрамбована;
  5. Підготувати глибоку сковорідку для подальшого запікання, рівномірно викласти в неї кожну начинену мушлю, відставити убік;
  6. Підготувати овочі: цибулю почистити і порізати півкільцями, перець нарізати соломкою, а томат – невеликими кубиками;
  7. Пропустити часник через прес;
  8. Знову розігріти сковороду, влити трохи олії і вкласти в неї цибулю, помідор і перець. Гарненько перемішуючи всі три інгредієнти, обсмажити їх до м'якості. В кінці смаження додати до них подрібнений часник;
  9. Обсмажені овочі викласти поверх начинених макаронів, на овочі висипати решту тертий сир, влити 100 мл води в сковороду з стравою;
  10. Накрити сковороду кришкою, поставити блюдо на середній вогонь тушкуватися страва має протягом 15 хв максимум;
  11. Готові фаршировані макарони потрібно подавати на стіл в гарячому вигляді.

Як приготувати макарони з м'ясом і яйцем

Щоб урізноманітнити звичне блюдо з макаронів і фаршу, але при цьому не сильно заморочуватися з приготуванням, до них можна додати звичайне куряче яйце і трохи томатного соусу. Страва вийде ароматним, смачним і ситним. Для нього буде потрібно наступне:

Необхідні продукти В якій кількості брати
М'ясний фарш (можна брати змішаний) 400 гр
Цибулина 2 шт
Макарони 300 гр
Яйце куряче 2 шт
Томатний соус 4 ст. л.
Вода Для варіння макаронів
Олія рослинна 3 мл
Сіль За смаком
Мелений перець За смаком

Час приготування такої страви займе приблизно 40 хв. Калорійність однієї порції макаронів з яйцем і фаршем складе близько 420 ккал.

Поетапний рецепт приготування:

  1. Поставити на вогонь воду для отварки, довести до кипіння, підсолити її і відварити в ній макарони;
  2. Поки вони будуть варитися, можна зайнятися приготуванням фаршу. Для цього необхідно розігріти сковороду, влити в неї масло, всипати фарш, накрити його кришкою і протушкувати його протягом 3-х хв на маленькому вогні;
  3. Тим часом почистити цибулю, дрібно нарізати його (для цього можна використовувати блендер), всипати його до м'яса, посолити, поперчити, перемішати і знову накрити все кришкою. Фарш повинен підрум'янитися, а цибулю стати м'яким;
  4. В окрему посудину вибити два яйця, гарненько їх збовтати, потім вилити отриману масу в сковороду і швидко перемішати всі інгредієнти, потім влити томатний соус, знову перемішати отриману масу, залишити на вогні ще одну хвилину, потім прибрати в сторону;
  5. До отриманої яєчно-м'ясний масі всипати відварені макарони, всі разом перемішати і подавати на стіл гарячим.
Рулет зі свинячої рульки — читайте як приготувати цю оригінальну і смачну закуску.

Рис з куркою по японськи — спробуйте приготувати це просто і смачно.

Читайте як приготувати наваристий суп з вермішеллю в мультиварці.

Макарони з м'ясом та овочами

Звичайне блюдо можна перетворити на справжній витвір кулінарії, якщо трохи урізноманітнити його різними овочами та спеціями. Наприклад, із звичайних макаронів по-флотськи можна створити вишукану страву, яке оцінять навіть прискіпливі естети. Що тут знадобиться:

Необхідні продукти В яких пропорціях
Макарони (будь-якої форми) 400 гр
Фарш свино-яловичий 0,5 кг
томати 2 шт
Перець болгарський 2 шт
Морква 1 шт
Цибулина середня 1 шт
Часник 5 зубчиків
Томатна паста 4 ст. л.
Лавровий лист 2 шт
Мелений коріандр 0,5 ч. л.
Перець мелений (чорний, червоний) За смаком
Сіль За смаком
Олія рослинна Для смаження
Вода 2 л

Час приготування такої страви займе не більш 40 хв. В одній порції буде міститися близько 495 кал.

Як приготувати макарони з фаршем і овочами:

  1. На одну конфорку плити поставити воду і довести її до кипіння, потім відварити в ній макарони;
  2. Поки кипить вода, на інший конфорці можна обсмажити фарш: для цього необхідно розігріти сковороду, влити в неї трохи соняшникової олії і всипати фарш. Під час обжарювання його потрібно постійно розбивати за допомогою лопатки;
  3. Цибулю почистити і порізати середніми кубиками (можна півкільцями), моркву натерти на крупній тертці, обидва інгредієнта додати до м'яса і перемішати. Тушкувати під кришкою близько 5-ти хв;
  4. Тим часом можна підготувати інші овочі: томати відокремити від шкірки і порізати кубиками, перець почистити від насіння і нарізати соломкою, а часник пропустити через прес;
  5. Вогонь під сковорідкою трохи зменшити, вкласти до фаршу перець, томат і часник, лавровий лист, влити томатну пасту, все перемішати. Гасити інгредієнти близько 15 хв, в кінці приготування посолити і додати червоний і чорний перець, не забути про коріандр;
  6. До готової м'ясної та овочевої маси додати відварені макарони, все ретельно перемішати і подавати на стіл в гарячому вигляді.

Рецепт макаронів з помідорами і фаршем

Дане блюдо дуже просте в приготуванні і досить швидко готується, тому воно легко може стати улюбленим для будь-якої господині. Які продукти потрібні тут:

Продукти Кількість
Фарш яловичий 450 гр
Приправа «Тако» 1 упаковка
Томати мариновані 3-4 шт
Перець чилі (зелений) 1 шт
Вода (бульйон можна) 400 мл
Макарони 400 гр
Масло вершкове 50 гр
Борошно 2 ст. л.
молоко 200 мл
Сир «Чеддер» 250 гр
Сіль і перець По 0,5 ч. л.
Олія рослинна Для смаження

Час приготування такого оригінального блюда – всього 20 хв. Калорійність однієї порції – близько 400 ккал.

Приготування макаронів з фаршем, сиром і помідорами покроково:

  1. Томати порізати кубиками, перець чилі – соломкою;
  2. У розігріту глибоку сковороду налити трохи рослинного масла, всипати фарш рівномірно розподілити його по всій сковороді;
  3. Коли фарш трохи просмажиться, додати до нього томати і перець чилі, все посалить, поперчити, всипати приправу «Тако» і перемішати інгредієнти;
  4. Всипати до м'ясної суміші макарони, все перемішати, влити трохи води (або бульйону), довести все до кипіння, потім зменшити вогонь і тушкувати страву під кришкою близько 15-ти хв (макарони повинні стати м'якими);
  5. Поки гаситься блюдо, можна зайнятися приготуванням сирного соусу: для цього вершкове масло розтоплюється в каструльці, потім до нього всипати до нього борошно готувати близько 5 хв, безперервно помішуючи, щоб у підсумку вийшов ароматний вершковий соус злегка коричневого кольору;
  6. Влити в соус молоко, довести до кипіння;
  7. Розмішувати суміш віночком до тих пір, поки вона не загусне, потім зняти з вогню;
  8. Сир «Чеддер» натерти на середній тертці, ввести його в соус, перемішати до однорідності. Потім за бажанням сирну масу можна посолити і поперчити;
  9. Влити сирний соус в сковороду з макаронами і фаршем, все як слід перемішати і подавати на стіл обов'язково в гарячому вигляді.

Поради шеф-кухарів

Досвідчені кулінари радять самостійно готувати фарш з цілісних шматків м'яса, причому робити це потрібно за допомогою блендера або м'ясорубки зі спеціальними ножами, щоб м'ясо являло собою дрібно нарубані шматочки (у такому стані воно збереже всі соки, що дуже важливо для приготування смачної страви).

Для приготування макаронів з фаршем на сковороді не рекомендується брати до використання заморожене м'ясо, так як в такому стані воно втрачає масу корисних властивостей і смакових якостей.

Щоб блюдо вийшло справді смачним, фарш найкраще готувати з двох видів м'яса, наприклад, з яловичини і свинини. Також можна поекспериментувати і змішати яловичину і баранину, баранину і курятину, свинину і індичку або свинину і кроляче м'ясо.

Якщо передбачається страву з начинкою з фаршу, то до нього можна додати дрібно терту картоплю або кабачок, тоді м'ясний фарш вийде більш соковитим.

Що ще почитати: