Як приготувати ніжний крем-суп з грибів
Якщо вам набридли бульйони, борщі, солянки і все подібне, ви в потрібному місці! Сьогодні ми готуємо крем-суп з грибами, в деяких рецептах додаємо сир. Ви й уявити не можете, наскільки це смачно і як поживно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
чебрець - | 4 гілочки |
білі гриби сухі - | 30 г |
цибулю - | 1 головка |
рослинна олія - | 20 мл |
вода - | 3 л |
вершки - | 250 мл |
сіль - | за смаком |
свіжі білі гриби - | 0,3 кг |
часник - | 4 шматочка |
чорний мелений перець - | за смаком |
картопля - | 3 бульби |
вершкове масло - | 20 г |
Час приготування: 155 хвилин | Калорійність на 100 грам: 25 Ккал |
Цей варіант буде готуватися досить довго, але результат однозначно варто того. Це смачно!
Як приготувати:
- Сухі гриби викласти в невелику ємність.
- Залити окропом і накрити, дати настоятися одну годину.
- Після цього відвар злити в каструлю, гриби промити.
- Долити воду, додати чебрець, прибрати на плиту і дати закипіти.
- Після цього зменшити вогонь, варити 35-40 хвилин, посолити.
- Гриби вийняти і дати їм трохи охолонути.
- Картоплю почистити, вимити і нарізати кубиками.
- Додати її в грибний відвар і варити п'ятнадцять хвилин до м'якості.
- Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
- Часник очистити і пропустити через прес.
- У сковороді нагріти вершкове і рослинне масла.
- Всипати цибулю і тушкувати до м'якості.
- В кінці додати часник і буквально через кілька секунд перекласти вміст сковороди до картоплі. Тут важливо діяти швидко, тому що часник починає горіти.
- Остиглі гриби нарізати соломкою і повернути в суп.
- Свіжі гриби очистити, промити і довільно нарізати.
- Викласти їх на сковороду, де смажився лук.
- Туди ж відправити вже варені гриби.
- Тушкувати до готовності.
- Після цього перекласти в суп, чебрець прибрати і томити ще десять хвилин.
- Додати вершки, все з'єднати, збити блендером і довести до смаку.
- Закипения і готувати ще десять хвилин.
Крем-суп з грибами і сиром
Тут у нас все максимально насичено, так як є сир! Крім нього, ще гриби, картопля і трохи м'якого цибулі – хіба це може бути несмачно?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
підберезники | 0,4 кг |
картопля | 6 бульб |
плавлений сир | 40 г |
цибуля | 1 головка |
Піде на приготування – 40 хвилин.
В одній порції – 69 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю очистити і помити, порізати і покласти в сотейник з водою.
- Прибрати його на плиту, посолити і варити до готовності.
- У сковороді нагріти масло, всипати подрібнену цибулю.
- Тушкувати до м'якості, періодично помішуючи.
- Підберезники почистити і нарізати пластинками.
- Додати до цибулі і тушкувати до випаровування рідини, потім до готовності.
- Сир натерти на тертці.
- Картоплю подрібнити за допомогою заглибного блендера, додати підберезники.
- Після цього частинами ввести сир, постійно помішуючи, щоб він весь розчинився.
- Перемішати і при необхідності довести до смаку.
Порада: гриби можна взяти будь-які.
Як приготувати з плавленим сиром
Ще один смачний варіант обіду — крем-суп з грибами і плавленим сиром! Ми доповнили його соковитою курочкою, щоб отримати ще більше смаку і аромату.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 15 г |
сіль | за смаком |
печериці | 300 г |
цибуля | 1 головка |
куряче філе | 200 г |
картопля | 0,3 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
Піде на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 96 калорій.
Як приготувати:
- Філе вимити, очистити від плівок і жиру.
- Помістити в каструлю з водою і прибрати на вогонь.
- Дати закипіти і варити двадцять хвилин.
- Цибулю почистити і дрібно нарізати.
- З печериць зняти плівки і порізати їх пластинками.
- Картоплю почистити, вимити і нарізати кубиками.
- Філе дістати, подрібнити кубиками, повернути в суп.
- У сковороду покласти масло і розпустити його.
- Всипати цибулю і готувати п'ять хвилин до м'якості.
- Додати шампіньйони і тушкувати до випаровування рідини.
- В кінці додати сіль і чорний перець.
- У суп відправити картоплю, варити п'ятнадцять хвилин до м'якості.
- Всипати печериці, готувати ще п'ять хвилин.
- Сир натерти і частинами додати в суп. Кожен раз потрібно, щоб він повністю розчинявся.
- В кінці додати спеції і можна подавати.
Порада: можна додати трохи вершків для ніжності.
З додаванням томатів
Цей рецепт сміливо можна назвати незвичайним. У ньому, крім стандартних інгредієнтів, будуть томат, моркву і м'ясо. Виходить не тільки ситно, але і свіжо.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
сіль | за смаком |
картопля | 0,3 кг |
куряче м'ясо | 200 г |
чорний мелений перець | за смаком |
томат | 1 шт. |
зелень | 20 г |
печериці | 0,3 кг |
цибуля | 1 головка |
плавлений сир | 200 г |
морква | 1 шт. |
Піде на приготування – 1 годину.
В одній порції – 130 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо курки вимити і почистити, покласти в каструлю з водою.
- Дати закипіти і варити всього двадцять хвилин.
- Потім м'ясо дістати, довільно подрібнити і повернути в бульйон.
- Цибулю почистити, помити і дрібно порубати.
- Масло нагріти на сковороді, всипати цибулю і тушкувати до м'якості.
- Морква очистити, вимити і натерти.
- Гриби нарізати довільно.
- Додати до цибулі разом з морквою і тушкувати до готовності.
- До курки відправити подрібнену і вимиту картоплю.
- Готувати двадцять хвилин і додати цілий, але вимитий томат.
- Коли картопля буде готовий, помідор дістати і зняти шкірку.
- Подрібнити в блендері і вилити отриману масу в суп.
- Всипати і вміст сковороди, готувати разом п'ять хвилин.
- Сир натерти і додати в суп, заважати до тих пір, поки він не розчиниться.
- Всипати спеції і подрібнену зелень.
Порада: зелень можна додавати будь-яку. Це може бути кріп, естрагон, чебрець і все, що вам подобається.
Дивіться, як смачно приготувати ніжний крем-суп з брокколі для дітей або дорослих за рецептами кулінарів з різних країн.
Тут ви знайдете цікаві рецепти маринованих грибів для святкових застіль.
Звідси ви можете дізнатися, як приготувати ароматний пиріг з печерицями для всієї родини.
Грибний крем-суп з вином
Ми любимо експериментувати з новими смаками. Додамо в сирний крем-суп трохи вина.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 30 г |
вершкове масло | 70 г |
чорний мелений перець | за смаком |
печериці | 0,5 кг |
вершки | 500 мл |
сіль | за смаком |
цибулина | 1 шт. |
вода | 1 л |
молоко | 500 мл |
херес | 130 мл |
Піде на приготування – 55 хвилин.
В одній порції – 57 калорій.
Як приготувати:
- Цибулю почистити і дрібно нарізати.
- У сотейнику нагріти вершкове масло і всипати цибулю.
- Гасити його, помішуючи, до м'якості.
- Печериці почистити і нарізати пластинками.
- Додати їх до цибулі і готувати п'ятнадцять хвилин.
- Всипати борошно і все це перемішати.
- Влити молоко і вершки, дати закипіти і варити двадцять хвилин.
- Налити херес і готувати разом три хвилини.
- В кінці додати воду, готувати ще п'ять хвилин.
- Після цього збити всі заглибним блендером і подавати.
Порада: щоб суп вийшов густим, використовуйте жирні вершки.
Вегетаріанський рецепт
Якщо ви вегетаріанець, не переживайте, про вас ми теж подбали. Смачний рецепт вже перед вами. Все чесно, ніякого м'яса і молока!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
печериці | 0,3 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
соєве молоко | 0,4 л |
цибуля | 1 головка |
картопля | 600 г |
рослинна олія | 40 мл |
Піде на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 78 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю почистити і вимити, нарізати її кубиками.
- Викласти в каструлю, залити водою і прибрати на плиту.
- Варити близько десяти хвилин з моменту закипання.
- Після цього воду вилити, але склянку відвару краще зберегти.
- Картоплю розім'яти в пюре виделкою або товкачиком.
- Цибулю почистити і вимити, дрібно порубати.
- Печериці нарізати пластинками, прибравши з них все сміття.
- Масло нагріти в сковороді, всипати цибулю і печериці.
- Гасити їх, помішуючи, до готовності.
- Потім вміст сковороди перекласти в чашу.
- Збити блендером і ввести до картоплі.
- Пюрировать компоненти ще раз, але тепер уже разом з картоплею і соєвим молоком.
- Дати закипіти, доповнити спеціями і варити п'ять хвилин.
На замітку
Щоб суп вийшов максимально насиченим, додайте в нього овочі. Це можуть бути томати, цвітна капуста, брокколі, картопля, солодкий перець. Не бійтеся експериментів, адже саме в таких випадках виходять шедеври!
Збити такий суп можна не тільки заглибним блендером. Можна скористатися і ситом, але це буде трохи складніше і, звичайно, в рази довше. Крім цього, можна подрібнити все в чаші з ножем.
Такий суп подарує вам нові смаки і багато енергії! Все із-за того, що він неймовірно смачний і в нього входять трохи некласичні інгредієнти. Ми впевнені, що вам і вашим близьким таке розмаїття доведеться за смаком.