22 апрель 2019 1 800

Як приготувати сирну запіканку без манки в духовці

Основа будь-якого рецепту сирних запіканок без манки – власне сам сир, яйце і борошно. При цьому найважливіше правило: сир не повинен бути сухим.

Сирна запіканка в духовці без манки

Запіканка часто виходить жорсткою, практично гумової, через неправильне приготування. Тут є свій секрет. Борошно не можна класти в запіканку більше п'яти ложок.

З родзинками і борошном
Інгредієнти Кількість
цукровий пісок - 40 грам
ванільний цукор - пакетик
сир (свіжий) - 0, 6 кг
чорний родзинки - 200 грам
ананасовий сік - 25 грам
лікер (або коньяк) - 30 г
борошно - 40 г
відбірні яйця - 3 штуки
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Як готувати сирну запіканку в духовці:

  1. Сир розтерти, додати до нього всі яйця, добре змішати (можна використовувати міксер);
  2. У сирну суміш всипати звичайний і ванільний цукор, знову перемішати;
  3. В отриману масу вимішати підготовлену борошно, додати сік (ананасовий) і коньяк (або лікер);
  4. Тепер настала черга додати чорні родзинки і перемішати ложкою сирну масу;
  5. Для приготування запіканки підійде форма висотою до 10 см, в діаметрі не більше 20 див. Її треба рясно обробити вершковим маслом і перекласти сирне тісто;
  6. 30 хвилин готувати запіканку в духовці, поки вона зверху не покриється коричневою скоринкою. Рекомендований режим – 180 градусів.

Дієтична сирна запіканка

Треба підготувати:

  • 0,5 кг домашнього сиру;
  • 4 штуки – яйце куряче;
  • 100 г – білий цукор;
  • 30 м – кукурудзяний крохмаль;
  • цедра з одного апельсина;
  • 0,5 кг – м'якоть гарбуза (запечений).

Загальний час, який займе готування, складе 70 хвилин, калорійність кожного порційного шматка не перевищить 95 ккал.

Як приготувати дієтичну запіканку:

  1. Приготувати першу начинку: змішати 50 грам цукрового піску з сиром до однорідного стану, можна використовувати міксер або блендер. У готову масу додати два яйця, 15 г крохмалю і все добре ще раз перемішати;
  2. Приготувати другу начинку: з м'якоті гарбуза прибрати зайву воду. Для цього потрібно скласти шматочки гарбуза в марлеву тканину і обережно віджати. Тепер можна збити гарбуз, 50 грам цукрового піску, апельсинову цедру, потім масу змішати з кукурудзяним крохмалем (15 г) і 2 яйцями;
  3. Роз'ємну форму вистелити кулінарної папером, обробити вершковим маслом, стінки трохи присипати борошном. По одній ст. ложці начинку в центр форми по черзі;
  4. Щоб рівномірно розподілити масу, треба злегка постукати формою по робочому столу;
  5. Форму поставити в добре розігріту духовку. Готувати, приблизно 45 хвилин;
  6. Запіканка повинна охолонути прямо у формі. Потім з неї прибрати бортики і можна подавати готову страву на стіл.

Що приготувати з м'яса на обід — найцікавіші страви з курки, свинини, телятини.

Відео інструкція з приготування вишуканих ролів «Филаделфия».

Рецепт моцарелли в домашніх умовах — цей чудовий сир можна приготувати і вдома.

Рецепт запіканки з сиру в мультиварці

За допомогою сучасної мультиварки можна з легкістю приготувати абсолютно особливу запіканку. Її можна зробити з ягодами, наприклад, з вишнею. А також використовувати найпопулярніші фрукти: банани, апельсини та яблука.

Необхідні продукти:

  • сир свіжий – 0,5 кг;
  • банан, апельсин, яблуко – по 3 штуки;
  • вишня (консервована) – 200 грам;
  • яйце;
  • 35 грам крохмалю;
  • мед – 25 г;
  • свіжий лимонний сік – 3 ч. ложки;
  • цукор – щіпка;
  • масло селянське – 20 г;
  • сухарі для панірування – жменька.

Час приготування — 60 хвилин, в 100 г міститься 170 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Підготувати інгредієнти, як зазначено в рецепті;
  2. Яблука ретельно промити і нашаткувати тонкими часточками. Апельсини, банани очистити і нарізати кружечками. Вишню скласти в друшляк, так вся зайва рідина стече;
  3. Чашу мультиварки добре промазати маслом і припорошити сухарями. Підготовлені фрукти викласти: шар з яблук, потім апельсинові кружечки, бананові та ягідки вишні;
  4. Яєчний жовток, крохмаль, сир, сік лимона і мед збити в однорідну масу, додати трохи цукру (за смаком) і змішати зі збитим яєчним білком;
  5. Підготовлену масу викласти на фруктову основу. Вибрати на приладі режим «мультиповар», виставити температуру 120 градусів, час приготування – 30 хвилин.

Підказки господаркам

  1. Якщо у сирну масу додається багато борошна або яєць, то запіканка виходить жорсткою;
  2. У холодильнику відкритий сир зберігається не більше 2 діб, запакований можна зберігати два тижні. Якщо сир втратив свіжість, а термін придатності не вийшов, з нього можна приготувати запіканку;
  3. Для приготування сирної запіканки без манки в духовці можна використовувати різноманітні фрукти, але цитрусові краще виключити, якщо в рецепті не використовується крохмаль;
  4. Ягоди і фрукти можна з'єднувати з сиром, а краще викладати шарами;
  5. Щоб видалити зайву рідину, всі соковиті фрукти і ягоди краще бланшувати в гарячому маслі або обсмажують у духовці, включивши функцію «гриль»;
  6. До страви добре подавати вершки, попередньо збиті.

Символ дитинства – це запіканка з сиру з родзинками. Вона живильна, ніжна, легко засвоюється організмом. Запіканка, приготована в мультиварці – це незвичайна трактування з дитинства знайомого страви, схожа більше на десерт, ніж на повсякденний сніданок.

Що ще почитати: