15 март 2019 1 791

Як приготувати оладки на кислому молоці

Якщо раптом скисло молоко — не треба його одразу викидати, адже з нього можна приготувати смачну випічку.

Особливо смачними і ніжними з нього виходять оладки.

Тим більше, готувати їх буде дуже легко.

А в підсумку вийде ласощі, яке не залишить нікого байдужим до себе.

Як же зробити ніжні, повітряні і ароматні млинці з кислого молока? Давайте розглянемо декілька рецептур приготування смачного доповнення до чаю або кави.

Класичні оладки на кислому молоці
Інгредієнти Кількість
борошна - півкілограма
кисляку - 2 склянки
цукру - 70 грам
вершкового масла - половина пачки
яєць - 1 шт.
розпушувача - 1 десертна ложка
соди харчової - щіпка
солі - щіпка
рослинна олія - для смаження
мед, ягоди, варення - на свій розсуд
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 285 Ккал

Як робити:

  1. У глибоку миску висипаємо борошно, цукровий пісок, розпушувач, харчову соду. Все перемішуємо;
  2. Розтоплюємо вершкове мало до рідкого стану;
  3. В іншу чашку виливаємо кисле молоко, до нього додаємо розтоплене вершкове масло і кладемо куряче яйце. Все гарненько розмішуємо віночком до рівномірної суміші;
  4. Далі в сухої суміші з борошна, цукру, соди, розпушувача, робимо невелике поглиблення;
  5. Заливаємо рідку суміш у поглиблення і ретельно перемішуємо до однорідності;
  6. Розмішуємо до повного зникнення всіх грудочок. У суміш можна покласти трохи свіжих ягід;
  7. Ставимо на газ сковорідку з антипригарним покриттям, прогріваємо. Пензлик мачає в рослинне масло і змащуємо їй сковорідку;
  8. Далі набираємо рідке тісто великою ложкою і поміщаємо на прогріту сковороду у вигляді круглих оладок;
  9. Смажимо одну сторону 2-3 хвилини до рум'яного кольору;
    Перекладаємо лопаткою на іншу сторону і також обсмажуємо хвилини 2-3 до рум'яного кольору;
  10. Викладаємо готові оладки на тарілку і обсмажуємо таким же чином наступні партії;
  11. В кінці ставимо на стіл разом з медом або варенням.

Здивуйте своїх діток незвичайно красивим ласощами. Як приготувати торт «Холодне серце». Звичайно, можна замовити його, але зроблений своїми руками торт буде по-особливому смачним.

Риба по-польськи прикрасить будь-яке застілля. Що це за страва? А ось дивіться самі тут. Покрокові рецепти з фото.

Зайшовши сюди, ви зможете навчитися готувати домашню спаржу по-корейськи. Освойте приготування цієї чудової закуски!

Рецепт пишних коржів на кислому молоці і дріжджах

Що знадобиться для приготування оладок:

  • 500 мл кислого молока;
  • Пів кілограма пшеничного борошна;
  • Дріжджі в сухому вигляді – 30 грам;
  • Половина склянки цукру;
  • 2 курячих яйця;
  • Трохи солі;
  • Пакетик ванільного порошку.

Період приготування – 85 хвилин.

Рівень калорійності в 100 грамах – 295.

Як робити:

  1. Кисле молоко не повинно бути дуже холодним, тому його виймаємо з холодильника і залишаємо постояти близько години при кімнатній температурі;
  2. Далі в молоко засипаємо сухі дріжджі, підсолюємо і все розмішуємо;
  3. В іншу чашку розбиваємо яйця, підсипаємо до них цукровий пісок і гарненько розмішуємо до розчинення цукрових крупинок;
  4. З'єднуємо збиті яйця з кислим молоком, все гарненько розмішуємо до однорідності;
  5. Борошно потрібно просіяти рази 2-3. Завдяки цьому вона очистити від сміття і стане повітряної;
  6. Потім повільно всипаємо борошно в рідку суміш і при цьому розмішуємо;
  7. Після висипання всієї борошна гарненько збиваємо масу до повного розбивання всіх грудок. У результаті повинна вийти рівномірна суміш по зовнішньому вигляду нагадує сметану;
  8. Накриваємо ємність з рідким тістом поліетиленовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 1 годину. За цей період суміш повинна підійти і стати пишною;
  9. Ставимо на вогонь сковорідку з антипригарній основи і прогріваємо кілька хвилин;
  10. Далі змащуємо її маслом. Для змазування можна використовувати кулінарну пензлик;
  11. Набираємо рідке тісто великою ложкою і наливаємо на поверхню сковороди. Повинні вийти круглі оладки невеликий форми;
  12. Засмажуємо одну сторону 2-3 хвилини до золотистої скоринки;
  13. Перекладаємо на іншу сторону і смажимо також декілька хвилин;
  14. Готові оладки поміщаємо на плоску тарілку, ставимо на стіл з джемом і сметаною.

Як приготувати бананові оладки

Що буде потрібно для приготування бананової випічки на кислому молоці:

  • Кисле молоко – 250 мл;
  • Три банана;
  • 400 грам пшеничного борошна;
  • 3 яйця курячі;
  • Цукровий пісок – 150 грам;
  • Трохи солі;
  • Сода харчова – ½ ч. ложки;
  • Рослинне масло.

Час готування — півгодини.

Зміст калорій на 100 грам – 315.

Як робиться:

  1. Очищаємо банани від шкірки, розрізаємо м'якоть великими гуртками. Викладаємо банани в чашку блендера;
  2. Розбиваємо курячі яйця і кладемо в ємність блендера до бананів. Все збиваємо до однорідності, повинна вийти рідка суміш без грудок;
  3. Потім бананову суміш виливаємо в глибоку чашку, додаємо цукровий пісок, сіль і харчову соду. Все гарненько перемішуємо;
  4. Заливаємо кефір і гарненько перемішуємо;
  5. Борошно просіюється кілька разів. За рахунок цього вона очиститися від сміття і стане більш пишною;
  6. Засипаємо повільно борошно в рідку суміш і розмішуємо віночком. Повинна вийти густа маса без грудок. Її консистенція повинна бути схожа на сметану;
  7. На сковорідку наливаємо олію і ставимо на вогонь грітися;
  8. Як тільки масло почне шипіти, набираємо великою ложкою рідке тісто і викладаємо в масло у вигляді круглих оладок;
  9. Засмажуємо одну сторону 2-3 хвилини до рум'яної скоринки;
  10. Далі перевертаємо лопаткою на іншу сторону і засмажуємо також декілька хвилин до рум'яного кольору;
  11. Готові оладки кладемо на тарілку і обсмажуємо таким же чином інші;
  12. Після цього трохи охолоджуємо і подаємо на стіл з варенням, медом, згущеним молоком або сметаною.

Не менш смачними виходять оладки на кислому молоці з додаванням в тісто яблук. Пропонуємо подивитися такий рецепт у відео-сюжеті нижче:

Корисні поради

Всі компоненти для готування повинні бути кімнатної температури.

Борошно потрібно просіяти. Завдяки цьому вона очиститься від грудок і сміття, а також стане пишною. Із просіяного борошна завжди виходять пишні і ніжні оладки.

У тісто можна додавати родзинки, курагу, сир, свіжі ягоди. Це зробить смак випічки незвичайним.

Після обсмажування оладки можна викласти на паперові серветки, щоб з них стік зайвий жир.

Оладки досить прості в приготуванні, тісто готується швидко і дуже легко. З цією справою зможе впоратися кожна господиня, для цього не потрібно мати великий досвід в кулінарії. В результаті завжди виходить ароматна і відмінна випічка до чаю!

Що ще почитати: