23 июнь 2019 3 671

Як швидко і смачно приготувати кабачки в мікрохвильовці

Коли зовсім немає часу, але все ж хочеться харчуватися смачно і правильно, то на допомогу прийде мікрохвильовка.

У цій статті буде розказано про те, як приготувати ряд поживних і корисних страв за допомогою мікрохвильової печі з одним головним інгредієнтом – кабачком. Це дасть зрозуміти кожній господині, що не завжди необхідно розігрівати духовку і витрачати багато часу, щоб приготувати добру вечерю.

Всі рецепти дуже прості у приготуванні, тому впоратися з ними може навіть починаюча куховарка.

Самий простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
сметана - 30 г
майонез - 30 г
кабачок - 500 г
соняшникова олія - 15 мл
сіль і перець - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 83 Ккал

Оригінальна закуска готується на швидку руку, але може здивувати навіть гостей. Якщо вам нема чого подати до столу, то такі кабачки в мікрохвильовці стануть справжньою паличкою.

Етапи приготування:

  1. Кабачки слід гарненько промити і зняти з них шкірку. Навіть у молодих плодів вона досить жорстка, щоб зіпсувати смак. Насіння також виймаються. Після цього овоч знову слід промити під проточною водою;
  2. Підготовлені кабачки необхідно нарізати на тонкі кухлі. Їх слід викласти на блюдо для запікання в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі, попередньо змащений маслом. Після цього готується соус із змішаних між собою сметани і майонезу. Цей соус потрібно викласти на кожен шматочок кабачка;
  3. Кабачок викладається на блюдо в один шар, щоб вони точно пропеклися, а зверху присипаються сіллю і перцем. Мікрохвильовка включається на найвищу потужність, а таймер для запікання овоча встановлюється на 10 хвилин. До столу кабачки можна подавати з кетчупом, щоб смак був більш пікантним. Ось так, вийшло швидко і смачно!

Кабачки з сиром – ідеальне поєднання

Сир чудово контрастує з кабачками, що дозволяє створити смачне блюдо, яке може урізноманітнити меню будь-якої людини, що бажає схуднути. Готується воно без застосування олій, що ще більше знижує його калорійність.

  • сир твердих сортів – 100 г;
  • сметана нежирна – 15 г;
  • часник – 2 зубці;
  • кабачки – 300 г;
  • сіль і чорний перець.

Час: 25 хвилин.

Харчова цінність: 85 Ккал.

Як приготувати кабачки з сиром у мікрохвильовці:

  1. Перед тим як приготувати страву необхідно підготувати кабачок. Його потрібно обмити, а потім зняти шкуру, відрізати кінчики і прибрати насіння. Після цього весь кабачок ріжеться на досить тонкі шматочки, шириною не більше половини сантиметра, щоб вони максимально швидко приготувалися;
  2. Сир потрібно натерти на середній тертці. Часник чиститься і пропускається через чеснодавку. У миску з нарізаним кабачком слід висипати часник, сіль і перець. Вся суміш перемішується;
  3. У миску для запікання необхідно покласти аркуш пергаменту, а потім брати кабачки по одному. На кожен гурток слід намазати трохи сметани, а потім покласти на пергамент і додати сиру;
  4. В мікрохвильовці слід виставити таймер на 15 хвилин, а потужність вибрати середню. Після приготування кабачків їх можна посипати для смаку свіжої рубаною зеленню.

Запікання в мікрохвильовці кабачків з фаршем

Здається, що будь-які додавання фаршу в блюдо зробить його важким і не підходящим для тих, що худнуть. Однак цей рецепт, як і раніше залишається дуже простим, а кінцевий результат містить мало калорій. При цьому смак дуже ніжний і м'який.

  • помідори – 150 г;
  • сир – 70 г;
  • кабачки – 500 г;
  • курячий фарш – 400 г;
  • сіль і спеції.

Час: ½ години.

Харчова цінність: 87 Ккал.

Як запекти кабачки з фаршем в мікрохвильовці:

  1. Кабачки ретельно миють і розрізають на кілька великих частин. Їх необхідно перетворити в барила, тому в кожній частині потрібно зробити досить глибоку виїмку, просто за допомогою ложки вирізати серединку. Кожен бочонок потрібно посолити і приправити;
  2. Частини кабачка, які були вийняті, потрібно натерти на тертці, а потім додати до курячого фаршу. Суміш перемішується і викладається в барила до їх заповнення;
  3. Нарізаний помідор кружечками стане прекрасними кришечками для кабачка. Готові барила викладаються у форму і злегка присипаються сиром. Готувати їх потрібно близько 20 хвилин на максимальній потужності.

Кабачкова запіканка

Для повноцінного вечері така запіканка буде не дуже ситної, але вона ідеальна для сніданку або швидкого перекусу на обід. Щоб її приготувати буде потрібно мінімум часу і зусиль.

  • кабачки – 600 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • майонез – 30 г;
  • сметана – 30 г;
  • свіжа зелень – 20 г;
  • часник – 2 зубці;
  • борошно – 45 р.

Час: 40 хвилин.

Харчова цінність: 75 Ккал.

Як готувати запіканку з кабачків в мікрохвильовці:

  1. Кабачки потрібно промити, очистити від шкірки і нарізати кубиками. Ці кубики розмелюють в блендері. До них потрібно додати нарубану зелень, яйця, майонез і сметану. Вся суміш перемішується;
  2. До однорідної суміші додається борошно, сіль, пропущений через прес часник і всі спеції;
  3. Форма для СВЧ-печі натирається маслом, а потім у неї викладається вся кабачкова суміш для запіканки. Готується вона на самій максимально високої потужності приблизно 25 хвилин. Коли запіканка готова, то її слід посипати натертим сиром і почекати 5 хвилин до подачі до столу.

Як приготувати гречку просто і смачно — візьміть на замітку нашу добірку рецептів.

Читайте як приготувати надзвичайно смачних карасів в духовці. Найсмачніші рецепти тут.

Як загасити картоплю без м'яса — добірка рецептів для мультиварки.

Фарширований кабачок в мікрохвильовці

Для приготування смачного домашнього страв з кабачка не буде потрібно багато часу. Блюдо виходить досить ситним, але при цьому простим і смачним.

  • кабачки – 700 г;
  • свинячий фарш – 200 г;
  • цибуля – 100 г;
  • помідори – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • часник – 1 зубець;
  • відварений рис – 120 г;
  • сіль і спеції.

Час: 45 хвилин.

Харчова цінність: 71 Ккал.

Інструкція по приготуванню:

  1. Першим ділом в цьому блюді потрібно зробити фарш. Для нього між собою змішуються фарш з рисом, нарізаними цибулею і помідорами. До нього додаються сіль і спеції, а також продавлений через прес часник;
  2. Кабачки миють, чистяться і ріжуться навпіл. З кожної половини виймаються насіння, і вони натираються спеціями. Якщо половини дуже великі, то їх можна розрізати на 2 частини. Ці човники заповнюються фаршем, а потім викладаються у форму для запікання;
  3. Зверху вони прикриваються кришкою, і перші 10 хвилин фаршировані кабачки готуються під нею на високій потужності. У другому заході кришка знімається, і вони продовжують готуватися без неї ще 10 хвилин. Кабачки поливаються збитим з невеликою кількістю солі яйцем, а потім готуються ще 5 хвилин. Подавати овочі можна з гарніром, так і без нього у вигляді самостійної страви.

Кабачкові чіпси

Якщо при перегляді кінофільму хочеться похрумтіти чіпсами, то поспішати в магазин за пачкою не варто. Снеки з кабачків можна приготувати дуже швидко, а для здоров'я вони набагато більш корисні.

  • кабачки – 300 г;
  • рослинне масло – 20 мл;
  • суміш приправ – 10 г;
  • сіль.

Час: 20 хвилин.

Харчова цінність: 76 Ккал.

Як робити чіпси з кабачків в мікрохвильовці:

  1. Кабачки обов'язково миються і обсушиваются паперовим кухонним рушником. Овоч нарізається на гуртки дуже тонкого розміру, не більше пари міліметром. Легше всього це робити за допомогою овочерізки;
  2. На столі потрібно розкласти свіже кухонне рушник. На нього викладаються в 1 ряд майбутні чіпси. Зверху вони прикриваються ще одним рушником. Його слід гарненько притиснути до слайсам і залишити в такому положенні хвилин на 5, щоб вся зайва рідина вийшла. Так вони вийдуть більш хрусткими;
  3. За допомогою силіконової пензлика кожен слайс змащується олією з обох сторін, а потім вони викладаються у форму для випічки і приправляються спеціями, що ви найбільш любите. З кабачками чудово поєднується базилік, коріандр, червоний і чорний мелені перці;
  4. Готуються чіпси близько 5 хвилин на високій потужності. Після цього вони охолоджуються і перекладаються в блюдо.

Корисні поради

При використанні мікрохвильової печі в процесі приготування кабачків, готове блюдо вийде не лише ніжним, але й більш дієтичним, оскільки використовується самий мінімум масел.

Для будь-якого рецепту з кабачків слід вибирати тільки свіжі та молоді овочі. Нарізати їх треба середніми шматочками, щоб пропікалися вони рівномірно.

Якщо у страві використовується м'ясо, то теж обов'язково слід звернути увагу на його якість, оскільки несвіжий продукт тільки зіпсує смак овочів.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: