Як приготувати пишні оладки з яблуками
Процес приготування оладок з яблуками простий. Борошно береться будь — яка- від класичної пшеничного до екзотичної мигдальної. Вибір добавок в тісто величезний: овочі, фрукти, горішки та насіння. Однак, дійсно смачно приготувати дієтичні оладки не так-то легко.
Головне — дотримуватися правильну послідовність при замішуванні тіста, а так само рекомендовані пропорції інгредієнтів. І тоді ваші оладки з яблуками стануть не тільки щоденною улюбленою стравою сім'ї, але і ідеальним доповненням будь-якого святкового столу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошна - | 300 грам |
Води - | 250 мл |
Яєць - | 1 шт. |
Яблук - | 1 велика |
Солі - | щіпка |
Цукрового піску - | 10 г |
Розпушувача - | ½ Пачки |
Кукурудзяної олії - | 190 г |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 104 Ккал |
Спосіб приготування дієтичних оладок з яблуками:
- Ретельно розтираємо яйце з цукровим піском;
- Виливаємо В каструльку теплу воду;
- Додаємо туди розтерте яйце з цукром, сіль і розпушувач;
- Усе ретельно вимішуємо;
- Не перестаючи перемішувати, засипаємо борошно;
- Вимішуємо до однорідної (без грудочок) суміші і прибираємо в тепле місце;
- Яблуко очищаємо від шкірки і шаткуємо тонкою соломкою;
- Порізавши, ставимо в мікрохвильову піч (можна в духовку) і даємо прогрітися там, близько 5 хвилин;
- Виймаємо з духовки і розминаємо вилкою;
- Беремо каструлю з тестом, додаємо яблуко і знову розмішуємо;
- На розпечену сковороду налити кілька ложок олії;
- Формуємо ложкою оладки і викладаємо на сковороду;
- По мірі підсмажування їх потрібно перевертати.
Є оладки краще з ранку, тоді дієті вони не завадять.
Пишні оладки з яблуками на кефірі
Це дуже смачне і корисне блюдо. Для приготування 4 порцій знадобиться:
- Просіяного борошна — 5 склянок;
- Кефіру – 375 мл;
- Курячих яєць – 2 шт;
- Цукрового піску – 25 гр;
- Яблука — 2 шт., краще зимових сортів;
- Солі і кориці — за смаком;
- Сода — 1-2 гр;
- Пісне масло.
Готується страва 40 хвилин.
Енергетична цінність 1 порції — 233 ккал.
Пишні оладки на кефірі з яблуками готуються так:
- Розіб'ємо яйця і відділити білки;
- В емальований посуд наливаємо кефір;
- Кладемо в кефір жовтки, сіль, корицю, ванілін і ретельно вимішуємо;
- Білки збиваємо з цукровим піском і гашеного содою і додаємо до решти складу;
- Акуратно, при безперервному помішуванні, засипаємо борошно;
- Ретельно вымесив до однорідної маси, прибираємо на 20хвилин в тепле місце;
- З яблук чистимо шкірку, виймаємо з них серединки;
- Ставимо сковороду На плиту і, додавши до неї трохи соняшникової олії, даємо розжаритися;
- В цей час трьом яблука на крупній тертці і додаємо їх в тісто;
- Вимішуємо і, формуючи ложкою яблучні оладки, починаємо смажити.
Подавати до столу можна як зі сметаною, так і з варенням.
Пісні млинці з фруктами на дріжджах
Цей рецепт стане в нагоді тим, у кого алергічні реакції на лактозу, і тим, хто постує. На 4 порції потрібно:
- Борошна – 720 гр;
- Води — 375 мл;
- Цукровою пудрою з ваніліном — 1 пакетик (або замінник цукру);
- Яблука — 2 шт (літніх сортів);
- Підлогу пакетика сухих дріжджів;
- Солі — за смаком;
- Будь-яке рослинне масло для обсмажування.
Час приготування — 50-55 хвилин.
Калорійність на 1 порцію – 128 ккал.
Приготування пісних дріжджових оладок з яблуками:
- В емальованому мисці розмішати теплу воду з дріжджами;
- У миску додати сіль, цукор і все перемішати;
- Акуратно, при безперервному помішуванні, засипати борошно;
- Миску накрити зверху целофаном і прибрати для бродіння на півгодини в тепле місце;
- Знявши з яблук шкірку, вийняти серцевину і натерти їх на дрібній тертці;
- Отриману масу на кілька хвилин поставити в духовку або мікрохвильову піч, щоб трішки розм'якла;
- Взяти миску з заграв тестом, висипати туди яблучну масу і ретельно перемішати;
- Сковорідку збризнути маслом і розжарити;
- Взяти змоченою у воді ложечкою тісто і викласти невеликими порціями на сковороду;
- Обсмажити з двох сторін для надання пісним оладкам форми;
- Перекласти на деко і доготувати в духовці або СВЧ.
Оладки на молоці
Для приготування 5 порцій знадобиться:
- Борошно — 3,5 склянки;
- Яблук — 2 шт;
- Молока — 1 літр;
- Розпушувача — 8 гр;
- Ванільного цукру — 25 гр;
- Курячих яєць — 3 шт;
- Сіль;
- Пісне масло для засмажки;
- Сметана;
Час приготування — 35-40 хвилин.
Калорійність на 1 порцію – 403 ккал.
Приготування оладок на молоці з яблуками виглядає так:
- В мисці до подогретому молока додаємо яйця і ретельно збиваємо;
- В отриману суміш кладемо сіль, цукор, розпушувач і знову перемішуємо до їх розчинення;
- Борошно просіваємо для насичення її повітрям;
- При постійному помішуванні, починаємо засипати борошно в молочну суміш;
- Вимішуємо до отримання консистенції, схожою на сметану;
- Яблуко очищаємо від шкірки, виймаємо серединку і натираємо на дрібній тертці;
- Отриману яблучну «кашку» додаємо в тісто;
- На сковороду наливаємо масло, так, щоб дно було закрито, і розігріваємо її;
- Беремо тісто ложкою і акуратно викладаємо на розігріту сковороду;
- Смажимо з обох сторін;
- Олія по мірі приготування на сковороду необхідно помаленьку додавати.
Подавати яблучні оладки на стіл зі сметаною.
Приготуйте салат Цезар з креветками — це смачно, просто і корисно.
Візьміть на замітку рецепт з фото драніков з м'ясом. Блюдо, яке не може не сподобатися.
Дамський Каприз — вишукана страва для справжніх гурманів.
Поради господиням
- Коли перемішуєте тісто для оладок або млинців, робіть це ретельно, але обережно. В іншому випадку вони вийдуть нерівні і з дірочками;
- Якщо при замісі тесту вийшли грудочки, то опарі необхідно постояти для розчинення клейковини;
- Вершковим маслом сковороду змащують до розжарювання, інакше воно підгорить;
- Подавати яблучні оладки можна з будь-яким блюдом. Вони будуть однаково смачні і з цукровим сиропом, і з варенням/джемом, і облиті зверху медом;
- Якщо оладки з яблуками складати стопкою один на одного, то вони залишаться вологими;
- Перевірити, не відсирів борошно, можна опустивши в неї руку. Борошно з підвищеною вологістю дасть відчуття холоду. Її треба терміново використовувати;
- Перед замісом тіста просійте борошно кілька разів. Тісто вийде повітряним;
- Оладки і млинці виходять смачніші, якщо яєчний білок додавати збитим;
- Якщо не хочеться додавати масло при випічці оладок на сковороду, то в готове тісто потрібно влити кілька ложок соняшникової олії;
- Якщо тісто недостатньо солоний, то підсолити можна, вливши в нього розчинену у воді сіль і перемішавши.
Оладки з яблуками — це універсальне блюдо в разі приходу нежданих гостей. Їх склад простий і вони дуже швидкі в приготуванні. До моменту чаювання частування вже завжди буде на столі.