Як приготувати печінку з картоплею в духовці
Печінка з картоплею в духовці приготувати дуже просто. Можна використовувати курячі субпродукти, доповнені не тільки картоплею, але і шматочками вершкового масла та твердого сиру. Також варто спробувати варіант зі свинячою печінкою. А для більшого ефекту приготування страви краще зробити в горщиках. Розглянемо найбільш цікаві рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячої печінки - | ½ Кг |
дрібних картоплин - | 12 шт. |
вершкового сиру - | 100 г |
твердого сиру - | 70 г |
вершкового масла - | 50 г |
коров'ячого молока - | 200 мл |
приправ і солі - | за смаком |
лука - | 2 шт. |
олії соняшникової - | для смаження |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 134 Ккал |
Це блюдо виходить дуже смачним і ситним. Обов'язково варто його приготувати для своєї сім'ї.
Технологія приготування ситного страви:
- Підготовлений цибулю почистити і нарізати у формі ¼ кільця;
- Печінку курячу почистити від прожилок і ретельно вимити. Викласти в ємність з глибокими бортами, додати цибулю, ретельно перемішати;
- Вилити до печінки молоко, накрити ємність кришкою і помістити в холодильну камеру на 30 хвилин;
- Картоплю очистити від верхнього шару шкірки, добре вимити від бруду і нарізати у формі дрібних часточок;
- Підготовлений обсяг вершкового сиру нарізати на невеликі бруски;
- Нагріти сковороду і вилити потрібну кількість соняшникової олії, викласти картопляні часточки і обсмажити до напівготового стану. Викласти в підготовлену форму для випікання разом з соняшниковою олією. Додати згідно з смаковими уподобаннями приправи і кухонну сіль;
- Поверх картоплі викласти печінку з цибулею, залити все залишилися в ємності молоком;
- Вершкове масло нарізати на невеликі кубики і разом з вершковим сиром викласти поверх курячої печінки;
- Присипати невеликою кількістю солі і приправ;
- Твердий сир подрібнити, застосувавши тертку великого розміру;
- Присипати їм по периметру всієї форми і прикрити поверхню спеціальною фольгою;
- Відправити форму в попередньо нагрітий до 190С духовку на півгодини. По закінчення цього часу дістати деко, прибрати фольгу і відправити ще випікатися протягом 10 хвилин.
Яловича печінка, запечена з картоплею в горщиках
Це блюдо можна, звичайно ж, приготувати, використовуючи деко. Але мало того, що воно вже відразу розділене на порції, так ще і виглядає це дуже красиво і естетично. Для приготування потрібно:
- ½ Кг яловичої печінки;
- 0,6 кг картоплі;
- 150 г твердого сиру;
- 150 р ріпчастої цибулі;
- 200 г моркви;
- 300 мл сметани;
- олія соняшникова по мірі необхідності;
- приправи і сіль – визначати на смак.
Час приготування – 80 хвилин.
Калорійність – 110 ккал.
Як приготувати страву в горщиках:
- Всі підготовлені для приготування овочі потрібно вимити, почистити, а після знову вимити;
- Печінку промити, прибрати верхній плівковий шар, видалити всі внутрішні прожилки і знову промити продукт;
- Цибуля зробити як можна дрібніше за допомогою гострого ножа;
- Моркву нарізати у формі тонкої соломки;
- Печінка, використовуючи дуже гострий ніж, нарізати на шматочки невеликого розміру;
- Сковороду нагріти, попередньо вона повинна бути оброблена соняшниковою олією. Обсмажити в ній подрібнену цибулю;
- Додати моркву і обсмажувати разом до тих пір, поки соломки моркви не стануть м'якими;
- Викласти печінку і смажити протягом 3 хвилин;
- Вилити сметану, все добре перемішати, присипати потрібною кількістю приправ і кухонної солі. На вогні середньої інтенсивності гасити печінку протягом 10 хвилин;
- Взяти іншу сковороду розжарити на плиті, додати соняшникову олію і обсмажити до повної готовності. В ідеалі, повинна вийти рум'яна скоринка;
- Твердий сир натерти на тертці середнього розміру;
- Підготувати 6 горщиків. У кожен з них розкласти рівними порціями половину печінки;
- Зверху печінки викласти всю картоплю також в рівній кількості;
- Викласти другу частину печінки і присипати зверху подрібненим твердим сиром;
- Попередньо нагріти духовку до температури 180°С і відправити туди підготовлені формочки для випікання на 35 хвилин.
Візьміть на замітку прості і смачні рецепти салату з сирої моркви з сиром.
Читайте як приготувати в'єтнамський суп Фо — ароматний, екзотичний, незвичайно смачний і ситний.
Спробуйте приготувати домашні, смачні булочки з джемом — кілька рецептів, господиням на замітку.
Картопля, запечена зі свинячою печінкою в духовці
Для приготування цього варіанту рецепта знадобиться:
- ½ Кг свинячої печінки;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 3 часникових зубки;
- 0,6 кг картоплі;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- чебрець, сіль, перець – по 1 щіпці;
- ½ Частина свіжого лимона.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність – 107 ккал.
Спосіб приготування:
- Підготовлений картопля промити, очистити від шкірки і викласти в ємність з глибокими бортами;
- Присипати кухонною сіллю, меленим чорним перцем і чебрецем. Добре перемішати;
- Цибуля очистити від луски, промити і нарізати у формі дуже тоненьких півкілець. Часник також очистити, вимити і пропустити через прес;
- Додати цибулю і часник картоплю, додати трохи оливкової олії і ретельно все перемішати;
- Підготувати форму для випікання, викласти туди підготовлену картоплю і відправити в духову шафу на 20 хвилин;
- Тепер варто зайнятися підготовкою свинячої печінки. Її необхідно ретельно вимити і добре просушити. Прибрати плівку і нарізати на невеликі шматочки;
- Додати трохи солі і приправ, побризкати декількома краплями оливкової олії. Дуже обережно перемішати субпродукт і залишити на кілька хвилин;
- Деко з картоплею дістати з духовки, перемішати, додати трохи оливкової олії і свіжовичавленого лимонного соку. Знову перемішати і викласти до картоплі шматочки свинячої печінки;
- Деко накрити фольгою і відправити в духовку на 15 хвилин, потім дістати, прибрати фольгу, знову відправити в духовку і випікати до отримання кірки рум'яного кольору.
Корисні поради
- Печінка, яка зазнала охолодження необхідно мити тільки в холодній воді.
- Щоб зняти плівку, що потрібно зробити надріз зверху невеликого розміру. Для того щоб полегшити це завдання, варто працювати з продуктом в напівзамороженому вигляді.
- Для того щоб надати будь печінки більш соковитий і ніжний смак, потрібно перед безпосереднім процесом приготування витримати не менше, ніж півгодини, в холодному молоці.
Печінка з картоплею, приготовлена в духовці – це ситне, смачне і ароматне блюдо. Його приготування достатня проста і займає небагато часу. Обов'язково варто порадувати своїх близьких корисним вечерею або обідом.