Як приготувати оладки на кислому молоці
Якщо раптом скисло молоко — не треба його одразу викидати, адже з нього можна приготувати смачну випічку.
Особливо смачними і ніжними з нього виходять оладки.
Тим більше, готувати їх буде дуже легко.
Як же зробити ніжні, повітряні і ароматні млинці з кислого молока? Давайте розглянемо декілька рецептур приготування смачного доповнення до чаю або кави.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | півкілограма |
кисляку - | 2 склянки |
цукру - | 70 грам |
вершкового масла - | половина пачки |
яєць - | 1 шт. |
розпушувача - | 1 десертна ложка |
соди харчової - | щіпка |
солі - | щіпка |
рослинна олія - | для смаження |
мед, ягоди, варення - | на свій розсуд |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 285 Ккал |
Як робити:
- У глибоку миску висипаємо борошно, цукровий пісок, розпушувач, харчову соду. Все перемішуємо;
- Розтоплюємо вершкове мало до рідкого стану;
- В іншу чашку виливаємо кисле молоко, до нього додаємо розтоплене вершкове масло і кладемо куряче яйце. Все гарненько розмішуємо віночком до рівномірної суміші;
- Далі в сухої суміші з борошна, цукру, соди, розпушувача, робимо невелике поглиблення;
- Заливаємо рідку суміш у поглиблення і ретельно перемішуємо до однорідності;
- Розмішуємо до повного зникнення всіх грудочок. У суміш можна покласти трохи свіжих ягід;
- Ставимо на газ сковорідку з антипригарним покриттям, прогріваємо. Пензлик мачає в рослинне масло і змащуємо їй сковорідку;
- Далі набираємо рідке тісто великою ложкою і поміщаємо на прогріту сковороду у вигляді круглих оладок;
- Смажимо одну сторону 2-3 хвилини до рум'яного кольору;
Перекладаємо лопаткою на іншу сторону і також обсмажуємо хвилини 2-3 до рум'яного кольору; - Викладаємо готові оладки на тарілку і обсмажуємо таким же чином наступні партії;
- В кінці ставимо на стіл разом з медом або варенням.
Здивуйте своїх діток незвичайно красивим ласощами. Як приготувати торт «Холодне серце». Звичайно, можна замовити його, але зроблений своїми руками торт буде по-особливому смачним.
Риба по-польськи прикрасить будь-яке застілля. Що це за страва? А ось дивіться самі тут. Покрокові рецепти з фото.
Зайшовши сюди, ви зможете навчитися готувати домашню спаржу по-корейськи. Освойте приготування цієї чудової закуски!
Рецепт пишних коржів на кислому молоці і дріжджах
Що знадобиться для приготування оладок:
- 500 мл кислого молока;
- Пів кілограма пшеничного борошна;
- Дріжджі в сухому вигляді – 30 грам;
- Половина склянки цукру;
- 2 курячих яйця;
- Трохи солі;
- Пакетик ванільного порошку.
Період приготування – 85 хвилин.
Рівень калорійності в 100 грамах – 295.
Як робити:
- Кисле молоко не повинно бути дуже холодним, тому його виймаємо з холодильника і залишаємо постояти близько години при кімнатній температурі;
- Далі в молоко засипаємо сухі дріжджі, підсолюємо і все розмішуємо;
- В іншу чашку розбиваємо яйця, підсипаємо до них цукровий пісок і гарненько розмішуємо до розчинення цукрових крупинок;
- З'єднуємо збиті яйця з кислим молоком, все гарненько розмішуємо до однорідності;
- Борошно потрібно просіяти рази 2-3. Завдяки цьому вона очистити від сміття і стане повітряної;
- Потім повільно всипаємо борошно в рідку суміш і при цьому розмішуємо;
- Після висипання всієї борошна гарненько збиваємо масу до повного розбивання всіх грудок. У результаті повинна вийти рівномірна суміш по зовнішньому вигляду нагадує сметану;
- Накриваємо ємність з рідким тістом поліетиленовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 1 годину. За цей період суміш повинна підійти і стати пишною;
- Ставимо на вогонь сковорідку з антипригарній основи і прогріваємо кілька хвилин;
- Далі змащуємо її маслом. Для змазування можна використовувати кулінарну пензлик;
- Набираємо рідке тісто великою ложкою і наливаємо на поверхню сковороди. Повинні вийти круглі оладки невеликий форми;
- Засмажуємо одну сторону 2-3 хвилини до золотистої скоринки;
- Перекладаємо на іншу сторону і смажимо також декілька хвилин;
- Готові оладки поміщаємо на плоску тарілку, ставимо на стіл з джемом і сметаною.
Як приготувати бананові оладки
Що буде потрібно для приготування бананової випічки на кислому молоці:
- Кисле молоко – 250 мл;
- Три банана;
- 400 грам пшеничного борошна;
- 3 яйця курячі;
- Цукровий пісок – 150 грам;
- Трохи солі;
- Сода харчова – ½ ч. ложки;
- Рослинне масло.
Час готування — півгодини.
Зміст калорій на 100 грам – 315.
Як робиться:
- Очищаємо банани від шкірки, розрізаємо м'якоть великими гуртками. Викладаємо банани в чашку блендера;
- Розбиваємо курячі яйця і кладемо в ємність блендера до бананів. Все збиваємо до однорідності, повинна вийти рідка суміш без грудок;
- Потім бананову суміш виливаємо в глибоку чашку, додаємо цукровий пісок, сіль і харчову соду. Все гарненько перемішуємо;
- Заливаємо кефір і гарненько перемішуємо;
- Борошно просіюється кілька разів. За рахунок цього вона очиститися від сміття і стане більш пишною;
- Засипаємо повільно борошно в рідку суміш і розмішуємо віночком. Повинна вийти густа маса без грудок. Її консистенція повинна бути схожа на сметану;
- На сковорідку наливаємо олію і ставимо на вогонь грітися;
- Як тільки масло почне шипіти, набираємо великою ложкою рідке тісто і викладаємо в масло у вигляді круглих оладок;
- Засмажуємо одну сторону 2-3 хвилини до рум'яної скоринки;
- Далі перевертаємо лопаткою на іншу сторону і засмажуємо також декілька хвилин до рум'яного кольору;
- Готові оладки кладемо на тарілку і обсмажуємо таким же чином інші;
- Після цього трохи охолоджуємо і подаємо на стіл з варенням, медом, згущеним молоком або сметаною.
Не менш смачними виходять оладки на кислому молоці з додаванням в тісто яблук. Пропонуємо подивитися такий рецепт у відео-сюжеті нижче:
Корисні поради
Всі компоненти для готування повинні бути кімнатної температури.
Борошно потрібно просіяти. Завдяки цьому вона очиститься від грудок і сміття, а також стане пишною. Із просіяного борошна завжди виходять пишні і ніжні оладки.
Після обсмажування оладки можна викласти на паперові серветки, щоб з них стік зайвий жир.
Оладки досить прості в приготуванні, тісто готується швидко і дуже легко. З цією справою зможе впоратися кожна господиня, для цього не потрібно мати великий досвід в кулінарії. В результаті завжди виходить ароматна і відмінна випічка до чаю!