12 июнь 2019 2 335

Салати з квасолею і сухариками на всі випадки життя

Приготування салатів з квасолі і сухариків — дуже швидкий і простий процес, для якого не потрібно великих знань і умінь. Головне в цій справі — мати хорошу фантазію, тому що салати завжди можна доповнювати іншими продуктами за власним бажанням.

Важливо, щоб вони добре поєднувалися між собою. Отже, як зробити смачний салат з квасолі і сухариків? Все дуже просто, в цьому допоможуть наступні рецепти.

Простий салат з квасолею і сухариками
Інгредієнти Кількість
відвареної квасолі - 300 грам
сухариків - 200 грам
лука - 1 головка
моркви - 2 штуки
часнику - 2 зубчики
майонезу - для заправки
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 115 Ккал

Як приготувати:

Квасолю слід попередньо відварити. Для того щоб вона швидко приготувалася її потрібно вимочувати у воді 4-5 годин;

Після цього вимочену квасолю відварюємо до готовності, вона повинна стати м'якою;

З лука знімаємо піну і нарізаємо його тонкою соломкою;

Моркву чистимо від бруду, шкурки, обполіскуємо і протираємо у велику стружку;

Ставимо На плиту сковорідку з олією, розжарюємо до кипіння і закидаємо туди цибулька. Обсмажуємо пару хвилин;

Потім викладаємо туди протерту моркву і смажимо до золотистого кольору;

Далі в глибоку салатницю засипаємо сухарики і на їх верх поміщаємо гарячу засмажку з цибулі і моркви;

Все перемішуємо, щоб сухарики трохи розм'якшилися;

Викладаємо туди квасолю і знову все змішуємо;

З зубців часнику знімаємо шкірку і пропускаємо через прес або трьох дрібної теркою. Викладаємо часник в салат, додаємо трохи солі;

Всі інгредієнти заправляємо майонезом і гарненько розмішуємо.

Салат з консервованими бобами і сухариками

Складові компоненти:

  • Банку консервованої квасолі;
  • 100 грам сухариків домашніх;
  • 2 маринованих огірка;
  • Шматочок сиру на 200 грам;
  • Часникова часточка – 1 штука;
  • Кріп, петрушка – 5-6 гілочок;
  • Майонез для заправки.

Тривалість готування – 10 хвилин.

Калорійність в 100 грамах – 130.

Як робиться:

  1. Мариновані огірочки ріжемо тонкою соломкою і кладемо в салатницю;
  2. Засипаємо туди сухарики;
  3. Відкриваємо банку з квасолею, зливаємо весь сік і засипаємо квасоля в салатницю до решти інгредієнтів;
  4. Шматочок сиру протираємо теркою з великими зубчиками і кладемо в салатницю;
  5. Зелень обполіскуємо і рубаємо дрібними шматочками;
  6. Засипаємо зелень в салатницю, додаємо трохи солі і все змішуємо;
  7. В кінці заправляємо салат майонезом і гарненько перемішуємо.

Салат з кукурудзи, бобів і сухариками

Потрібно наступне:

  • Банку консервованої квасолі;
  • Банку консервованої кукурудзи;
  • Один свіжий огірочок;
  • 1 пачка сухариків на 100 грам;
  • 5-6 стебел свіжої зелені;
  • Майонез для заправки.

Тривалість готування – 10 хвилин.

Калорійність в 100 грамах – 140.

Як готується:

  1. Банки кукурудзи й квасолі відкриваємо і обережно зливаємо рідину. Відкидаємо кукурудзу з квасолею в друшляк, щоб вся рідина повністю скла;
  2. Огірок обполіскуємо і ріжемо на невеликі брусочки;
  3. Зелень обполіскуємо і нарізаємо дрібними шматочками;
  4. Після цього в глибоку миску викладаємо квасоля, огірок, зелень;
  5. Додаємо в салат, майонез і гарненько змішуємо;
  6. Сухарики додаємо в салат перед тим, як його подавати.

А ви знаєте, як правильно приготувати сирний крем для бісквітного торта?

Запікайте правильно свинину з картоплею в духовці. Це неймовірно смачне блюдо приготувати простіше простого.

Курячі котлетки з рубаною курячої грудки. Такий варіант страви сподобається любителям ніжного смачного м'яса птиці. рецепт читайте тут.

Дієтичний салат з куркою, квасолею і підсмаженими шматочками хліба

Потрібні такі компоненти:

  • Куряче м'ясо – пів кілограма;
  • 350 грам консервованої квасолі;
  • 4-5 скибочок черствого хліба;
  • Цибулина – 1 штука;
  • Одна морквина;
  • Трохи спецій;
  • Майонез для заправки.

Тривалість приготування – 40 хвилин.

Калорійність в 100 грамах – 180.

Процес приготування:

  1. Куряче м'ясо краще використовувати без кісточок, хрящів і шкурки. Для пісного найкраще його відварити;
  2. Відварне м'ясо обробляємо на маленькі бруски і поміщаємо в глибоку миску;
  3. Цибулю чистимо і ріжемо дрібними шматочками;
  4. Моркву потрібно промити, очистити і протерти великої стружкою;
  5. Ставимо На плиту сковорідку з олією, розжарюємо і на кипляче масло засипаємо цибульні шматочки. Засмажуємо кілька хвилин;
  6. Далі закидаємо туди моркву і смажимо ще хвилин 7;
  7. Обсмажені овочі викладаємо шумівкою на тарілку;
  8. Консервовану квасолю кладемо на друшляк і моєму проточною водою кілька разів. Струшуємо, щоб витекла вся рідина;
  9. Потім квасолю викладаємо в миску з курячим м'ясом;
  10. Після цього готуємо сухарики, їх можна придбати вже готові в магазині, але більш смачними вони будуть, якщо зробити самостійно. Для цього черствий хліб ріжемо кубиками;
  11. Кубики хліба обсипаємо приправами, поливаємо рослинним маслом і смажимо на сковорідці;
  12. Потім викладаємо сухарики на серветки з паперової основи, щоб вбралося зайве масло;
  13. У миску викладаємо обсмажені овочі, закидаємо сухарики, заправляємо все майонезом і перемішуємо.

Квасолевий салат з сухариками і ковбасою

Нам буде потрібно:

  • 400 грам консервованої квасолі;
  • Курячі яйця – 4 штуки;
  • Ковбаса варена – 150 грам;
  • Один огірок середнього розміру;
  • Пакетик сухариків будь-якого смаку, добре підходять з сиром або беконом;
  • Пару гілочок петрушки;
  • Майонез для заправки.

Скільки готувати – 20 хвилин.

Скільки калорій в 100 грамах – 210.

Як приготувати:

  1. Банку з квасолею відкриваємо і кладемо в друшляк. Промиваємо квасолю проточною водою кілька разів і залишаємо в друшляку на деякий час, щоб витекла вся вода;
  2. Курячі яйця варимо круто, охолодити і звільняємо від шкаралупи. Розрізаємо їх невеликими брусками;
  3. Огірочок обполіскуємо і розрізаємо не довгими тонкими смужками;
  4. Варену ковбасу ріжемо дрібними кубиками або соломкою;
  5. Петрушку обполіскуємо, обсушуємо і дуже дрібно рубаємо;
  6. Всі нарізані інгредієнти кладемо в глибоку ємність, додаємо до них сухарики;
  7. Все заправляємо майонезом і добре перемішуємо;
  8. Готовий салат залишаємо на 10 хвилин в холодильнику, щоб він просочився;
  9. Після цього перекладаємо його в салатницю, прикрашаємо гілочкою зелені і подаємо на стіл.

Гострий салат з бобами, сухариками і часником

Для приготування знадобиться наступне:

  • 430 грам білої або червоної консервованої квасолі;
  • 150 грам сиру твердого сорту;
  • 4 часникових зубця;
  • 6-8 стебел кропу і петрушки;
  • Упаковка житніх сухариків;
  • Майонез для заправки.

Тривалість приготування – 15 хвилин.

Калорійність в 100 грамах – 185.

Як готується:

  1. Банку квасолі відкриваємо і зливаємо всю рідину. Потім поміщаємо її в друшляк і ретельно обполіскуємо холодною водою. Наскільки раз струшуємо від зайвої рідини;
  2. Шматочок сиру потрібно перетерти теркою у велику стружку;
  3. Зубчики часнику чистимо і протираємо на тертці з дрібними зубцями;
  4. Гілочки зелені промиваємо і рубаємо на дрібненькі шматочки;
  5. Потім всі порізані інгредієнти кладемо в глибоку ємність і заправляємо майонезом. Все ретельно перемішуємо;
  6. Присипаємо всі сухариками і знову перемішуємо.

Салат з шинкою і бобовими

Компоненти для готування:

  • Квасоля консервована біла – півбанки;
  • Квасоля консервована червона – півбанки;
  • 350 грам шинки;
  • Упаковка сухариків;
  • 2 солоного огірка;
  • Цибуля лілового кольору – 1 штука;
  • 4 стебла зеленої цибулі;
  • 1 маленька ложечка цукрового піску;
  • Оцет бальзамічний – 30 мл;
  • 70 мл оливкової олії;
  • Трохи спецій.

Період приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 220.

Переходимо до приготування:

  1. З цибулини знімаємо піну і нарізаємо дрібними шматочками;
  2. У мисці розводимо маринад. Наливаємо туди бальзамічний оцет, оливкова олія, насипаємо туди трохи солі, чорного меленого перцю, все змішуємо. Кладемо в суміш цибульні шматочки і тримаємо 15-20 хвилин;
  3. З маринованою квасолі зливаємо рідину, промиваємо прохолодною водою і викладаємо в глибоку чашку;
  4. Шматочок шинки ріжемо на тонку соломку;
  5. Мариновані огірочки ріжемо тонкими короткими смужками;
  6. Пір'я цибулі промиваємо та нарізаємо на тонкі кільця;
  7. Всі нарізані компоненти викладаємо в миску кладемо маринований цибулю, сухарі і поливаємо все маринадом. Всі компоненти перемішуємо;
  8. Готовий салат викладаємо в салатницю і подаємо на стіл.

Закуска з консервованої квасолі з житніми сухариками і грибами

Нам знадобиться наступне:

  • Баночка маринованих грибів;
  • Консервована квасоля – 300 грам;
  • 6 помідорів черрі;
  • Петрушка, кріп – 8 стебел;
  • Упаковка житніх сухариків;
  • Головка ріпчастої цибулі;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю;
  • Майонез для заправки.

Скільки готується – 15 хвилин.

Калорійність в 100 грамах – 200.

Як робиться:

  1. Відкриваємо баночку з грибами і виливаємо всю рідину. Якщо мариновані грибочки великих розмірів, то їх треба порізати;
  2. Банку з консервованою квасолею відкриваємо, виливаємо всю рідину і викладаємо на друшляк. Обполіскуємо в холодній воді кілька разів;
  3. Помідори черрі промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками;
  4. Цибулину очищаємо і нарізаємо дрібненькими квадратиками;
  5. Гілочки кропу з петрушкою промиваємо прохолодною водою і подрібнюємо все на шматочки;
  6. У глибоку салатницю засипаємо сухарики. Далі викладаємо інші нарізані компоненти;
  7. Всі приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і заправляємо майонезом. Салат змішуємо і подаємо на стіл.

Кулінарні поради

  • Сухарики в салат найкраще додавати перед самою подачею. Інакше вони стануть м'якими і перетворяться на кашу;
  • Консервовану квасоля краще всього кілька разів промивати, інакше смак салату зіпсується;
  • Замість шинки в салат можна додати варене яловиче або свиняче м'ясо, вийде ще краще;
  • Замість майонезу можна влити в блюдо лимонний сік, оливкову олію або соєвий соус. Вийде незвично і дуже смачно;
  • Сухарики в салат можна класти як покупних, так і власного приготування.

Салат з квасолею – це відмінна закуска, як для святкового столу, так і для повсякденного. Він відмінно поєднується практично з будь-якими стравами з овочами, м'ясом, кашами, супами, рибою і багатьма іншими частуваннями. Обов'язково приготуйте його, адже це дуже швидко і легко.

Що ще почитати: