07 июнь 2019 8 791

Як посмажити свинячу печінку, скільки в ній калорій

Свиняча печінка — один з найбільш простих субпродуктів, з приготуванням якого впорається навіть дитина. Це дуже смачно, легко і просто неймовірно корисно.

Простий рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
лука - 1 шт.
олії соняшникової - 25 мл
свинячої печінки - 400 г
солі - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 148 Ккал

Як приготувати смажену свинячу печінку:

  1. Печінку промити, обсушити її, викласти на обробну дошку;
  2. Подрібнити на маленькі шматочки, щоб її було зручно їсти;
  3. Цибулю почистити, промити, подрібнити кубиками;
  4. Нагріти сковороду, влити олію;
  5. Додати всі інгредієнти, готувати по п'ять хвилин на стороні;
  6. Після обжарювання можна приправити і подавати до столу.

Смажена свиняча печінка з цибулею в сметані

  • 55 мл соняшникової олії;
  • 700 г печінки;
  • 120 мл сметани;
  • 7 г чорного перцю;
  • 2 цибулини;
  • 15 г солі.

Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.

Калорійність – 152 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. В першу чергу печінку потрібно сполоснути, подрібнити невеликими шматочками;
  2. Скласти шматочки в друшляк або велике сито, промити;
  3. Перекласти в миску, додати сметану, перець, сіль і перемішати;
  4. Цибулю промити після очищення і нарізати на кубики;
  5. Додати до основного продукту, знову ретельно перемішати, щоб все було рівномірно;
  6. Прибрати миску на десять хвилин у холодильник;
  7. Нагріти сковорідку, влити олію і додати масу з холодильника;
  8. Вогонь зменшити до мінімального і накрити сковороду кришкою;
  9. Тушкувати протягом п'ятдесяти хвилин, періодично помішуючи компоненти.

Рецепт приготування смаженої свинячої печінки в клярі

  • 60 мл молока;
  • 350 г печінки;
  • 3 г солі;
  • 450 мл молока;
  • 75 г пшеничного борошна;
  • 8 перепелиних яєць.

Час на підготовку – 1 годину і 15 хвилин.

Калорійність – 111 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Печінку дуже ретельно вимити, видалити плівки гострим ножем;
  2. Нарізати слайсами, щоб було схоже на відбивні;
  3. Трохи відбити кожен шматочок, але лише злегка;
  4. Скласти в миску, залити молоком і відставити на хвилин сорок;
  5. За цей час приготувати кляр, розбивши для початку яйця в миску;
  6. Збити їх небагато, додати сіль та інші спеції за смаком, перемішати;
  7. Додати молоко (менше) і змішати;
  8. Далі частинами всипати борошно через сито, ретельно розбиваючи грудки віночком;
  9. У результаті повинна вийти густа маса, як тісто для оладок;
  10. Розігріти сковорідку, налити олію;
  11. Шматочки печінки по черзі опускати в кляр, а потім відразу ж в масло;
  12. Обсмажувати до золотистого кольору на маленькому вогні;
  13. Викладати на сухі серветки, щоб прибрати зайве масло.

Пом'якшуємо печінку морквою та цибулею

  • 3 г чорного перцю;
  • 600 г печінки;
  • 35 мл олії;
  • 1 морквина;
  • 3 дрібку солі;
  • 1 головка цибулі.

Час приготування – 50 хвилин + ніч.

Калорійність – 138 ккал/100 р.

Як посмажити м'яку свинячу печінку з морквою та цибулею:

  1. Печінку промити, на ніч залити молоком і прибрати в холодильник;
  2. Моркву промити, очистити і натерти на тертці;
  3. Цибулю очистити, сполоснути його та порізати півкільцями;
  4. Витягнути миску з вмістом з холодильника, злити молоко і обсушити основний інгредієнт страви, помістити на обробну дошку;
  5. Порізати шматочками, зручними до вживання;
  6. Ще раз сполоснути шматочки, дати стекти на друшляку;
  7. Розігріти сковорідку з олією, викласти їх у неї;
  8. Смажити близько п'яти хвилин, потім перевернути кожен шматочок і смажити стільки ж;
  9. Додати коренеплоди у вигляді цибулі і моркви, перемішати;
  10. Накрити сковороду кришкою і тушкувати продукти до м'якості;
  11. Періодично все ж варто заглядати під кришку, щоб перешкодити;
  12. Коли пройде час, приправити спеціями за смаком, ретельно перемішати;
  13. Можна подавати страву до столу як повноцінне або з улюбленим гарніром.

Смачний салат з пекінської капусти з крабовими паличками. Читайте рецепти на сторінках нашого журналу.

Як приготувати пастрому з курячої грудки в духовці — покроковий рецепт з підказками.

Салат з помідорів і огірків — навіть у такому простому страві є свої секрети.

Рецепт смаженої свинячої печінки з картоплею в мультиварці

  • 2 цибулі;
  • 55 мл олії;
  • 650 г свинячої печінки;
  • 150 мл вершків;
  • 900 р картоплі;
  • 2 моркви.

Час на підготовку – 1 годину.

Калорійність – 112 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Цибулю очистити, сполоснути його і порізати соломкою;
  2. Моркву почистити, ретельно промити і нарізати брусками;
  3. У чашу залити масло, включити мультиварку;
  4. Коли вона хоча б трохи нагріється, всипати коренеплоди у вигляді цибулі і моркви;
  5. В режимі смаження готувати коренеплоди до м'якого стану;
  6. Картоплю почистити, нарізати її на кубики або часточками, промити від крохмалю;
  7. Додати картоплю до решти коренеплодів, додати спеції і змішати;
  8. Печінку ретельно вимити, видалити плівки;
  9. Порізати середніми шматочками, знову сполоснути і скласти в друшляк;
  10. Додати картоплю до інших інгредієнтів, влити вершки і перемішати;
  11. В режимі випічки готувати страву сорок хвилин. При необхідності додати ще часу.

Смажена свиняча печінка з грибами

  • 450 г свинячої печінки;
  • 50 г борошна;
  • 130 мл бульйону;
  • 250 г білих грибів;
  • 1 цибулина;
  • 120 мл соняшникової олії.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 183 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити, видалити коріння і промити голівку;
  2. Порізати її маленьким кубиком;
  3. Нагріти сковорідку з половиною масла, всипати в неї цибулю;
  4. Смажити до м'якості і легкої рум'яності;
  5. Гриби вимити, порізати половинками або четвертинками в залежності від розміру. Ніжки можна нарізати щільними кільцями;
  6. Прогріти ще одну сковорідку налити в неї залишки масла;
  7. Всипати гриби і тушкувати їх до готовності;
  8. Печінку вимити, зрізати плівки і подрібнити її невеликими шматочками;
  9. Знову вимити, але тепер уже в друшляку. Залишити над мискою, щоб стекла вода;
  10. Обсушити шматочки сухими серветками;
  11. Присипати їх борошном і перемішати так, щоб покрити кожен шматочок;
  12. Помістити до цибулі, готувати десять хвилин, постійно помішуючи, на сильному вогні;
  13. Коли печінка готова, засипати до неї гриби, додати бульйон і перемішати;
  14. Додати спеції за смаком і тушкувати ще чверть години.

Як приготувати макарони зі свинячою печінкою

  • 2 томата;
  • 350 р макаронів;
  • 2 лаврових листа;
  • 40 г сиру;
  • 15 мл яблучного оцту;
  • 450 г свинячої печінки;
  • 3 скибочки часнику;
  • 30 р пшеничного борошна;
  • 45 г вершкового масла;
  • 1 цибуля;
  • 35 мл оливкової олії;
  • 50 мл бульйону.

Час на приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 208 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити, вимити його та порізати на маленькі кубики;
  2. Часник теж позбавити від лушпиння, відправити його під прес;
  3. Помідори вимити, видалити плодоніжки і нарізати кубиками томати;
  4. Печінка сполоснути, нарізати на невеликі шматочки, видаливши всі плівки;
  5. Подрібнений продукт вимити ще раз і зсипати в друшляк, щоб стекла вода;
  6. Після цього шматочки обсушити серветками;
  7. Борошно насипати в тарілку або піднос і обваляти в ній всі шматочки;
  8. Вершкове масло покласти на сковорідку, і влити оливкову;
  9. Розігріти їх і додати цибулю, часник, довести їх до м'якості;
  10. Додати печінку і готувати десять хвилин, постійно заважаючи компоненти лопаткою;
  11. Після цього ввести помідори, листи лавра, бульйон і оцет;
  12. Тушкувати хвилин п'ять, потім видалити лавр, накрити кришкою і дати настоятися;
  13. Сир натерти на тертці, відставити;
  14. За цей час приготувати макарони, промити їх;
  15. Повернути в каструлю, туди ж додати печінку;
  16. Перемішати компоненти і розкласти по тарілках, посипати кожну порцію сиром.

Готуйте те блюдо, яке припало вам до смаку з усього нашого списку. Але все ж таки ми рекомендуємо вам спробувати всі варіанти смаженої печінки, щоб переконатися в тому, настільки це дуже смачно!

Що ще почитати: