23 июнь 2019 2 539

Як приготувати печінку з картоплею в духовці

Печінка з картоплею в духовці приготувати дуже просто. Можна використовувати курячі субпродукти, доповнені не тільки картоплею, але і шматочками вершкового масла та твердого сиру. Також варто спробувати варіант зі свинячою печінкою. А для більшого ефекту приготування страви краще зробити в горщиках. Розглянемо найбільш цікаві рецепти.

Рецепт курячої печінки з картоплею в духовці
Інгредієнти Кількість
курячої печінки - ½ Кг
дрібних картоплин - 12 шт.
вершкового сиру - 100 г
твердого сиру - 70 г
вершкового масла - 50 г
коров'ячого молока - 200 мл
приправ і солі - за смаком
лука - 2 шт.
олії соняшникової - для смаження
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 134 Ккал

Це блюдо виходить дуже смачним і ситним. Обов'язково варто його приготувати для своєї сім'ї.

Технологія приготування ситного страви:

  1. Підготовлений цибулю почистити і нарізати у формі ¼ кільця;
  2. Печінку курячу почистити від прожилок і ретельно вимити. Викласти в ємність з глибокими бортами, додати цибулю, ретельно перемішати;
  3. Вилити до печінки молоко, накрити ємність кришкою і помістити в холодильну камеру на 30 хвилин;
  4. Картоплю очистити від верхнього шару шкірки, добре вимити від бруду і нарізати у формі дрібних часточок;
  5. Підготовлений обсяг вершкового сиру нарізати на невеликі бруски;
  6. Нагріти сковороду і вилити потрібну кількість соняшникової олії, викласти картопляні часточки і обсмажити до напівготового стану. Викласти в підготовлену форму для випікання разом з соняшниковою олією. Додати згідно з смаковими уподобаннями приправи і кухонну сіль;
  7. Поверх картоплі викласти печінку з цибулею, залити все залишилися в ємності молоком;
  8. Вершкове масло нарізати на невеликі кубики і разом з вершковим сиром викласти поверх курячої печінки;
  9. Присипати невеликою кількістю солі і приправ;
  10. Твердий сир подрібнити, застосувавши тертку великого розміру;
  11. Присипати їм по периметру всієї форми і прикрити поверхню спеціальною фольгою;
  12. Відправити форму в попередньо нагрітий до 190С духовку на півгодини. По закінчення цього часу дістати деко, прибрати фольгу і відправити ще випікатися протягом 10 хвилин.

Яловича печінка, запечена з картоплею в горщиках

Це блюдо можна, звичайно ж, приготувати, використовуючи деко. Але мало того, що воно вже відразу розділене на порції, так ще і виглядає це дуже красиво і естетично. Для приготування потрібно:

  • ½ Кг яловичої печінки;
  • 0,6 кг картоплі;
  • 150 г твердого сиру;
  • 150 р ріпчастої цибулі;
  • 200 г моркви;
  • 300 мл сметани;
  • олія соняшникова по мірі необхідності;
  • приправи і сіль – визначати на смак.

Час приготування – 80 хвилин.

Калорійність – 110 ккал.

Як приготувати страву в горщиках:

  1. Всі підготовлені для приготування овочі потрібно вимити, почистити, а після знову вимити;
  2. Печінку промити, прибрати верхній плівковий шар, видалити всі внутрішні прожилки і знову промити продукт;
  3. Цибуля зробити як можна дрібніше за допомогою гострого ножа;
  4. Моркву нарізати у формі тонкої соломки;
  5. Печінка, використовуючи дуже гострий ніж, нарізати на шматочки невеликого розміру;
  6. Сковороду нагріти, попередньо вона повинна бути оброблена соняшниковою олією. Обсмажити в ній подрібнену цибулю;
  7. Додати моркву і обсмажувати разом до тих пір, поки соломки моркви не стануть м'якими;
  8. Викласти печінку і смажити протягом 3 хвилин;
  9. Вилити сметану, все добре перемішати, присипати потрібною кількістю приправ і кухонної солі. На вогні середньої інтенсивності гасити печінку протягом 10 хвилин;
  10. Взяти іншу сковороду розжарити на плиті, додати соняшникову олію і обсмажити до повної готовності. В ідеалі, повинна вийти рум'яна скоринка;
  11. Твердий сир натерти на тертці середнього розміру;
  12. Підготувати 6 горщиків. У кожен з них розкласти рівними порціями половину печінки;
  13. Зверху печінки викласти всю картоплю також в рівній кількості;
  14. Викласти другу частину печінки і присипати зверху подрібненим твердим сиром;
  15. Попередньо нагріти духовку до температури 180°С і відправити туди підготовлені формочки для випікання на 35 хвилин.

Візьміть на замітку прості і смачні рецепти салату з сирої моркви з сиром.

Читайте як приготувати в'єтнамський суп Фо — ароматний, екзотичний, незвичайно смачний і ситний.

Спробуйте приготувати домашні, смачні булочки з джемом — кілька рецептів, господиням на замітку.

Картопля, запечена зі свинячою печінкою в духовці

Для приготування цього варіанту рецепта знадобиться:

  • ½ Кг свинячої печінки;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 3 часникових зубки;
  • 0,6 кг картоплі;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • чебрець, сіль, перець – по 1 щіпці;
  • ½ Частина свіжого лимона.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 107 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлений картопля промити, очистити від шкірки і викласти в ємність з глибокими бортами;
  2. Присипати кухонною сіллю, меленим чорним перцем і чебрецем. Добре перемішати;
  3. Цибуля очистити від луски, промити і нарізати у формі дуже тоненьких півкілець. Часник також очистити, вимити і пропустити через прес;
  4. Додати цибулю і часник картоплю, додати трохи оливкової олії і ретельно все перемішати;
  5. Підготувати форму для випікання, викласти туди підготовлену картоплю і відправити в духову шафу на 20 хвилин;
  6. Тепер варто зайнятися підготовкою свинячої печінки. Її необхідно ретельно вимити і добре просушити. Прибрати плівку і нарізати на невеликі шматочки;
  7. Додати трохи солі і приправ, побризкати декількома краплями оливкової олії. Дуже обережно перемішати субпродукт і залишити на кілька хвилин;
  8. Деко з картоплею дістати з духовки, перемішати, додати трохи оливкової олії і свіжовичавленого лимонного соку. Знову перемішати і викласти до картоплі шматочки свинячої печінки;
  9. Деко накрити фольгою і відправити в духовку на 15 хвилин, потім дістати, прибрати фольгу, знову відправити в духовку і випікати до отримання кірки рум'яного кольору.

Корисні поради

  1. Печінка, яка зазнала охолодження необхідно мити тільки в холодній воді.
  2. Щоб зняти плівку, що потрібно зробити надріз зверху невеликого розміру. Для того щоб полегшити це завдання, варто працювати з продуктом в напівзамороженому вигляді.
  3. Для того щоб надати будь печінки більш соковитий і ніжний смак, потрібно перед безпосереднім процесом приготування витримати не менше, ніж півгодини, в холодному молоці.

Печінка з картоплею, приготовлена в духовці – це ситне, смачне і ароматне блюдо. Його приготування достатня проста і займає небагато часу. Обов'язково варто порадувати своїх близьких корисним вечерею або обідом.

Що ще почитати: