19 май 2019 2 271

Як приготувати сирну запіканку з родзинками

Темою даної статті по праву стала сирна запіканка з родзинками. Чому їй варто приділити стільки уваги? Та тому що це дуже корисне блюдо і зараз ви в цьому переконаєтеся.

Сир підходить людям, які стежать за тим, що вживають в їжу. Для використання в кулінарії вибирають нежирний продукт: він дуже корисний, легкий, підходить для людей, що дотримують дієту. У сирі є вітаміни (В12), мінерали (фосфор, кальцій), молочний білок.

Кілька слів про те, як вибрати ідеальний сир:

  1. М'який, нерозсипчастий сир легше засвоюється;
  2. Продукт повинен пахнути молоком, без яких-небудь інших ароматів;
  3. Колір повинен бути білим і чистим;
  4. Менш кислий сир є більш корисним;
  5. У складі натурального сиру повинні бути закваска і молоко, на цьому текст етикетки повинен закінчуватися;
  6. Звертайте увагу на наявність позначки ГОСТ і маркування ТУ;
  7. Намагайтеся купувати продукт з написом «Сир». «Сирні маси» і «Сирки» містять безліч домішок і добавок у складі.

Практично всі запіканки готуються дуже швидко – на підготовку йде 10-15 хвилин. Але загальний час, рахуючи від того моменту, коли відкривається дверцята холодильника і закривається дверцята духовки, займає близько години. Всі рецепти розраховані на більш, ніж 8 порцій. Кількість на сім'ю з чотирьох людей, які люблять побалакати за прийомом їжі довше.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
сир - один кілограм
великий темний родзинки - сто грам
яйця курячі - чотири штуки
цукровий пісок - один стакан
цедра - з одного лимона
розпушувач - половина чайної ложки
борошно - п'ять столових ложок
нежирна сметана - двісті грам
масло вершкове - для змащування форми
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Цей рецепт елементарний і його можуть повторити початківці кулінари. Запіканка з родзинками і сиром – традиційне, можна сказати, камерне блюдо, від якого віє недільним сніданком і сімейним теплом.

Родзинки доступний за ціною і відмінно впливає на здоров'я: зміцнює нерви, заспокоює, покращує роботу організму. Концентрація корисних речовин в ізюмі навіть більше, ніж у свіжих ягодах.

Сирна запіканка з родзинками в духовці готується наступним чином:

  1. В мисці з високими бортиками міксером або вручну збивають цукор і яйця. Потім змішують сиру і сметану. Додають розпушувач;
  2. Борошно просіюють, додають у збиту масу, помішуючи і не допускаючи утворення грудок;
  3. За допомогою дрібної терки з знімають цедру лимона. Родзинки ретельно промивають. Підготовлені добавки змішують з основною масою;
  4. Форму змащують вершковим маслом. Готують страву в прогрітій духовці півгодини при температурі 180 °С.

Запіканка з родзинками, бананами і сиром в мультиварці

Готувати в мультиварці просто – в підготовлену ємність поміщаються інгредієнти, закривається кришка і натискається кнопка. Не потрібно стежити за часом, температурним режимом, що-небудь помішувати. Все, що знадобиться для приготування запіканки в мультиварці – 20 хвилин на підготовку маси для запікання.

Інгредієнти:

  • сир – один кілограм;
  • великий родзинки без кісточок – сто грам;
  • банан – два плода;
  • великі курячі яйця – чотири штуки;
  • пісок цукровий – один стакан;
  • розпушувач на кінчику столової ложки;
  • борошно – п'ять столових ложок;
  • манна крупа – сто грам;
  • вершкове масло – тридцять грамів;
  • нежирна сметана – двісті грам.

Час приготування: 1 годину

Калорійність: 208 Ккал на 100 р.

Сирна запіканка з родзинками та бананами в мультиварці готується так:

  1. Спіньте яйця з цукром, перемішайте сир і сметану. З'єднайте всі в одній глибокій ємності;
  2. Додайте в масу просіяне борошно, манку і розпушувач. Все добре перемішайте до однорідності;
  3. Промийте теплою водою родзинки. Зніміть з банана шкірку і розімніть м'якоть виделкою. Змішайте добавку з іншими інгредієнтами;
  4. Чисте, сухе дно каструлі для мультиварки добре змастіть вершковим маслом. Потім помістіть в підготовлену форму сирну масу;
  5. Готується страва 45 хвилин в режимі «Випічка». Дістати запіканку можна за допомогою пластикової кошики, яка зазвичай йде в комплекті з мультиваркою. Можна і просто перевернути каструлю над тарілкою, але так є ймовірність пошкодити ніжне блюдо.

Страва з родзинками і ягідним джемом

Джем перетворює звичайну запіканку на витвір мистецтва і додає пікантності смаку. Використовувати в приготуванні можна будь-ягідний джем, і навіть варення. Приготувати таку страву можна без борошна.

Інгредієнти;

  • сир – один кілограм;
  • великий родзинки без кісточок – сто грам;
  • ягідний джем – п'ять столових ложок;
  • великі курячі яйця – п'ять;
  • цукор – один стакан;
  • ванілін – один пакет;
  • сода – на кінчику ножа;
  • манна крупа – сто грам;
  • нежирна сметана – дві столові ложки;
  • вершкове масло – десять грамів.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 220 Ккал на 100 р.

Готується сирна запіканка з родзинками та ягідним джемом поетапно:

  1. Яєчні жовтки, цукор і сметану змішують з сиром;
  2. Манну крупу, ванілін і соду змішують в окремій піалі, а потім додають до сирної маси;
  3. Родзинки промивають і додають до сиру;
  4. Яєчні білки збивають міксером до стану піни і перемішують з масою в останню чергу;
  5. Майбутню сирну запіканку викладають у силіконову форму, змащену по дну і стінкам вершковим маслом, і тримають в духовці 35-40 хвилин. Температура спека повинна бути 180 °С;
  6. Готову страву прикрашають джемом, рівне розподіляючи його ложкою або лопаткою по поверхні.

Здивуйте своїх гостей — приготуйте торт «Кучерявий торт».

Спробуйте наші варіанти рецептів тесту для электровафельницы.

Пиріг з сиром і маком можна подавати до столу як в будні, так і в свята. Рецепт тут.

Сирна запіканка з манкою і родзинками

Такий рецепт є своєрідною кулінарної класикою. При приготуванні можна обійтися без борошна.

  • сир – один кілограм;
  • великий родзинки – сто грам;
  • молоко – двісті мілілітрів;
  • великі курячі яйця – чотири;
  • цукор – один стакан;
  • ваніль – один пакет;
  • розпушувач – половина чайної ложки;
  • борошно – п'ять столових ложок;
  • манна крупа – три столових ложки;
  • вершкове масло – для змащення форми.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 209,4 Ккал на 100 р.

Приготування:

  1. Родзинки промиваю проточною водою, потім заливають окропом і залишають на 10 хвилин. Потім підсушують на паперовому рушнику;
  2. Манну крупу перемішують з молоком, уникаючи утворення грудок. Манка має набрякнути. Щоб прискорити процес, молоко попередньо підігрівають;
  3. Цукор, яйця і сир збивають в глибокій мисці. Додають ваніль і розпушувач;
  4. Сирну масу з'єднують з підготовленою манкою. Додають родзинки;
  5. Суху і чисту форму змащують маслом. Прогрівають духовку при температурі 180 °С;
  6. Масу перекладають у форму, вирівнюють ложкою поверхню. Випікати сирну запіканку з манкою і родзинками потрібно 30-40 хвилин.

Гарбузово-сирний десерт в духовці

Гарбуз містить мало калорій і багата клітковиною. У ній є бета-каротин, багато вітамінів (В2,В1, РР, С, Е), а також кальцій, залізо, мідь, цинк і калій. Гарбуз – дієтичний продукт, що робить її дуже привабливою для використання в кулінарії, в приготуванні десертів.

Інгредієнти:

  • сир – вісімсот грамів;
  • гарбуз – один кілограм;
  • великий родзинки без кісточок – сто грам;
  • курячі яйця – шість;
  • молоко – дві склянки;
  • крупа манна – вісім столових ложок;
  • цукор – один стакан;
  • ваніль – один пакетик;
  • борошно – п'ять столових ложок;
  • масло вершкове – упаковка 200 грамів;
  • нежирна сметана – шість великих ложок.

Час приготування: 1 годину і 20 хвилин.

Калорійність: 210 Ккал на 100 р.

Рецепт приготування сирної запіканки з родзинками і гарбузом в духовці покроково:

  1. Манку замочують у підігрітому молоці 30 хвилин;
  2. Гарбуз миють, знімають шкірку, нарізують маленькими кубиками (не більше, ніж 1 см). Потім поміщають в каструлю, заливають водою настільки, щоб ледь покрити нарізку. Тушкують 20 хвилин на невеликому вогні. Найкраще закривати кришкою. По закінченні гасіння воду зливають;
  3. Яйця з цукром і ваніллю енергійно збивають. Гарбуз перетирають до стану пюре;
  4. Манку, молоко, яйце і гарбуз з'єднують і перемішують;
  5. До отриманої маси додають сир, сметану і промитий ізюм. Знову добре перемішують, усуваючи неоднорідність;
  6. У фіналі в тісто додають розтоплене масло. Не забувайте приберегти 1 чайну ложку масла для змащування форми;
  7. У змащену форму викладають готову масу і запікають 45 хвилин при температурі 180 °С.

Підіб'ємо підсумки

Щоб запіканка з сиру вийшла вдалою, зверніть увагу на кілька важливих моментів:

  1. Вибирайте якісний, натуральний сир;
  2. Добре перемішуйте всі інгредієнти, щоб не було грудок , неоднорідності і скупчення добавок, наприклад, родзинки;
  3. Обов'язково прогрівайте духовку, перш ніж поставити форму;
  4. Готова для запікання сирна маса повинна бути пластичною і нагадувати за текстурою сметану;
  5. Змащуйте ємність мультиварки вершковим маслом, щоб запіканка не прилипала;
  6. Готову запіканку можна прикрасити джемом, медом, варенням, горіхами та цукатами.

Легкість засвоєння і смак роблять сирну запіканку з родзинками прекрасним блюдом до сніданку, коли необхідно з'їсти щось смачне і приваблива на вигляд для додання сил і підняття настрою.

Що ще почитати: