04 июнь 2019 27 990

Як правильно приготувати печиво на смальці

Домашня випічка по своєму смаку і аромату у всі часи перевершувала ту, що виготовляється у виробничих масштабах, а потім продається на прилавках магазинів. Адже в домашніх умовах ви готуєте з любов'ю, вкладаєте у свої вироби душу, і саме тому домашня випічка виходить особливо ніжною, смачною і тане в роті.

Сьогодні ми поговоримо про печиво. Пам'ятаєте, яке смачне воно було у бабусі, коли вся родина збиралася за столом? А знаєте, чому воно у неї завжди виходило таким смачним? Тому що пісочне тісто готувалося на основі «секретного інгредієнта. І сьогодні, ви дізнаєтеся – якого саме.

Основним інгредієнтом приготування справжнього пісочного тіста є смалець. Так-так, саме смалець! Його використання не повинно вас бентежити, адже в готових виробах він зовсім не відчувається. Але зате випічка, приготовлена з його використанням, завжди виходить неймовірно ніжною і розсипчастою.

«Сердечка» - простий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 500 г
смалець - 175 г
цукор буряковий - 1/2 ст.
яйце куряче - 1 шт.
сіль дрібного помелу - щіпка
амоній харчової - 0,5 ч. л.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 340 Ккал

Приготування печива на смальці «Сердечка»:

  1. У глибокій мисці з'єднайте свіже куряче яйце і цукровий пісок. Збийте масу за допомогою міксера, починаючи з самих низьких швидкостей. Продовжуйте процес збивання до того моменту, поки маса не побіліє. В обсязі вона збільшиться в 2-3 рази;
  2. Пшеничне борошно з'єднайте з розпушувачем і сіллю, а потім просіяти через сито. Додайте просіяне борошно до збитою яєчною масою і ретельно перемішайте;
  3. Смалець необхідно розм'якшити на водяній бані (але пам'ятайте, повністю розтанути він не має – тільки розм'якнути). Додайте розм'якшений смалець до решти інгредієнтів і замісіть тісто. Воно вийти рихлим і досить крутим;
  4. Скачайте з приготовленого тіста кулю, перекладіть його в целофановий пакет і помістіть на 20 хвилин у холодильник;
  5. Вийміть пісочне тісто з холодильника, покладіть його на, припорошений борошном робочу поверхню і розкачати в корж товщиною 7-10 мм;
  6. Скориставшись спеціальними формочками для печива у вигляді сердечка виріжте фігурки з розкатаного пісочного тіста;
  7. Викладіть вирізані «зірки» на застелений пергаментом деко для випікання і відправте на 17-20 хвилин у розігріту до 1800З духову шафу;
  8. Через відведений час деко можна виймати з духовки. Печиво «Сердечка», приготоване на смальці готове для подачі до столу. Воно довго не черствіє і має приємну розсипчасту структуру.

Пісочне печиво на смальці

Інгредієнти:

  • свинячий смалець – 200 г;
  • борошно пшеничне – 0,5 кг;
  • свіжі яйця – 2 шт.;
  • білий кристалічний цукор – 200 г;
  • сода харчова – 1 ч. л.;
  • ваніль – 1,5 р.

Тривалість готування: 60 хв

Енергетична цінність на 100 г: 341 кКал.

Покрокове опис:

  1. У миску для приготування тіста помістіть розм'якшений свинячий смалець, кристалічний цукор, курячі яйця;
  2. Збийте масу до однорідності. Для цих цілей дуже зручно користуватися міксером, він з цим завданням справляється в лічені хвилини;
  3. Далі додайте до отриманої маси просіяне борошно, ваніль і соду. Замістити пухке тісто, не прилипающее до рук. Якщо борошна буде мало – додайте ще трохи;
  4. Приберіть приготоване тісто на півгодини в холодильник. З охолодженим тестом набагато простіше працювати;
  5. Через півгодини приступайте до формування печива. Для цього достатньо просто відірвати шматочок тіста і скачати з нього кульку невеликого розміру, а потім злегка прbплюсніть його в долонях. Ті ж дії і повторіть з рештою тестом;
  6. Сформовані виріб розкладіть на деко, залишаючи між ними 1-1,5 см вільного місця, так як під час випікання печиво буде збільшуватися в розмірах. Випікайте пісочне печиво в духовці протягом 25 хвилин при дотриманні температурного режиму в 2000С;
  7. Готове печиво придбає красивий золотистий відтінок. Перекладіть його на блюдо і подавайте до столу.

Печиво на смальці і кефірі

Складові:

  • кулінарний жир (смалець) – 0,5 кг;
  • кефір – 500 мл;
  • кристалічний цукровий пісок – 0,5 кг;
  • оливкова масло – ½ ст.;
  • борошно просеянная – 750 г;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • розпушувач харчовий – 1 пакетик.

Тривалість приготування: 50 хв.

Кількість кКал на 100 г: 347.

Поетапне опис приготування:

  1. З'єднайте кулінарний жир (смалець) з цукром, потім додайте до них всі сухі інгредієнти і кефір. Перемішайте, в самий останній момент введіть рослинне масло і замісіть, легко відставати від рук, тісто;
  2. На м'ясорубку встановіть насадку для виготовлення ковбасок. Помістіть приготоване тісто у м'ясорубку і починайте перекручувати. Печиво виходить у вигляді довгої ковбаски, яку слід нарізати на шматочки довжиною 5 см;
  3. Розкладіть сформовані вироби на деко і випікайте при дотриманні температурного режиму в 1900С. Готовність печива визначається по появі характерного золотистого відтінку, як тільки він почне проявлятися – виймайте вироби з духовий печі;
  4. Печиво виходить неймовірно смачним, ніжним і розсипчастим. Приємного апетиту!

Як зварити корисну кукурудзяну кашу на молоці в мультиварці читайте в наш статті.

Суп з яйцем і ковбасою — одна з найшвидших перших страв, які приготувати зможе починаюча господиня.

Як готують шоколадні мафіни в мікрохвильовці читайте тут.

Печиво на смальці через м'ясорубку

Інгредієнти для приготування:

  • борошно – 400 г;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • сода харчова – ½ ч. л.;
  • смалець качиний – 180 г;
  • сіль дрібного помелу – щіпка;
  • екстракт ванілі – ½ ч. л.

Тривалість приготування: 1 ч.

Харчова цінність на 100 г: 347 кКал.

Приготування:

  1. Борошно змішайте з сіллю, содою і ванільним екстрактом;
  2. Качиний смалець має ніжну консистенцію, тому в попередньому розм'якшенні він не потребує. Просто розітріть його з цукром і яйцями;
  3. З'єднайте всі складові і замісіть досить пухке тісто, яке відразу після замісу слід відправити у морозильну камеру, хвилин на 20;
  4. Деко для випікання заздалегідь застеліть пергаментом. Пропустіть охолоджене тісто через м'ясорубку (з решіткою), формуючи виріб необхідного розміру і форми;
  5. Випікається дане печиво при 1800С протягом 20-25 хвилин.

Рецепт шоколадного пісочного печива на смальці

Інгредієнти:

  • свіжі яйця – 1 шт.;
  • смалець – 5-6 ст. л.;
  • какао-порошок – 2 ст. л.;
  • мука в/с – 500 г;
  • цукор-пісок – ½ ст.;
  • харчова сода – 1 ч. л.;
  • столовий 9% оцет – 1 ст. л.

Тривалість готування: 60 хв

Енергетична цінність на 100 г: 340 кКал.

Покрокове опис:

  1. У мисці для приготування тіста ретельно перемішайте какао-порошок з цукром. Потім введіть до них свіже яйце і збийте за допомогою віночка;
  2. Додайте до приготованої маси розм'якшений смалець, погашену оцтом соду і ретельно вимісіть;
  3. Борошно попередньо просіяти, а потім введіть до решти інгредієнтів. Замісіть тісто, сформуйте з нього кулю, зав'яжіть в пакет і приберіть на 15-20 хвилин в морозильну камеру;
  4. Після того, як тісто, як слід, охолодитися – вийміть його морозильної камери і розкачайте товщиною в 5 мм, Потім за допомогою спеціальних формочок для випічки виріжте фігурки і перекладіть їх на деко;
  5. Випікайте ароматне шоколадне печиво протягом 15 хвилин при 1900С. Перед подачею до столу щедро присипте вироби цукровою пудрою.

Заварюйте чай і кличте всіх до столу. Приємного чаювання!

Що ще почитати: