Як правильно приготувати печиво на смальці
Домашня випічка по своєму смаку і аромату у всі часи перевершувала ту, що виготовляється у виробничих масштабах, а потім продається на прилавках магазинів. Адже в домашніх умовах ви готуєте з любов'ю, вкладаєте у свої вироби душу, і саме тому домашня випічка виходить особливо ніжною, смачною і тане в роті.
Сьогодні ми поговоримо про печиво. Пам'ятаєте, яке смачне воно було у бабусі, коли вся родина збиралася за столом? А знаєте, чому воно у неї завжди виходило таким смачним? Тому що пісочне тісто готувалося на основі «секретного інгредієнта. І сьогодні, ви дізнаєтеся – якого саме.
Основним інгредієнтом приготування справжнього пісочного тіста є смалець. Так-так, саме смалець! Його використання не повинно вас бентежити, адже в готових виробах він зовсім не відчувається. Але зате випічка, приготовлена з його використанням, завжди виходить неймовірно ніжною і розсипчастою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 500 г |
смалець - | 175 г |
цукор буряковий - | 1/2 ст. |
яйце куряче - | 1 шт. |
сіль дрібного помелу - | щіпка |
амоній харчової - | 0,5 ч. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 340 Ккал |
Приготування печива на смальці «Сердечка»:
- У глибокій мисці з'єднайте свіже куряче яйце і цукровий пісок. Збийте масу за допомогою міксера, починаючи з самих низьких швидкостей. Продовжуйте процес збивання до того моменту, поки маса не побіліє. В обсязі вона збільшиться в 2-3 рази;
- Пшеничне борошно з'єднайте з розпушувачем і сіллю, а потім просіяти через сито. Додайте просіяне борошно до збитою яєчною масою і ретельно перемішайте;
- Смалець необхідно розм'якшити на водяній бані (але пам'ятайте, повністю розтанути він не має – тільки розм'якнути). Додайте розм'якшений смалець до решти інгредієнтів і замісіть тісто. Воно вийти рихлим і досить крутим;
- Скачайте з приготовленого тіста кулю, перекладіть його в целофановий пакет і помістіть на 20 хвилин у холодильник;
- Вийміть пісочне тісто з холодильника, покладіть його на, припорошений борошном робочу поверхню і розкачати в корж товщиною 7-10 мм;
- Скориставшись спеціальними формочками для печива у вигляді сердечка виріжте фігурки з розкатаного пісочного тіста;
- Викладіть вирізані «зірки» на застелений пергаментом деко для випікання і відправте на 17-20 хвилин у розігріту до 1800З духову шафу;
- Через відведений час деко можна виймати з духовки. Печиво «Сердечка», приготоване на смальці готове для подачі до столу. Воно довго не черствіє і має приємну розсипчасту структуру.
Пісочне печиво на смальці
Інгредієнти:
- свинячий смалець – 200 г;
- борошно пшеничне – 0,5 кг;
- свіжі яйця – 2 шт.;
- білий кристалічний цукор – 200 г;
- сода харчова – 1 ч. л.;
- ваніль – 1,5 р.
Тривалість готування: 60 хв
Енергетична цінність на 100 г: 341 кКал.
Покрокове опис:
- У миску для приготування тіста помістіть розм'якшений свинячий смалець, кристалічний цукор, курячі яйця;
- Збийте масу до однорідності. Для цих цілей дуже зручно користуватися міксером, він з цим завданням справляється в лічені хвилини;
- Далі додайте до отриманої маси просіяне борошно, ваніль і соду. Замістити пухке тісто, не прилипающее до рук. Якщо борошна буде мало – додайте ще трохи;
- Приберіть приготоване тісто на півгодини в холодильник. З охолодженим тестом набагато простіше працювати;
- Через півгодини приступайте до формування печива. Для цього достатньо просто відірвати шматочок тіста і скачати з нього кульку невеликого розміру, а потім злегка прbплюсніть його в долонях. Ті ж дії і повторіть з рештою тестом;
- Сформовані виріб розкладіть на деко, залишаючи між ними 1-1,5 см вільного місця, так як під час випікання печиво буде збільшуватися в розмірах. Випікайте пісочне печиво в духовці протягом 25 хвилин при дотриманні температурного режиму в 2000С;
- Готове печиво придбає красивий золотистий відтінок. Перекладіть його на блюдо і подавайте до столу.
Печиво на смальці і кефірі
Складові:
- кулінарний жир (смалець) – 0,5 кг;
- кефір – 500 мл;
- кристалічний цукровий пісок – 0,5 кг;
- оливкова масло – ½ ст.;
- борошно просеянная – 750 г;
- цукор ванільний – 10 г;
- розпушувач харчовий – 1 пакетик.
Тривалість приготування: 50 хв.
Кількість кКал на 100 г: 347.
Поетапне опис приготування:
- З'єднайте кулінарний жир (смалець) з цукром, потім додайте до них всі сухі інгредієнти і кефір. Перемішайте, в самий останній момент введіть рослинне масло і замісіть, легко відставати від рук, тісто;
- На м'ясорубку встановіть насадку для виготовлення ковбасок. Помістіть приготоване тісто у м'ясорубку і починайте перекручувати. Печиво виходить у вигляді довгої ковбаски, яку слід нарізати на шматочки довжиною 5 см;
- Розкладіть сформовані вироби на деко і випікайте при дотриманні температурного режиму в 1900С. Готовність печива визначається по появі характерного золотистого відтінку, як тільки він почне проявлятися – виймайте вироби з духовий печі;
- Печиво виходить неймовірно смачним, ніжним і розсипчастим. Приємного апетиту!
Як зварити корисну кукурудзяну кашу на молоці в мультиварці читайте в наш статті.
Суп з яйцем і ковбасою — одна з найшвидших перших страв, які приготувати зможе починаюча господиня.
Як готують шоколадні мафіни в мікрохвильовці читайте тут.
Печиво на смальці через м'ясорубку
Інгредієнти для приготування:
- борошно – 400 г;
- курячі яйця – 2 шт.;
- цукор – 150 г;
- сода харчова – ½ ч. л.;
- смалець качиний – 180 г;
- сіль дрібного помелу – щіпка;
- екстракт ванілі – ½ ч. л.
Тривалість приготування: 1 ч.
Харчова цінність на 100 г: 347 кКал.
Приготування:
- Борошно змішайте з сіллю, содою і ванільним екстрактом;
- Качиний смалець має ніжну консистенцію, тому в попередньому розм'якшенні він не потребує. Просто розітріть його з цукром і яйцями;
- З'єднайте всі складові і замісіть досить пухке тісто, яке відразу після замісу слід відправити у морозильну камеру, хвилин на 20;
- Деко для випікання заздалегідь застеліть пергаментом. Пропустіть охолоджене тісто через м'ясорубку (з решіткою), формуючи виріб необхідного розміру і форми;
- Випікається дане печиво при 1800С протягом 20-25 хвилин.
Рецепт шоколадного пісочного печива на смальці
Інгредієнти:
- свіжі яйця – 1 шт.;
- смалець – 5-6 ст. л.;
- какао-порошок – 2 ст. л.;
- мука в/с – 500 г;
- цукор-пісок – ½ ст.;
- харчова сода – 1 ч. л.;
- столовий 9% оцет – 1 ст. л.
Тривалість готування: 60 хв
Енергетична цінність на 100 г: 340 кКал.
Покрокове опис:
- У мисці для приготування тіста ретельно перемішайте какао-порошок з цукром. Потім введіть до них свіже яйце і збийте за допомогою віночка;
- Додайте до приготованої маси розм'якшений смалець, погашену оцтом соду і ретельно вимісіть;
- Борошно попередньо просіяти, а потім введіть до решти інгредієнтів. Замісіть тісто, сформуйте з нього кулю, зав'яжіть в пакет і приберіть на 15-20 хвилин в морозильну камеру;
- Після того, як тісто, як слід, охолодитися – вийміть його морозильної камери і розкачайте товщиною в 5 мм, Потім за допомогою спеціальних формочок для випічки виріжте фігурки і перекладіть їх на деко;
- Випікайте ароматне шоколадне печиво протягом 15 хвилин при 1900С. Перед подачею до столу щедро присипте вироби цукровою пудрою.
Заварюйте чай і кличте всіх до столу. Приємного чаювання!