14 май 2019 2 841

Як смачно приготувати запіканку з курячого філе

Ніжний смак запіканки з філе курки сподобається будь-якому гурману. Таке блюдо не передбачає обсмажування, а в якості інгредієнтів, що використовуються овочі і сир, що робить його поживним і корисним. Ароматна куряча запіканка підійде як для повсякденного, так і для святкового обіду. А приготувати її дуже просто.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
куряча грудка - 600 г
сир сулугуні - 180 г
велика морква - 1 шт.
великий цибулю - 1 шт.
яйце - 2 шт.
йогурт - 180 мл
перець, сіль, олія оливкова - за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 176 Ккал

Запіканка з курячого філе з сиром відрізняється ніжним вершковим смаком. Готову страву покривається зверху коричневою тягучою скоринкою з розплавленого сиру. До складу запіканки входять корисні і не калорійні продукти, тому поласувати їй можуть і діти, і худнуть.

  1. Філе курки розрізати на 4 частини і варити в підсоленій воді хвилин 20-30;
  2. Поки м'ясо остигає, дрібно поріжте овочі, а сир подрібнити на крупній тертці;
  3. М'ясо розділити руками на волокна;
  4. Використовуючи віночок або вилку, збийте яйця з йогуртом, дрібкою солі і перцем;
  5. У глибокій ємності змішайте курку, цибулю, моркву, збиті яйця і йогурт, 100г дрібно потертого сиру;
  6. На сковорідку, змащену маслом, рівномірно викладіть отриману суміш;
  7. Зверху запіканку посипте сиром, що залишився, випікайте в духовці протягом 30 хв при 180С.

Класична запіканка з картоплі і філе курки в духовці

Картопляна запіканка з курячим філе дуже ситна, соковита і виглядає апетитно. Входить до її складу часник надає стравам пікантний смак і приємний аромат. Цю запіканку можна подавати в якості гарячої закуски до святкового столу. Гості обов'язково попросять поділитися рецептом!

Необхідні інгредієнти:

  • картопля — 900 г;
  • 100 г нежирного майонезу;
  • м'ясо курки — 600 г;
  • 160 г сиру;
  • вершки — 280 м;
  • цибуля червоний — 2 шт.;
  • перець, коріандр, олія рослинна, сіль;
  • 3 часточки часнику.

Час приготування страви: 60 хв.

Калорійність на 100 грам: 198 ккал.

  1. Курку необхідно нарізати маленькими шматочками, натерти їх сіллю, залити майонезом і залишити маринуватися в прохолодному місці на 30 хв;
  2. Почищену картоплю нарізати тонкими пластинками, а цибулю — кільцями або півкільцями;
  3. Приготувати соус, перемішавши сметану з перцем, коріандром, сіллю і подрібненим часником;
  4. На змащену маслом сковорідку всі інгредієнти викладаються шарами, і щедро поливається сметанним соусом. Перший шар — цибуля, другий— картопля, третій —курка, а зверху знову викладається картопля і цибуля. Зверху запіканка посипається тертим сиром;
  5. Випікати протягом 1 год у духовці, розігрітій до 180 С.

Пікантна запіканка з опеньків, картоплі та філе курки

До складу цієї запіканки входять гриби і куряче м'ясо — продукти багаті білком, тому страва виходить дуже ситним, але не важким. Ароматні опеньки в поєднанні з обсмаженою цибулею, дають особливий, цікавий смак, а запах збуджує апетит, поки запіканка ще нудиться в духовці.

Необхідні інгредієнти:

  • 400 г відвареного філе курки;
  • картопля — 1000 м;
  • опеньки — 1000 м;
  • сметана — 300 г;
  • спеції за смаком, олія рослинна сіль;
  • 1 велика цибулина;

Час приготування страви: 1 год 30 хв.

Калорійність на 100 грам: 206 ккал.

  1. Гриби необхідно вимити, почистити і відварити в солоній воді протягом 25 хв;
  2. М'ясо курки порізати поперек волокон маленькими шматочками;
  3. Картопля вимити, почистити, порізати кубиками і обсмажити протягом 15 хв.;
  4. Цибулину порізати кубиками і обсмажувати на сковорідці до золотистого кольору;
  5. Остиглі гриби порізати — кожен розділити навпіл;
  6. Змішайте всі порізані інгредієнти, поперчіть, посоліть, додайте сметану і ще раз добре перемішайте;
  7. Готувати запіканку з картоплею, опеньками і курячим філе потрібно в духовці 45 хв, при 180С.

Низькокалорійний варіант

Запіканка з кабачків і курячого філе дуже легка, ніжна, і в той же час смачна. Спробувавши шматочок, неодмінно захочеться ще. Але, навіть з'ївши зайву порцію, переживати не варто, на фігурі це зовсім не відіб'ється. Це блюдо — справжня знахідка для тих, що худнуть! Необхідні інгредієнти:

  • кабачки — 800 г;
  • куряче м'ясо— 500 г;
  • 1 велика цибулина;
  • 100 г йогурту або кефіру;
  • 2 курячих яйця;
  • козячий сир — 100 г;
  • 3 ст. л. манної крупи;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль, рослинне масло.

Час приготування страви: 1 ч.

Калорійність на 100 грам: 134 ккал.

  1. Кабачки, очищені від шкірки, потрібно потерти на тертці, посолити і залишити на 15 хв, щоб пішла зайва рідина;
  2. М'ясо і цибулю порізати і подрібнити м'ясорубкою; отриманий фарш посолити;
  3. До кабачків додати м'ясо, яйця, манку, сіль і добре перемішати;
  4. Приготувати соус, змішавши йогурт з часником і сіллю;
  5. На деко, змащене маслом, викладаємо масу з кабачків, шматочків філе та інших продуктів, розрівнюємо і поливаємо зверху часниковим соусом;
  6. Далі посипаємо верх запіканки сиром і відправляємо в її духовку;
  7. Час приготування — 40 хв, при температурі випікання 180С.

Мафіни в мікрохвильовці — це самий швидкий рецепт десерту до чаю.

Як приготувати шніцель з на сковороді читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт смачної шарлотки з бананами і яблуками.

Макаронна запіканка з курячим філе

Така запіканка може замінити повноцінний вечерю, або друга обідня страва. Готувати її просто, а виходить неймовірно смачно. За бажанням можна додати овочі або зелень. Якщо в холодильнику кілька днів стоять зварені макарони, а викинути їх шкода, — то це ще один привід випробувати цей чудовий рецепт. Необхідні інгредієнти:

  • 500 р філе курки;
  • 3 курячих яйця;
  • молоко — 50 мл;
  • вершки або сметана — 120 мл;
  • цибулина — 1 невелика;
  • морква — 1 невелика;
  • сир -70 г;
  • 60 г вершкового масла;
  • спеції, сіль за смаком.

Час приготування страви: 50 хв.

Калорійність на 100 грам: 179 ккал.

  1. Макарони відварити в солоній воді (5-7 хв); злити воду і змастити маслом (30 г);
  2. Куряче філе перемолоти на м'ясорубці, посолити;
  3. Цибулю і моркву порізати кубиками;
  4. Розігріти сковороду, покласти невеликий кубик масла і обсмажити моркву з цибулею;
  5. У сковороду додати курячий фарш і загасити його разом із засмажкою протягом 15 хв;
  6. Готовий фарш змішати з макаронами і викласти на деко або сковороду;
  7. Приготувати соус-заливку, збивши віночком яйця, сметану, молоко, сіль і дрібно натертий сир;
  8. Соусом залити макарони з курячим фаршем і відправити в гарячу духовку;
  9. Випікати запіканку з макаронів і курячого філе 30-40 хв, до появи апетитною скоринки.

Овочева запіканка з броколі, кабачків і філе курки

М'ясо і овочі — ідеальне поєднання продуктів. Поживна, соковита і корисна запіканка з курки і овочів готується легко і дуже швидко. Овочі можна перетерти на тертці або порізати великими скибочками, — в будь-якому випадку вийде смачно! Необхідні інгредієнти:

  • 500 г курячих грудок;
  • 1 великий кабачок;
  • 120 г сиру;
  • брокколі — 400 г;
  • 1 невелика морква;
  • 1 невеликий лук;
  • 2 великих томата;
  • 3 курячих яйця;
  • йогурт 3% — 250 г;
  • зелень;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль і спеції.

Час приготування страви: 1 ч.

Калорійність на 100 грам: 158 ккал.

  1. М'ясо порізати невеликими шматочками, посолити;
  2. Кабачки, помідори, морква нарізати максимально тоненькими кружечками, цибулю — кільцями, а брокколі поділяємо на дрібні суцвіття;
  3. Змащуємо деко олією і викладаємо всі продукти шарами в такій послідовності: кабачки, морква, брокколі, філе, помідори і цибулю;
  4. Готуємо рідкий соус: добре збиваємо йогурт з яйцями, додаємо до них подрібнений часник, спеції, сіль;
  5. Заливаємо овочі з м'ясом соусом, зверху щедро посипаємо дрібно натертим сиром;
  6. Запікати страву потрібно 45 хв, при температурі 180 С.

Листкова запіканка з лавашем в мультиварці

Їжа з мультиварки більш корисна і має особливий смак. Кількість інгредієнтів в цьому рецепті запіканки з курячим філе в мультиварці розраховане на об'єм чаші 3л. Страва виходить дуже ароматним, має незвичайну шарувату текстуру і чимось нагадує лазанью.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 г м'яса курки;
  • вірменський тонкий лаваш;
  • 1 цибулина;
  • томати — 3 шт.;
  • сир — 200 г;
  • 2 курячих яйця;
  • вершки — 250 г;
  • маленький пучок городньої зелені;
  • перець мелений чорний, сіль.

Час приготування страви: 1 год 5 хв.

Калорійність на 100 грам: 186 ккал.

  1. Філе курки перемолоти у фарш, посолити, потім обсмажити разом з цибулею;
  2. Дрібно нарізати зелень, натерти сир, а помідори нарізати тоненькими кружечками;
  3. Розгорнути лаваш, намазати його вершками (150 г), потім викласти фарш рівномірно, томати, посипати тертим сиром і зеленню(100 г);
  4. Згорнути рулет з лаваша і акуратно викласти його в ємність мультиварки (у вигляді равлика);
  5. Тепер готуємо соус для заливки: збиваємо виделкою яйця і сметану до отримання однорідної консистенції, додаємо перець, сіль; заливаємо рулетик цим соусом і посипаємо рештою сиру;
  6. Накриваємо чашу з запіканкою кришкою і переводимо мультиварку в режим «Випічка» на 40хв.

Корисні поради

Запіканку можна готувати в духовці, мультиварці, мікрохвильовій печі. А для запікання можна використовувати не тільки деко або сковорідку, але і скляні, силіконові форми, а також керамічну і емальований посуд.

Щоб приготовану запіканку прикрашала тягуча, хрустка, апетитна скоринка, необхідно вибирати сири твердих або напівтвердих сортів, з низькою жирністю. Моцарелла, сулугуні, пармезан і козячий сир відмінно доповнять запіканку.

Для овочевої запіканки краще не використовувати дуже соковиті помідори. А ось маленькі «черрі» або помідори сливовидных сортів підійдуть ідеально.

Консистенція запіканки і її здатність тримати форму залежить від кількості яєць. Зробити страву більш «стійким» можна, додавши трохи борошна або манної крупи

Куряче філе потрібно запікати в духовці не менше години, але якщо м'ясо перемолоти у фарш або обсмажити на сковорідці, — достатньо 30-40 хв.

Деякі сорти картоплі при випіканні можуть досить довго залишатися твердими і сирими, тому попередньо її можна трохи проварити.

Щоб запіканка не пригоріла і не прилипала до дека, при випіканні на нижній ярус духовки необхідно поставити піддон з холодною водою.

Що ще почитати: