Як посмажити свинячу печінку, скільки в ній калорій
Свиняча печінка — один з найбільш простих субпродуктів, з приготуванням якого впорається навіть дитина. Це дуже смачно, легко і просто неймовірно корисно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 1 шт. |
олії соняшникової - | 25 мл |
свинячої печінки - | 400 г |
солі - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 148 Ккал |
Як приготувати смажену свинячу печінку:
- Печінку промити, обсушити її, викласти на обробну дошку;
- Подрібнити на маленькі шматочки, щоб її було зручно їсти;
- Цибулю почистити, промити, подрібнити кубиками;
- Нагріти сковороду, влити олію;
- Додати всі інгредієнти, готувати по п'ять хвилин на стороні;
- Після обжарювання можна приправити і подавати до столу.
Смажена свиняча печінка з цибулею в сметані
- 55 мл соняшникової олії;
- 700 г печінки;
- 120 мл сметани;
- 7 г чорного перцю;
- 2 цибулини;
- 15 г солі.
Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.
Калорійність – 152 ккал/100 р.
Як приготувати:
- В першу чергу печінку потрібно сполоснути, подрібнити невеликими шматочками;
- Скласти шматочки в друшляк або велике сито, промити;
- Перекласти в миску, додати сметану, перець, сіль і перемішати;
- Цибулю промити після очищення і нарізати на кубики;
- Додати до основного продукту, знову ретельно перемішати, щоб все було рівномірно;
- Прибрати миску на десять хвилин у холодильник;
- Нагріти сковорідку, влити олію і додати масу з холодильника;
- Вогонь зменшити до мінімального і накрити сковороду кришкою;
- Тушкувати протягом п'ятдесяти хвилин, періодично помішуючи компоненти.
Рецепт приготування смаженої свинячої печінки в клярі
- 60 мл молока;
- 350 г печінки;
- 3 г солі;
- 450 мл молока;
- 75 г пшеничного борошна;
- 8 перепелиних яєць.
Час на підготовку – 1 годину і 15 хвилин.
Калорійність – 111 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Печінку дуже ретельно вимити, видалити плівки гострим ножем;
- Нарізати слайсами, щоб було схоже на відбивні;
- Трохи відбити кожен шматочок, але лише злегка;
- Скласти в миску, залити молоком і відставити на хвилин сорок;
- За цей час приготувати кляр, розбивши для початку яйця в миску;
- Збити їх небагато, додати сіль та інші спеції за смаком, перемішати;
- Додати молоко (менше) і змішати;
- Далі частинами всипати борошно через сито, ретельно розбиваючи грудки віночком;
- У результаті повинна вийти густа маса, як тісто для оладок;
- Розігріти сковорідку, налити олію;
- Шматочки печінки по черзі опускати в кляр, а потім відразу ж в масло;
- Обсмажувати до золотистого кольору на маленькому вогні;
- Викладати на сухі серветки, щоб прибрати зайве масло.
Пом'якшуємо печінку морквою та цибулею
- 3 г чорного перцю;
- 600 г печінки;
- 35 мл олії;
- 1 морквина;
- 3 дрібку солі;
- 1 головка цибулі.
Час приготування – 50 хвилин + ніч.
Калорійність – 138 ккал/100 р.
Як посмажити м'яку свинячу печінку з морквою та цибулею:
- Печінку промити, на ніч залити молоком і прибрати в холодильник;
- Моркву промити, очистити і натерти на тертці;
- Цибулю очистити, сполоснути його та порізати півкільцями;
- Витягнути миску з вмістом з холодильника, злити молоко і обсушити основний інгредієнт страви, помістити на обробну дошку;
- Порізати шматочками, зручними до вживання;
- Ще раз сполоснути шматочки, дати стекти на друшляку;
- Розігріти сковорідку з олією, викласти їх у неї;
- Смажити близько п'яти хвилин, потім перевернути кожен шматочок і смажити стільки ж;
- Додати коренеплоди у вигляді цибулі і моркви, перемішати;
- Накрити сковороду кришкою і тушкувати продукти до м'якості;
- Періодично все ж варто заглядати під кришку, щоб перешкодити;
- Коли пройде час, приправити спеціями за смаком, ретельно перемішати;
- Можна подавати страву до столу як повноцінне або з улюбленим гарніром.
Смачний салат з пекінської капусти з крабовими паличками. Читайте рецепти на сторінках нашого журналу.
Як приготувати пастрому з курячої грудки в духовці — покроковий рецепт з підказками.
Салат з помідорів і огірків — навіть у такому простому страві є свої секрети.
Рецепт смаженої свинячої печінки з картоплею в мультиварці
- 2 цибулі;
- 55 мл олії;
- 650 г свинячої печінки;
- 150 мл вершків;
- 900 р картоплі;
- 2 моркви.
Час на підготовку – 1 годину.
Калорійність – 112 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Цибулю очистити, сполоснути його і порізати соломкою;
- Моркву почистити, ретельно промити і нарізати брусками;
- У чашу залити масло, включити мультиварку;
- Коли вона хоча б трохи нагріється, всипати коренеплоди у вигляді цибулі і моркви;
- В режимі смаження готувати коренеплоди до м'якого стану;
- Картоплю почистити, нарізати її на кубики або часточками, промити від крохмалю;
- Додати картоплю до решти коренеплодів, додати спеції і змішати;
- Печінку ретельно вимити, видалити плівки;
- Порізати середніми шматочками, знову сполоснути і скласти в друшляк;
- Додати картоплю до інших інгредієнтів, влити вершки і перемішати;
- В режимі випічки готувати страву сорок хвилин. При необхідності додати ще часу.
Смажена свиняча печінка з грибами
- 450 г свинячої печінки;
- 50 г борошна;
- 130 мл бульйону;
- 250 г білих грибів;
- 1 цибулина;
- 120 мл соняшникової олії.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність – 183 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Цибулю почистити, видалити коріння і промити голівку;
- Порізати її маленьким кубиком;
- Нагріти сковорідку з половиною масла, всипати в неї цибулю;
- Смажити до м'якості і легкої рум'яності;
- Гриби вимити, порізати половинками або четвертинками в залежності від розміру. Ніжки можна нарізати щільними кільцями;
- Прогріти ще одну сковорідку налити в неї залишки масла;
- Всипати гриби і тушкувати їх до готовності;
- Печінку вимити, зрізати плівки і подрібнити її невеликими шматочками;
- Знову вимити, але тепер уже в друшляку. Залишити над мискою, щоб стекла вода;
- Обсушити шматочки сухими серветками;
- Присипати їх борошном і перемішати так, щоб покрити кожен шматочок;
- Помістити до цибулі, готувати десять хвилин, постійно помішуючи, на сильному вогні;
- Коли печінка готова, засипати до неї гриби, додати бульйон і перемішати;
- Додати спеції за смаком і тушкувати ще чверть години.
Як приготувати макарони зі свинячою печінкою
- 2 томата;
- 350 р макаронів;
- 2 лаврових листа;
- 40 г сиру;
- 15 мл яблучного оцту;
- 450 г свинячої печінки;
- 3 скибочки часнику;
- 30 р пшеничного борошна;
- 45 г вершкового масла;
- 1 цибуля;
- 35 мл оливкової олії;
- 50 мл бульйону.
Час на приготування – 35 хвилин.
Калорійність – 208 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Цибулю почистити, вимити його та порізати на маленькі кубики;
- Часник теж позбавити від лушпиння, відправити його під прес;
- Помідори вимити, видалити плодоніжки і нарізати кубиками томати;
- Печінка сполоснути, нарізати на невеликі шматочки, видаливши всі плівки;
- Подрібнений продукт вимити ще раз і зсипати в друшляк, щоб стекла вода;
- Після цього шматочки обсушити серветками;
- Борошно насипати в тарілку або піднос і обваляти в ній всі шматочки;
- Вершкове масло покласти на сковорідку, і влити оливкову;
- Розігріти їх і додати цибулю, часник, довести їх до м'якості;
- Додати печінку і готувати десять хвилин, постійно заважаючи компоненти лопаткою;
- Після цього ввести помідори, листи лавра, бульйон і оцет;
- Тушкувати хвилин п'ять, потім видалити лавр, накрити кришкою і дати настоятися;
- Сир натерти на тертці, відставити;
- За цей час приготувати макарони, промити їх;
- Повернути в каструлю, туди ж додати печінку;
- Перемішати компоненти і розкласти по тарілках, посипати кожну порцію сиром.
Готуйте те блюдо, яке припало вам до смаку з усього нашого списку. Але все ж таки ми рекомендуємо вам спробувати всі варіанти смаженої печінки, щоб переконатися в тому, настільки це дуже смачно!