Як приготувати сирну запіканку з родзинками
Темою даної статті по праву стала сирна запіканка з родзинками. Чому їй варто приділити стільки уваги? Та тому що це дуже корисне блюдо і зараз ви в цьому переконаєтеся.
Кілька слів про те, як вибрати ідеальний сир:
- М'який, нерозсипчастий сир легше засвоюється;
- Продукт повинен пахнути молоком, без яких-небудь інших ароматів;
- Колір повинен бути білим і чистим;
- Менш кислий сир є більш корисним;
- У складі натурального сиру повинні бути закваска і молоко, на цьому текст етикетки повинен закінчуватися;
- Звертайте увагу на наявність позначки ГОСТ і маркування ТУ;
- Намагайтеся купувати продукт з написом «Сир». «Сирні маси» і «Сирки» містять безліч домішок і добавок у складі.
Практично всі запіканки готуються дуже швидко – на підготовку йде 10-15 хвилин. Але загальний час, рахуючи від того моменту, коли відкривається дверцята холодильника і закривається дверцята духовки, займає близько години. Всі рецепти розраховані на більш, ніж 8 порцій. Кількість на сім'ю з чотирьох людей, які люблять побалакати за прийомом їжі довше.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сир - | один кілограм |
великий темний родзинки - | сто грам |
яйця курячі - | чотири штуки |
цукровий пісок - | один стакан |
цедра - | з одного лимона |
розпушувач - | половина чайної ложки |
борошно - | п'ять столових ложок |
нежирна сметана - | двісті грам |
масло вершкове - | для змащування форми |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Цей рецепт елементарний і його можуть повторити початківці кулінари. Запіканка з родзинками і сиром – традиційне, можна сказати, камерне блюдо, від якого віє недільним сніданком і сімейним теплом.
Родзинки доступний за ціною і відмінно впливає на здоров'я: зміцнює нерви, заспокоює, покращує роботу організму. Концентрація корисних речовин в ізюмі навіть більше, ніж у свіжих ягодах.
Сирна запіканка з родзинками в духовці готується наступним чином:
- В мисці з високими бортиками міксером або вручну збивають цукор і яйця. Потім змішують сиру і сметану. Додають розпушувач;
- Борошно просіюють, додають у збиту масу, помішуючи і не допускаючи утворення грудок;
- За допомогою дрібної терки з знімають цедру лимона. Родзинки ретельно промивають. Підготовлені добавки змішують з основною масою;
- Форму змащують вершковим маслом. Готують страву в прогрітій духовці півгодини при температурі 180 °С.
Запіканка з родзинками, бананами і сиром в мультиварці
Інгредієнти:
- сир – один кілограм;
- великий родзинки без кісточок – сто грам;
- банан – два плода;
- великі курячі яйця – чотири штуки;
- пісок цукровий – один стакан;
- розпушувач на кінчику столової ложки;
- борошно – п'ять столових ложок;
- манна крупа – сто грам;
- вершкове масло – тридцять грамів;
- нежирна сметана – двісті грам.
Час приготування: 1 годину
Калорійність: 208 Ккал на 100 р.
Сирна запіканка з родзинками та бананами в мультиварці готується так:
- Спіньте яйця з цукром, перемішайте сир і сметану. З'єднайте всі в одній глибокій ємності;
- Додайте в масу просіяне борошно, манку і розпушувач. Все добре перемішайте до однорідності;
- Промийте теплою водою родзинки. Зніміть з банана шкірку і розімніть м'якоть виделкою. Змішайте добавку з іншими інгредієнтами;
- Чисте, сухе дно каструлі для мультиварки добре змастіть вершковим маслом. Потім помістіть в підготовлену форму сирну масу;
- Готується страва 45 хвилин в режимі «Випічка». Дістати запіканку можна за допомогою пластикової кошики, яка зазвичай йде в комплекті з мультиваркою. Можна і просто перевернути каструлю над тарілкою, але так є ймовірність пошкодити ніжне блюдо.
Страва з родзинками і ягідним джемом
Джем перетворює звичайну запіканку на витвір мистецтва і додає пікантності смаку. Використовувати в приготуванні можна будь-ягідний джем, і навіть варення. Приготувати таку страву можна без борошна.
Інгредієнти;
- сир – один кілограм;
- великий родзинки без кісточок – сто грам;
- ягідний джем – п'ять столових ложок;
- великі курячі яйця – п'ять;
- цукор – один стакан;
- ванілін – один пакет;
- сода – на кінчику ножа;
- манна крупа – сто грам;
- нежирна сметана – дві столові ложки;
- вершкове масло – десять грамів.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 220 Ккал на 100 р.
Готується сирна запіканка з родзинками та ягідним джемом поетапно:
- Яєчні жовтки, цукор і сметану змішують з сиром;
- Манну крупу, ванілін і соду змішують в окремій піалі, а потім додають до сирної маси;
- Родзинки промивають і додають до сиру;
- Яєчні білки збивають міксером до стану піни і перемішують з масою в останню чергу;
- Майбутню сирну запіканку викладають у силіконову форму, змащену по дну і стінкам вершковим маслом, і тримають в духовці 35-40 хвилин. Температура спека повинна бути 180 °С;
- Готову страву прикрашають джемом, рівне розподіляючи його ложкою або лопаткою по поверхні.
Здивуйте своїх гостей — приготуйте торт «Кучерявий торт».
Спробуйте наші варіанти рецептів тесту для электровафельницы.
Пиріг з сиром і маком можна подавати до столу як в будні, так і в свята. Рецепт тут.
Сирна запіканка з манкою і родзинками
Такий рецепт є своєрідною кулінарної класикою. При приготуванні можна обійтися без борошна.
- сир – один кілограм;
- великий родзинки – сто грам;
- молоко – двісті мілілітрів;
- великі курячі яйця – чотири;
- цукор – один стакан;
- ваніль – один пакет;
- розпушувач – половина чайної ложки;
- борошно – п'ять столових ложок;
- манна крупа – три столових ложки;
- вершкове масло – для змащення форми.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 209,4 Ккал на 100 р.
Приготування:
- Родзинки промиваю проточною водою, потім заливають окропом і залишають на 10 хвилин. Потім підсушують на паперовому рушнику;
- Манну крупу перемішують з молоком, уникаючи утворення грудок. Манка має набрякнути. Щоб прискорити процес, молоко попередньо підігрівають;
- Цукор, яйця і сир збивають в глибокій мисці. Додають ваніль і розпушувач;
- Сирну масу з'єднують з підготовленою манкою. Додають родзинки;
- Суху і чисту форму змащують маслом. Прогрівають духовку при температурі 180 °С;
- Масу перекладають у форму, вирівнюють ложкою поверхню. Випікати сирну запіканку з манкою і родзинками потрібно 30-40 хвилин.
Гарбузово-сирний десерт в духовці
Гарбуз містить мало калорій і багата клітковиною. У ній є бета-каротин, багато вітамінів (В2,В1, РР, С, Е), а також кальцій, залізо, мідь, цинк і калій. Гарбуз – дієтичний продукт, що робить її дуже привабливою для використання в кулінарії, в приготуванні десертів.
Інгредієнти:
- сир – вісімсот грамів;
- гарбуз – один кілограм;
- великий родзинки без кісточок – сто грам;
- курячі яйця – шість;
- молоко – дві склянки;
- крупа манна – вісім столових ложок;
- цукор – один стакан;
- ваніль – один пакетик;
- борошно – п'ять столових ложок;
- масло вершкове – упаковка 200 грамів;
- нежирна сметана – шість великих ложок.
Час приготування: 1 годину і 20 хвилин.
Калорійність: 210 Ккал на 100 р.
Рецепт приготування сирної запіканки з родзинками і гарбузом в духовці покроково:
- Манку замочують у підігрітому молоці 30 хвилин;
- Гарбуз миють, знімають шкірку, нарізують маленькими кубиками (не більше, ніж 1 см). Потім поміщають в каструлю, заливають водою настільки, щоб ледь покрити нарізку. Тушкують 20 хвилин на невеликому вогні. Найкраще закривати кришкою. По закінченні гасіння воду зливають;
- Яйця з цукром і ваніллю енергійно збивають. Гарбуз перетирають до стану пюре;
- Манку, молоко, яйце і гарбуз з'єднують і перемішують;
- До отриманої маси додають сир, сметану і промитий ізюм. Знову добре перемішують, усуваючи неоднорідність;
- У фіналі в тісто додають розтоплене масло. Не забувайте приберегти 1 чайну ложку масла для змащування форми;
- У змащену форму викладають готову масу і запікають 45 хвилин при температурі 180 °С.
Підіб'ємо підсумки
Щоб запіканка з сиру вийшла вдалою, зверніть увагу на кілька важливих моментів:
- Вибирайте якісний, натуральний сир;
- Добре перемішуйте всі інгредієнти, щоб не було грудок , неоднорідності і скупчення добавок, наприклад, родзинки;
- Обов'язково прогрівайте духовку, перш ніж поставити форму;
- Готова для запікання сирна маса повинна бути пластичною і нагадувати за текстурою сметану;
- Змащуйте ємність мультиварки вершковим маслом, щоб запіканка не прилипала;
- Готову запіканку можна прикрасити джемом, медом, варенням, горіхами та цукатами.
Легкість засвоєння і смак роблять сирну запіканку з родзинками прекрасним блюдом до сніданку, коли необхідно з'їсти щось смачне і приваблива на вигляд для додання сил і підняття настрою.