Прості рецепти десертного печива з корицею
Цей порошок з яскраво вираженим ароматом повинен бути присутнім на кухні кожної господині, так як рецепти з використанням кориці присутні в багатьох кухнях світу. Страви вражають своєю різноманітністю: пироги, торти, булочки, кекси, десерти, печиво. Саме про останній солодощі і піде мова.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кориця - | 10 г |
борошно - | 300 г |
мед - | 50 мл |
цукор (можна замінити на пудру) - | половина склянки |
яйця великі - | 2 шт. |
сода для розпушення - | 0,5 ч. л. |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 306 Ккал |
Порівняно з порошком, смак у коричних паличок більш насичений і стійкий, але їх складно перемолоти. Тому у випічці частіше використовують прянощі в порошку. Тому купуючи коричнева порошок, враховуйте, що брати його потрібно в мінімальній кількості, так як йому властиво швидко втрачати свій пряний аромат.
Як готувати:
- Приготування печива потрібно почати з підігріву меду, якщо він не рідкий. Наступним етапом стане об'єднання розтопленого інгредієнта з яйцями, цукром і содою. Ласуни можуть всипати на склянку більше цукру;
- Борошно обов'язково просіяти і змішати з корицевий порошком. Суху суміш ретельно перемішати і об'єднати з попередніми компонентами;
- Готове тісто викласти у формі печива з допомогою ложки на змащений маргарином деко;
- Випікати вироби не більше 25 хвилин при 180С.
Читайте як приготувати закваску для кефіру — це один з найкорисніших напоїв, який потрібно обов'язково ввести в щоденний раціон.
Бананова шарлотка — рецепт, який можна спробувати навіть якщо ви на дієті.
Ну дуже смачний десерт — шарлотка зі смородиною і вишнею.
Пісочне печиво з корицею і цукром
Будь печиво, виготовлене з пісочного тіста – це смак дитинства. Воно завжди було смачним, хрустким і здавалося, що ласощі можна було з'їсти в будь-якій кількості. Але час біжить і ми подорослішали.
А що якщо приготувати печиво з дитинства самостійно? Чи зможемо ми зробити спогади своїх дітей такими ж смачними і ароматними як власні?
Рецептурні компоненти:
- яйця середні за розміром – 2 шт.;
- коричний порошок – ½ ч. л.;
- масло (попередньо розм'якшити) – 250 г;
- дрібнокристалічний цукор – 1,5 склянки;
- сода для розпушення – 1 ч. л.;
- борошно (обов'язково просіяти пару раз) – 3,5 склянки.
Час приготування: 40 хвилин.
Кількість калорій: 426 ккал.
Як готувати:
- Першим кроком стане викладка масла для доведення його до кімнатної t;
- Яйця збити з цукром дочиста;
- Розм'якшене масло з'єднати з яєчною сумішшю і всипати всі сухі інгредієнти;
- Тісто лопаткою. Також не варто затягувати з тривалістю процесу, інакше борошняний напівфабрикат перетворитися в гуму;
- Розкачати в пласт. Приблизна товщина 1,5 см. з допомогою фігурних форм вирізати печиво і перенести його на деко застелений пергаментом;
- Вироби випікаються за 20 хвилин при 180С.
Примітки:
- не затягувати процес замісу. Чим більше буде тривати процес, тим менше буде кришитися печиво;
- якщо під рукою не виявилося фігурних форм, то їх можна замінити на підручні засоби, наприклад, склянку.
Печиво з яблуками та корицею
Яблучне печиво з пряною корицею і каву саме те, з чого потрібно починати свій день. Вироби виходять м'якими, ніжними і неймовірно смачні. Цукру можна покласти трохи більше, але при цьому, не змінюючи кількість інших інгредієнтів.
Рецептурні компоненти:
- кориця – 10 г;
- цукор або пудра – 50 г;
- борошно (заздалегідь просіяти кілька разів) – 2 склянки;
- яблука (великі) – 2 шт.;
- сода для розпушення – ½ ч. л.;
- яйця середні за розміром – 2 шт.;
- крохмаль – 2 ч. л.;
- масло (заздалегідь розм'якшити) – 100 р.
Час готування: 1 год.
Кількість калорій: 254 ккал.
Як готувати:
- Масло збити до пишноти з сіллю і цукром;
- Слідом по черзі ввести яйця. Якщо використовуєте яйця не великого розміру, то сміливо збільшуйте кількість до трьох штук;
- Соду, крохмаль і борошно просіяти в одну глибоку миску;
- Всипати коричнева порошок і перемішати;
- Суху суміш інгредієнтів з'єднайте з яєчно-масляною сумішшю;
- Замісити трохи липке тісто. Якщо на цьому етапі борошняний напівфабрикат вийде сухуватим, то можна вбити додаткове яйце;
- Фрукти очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. З'єднати з тестом;
- Деко змастити і за допомогою ложки викласти печива;
- Завдяки наявності соди вироби під час випікання злегка збільшаться, тому розташовувати їх один від одного, необхідно подалі;
- Випікати при 180С чверть години.
Імбирна випічка з корицею
Всім відомо, що імбир має трохи гострим смаком, тому його додають у випічку в помірних кількостях і виключно в подрібненому вигляді. Корицю в цьому випадку додають для того, щоб злегка відтінити гострий присмак і надати виробам пряну нотку.
Рецептурні компоненти:
- цукор – 1 стакан;
- гвоздика – 5 шт;
- яйце невелика;
- борошно – 2 склянки;
- цукор і мелений мигдаль для присипки;
- коричний порошок – 1 ч. л.;
- масло – 100 г;
- імбирний корінь – 2 шт.;
- розпушувач (можна використовувати соду) – 1 ч. л.
Час приготування: 45 хвилин.
Кількість калорій: 880 ккал.
Як готувати:
- На початковому етапі необхідно розігріти до 180С духовку;
- Імбирний корінь очистити і натерти через дрібну тертку. Змішати з просіяним борошном. В цю ж суміш додати подрібнену в ступці корицю і гвоздику;
- Масло і цукор збити. Після вбити яйце, всипати борошно і почати заміс;
- Перед тим як розкачати борошняний напівфабрикат стіл присипати борошном. З тіста вирізати печиво, поверхня якого присипати цукром і за бажанням меленим мигдалем;
- Деко змастити і викласти готові вироби. Випікати при 180С до півгодини.
Корисні поради з приготування випічки
- Борошно. При приготуванні печива важливе місце займає кількість клейковини в борошні. Чим її менше, тим рыхлее буде тісто, тому в деяких рецептах присутній крохмаль. Також можливе використання додаткової борошна іншого виду. Наприклад, вівсяної;
- Масло. Присутність цього інгредієнта не дає злипнутися попереднього. Особливо коли справа стосується пісочного тіста. Якість випічки залежить від жирності олії. У деяких рецептах його можна замінити кулінарним жиром – смальцем. Що стосується маргарину, то використання цього інгредієнта не заборонено. Проте варто згадати, що маргарин важко засвоюється нашим організмом і погано виводиться;
- Яйця. Ще одне сполучна ланка між маслом і борошном. Білок відіграє роль клею, тому якщо ви готуєте пісочне тісто, то краще обмежитися жовтками;
- Цукор. Для печива з корицею краще всього використовувати пудру, так як у всіх рецептурах використовується масло і під час збивання воно тане швидше, ніж розчиняються солодкі кристали;
- Сіль. В будь-якому тесті, навіть в солодкому повинна бути сіль, щоб відтінити інші інгредієнти і зробити яскравіше смак цукру.
Під кінець хочеться сказати трохи про користь коричного порошку в кулінарії. Пряний інгредієнт не тільки надає виробам та стравам особливий аромат і смак, але і славиться відмінним обеззараживателем продуктів харчування.
Нерідко кулінари говорять про те, що іноді вони грішать і додають інгредієнт у страви з мінімальною тривалістю зберігання і різні свіжовичавлені соки, які відносяться до категорії швидкопсувних.