Як приготувати сирну запіканку з крохмалем
Запіканка, приготовлена на основі сиру і крохмалю, виходить з чудовим ніжним смаком. Вона підходить для дітей та тих, хто стежить за своєю фігурою. Адже в сирі міститься багато корисних компонентів, наприклад таких, як кальцій. Для більш цікавого смаку часто страва доповнюється гарбузом, цитрусовими, родзинками або бананами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
нежирної сметани - | 50 мл |
сиру - | 0,5 кг |
цукру - | 175 г |
яєць - | 4 шт. |
картопляного крохмалю - | 60 г |
м'якого вершкового масла - | 20 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Приготуванням цієї страви можна займатися щодня, тому що технологія проста і займає короткий період часу.
Сирна запіканка з крохмалем в духовці готується наступним чином:
- Курячі яйця розділити на білкову та жовткову масу;
- Білкову суміш потрібно дуже добре збити з невеликою дрібкою солі, застосувавши міксер;
- Сир викласти в глибоку ємність і додати до нього жовткову масу, цукор, крохмаль і нежирну сметану;
- Ретельно все перемішати;
- Вилити в сирну масу збиті білки і знову інтенсивно змішати склад;
- Підготувати форму для випікання: змастити підготовленим шматком вершкового масла і викласти в неї підготовлену масу;
- Час випікання має скласти близько 40 хвилин при температурі 180С.
Сирна запіканка з крохмалем і манкою
Для приготування запіканки за цим рецептом важливо правильно підібрати сир. Він повинен бути особливо жирним, без грудок і володіти пластичністю. Підготуємо необхідні інгредієнти:
- 0,5 кг сиру;
- цукор (цукор-пісок) – 125 г;
- м'яке вершкове масло – 100 г;
- ізюм – 100 г;
- курячі яйця – 3 штуки;
- манна крупа – 25 г;
- крохмаль (кукурудзяний, картопляний) – 25 р.
Час приготування – 70 хвилин.
Калорійність – 173 ккал.
Як приготувати страву:
- Підготовлений сир необхідно двічі подрібнити за допомогою м'ясорубки;
- Курячі яйця поділити білкову та жовткову маси. Жовткову масу змішати з цукром і збити, використовуючи міксер. Поступово додати туди і вершкове масло. Продовжувати збивати до тих пір, поки не утворюється одноманітний складу;
- Сир викласти в миску, додати до нього жовтково-цукрову масу і перемішати;
- Висипати туди ж манну крупу, а також крохмаль;
- Також у цей момент можна висипати підготовлений родзинки і все разом перемішати;
- Білкову масу збити міксером до отримання густої піни і вилити їх відразу ж на решту інгредієнтів. Обережно перемішати;
- Підготувати форму з силікону і вилити туди отриману сирну масу;
- Час випікання має скласти близько 50 хвилин при температурі 160С.
Сирна запіканка з кукурудзяним крохмалем і гарбузом
Для початку необхідно підготувати всі потрібні продукти:
- 0,6 кг сиру;
- 3 курячих яйця;
- 2 ½ столових ложки цукру;
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
- 6 столових ложок гарбузового пюре;
- трохи кориці.
Час приготування – 45 хвилин.
Калорійність – 143 ккал.
Детальна технологія приготування:
- Для того щоб підготувати гарбузове пюре потрібно очищений гарбуз нарізати на шматочки, запекти їх в духовці або в мультиварці до готовності, а потім подрібнити у блендері до утворення однорідної маси;
- У загальній ємності з'єднати підготовлене гарбузове пюре, сир. Ретельно перемішати. Потім висипати в суміш цукор і крохмаль. Знову перемішати;
- Яйця розділити на білкову та жовткову маси. Жовтковий склад додати в гарбузово-сирну суміш і вимісити складу;
- В окремому посуді збити білки до утворення густої піни і тонкою цівкою додати їх взую суміш. Дуже обережно все перемішати;
- Зручну форму змастити вершковим маслом і викласти туди підготовлений склад;
- Час випікання може залишати близько 30 хвилин при температурі 170С.
Крем для торта з вершків — ніжний по консистенції і між тим його дуже просто зробити.
Як приготувати неймовірно смачний лівер для пиріжків читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт пісних макаронів — секрет приготування простого страви.
Запіканка без борошна з крохмалем і цитрусовими
Буде потрібно наступний перелік складових:
- цукор (цукор-пісок) – 75 г;
- 250 г сиру;
- 2 курячих яйця;
- 40 г кукурудзяного крохмалю;
- цедра цитрусових – кількість залежить від власних уподобань;
- щіпка ваніліну.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність – 155 ккал.
Як готувати запіканку:
- Курячі яйця вбити в зручну ємність, додати цукор і збити міксером до утворення густої піни;
- Сир викласти в іншу ємність, додати до нього цедру і крохмаль, все добре перемішати;
- Додати до сиру збиті яйця з цукром і добре перемішати;
- Заздалегідь нагріти духовку до 180С і випікати в ній запіканку протягом 50 хвилин.
Готуємо в мультиварці
Цей варіант прекрасно підійде для сніданку, який не тільки буде корисним, але ще і смачним. Для приготування страви потрібно:
- 3 банана;
- 4 курячих яйця;
- 0,5 склянки цукру;
- 1 склянка сметани;
- 450 г сиру;
- 4 столових ложки крохмалю;
- 1 столова ложка вершкового масла.
Час приготування – 80 хвилин.
Калорійність – 181,5 ккал.
Технологія приготування запіканки з сиром, крохмалем і бананами в мультиварці:
- Мультиварочную чашу обробити розм'якшеним вершковим маслом і посипати поверх нього невеликою кількістю цукру для того щоб надати майбутньої запіканці присмак карамелі;
- Банани нарізати у формі тоненьких гуртків і третина викласти на дно чаші;
- У мисці збити з допомогою міксера курячі яйця, додати цукор і продовжувати збивати до отримання однорідної пінної маси;
- Викласти до яєць сметану і крохмаль і продовжувати збивати складу;
- Розтерти сир і додати в збиту масу. Дуже добре збити суміш;
- Додати до складу решту бананів і перемішати;
- Підготовлене тісто вилити в мультиварочную чашу;
- Закрити кришку і навести прилад в режим «Випічка». Час випікання має скласти 1 годину;
- Після відключення ще протягом півгодини кришку не відкривати.
Корисні поради
Для того щоб з сиру видалити непотрібну рідину, можна викласти його в друшляк і залишити на деякий час. Також можна скористатися марлею: викласти сирну масу, загорнути і дуже добре віджати.
Щоб сирна запіканка вийшла більш високою і мала пористістю, необхідно курячі яйця збивати окремо, тобто в одній ємності жовтки, в іншій — білки.
Сирна запіканка з додаванням крохмалю виходить дуже ніжною, смачною, ситною та корисною. Ця страва чудово підійде для сніданку. І дітям, і дорослим буде приємно поласувати таким смачним десертом. Готувати запіканку просто, швидко, та і інгредієнти не вимагають особливих грошових витрат.