Крем для пирога — популярні рецепти на вибір
Крем – це маса, при приготуванні якої використовують білки, вершки, сметану, масло та цукор. І це досить стандартний набір продуктів, який може бути розведений желатином, медом, ягодами і різноманітними добавками. Існує безліч кремів для пирогів і тортів, серед яких білковий, вершковий, масляний і заварний.
Будь-яку випічку легко урізноманітнити за допомогою просочення. Можна пробувати різні поєднання випічки і наповнення, тим самим вибираючи те, що найбільше припаде до душі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сметана - | 1 ст. |
пудра цукрова - | 1-2 ст. л. |
какао - | 1 ст. л. |
есенція ванілі - | 2-5 крапель |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 301 Ккал |
Зазвичай крем готується, поки пиріг сидить в духовці, тому вкрай важливо вибирати елементарні і швидкі рецепти. Цей варіант вимагає найпростіших інгредієнтів і мінімум часу.
- Чим жирніше буде сметана, тим густіше і смачніше буде крем, тому слід купувати домашній продукт;
- Сметану охолодити в холодильнику;
- Після міксером добре її збити;
- Додати порціями цукрову пудру і ваніль;
- Знову перемішати міксером;
- Додати какао і знову пройтися по масі міксером;
- При бажанні можна пудру і какао змішати разом заздалегідь і відразу додати в сметану;
- Крем готовий, можна просочувати їм пиріг.
Вершковий крем з чорносливом
Такий варіант просочення чудово підійде для бісквітних пирогів, а також тим, хто любить чорнослив.
Продукти:
- цукровий пісок – 75 гр;
- 30% вершки — ½ л;
- чорнослив – 200 гр;
- лікер – 150 мл
Час приготування: 20 хвилин (плюс час для маринування чорносливу в лікері).
Калорії: 319.
Смак можна змінювати, додаючи до чорносливу варення. Також варто враховувати наявність лікеру в оригінальному рецепті і не використовувати його для дитячих пирогів, замінюючи солодким сиропом.
- З вечора замочити чорнослив в лікері, попередньо видаливши з нього кісточки і нарізавши на дрібні шматочки;
- Настояний ніч у холодильнику сухофрукт стає м'яким;
- Почати слід з подрібнення в блендері настояного чорносливу. По консистенції подрібнений він повинен бути як джем;
- У чистому посуді збити вершки. Щоб вони добре збільшилися в обсязі, слід попередньо їх охолодити;
- Збивати вершки слід з цукром, який необхідно поступово всипати;
- Перший корж змастити масою з чорносливу, а на нього викласти 1/3 частину збитих вершків;
- Зверху покласти другий корж і повторити процес просочення;
- Також змастити і третій корж;
- Довгим ножем вирівняти всі;
- Для прикраси використовувати цукати, свіжі фрукти і тертий шоколад.
Лимонний курд
Ця лимонна принадність стала відома завдяки англійським десертів, які популярні в багатьох країнах. По суті, курд — це заварний крем, де замість молока використовується сік лимона.
Склад:
- лимон;
- цукор – 50 гр;
- масло топлене – 20 г;
- яйце.
Необхідний час: 2 години.
Калорійність: 172 ккал.
- Добути цедру, потерши шкірку лимона на тертці;
- Цукор змішати з цедрою;
- З лимона вичавити весь сік і додати його до цукру;
- Всю масу добре перемішати;
- Яйце з допомогою віночка збити і влити в лимонну суміш;
- Вся маса повинна настоятися 30 хвилин. За цей час цедра віддасть весь аромат;
- Процідити все через сито;
- Влити отриману рідину в каструлю з товстим дном;
- Викласти масло і, постійно помішуючи, варити до густоти;
- Отриману масу остудити і відправити настоюватися в холодильник до використання в пирозі.
Вершковий крем для чізкейку
Найсмачніші чізкейки виходять з домашнього вершкового сиру, але купити його може не кожен, адже домашні продукти коштують дорого. А ось приготувати його самостійно – це цілком реально!
Інгредієнти:
- йогурт натуральний – 1 ст.;
- сік лимона — 1.5 год л;
- сметана – 300 мл;
- сіль — 0.5 ч. л.
Витрачений час: 12 год.
Калорії: 139.
- Сметану викласти в чистий посуд;
- Влити до неї йогурт, лимонний сік і додати сіль;
- Всю масу ретельно перемішати;
- Взяти ще одну ємність і поставити на неї сито, яке застелене марлею (слід зробити пару шарів для якісного результату), з вільними кінцями;
- Зверху марлю вилити всю масу;
- Загорнути краї, щоб марля повністю прикрила сметанную суміш і поставити зверху на неї тарілку з вантажем (банку з водою тощо);
- Відправити сир стікати в холодильник на 12 годин;
- Розібрати конструкцію і викласти крем у тарілку або відразу на чізкейк.
Як приготувати гарячий борщ за класичним рецептом.
Спробуйте приготувати обладнаний банановий кекс в мультиварці на нашу рецептом. У статті ви також знайдете рецепти апельсинового, шоколадного інших визначних десертів.
Візьміть на замітку рецепт неймовірно смачною маринованої скумбрії, яка вийде дуже ніжною і пряної. Спробуйте!
Рецепт крему з маскарпоне для пирога
Крем з основою з сиру маскарпоне сьогодні вкрай популярний, адже він чудово підходить для змащування коржів, не сповзає і має приємний вершковий смак.
Склад:
- крем маскарпоне — 500 гр;
- ванільний цукор — 1 пакет;
- ром — 2 ч. л;
- молоко – ½ ст.;
- сироп — 25 мл;
- вершки – 200 мл
Час приготування: 50 хвилин.
Калорії: 336.
- У каструлі змішати молоко і ванільний цукор;
- Тримати на середньому вогні до закипання (кришка закрита);
- Остудити в каструлі молоко і процідити його з допомогою сита або марлі;
- У миску викласти сир (тільки 350 гр) і влити в нього ром разом з половиною сиропу;
- Всю масу збити міксером, а потім влити в неї молоко;
- Консистенція крему буде схожа на млинцеве тісто і їм вже можна промащувати пиріг;
- Решту маскарпоне збити з сиропом, що залишився;
- Також збити вершки, але в окремому посуді;
- Все з'єднати і акуратно перемішати. Змастити отриманою масою пиріг.
Шоколадний крем
Ганаш — це французький крем на основі шоколаду. Його сьогодні використовують для просочення пирогів, для начинки цукерок і створення глазурі.
Інгредієнти:
- темний шоколад — 450 гр;
- вершки – 400 мл;
- вершкове масло – 50 гр.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорії: 450.
- Для якісного ганаша необхідно хороше масло і нежирні вершки;
- Розламати шоколадну плитку на шматочки, як можна дрібніше;
- Вершки довести на вогні до кипіння, але не дати закипіти;
- Влити гарячі вершки в шоколад і дати йому насититися;
- Якщо залити шоколад лише теплими вершками, а не гарячими, то він піде грудками і його доведеться проціджувати;
- Додати вершкове масло (заздалегідь розтоплене);
- Вимісити до однорідності міксером або віночком;
- Крем готовий для просочення пирогів. Якщо він необхідний більш густий – відправити ганаш настоюватися в холодильник.
Корисні поради
Приготувати смачний крем для пирога просто на перший погляд, проте слід знати кондитерські секрети:
- Свіжий крем не варто довго зберігати в холодильнику – він втрачає свої властивості і смак, тому використовувати його треба відразу;
- Щоб підсолодити крем, але при цьому не використовувати цукор, що слід додати в нього мед або сироп;
- Варіювати густоту крему можна з допомогою цукру і вершків;
- Будь-який крем можна зробити пахучіше, якщо додати в нього пару ложок коньяку або бренді;
- Чим жирніше вершки і сметана, тим густіше буде в підсумку крем;
- Просочувати коржі слід злегка теплими, щоб крем краще лягав, а тісто не кришилося;
- Вершки краще взобьются в чистій знежиреної посуді;
- Щоб підігріти крем, слід використовувати водяну баню.
Будь-який крем стане прикрасою пирога, якщо його готувати з любов'ю і відповідно до уподобань майбутніх дегустаторів!