21 март 2019 1 349

Як швидко і смачно приготувати макарони з сиром

Хочете швидко і ситно нагодувати всіх членів своєї родини, ось тільки важко з вибором страви? Тоді макарони з сиром будуть найбільш підходящим варіантом. Страва сподобається всім — і дорослим, і дітям будь-якого віку.

А готувати його можна по-різному – і з яйцями, і з фаршем, і з помідорами. А в результаті завжди буде смачний обід чи вечерю.

Так як же його готують? Та дуже просто! І в цьому допоможуть наступні способи приготування.

Рецепт смачних макаронів з сиром
Інгредієнти Кількість
макарони (спагеті) - 300 грам
сиру - 150 грам
вершкового масла - 50 грам
солі - щіпка
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал

Як готувати:

  1. У середню металеву ємність заливаємо воду, додаємо трохи солі, ставимо на газ і прогріваємо;
  2. Як тільки вода почне кипіти викладаємо туди спагетті. Краще їх не ламати, а якщо вони не помістяться в ємність цілком, то спочатку вантажимо у воду одну сторону. Коли макарони будуть розм'якшуватися, починаємо прокручувати їх за або проти годинникової стрілки поступово занурюючи спагетті повністю у воду;
  3. У процесі варіння спагетті постійно помішуємо, щоб вони не приклеїлися один до одного чи не прилипли до дна ємності;
  4. Готовність макаронів можна спробувати на смак. У середньому вони готуються 10 хвилин;
  5. Після того, як вони будуть готові, викладаємо їх на друшляк і обполіскуємо кілька разів холодною водою;
  6. Потім в металеву ємність кладемо середній шматочок вершкового масла і поміщаємо на газ. Розігріваємо, поки масло не почне топитися;
  7. На розтоплене масло викладаємо спагетті і обсмажуємо. Зверху кладемо ще шматочок вершкового масла і змішуємо;
  8. Сирок протираємо дрібної теркою;
  9. Готові спагетті викладаємо на тарілку, посипаємо протертим сирком і подаємо на стіл.

Сирні макарони в духовці

Нам знадобиться наступне:

  • 300 грам макаронів, ріжки;
  • 350 мл молока;
  • Сирний скибочку твердого виду на 150 грам;
  • Порошок гірчиці – 30 грам;
  • Вершкове масло – 80 грам;
  • 120 грам панірувальних сухарів;
  • Щіпка паприки;
  • Гострий соус за бажанням;
  • Трохи солі.

Період приготування – 1 годину.

Скільки калорій – 95.

Як робиться:

  1. Для початку потрібно розпалити духова шафа і прогріти;
  2. Воду наливаємо в ємність, поміщаємо на газ, підсолюємо і гріємо;
  3. Як вона закипить, насипаємо макарони і готуємо до полумягкости, приблизно 10 хвилин;
  4. Готові ріжки переливаємо в друшляк, промиваємо кілька разів. І знову викладаємо в каструлю;
  5. У невелику металеву ємність наливаємо молоко, ставимо на вогонь і розігріваємо;
  6. У прогріте молоко кладемо трохи гірчичного порошку, гострий соус і розмішуємо;
  7. На тертці з дрібними зубцями перетираємо сирний шматочок. Половину протертого сиру засипаємо до макаронів;
  8. Кладемо 40 грам вершкового масла і змішуємо;
  9. Потім заливаємо в ємність з макаронами і сиром молоко;
  10. Вміст каструлю викладаємо у форму для запікання і посипаємо рештою протертим сиром;
  11. В кінці на макарони поміщаємо суміш з панірування і залишків вершкового масла. Покриваємо всі паприкою;
  12. Форму ставимо в прогріту духовку і запікаємо 30 хвилин.

 

Як приготувати макарони з яйцем і сиром

Складові компоненти:

  • 300 грам макаронів;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Шматочок сиру на 150 грам;
  • Яйця курячі – 2 штуки;
  • Шматочок вершкового масла на 40 грам;
  • Щіпка солі.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 90.

Приступаємо до приготування:

  1. На вогонь ставимо ємність з водою, насипаємо туди сіль і прогріваємо;
  2. Як вода почне кипіти, насипаємо ріжки і відварюємо до готовності, хвилин 10. На смак вони повинні бути середньої м'якості;
  3. Готові макарони переливаємо в друшляк і промиваємо кілька разів;
  4. Сирок перетираємо в маленьку стружку;
  5. Курячі яйця розбиваємо, викладаємо в невелику миску, додаємо туди трохи солі і чорного меленого перцю. Все добре збиваємо;
  6. Потім до збитим яйцям засипаємо половину протертого сиру і змішуємо;
  7. З цибулевої головки знімаємо піну і нарізаємо дрібними кубиками;
  8. Викладаємо цибульку на сковорідку з олією і обсмажуємо кілька хвилин;
  9. Далі кладемо туди макарони і обсмажуємо 5 хвилин;
  10. В кінці наливаємо туди яєчно-сирний соус і все перемішуємо. Смажимо ще 2-3 хвилини;
  11. Готові макарони присипаємо залишками протертого сиру.

Ріжки, запечені з сиром в мультиварці

Що знадобиться:

  • 400 грам ріжок;
  • Шматочок сиру твердого сорту на 200 грам;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Кріп, петрушка – 4-6 стебел;
  • Масло вершкове – 80 грам;
  • Трохи солі;
  • Вода – 800 мл

Скільки готується – 40 хвилин.

Рівень калорійності – 101.

Як зробити:

  1. У чашку мультиварки викладаємо шматочок вершкового масла і розігріваємо;
  2. На розтоплене масло засипаємо ріжки і обсмажуємо, постійно помішуючи. Смажити потрібно 15 хвилин в режимі «Смаження» або «Випічка»;
  3. Цибулька очищаємо від шкірки і рубаємо дрібними шматочками;
  4. Засипаємо цибульні шматочки до рожкам і змішуємо;
  5. Кріп, петрушку обполіскуємо і ріжемо дрібненькими шматочками. Засипаємо зелень у каструлю до решти інгредієнтів;
  6. Потім додаємо трохи солі і заливаємо все водою;
  7. Вибираємо програму «Плов» і готуємо до сигналу мультиварки;
  8. На тертці з маленькими осередками перетираємо сирний скибочка;
  9. Ріжки присипаємо тертим сиром, накриваємо кришкою і настоюють 2-3 хвилини, до розплавлення сиру.

Читайте як приготувати пісочний пиріг з варенням за нашим рецептом. Наш рецепт ніколи вас не підведе.

Цікавий рецепт суп-пюре з брокколі. Дізнайтеся секрети приготування цього неймовірного страви.

Як приготувати ліниві голубці в мультиварці «Редмонд»? Читайте особливості приготування страви на нашому сайті.

Запіканка з локшини з сиром, фаршем і помідорами

Складові інгредієнти:

  • 600 грам м'ясного фаршу;
  • Упаковка макаронів;
  • Одна морквина;
  • Цибуля – 2 головки;
  • Помідор – 3 штуки;
  • 3 часникового зубчики;
  • Шматочок сиру на 200 грам;
  • Трохи майонезу;
  • Соняшникова олія;
  • Трохи солі.

Скільки потрібно готувати – 1 годину.

Харчова цінність – 110.

Як робиться:

  1. На сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії кладемо фарш і смажимо. Приправляємо його сіллю і чорним меленим перцем;
  2. З лучка знімаємо піну і ріжемо брусочками;
  3. З часникових зубчиків чистимо шкірку і пропускаємо через землянку;
  4. Цибулю і часник викладаємо у фарш і перемішуємо;
  5. З морквини чистимо шкірку і бруд, гарненько промиваємо водою. Протираємо великою теркою;
  6. Засипаємо до фаршу моркву, змішуємо і тушкуємо до м'якості моркви;
  7. З помідорів знімаємо шкірку, промиваємо гарячою водою і нарізаємо кубиками;
  8. Засипаємо шматочки помідорів до фаршу, все перемішуємо. Тушкуємо ще 3-4 хвилини на повільному вогні;
  9. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і гріємо;
  10. Як вода закипить, насипаємо макарони і готуємо до м'якості;
  11. Готові ріжки відкидаємо на друшляк і промиваємо кілька разів;
  12. Форму для запікання промазуємо рослинним маслом, викладаємо туди половину відварених макаронів у вигляді шару;
  13. Шматочок сиру протираємо середньої теркою. Половину протертого сиру викладаємо на макарони у вигляді шару;
  14. Поверх сиру викладаємо фарш з овочами шаром;
  15. Змащуємо фарш невеликою кількістю майонезу;
  16. Зверху фаршу викладаємо залишилися макарони;
  17. В кінці все повністю обсипаємо протертим сиром;
  18. У прогрітий духовку до 200 градусів поміщаємо форму і залишаємо запікатися на 15 хвилин.

Макарошки з сиром по-американськи

Компоненти для готування:

  • 200 грам макаронів;
  • Стакан молока;
  • 150 грам сиру напівтвердого сорту;
  • 70 грам сиру пармезан;
  • Невеликий шматочок вершкового масла;
  • 30 грам борошна;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю;
  • Паприка, мускатний горіх – за своїм бажанням.

Тривалість приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 140.

Приступаємо до готування:

  1. У киплячу посолену воду закидаємо ріжки і готуємо до готовності;
  2. У ємність з товстими стінками викладаємо вершкове масло розтоплюємо;
  3. Потім засипаємо борошно, збиваємо, поки вона не стане груднястій;
  4. Тепле молоко заливаємо в ємність з борошном і маслом. Все розмішуємо віночком до рівномірності;
  5. Варимо до загустіння суміші;
  6. Після цього в густу суміш додаємо сіль, чорний перець, мускатний горіх, паприку;
  7. Два види сиру перетираємо в дрібну стружку. Половина протертого сиру відкладаємо, а іншу половину закладаємо в соус бешамель і змішуємо;
  8. З відварних рожек обережно зливаємо воду. Викладаємо до них соус із сиром і змішуємо;
  9. Після цього ріжки з соусом перекладаємо в форму з вогнетривкого скла, посипаємо тертим сиром;
  10. Поміщаємо в духовку і запікаємо 10-15 хвилин при температурі 220 градусів.

Корисні рекомендації кулінарів

  • Для готування слід використовувати макаронні вироби тільки з твердих сортів пшениці;
  • Після варіння макарони слід перелити в друшляк і промити кілька разів;
  • Для приготування можна використовувати різні види сиру: і плавлений, і твердий, і напівтвердий. Також одночасно можна додавати кілька видів сиру;
  • Макарони з сиром можна поливати різними соусами, наприклад з вершків і часнику.

Готувати макарони з сиром, як видно з рецептів, не дуже-то й складно. А в підсумку виходить смачне і в той же час просте блюдо, яке всі будуть уплітати за милу душу. Також воно відмінно підходить для тих, хто взагалі не вживає м'ясо.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: