10 июнь 2019 3 927

Як приготувати сирну запіканку з крохмалем

Запіканка, приготовлена на основі сиру і крохмалю, виходить з чудовим ніжним смаком. Вона підходить для дітей та тих, хто стежить за своєю фігурою. Адже в сирі міститься багато корисних компонентів, наприклад таких, як кальцій. Для більш цікавого смаку часто страва доповнюється гарбузом, цитрусовими, родзинками або бананами.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
нежирної сметани - 50 мл
сиру - 0,5 кг
цукру - 175 г
яєць - 4 шт.
картопляного крохмалю - 60 г
м'якого вершкового масла - 20 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Приготуванням цієї страви можна займатися щодня, тому що технологія проста і займає короткий період часу.

Сирна запіканка з крохмалем в духовці готується наступним чином:

  1. Курячі яйця розділити на білкову та жовткову масу;
  2. Білкову суміш потрібно дуже добре збити з невеликою дрібкою солі, застосувавши міксер;
  3. Сир викласти в глибоку ємність і додати до нього жовткову масу, цукор, крохмаль і нежирну сметану;
  4. Ретельно все перемішати;
  5. Вилити в сирну масу збиті білки і знову інтенсивно змішати склад;
  6. Підготувати форму для випікання: змастити підготовленим шматком вершкового масла і викласти в неї підготовлену масу;
  7. Час випікання має скласти близько 40 хвилин при температурі 180С.

Сирна запіканка з крохмалем і манкою

Для приготування запіканки за цим рецептом важливо правильно підібрати сир. Він повинен бути особливо жирним, без грудок і володіти пластичністю. Підготуємо необхідні інгредієнти:

  • 0,5 кг сиру;
  • цукор (цукор-пісок) – 125 г;
  • м'яке вершкове масло – 100 г;
  • ізюм – 100 г;
  • курячі яйця – 3 штуки;
  • манна крупа – 25 г;
  • крохмаль (кукурудзяний, картопляний) – 25 р.

Час приготування – 70 хвилин.

Калорійність – 173 ккал.

Як приготувати страву:

  1. Підготовлений сир необхідно двічі подрібнити за допомогою м'ясорубки;
  2. Курячі яйця поділити білкову та жовткову маси. Жовткову масу змішати з цукром і збити, використовуючи міксер. Поступово додати туди і вершкове масло. Продовжувати збивати до тих пір, поки не утворюється одноманітний складу;
  3. Сир викласти в миску, додати до нього жовтково-цукрову масу і перемішати;
  4. Висипати туди ж манну крупу, а також крохмаль;
  5. Також у цей момент можна висипати підготовлений родзинки і все разом перемішати;
  6. Білкову масу збити міксером до отримання густої піни і вилити їх відразу ж на решту інгредієнтів. Обережно перемішати;
  7. Підготувати форму з силікону і вилити туди отриману сирну масу;
  8. Час випікання має скласти близько 50 хвилин при температурі 160С.

Сирна запіканка з кукурудзяним крохмалем і гарбузом

Для початку необхідно підготувати всі потрібні продукти:

  • 0,6 кг сиру;
  • 3 курячих яйця;
  • 2 ½ столових ложки цукру;
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
  • 6 столових ложок гарбузового пюре;
  • трохи кориці.

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 143 ккал.

Детальна технологія приготування:

  1. Для того щоб підготувати гарбузове пюре потрібно очищений гарбуз нарізати на шматочки, запекти їх в духовці або в мультиварці до готовності, а потім подрібнити у блендері до утворення однорідної маси;
  2. У загальній ємності з'єднати підготовлене гарбузове пюре, сир. Ретельно перемішати. Потім висипати в суміш цукор і крохмаль. Знову перемішати;
  3. Яйця розділити на білкову та жовткову маси. Жовтковий склад додати в гарбузово-сирну суміш і вимісити складу;
  4. В окремому посуді збити білки до утворення густої піни і тонкою цівкою додати їх взую суміш. Дуже обережно все перемішати;
  5. Зручну форму змастити вершковим маслом і викласти туди підготовлений склад;
  6. Час випікання може залишати близько 30 хвилин при температурі 170С.

Крем для торта з вершків — ніжний по консистенції і між тим його дуже просто зробити.

Як приготувати неймовірно смачний лівер для пиріжків читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт пісних макаронів — секрет приготування простого страви.

Запіканка без борошна з крохмалем і цитрусовими

Буде потрібно наступний перелік складових:

  • цукор (цукор-пісок) – 75 г;
  • 250 г сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • 40 г кукурудзяного крохмалю;
  • цедра цитрусових – кількість залежить від власних уподобань;
  • щіпка ваніліну.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 155 ккал.

Як готувати запіканку:

  1. Курячі яйця вбити в зручну ємність, додати цукор і збити міксером до утворення густої піни;
  2. Сир викласти в іншу ємність, додати до нього цедру і крохмаль, все добре перемішати;
  3. Додати до сиру збиті яйця з цукром і добре перемішати;
  4. Заздалегідь нагріти духовку до 180С і випікати в ній запіканку протягом 50 хвилин.

Готуємо в мультиварці

Цей варіант прекрасно підійде для сніданку, який не тільки буде корисним, але ще і смачним. Для приготування страви потрібно:

  • 3 банана;
  • 4 курячих яйця;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 1 склянка сметани;
  • 450 г сиру;
  • 4 столових ложки крохмалю;
  • 1 столова ложка вершкового масла.

Час приготування – 80 хвилин.

Калорійність – 181,5 ккал.

Технологія приготування запіканки з сиром, крохмалем і бананами в мультиварці:

  1. Мультиварочную чашу обробити розм'якшеним вершковим маслом і посипати поверх нього невеликою кількістю цукру для того щоб надати майбутньої запіканці присмак карамелі;
  2. Банани нарізати у формі тоненьких гуртків і третина викласти на дно чаші;
  3. У мисці збити з допомогою міксера курячі яйця, додати цукор і продовжувати збивати до отримання однорідної пінної маси;
  4. Викласти до яєць сметану і крохмаль і продовжувати збивати складу;
  5. Розтерти сир і додати в збиту масу. Дуже добре збити суміш;
  6. Додати до складу решту бананів і перемішати;
  7. Підготовлене тісто вилити в мультиварочную чашу;
  8. Закрити кришку і навести прилад в режим «Випічка». Час випікання має скласти 1 годину;
  9. Після відключення ще протягом півгодини кришку не відкривати.

Корисні поради

Для того щоб з сиру видалити непотрібну рідину, можна викласти його в друшляк і залишити на деякий час. Також можна скористатися марлею: викласти сирну масу, загорнути і дуже добре віджати.

Щоб сирна запіканка вийшла більш високою і мала пористістю, необхідно курячі яйця збивати окремо, тобто в одній ємності жовтки, в іншій — білки.

Сирна запіканка з додаванням крохмалю виходить дуже ніжною, смачною, ситною та корисною. Ця страва чудово підійде для сніданку. І дітям, і дорослим буде приємно поласувати таким смачним десертом. Готувати запіканку просто, швидко, та і інгредієнти не вимагають особливих грошових витрат.

Що ще почитати: