Як приготувати сирну запіканку без манки в духовці
Основа будь-якого рецепту сирних запіканок без манки – власне сам сир, яйце і борошно. При цьому найважливіше правило: сир не повинен бути сухим.
Сирна запіканка в духовці без манки
Запіканка часто виходить жорсткою, практично гумової, через неправильне приготування. Тут є свій секрет. Борошно не можна класти в запіканку більше п'яти ложок.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукровий пісок - | 40 грам |
ванільний цукор - | пакетик |
сир (свіжий) - | 0, 6 кг |
чорний родзинки - | 200 грам |
ананасовий сік - | 25 грам |
лікер (або коньяк) - | 30 г |
борошно - | 40 г |
відбірні яйця - | 3 штуки |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Як готувати сирну запіканку в духовці:
- Сир розтерти, додати до нього всі яйця, добре змішати (можна використовувати міксер);
- У сирну суміш всипати звичайний і ванільний цукор, знову перемішати;
- В отриману масу вимішати підготовлену борошно, додати сік (ананасовий) і коньяк (або лікер);
- Тепер настала черга додати чорні родзинки і перемішати ложкою сирну масу;
- Для приготування запіканки підійде форма висотою до 10 см, в діаметрі не більше 20 див. Її треба рясно обробити вершковим маслом і перекласти сирне тісто;
- 30 хвилин готувати запіканку в духовці, поки вона зверху не покриється коричневою скоринкою. Рекомендований режим – 180 градусів.
Дієтична сирна запіканка
Треба підготувати:
- 0,5 кг домашнього сиру;
- 4 штуки – яйце куряче;
- 100 г – білий цукор;
- 30 м – кукурудзяний крохмаль;
- цедра з одного апельсина;
- 0,5 кг – м'якоть гарбуза (запечений).
Загальний час, який займе готування, складе 70 хвилин, калорійність кожного порційного шматка не перевищить 95 ккал.
Як приготувати дієтичну запіканку:
- Приготувати першу начинку: змішати 50 грам цукрового піску з сиром до однорідного стану, можна використовувати міксер або блендер. У готову масу додати два яйця, 15 г крохмалю і все добре ще раз перемішати;
- Приготувати другу начинку: з м'якоті гарбуза прибрати зайву воду. Для цього потрібно скласти шматочки гарбуза в марлеву тканину і обережно віджати. Тепер можна збити гарбуз, 50 грам цукрового піску, апельсинову цедру, потім масу змішати з кукурудзяним крохмалем (15 г) і 2 яйцями;
- Роз'ємну форму вистелити кулінарної папером, обробити вершковим маслом, стінки трохи присипати борошном. По одній ст. ложці начинку в центр форми по черзі;
- Щоб рівномірно розподілити масу, треба злегка постукати формою по робочому столу;
- Форму поставити в добре розігріту духовку. Готувати, приблизно 45 хвилин;
- Запіканка повинна охолонути прямо у формі. Потім з неї прибрати бортики і можна подавати готову страву на стіл.
Що приготувати з м'яса на обід — найцікавіші страви з курки, свинини, телятини.
Відео інструкція з приготування вишуканих ролів «Филаделфия».
Рецепт моцарелли в домашніх умовах — цей чудовий сир можна приготувати і вдома.
Рецепт запіканки з сиру в мультиварці
За допомогою сучасної мультиварки можна з легкістю приготувати абсолютно особливу запіканку. Її можна зробити з ягодами, наприклад, з вишнею. А також використовувати найпопулярніші фрукти: банани, апельсини та яблука.
Необхідні продукти:
- сир свіжий – 0,5 кг;
- банан, апельсин, яблуко – по 3 штуки;
- вишня (консервована) – 200 грам;
- яйце;
- 35 грам крохмалю;
- мед – 25 г;
- свіжий лимонний сік – 3 ч. ложки;
- цукор – щіпка;
- масло селянське – 20 г;
- сухарі для панірування – жменька.
Час приготування — 60 хвилин, в 100 г міститься 170 ккал.
Спосіб приготування:
- Підготувати інгредієнти, як зазначено в рецепті;
- Яблука ретельно промити і нашаткувати тонкими часточками. Апельсини, банани очистити і нарізати кружечками. Вишню скласти в друшляк, так вся зайва рідина стече;
- Чашу мультиварки добре промазати маслом і припорошити сухарями. Підготовлені фрукти викласти: шар з яблук, потім апельсинові кружечки, бананові та ягідки вишні;
- Яєчний жовток, крохмаль, сир, сік лимона і мед збити в однорідну масу, додати трохи цукру (за смаком) і змішати зі збитим яєчним білком;
- Підготовлену масу викласти на фруктову основу. Вибрати на приладі режим «мультиповар», виставити температуру 120 градусів, час приготування – 30 хвилин.
Підказки господаркам
- Якщо у сирну масу додається багато борошна або яєць, то запіканка виходить жорсткою;
- У холодильнику відкритий сир зберігається не більше 2 діб, запакований можна зберігати два тижні. Якщо сир втратив свіжість, а термін придатності не вийшов, з нього можна приготувати запіканку;
- Для приготування сирної запіканки без манки в духовці можна використовувати різноманітні фрукти, але цитрусові краще виключити, якщо в рецепті не використовується крохмаль;
- Ягоди і фрукти можна з'єднувати з сиром, а краще викладати шарами;
- Щоб видалити зайву рідину, всі соковиті фрукти і ягоди краще бланшувати в гарячому маслі або обсмажують у духовці, включивши функцію «гриль»;
- До страви добре подавати вершки, попередньо збиті.
Символ дитинства – це запіканка з сиру з родзинками. Вона живильна, ніжна, легко засвоюється організмом. Запіканка, приготована в мультиварці – це незвичайна трактування з дитинства знайомого страви, схожа більше на десерт, ніж на повсякденний сніданок.