01 май 2019 4 069

Як смачно приготувати рибні котлети з коропа

В будь-якому будинку набагато частіше можна зустріти м'ясні котлети, а не рибні. Давайте вводити нові традиції і частіше готувати з риби. Це не тільки корисно, але й смачно.

Рецепт приготування по-домашньому
Інгредієнти Кількість
лука - 120 г
кропу - 15 г
карпа - 1200 г
соку лимона - 5 мл
яєць - 1 шт.
вершкового масла - 20 г
моркви - 1 шт.
хліба - 2 шматочка
масла рослинного - 30 мл
молока - 70 мл
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 Ккал

Процес приготування домашніх котлет з коропа:

  1. Луку зняти шкірку, вимити його і довільно подрібнити;
  2. Моркву теж сполоснути, зрізати шкірку і натерти теркою;
  3. Вершкове масло покласти в сковороду і влити половину рослинного;
  4. Перемішати, щоб добре з'єдналися і прогріти;
  5. Всипати моркву з цибулею і тушкувати до повної готовності;
  6. Рибу вимити, очистити її від луски;
  7. Розпороти черево і видалити нутрощі, промити тушку зсередини;
  8. Видалити голову і за бажанням плавці;
  9. Гострим ножем максимально акуратно зрізати філе з хребта;
  10. Після цього зрізати філе з шкірки;
  11. Батон покришити максимально дрібно в миску;
  12. Полити його молоком і відставити набухати;
  13. Філе коропа порізати кубиками і додати до батону;
  14. Відправити до них і коренеплоди зі сковороди і перемішати;
  15. Далі всю цю масу пропустити через м'ясорубку або перебити в блендері;
  16. Повинен вийти рівний, красивий фарш;
  17. Кріп дрібно покришити і додати до інгредієнтів;
  18. До них же розбити яйце, додати цитрусовий сік і спеції;
  19. Все добре перемішати і прибрати в холодильник на тридцять хвилин;
  20. Після цього вологими руками сформувати котлетки;
  21. Розігріти сковороду з залишками масла і смажити котлети до готовності з обох сторін.

Як приготувати рибні котлети з ікри коропа

  • 120 г сметани;
  • 580 г ікри;
  • 2 цибулини;
  • 40 г петрушки;
  • 25 мл олії;
  • 2 яйця;
  • 60 г борошна.

Час – 1 година.

Калорії – 139.

Принцип готування:

  1. Перед приготуванням ікри ретельно промити в теплій проточній воді;
  2. Потрібно промивати так само, як і рис – поки вода не стане абсолютно прозорою;
  3. З чистою ікри акуратно зняти плівку і помістити в миску;
  4. Додати до неї яйця і спеції, перемішати до однорідності;
  5. Цибулю почистити від шкірки, сполоснути і натерти його теркою;
  6. Петрушку вимити, дрібно покришити її;
  7. Додати до ікрі обидва продукту, перемішати;
  8. Далі всипати борошно і довести масу до однорідності;
  9. Дати фаршу настоятися двадцять хвилин;
  10. Після цього нагріти сковороду з маслом;
  11. Викладати котлети столовою ложкою;
  12. Смажити їх до апетитної скоринки рум'яного кольору.

Єврейський рецепт

  • 1400 г коропа;
  • 4 перепелиних яйця;
  • 3 цибулі;
  • 80 г борошна;
  • 1 зубчик часнику;
  • 20 г кропу;
  • 15 р петрушки;
  • 80 г сухарів;
  • 60 мл олії оливи.

Час – 2 години і 40 хвилин.

Калорії – 149.

Як готувати рибні котлети з коропа із зеленню:

  1. Тушку вимити проточною водою, зрізати голову, плавники, зачистити від луски;
  2. Акуратно зрізати філе з хребта, прибрати пінцетом всі кістки;
  3. Порізати шматочками і пропустити через м'ясорубку або пробити в блендері;
  4. Цибулю почистити, сполоснути і порубати довільно;
  5. Четверту частину масла нагріти в сковороді, всипати цибулю;
  6. Гасити його, помішуючи, до м'якого стану;
  7. Після цього зняти сковорідку з вогню і дати коренеплодів охолонути;
  8. Часник почистити, подрібнити його допомогою преса;
  9. Петрушку сполоснути разом з кропом, покришити їх сокиркою на обробній дошці;
  10. Остиглий цибулю додати до фаршу, туди ж зелень, яйця, сухарі, спеції;
  11. Вимісити масу до однорідності і прибрати в холодильник на півтори години, сухарів необхідно набрякнути;
  12. Розігріти сковороду з маслом і поки гріється, змочити руки і зробити їх фаршу котлети однакового розміру;
  13. У тарілку висипати борошно, обваляти котлети і переставити в сковороду;
  14. Смажити до готовності під кришкою на маленькому вогні.

Читайте як приготувати ніжне пюре з квасолі — його можна використовувати як гарнір, як начинку для пиріжків або ж зробити дивовижні котлетки.

Як приготувати вишукану свинину з грибами читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати соковиті відбивні з ананасом та сиром — покрокові рецепти з фото тут.

Запечені котлетки — дуже смачно і апетитно

  • 1 кг рибного філе;
  • 1 яйце;
  • 10 г цукру;
  • 30 мл майонезу;
  • 200 г хліба;
  • 5 шматочків часнику;
  • 10 г солі;
  • 2 цибулі;
  • 30 мл олії;
  • мускатний горіх;
  • молоко;
  • чорний перець.

Час – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 133.

Рецепт запечених рибних котлет з коропа покроково:

  1. Булочку чи хліба трохи подрібнити і скласти в миску;
  2. Залити молоком і відставити ненадовго;
  3. Один цибулю почистити, вимити і покришити його;
  4. Половину масла нагріти в сковороді і обсмажити в ньому цибулю до м'якості;
  5. Коли мета досягнута, відставити сковороду і дати коренеплоду охолонути;
  6. Філе промити, перевірити на наявність кісток і якщо є необхідність, скористатися рибним пінцетом;
  7. Нарізати філе шматочками, часник почистити і нарізати пластинками;
  8. Цілий цибулю почистити, крупно нарізати його;
  9. Змішати рибу, часник, свіжий лук і віджатий хліб;
  10. Пропустити всю масу через м'ясорубку або перетворити її у фарш з допомогою блендера;
  11. У готовий фарш додати половину майонезу, яйце, цукор, сіль, трохи чорного перцю і мускатного горіха;
  12. Всипати вміст сковороди (цибулю з маслом), перемішати;
  13. Деко обов'язково накрити листом пергаментного паперу, змастити залишками масла;
  14. Сформувати з фаршу однакові котлетки і викласти їх на нього;
  15. Змастити отримані биточки залишками майонезу з допомогою пензлика;
  16. Запікати сорок п'ять хвилин при 150 за Цельсієм.

Корисні поради

Щоб не отримати інфекцію від ікри коропа, радимо заморозити її за три дні до того, як ви плануєте готувати котлети. Це позбавити вас, вашу родину і гостей від непотрібних проблем.

Для отримання максимально ніжної маси фарш необхідно відбивати. Це робиться так: береться в руки фарш і всією силою б'ється назад в миску об дно або стіни. Завдяки удару з маси вибивається повітря, і вона стає значно ніжніше.

Зелень не тільки зробить блюдо яскравіше і корисніше, але і смачніше. Уявіть десь всередині котлет нотки свіжого базиліка або кропу. Пробуйте різну зелень, експериментуйте, і ви знайдете свої смаки.

Паніровка потрібна тим, хто любить хрусткі і дуже рум'яні биточки. Вибирайте не тільки борошно, а й сухарі. Вони точно створять котлет саме те, що ви хочете.

Швидше вирушайте за рибою, щоб приготувати вдома по-справжньому смачні котлети з коропа. Нехай і прості, зате до остраху корисні і десь навіть оригінальні.

Що ще почитати: