Як приготувати кабачкову піцу на сковороді в духовці і мультиварці
Не всі можуть дозволити собі перекус у вигляді піци з-за особливостей дієти, але зовсім відмовлятися від такого приємного страви теж нелегко. Саме тоді на виручку приходить піца на основі кабачків – апетитна, досить дієтична і корисна.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молодий кабачок - | 1 шт. |
сир - | 150 г |
сосиски - | 3 шт. |
кріп і петрушка - | за смаком |
сіль і перець - | за смаком |
соняшникова олія - | 50 мл |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 205 Ккал |
Етапи приготування:
- Кабачок промити і кріп з петрушкою, почистити кабачок, розрізати на поздовжні пластини товщиною близько 7 мм, приправити з обох сторін;
- Нарізати сосиски навпіл уздовж довжини, дрібно порубати зелень, натерти сир;
- Добре розігріти сковороду з маслом, викласти одним шаром пластини кабачка. Підсмажити одну сторону на середньому вогні, перевернути;
- На подрумянившуюся бік кабачків викласти спочатку сосиски, потім сир, присипати зеленню. Закрити сковорідку кришкою і смажити на середньому вогні до розтоплення сиру;
- Після приготування відразу перекласти на блюдо. Подавати таку піцу можна і холодною й гарячою.
Піца з кабачків з куркою і сиром в духовці
Інгредієнти:
- 2-3 кабачка без великих насіння;
- 150 г філе курячої грудинки;
- 250 г сиру;
- 1 яйце;
- 1 середній помідор;
- петрушка;
- сіль, чорний мелений перець, каррі;
- соняшникова олія.
Час готування – 25 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 121 ккал.
Етапи приготування:
- Помити і просушити всі овочеві інгредієнти і петрушку. Кабачки почистити;
- Поставити варитися куряче філе, воду попередньо посолити і додати приправи;
- Розігріти духовку до 180 градусів. Поки гріється духовка, крупно натерти кабачки, добре віджати, подрібнити гілки від петрушки, перемішати все з яйцем, сіллю, перцем;
- Перекласти суміш на змащене соняшниковою олією деко;
- Остигле філе нарізати дрібними шматочками і викласти на шар з кабачків;
- Натерти сир, нарізати кружечками помідори і петрушку;
- На курку розкласти спочатку сир, потім томати, посипати петрушкою. Можна прикрасити цілісним листям, щоб створити квіткову галявину» з томатів і зелені;
- Запікати в духовій шафі близько 15 хвилин (поки трохи не підрум'яниться сир);
- Готову піцу трохи остудити, після нарізати і перекласти на блюдо або порційні тарілки.
Кабачкова піца з шинкою і оливками в духовці
Інгредієнти:
- 2 молодих кабачка;
- 250 г шинки;
- 200 г оливок без кісточок;
- 200 г сиру;
- сіль, чорний мелений перець;
- соняшникова олія;
- базилік (сушений або свіжий).
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 143 ккал.
Етапи приготування:
- Базилік помити і кабачки. Кабачки почистити і розрізати уздовж пластинами завтовшки близько 10 мм. Поперчити і посолити їх з двох сторін;
- Змастити маслом деко, викласти на нього пластини кабачків. Почати розігрівати духовку, кінцева температура не повинна перевищувати 180 градусів;
- Шинку нарізати тонкими кружечками (можна попросити зробити нарізку в магазині) або крупно натерти, викласти кабачки;
- Натерти крупно сир, нарізати базилік, якщо використовується свіжа зелень, оливки нарізати кільцями;
- Посипати кабачки з шинкою, сиром і зеленню, прикрасити рівномірним малюнком їх оливок;
- Запікати в духовій шафі близько 10 хвилин (поки сир не зарум'яниться);
- Готову піцу можна відразу вийняти, розкласти на порційні тарілки або загальне блюдо. Можна подавати при будь-якій температурі.
Дієтичний рецепт
Інгредієнти:
- 2 молодих кабачка;
- 3 зубчики часнику;
- 1 середній помідор;
- кріп;
- 1 жовтий болгарський перець;
- 1 невелика морква;
- 1 яйце;
- 150 г сиру;
- сіль, чорний мелений перець;
- соняшникова олія.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 110 ккал.
Етапи приготування:
- Промити і очистити всі овочі (помідор тільки помити), з болгарського перцю вийняти все насіння;
- Натерти крупно кабачок, віджати сік, дрібно натерти моркву, порізати гілки кропу, трохи більше половини перцю і часник, змішати все це з яйцем, приправити;
- Розігріти духовку до 200 градусів, змастити деко олією, перекласти на нього овочеву суміш;
- Натерти крупно сир, нарізати перець невеликими тонкими брусочками, розділити на маленькі гілочки зелень кропу;
- Овочі посипати сиром, зверху викласти будь-який візерунок з перцю і зелені.
- Випікати в духовій шафі близько 20 хвилин;
- Готову овочеву піцу з кабачком дістати з духовки, дати трохи охолонути, розрізати на порційні шматки і викласти на блюдо або індивідуальні тарілки.
Читайте як приготувати незвичайну, дивовижну шарлотку з вишнями.
Пісні бурякові котлети — це несподіване рішення овочевого страви.
Спробуйте приготувати тісто для піци на сметані, воно виходить ніжним і надзвичайно м'яким.
Піца на основі кабачків в мультиварці
Інгредієнти:
- 1 кабачок;
- 1 невеликий помідор;
- 1 жовтий болгарський перець;
- зелень кропу і петрушки;
- 200 г філе курячої грудинки;
- 150 г сиру;
- 1 яйце;
- сіль, чорний мелений перець;
- сушений орегано і базилік;
- соняшникова олія.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 139 ккал.
Етапи приготування:
- Промити овочі і кріп з петрушкою. Почистити кабачок, з перцю видалити все насіння;
- Натерти крупно кабачок, віджати весь сік, порубати гілки зелені, порізати максимально дрібно болгарський перець, посолити, приправити, змішати з яйцем і все перемішати;
- Змастити маслом ємність від мультиварки, викласти на неї суміш з овочів.
- Дрібно порізати філе курячої грудки, посолити, приправити, викласти м'ясо поверх овочів;
- Залишки перцю нарізати фігурками, розділити на листочки зелень кропу і петрушки;
- Натерти сир, посипати їм м'ясо з овочами. Поверх сиру викласти картинку з перцю і зелені (найпростіший варіант – квіткова поляна);
- Ємність помістити в каструлю, виставити режим «Випічка» і дочекатися закінчення приготування;
- Готову піцу остудити і обережно вийняти лопаткою, попередньо розділивши на кілька шматочків.
Кулінарні нотатки
Піца з кабачків – відмінна альтернатива звичному высококалорийному страви. Завдяки підміни всього одного інгредієнта можна балувати себе смачною рум'яної піцою до декількох разів у тиждень, використовуючи її в якості гарячого або гарніру. Адже, по суті, це майже запіканка з овочів і м'яса. Що може бути корисніше?
Щоб уникнути виникнення труднощів при приготуванні піци з кабачків, потрібно дотримуватися кількох правил:
- Використовувати для основи страви тільки молоді кабачки, в яких насіння ще не досягли великих розмірів і не затверділи. В іншому випадку чистити овочі доведеться набагато довше, а піца з пластинок кабачка і зовсім не вийде;
- Натерті кабачки потрібно трохи витримати, перед цим посолити. Це потрібно, щоб сік, яким багатий овоч, максимально виділився. Інакше піца може розсипатися вже готової;
- Кабачки відмінно поєднуються зі звичними усім овочами: цибулею, морквою, часником, перцем, томатами. Добре доповнюють їх також петрушка і кріп. Завдяки такому поєднанню продуктів піца з кабачків не тільки низькокалорійна, але і дуже економічна;
- Щоб додати ситності страви, можна використовувати в якості м'ясної добавки не сосиски, шинку або курку, а інші сорти м'яса: індичатину, свинину;
- Для прискорення процесу приготування всі овочі, крім кабачка, можна спасерувати в двох-трьох столових ложках. Важливо добре після цієї процедури олію злити (можна на друшляку або через сито);
- Піцу на основі протертих кабачків завжди потрібно остуджувати перед нарізкою і викладанням в блюдо, інакше вона може розсипатися.
Ще одне велике перевага піци з кабачків – швидкість приготування. Навіть з м'ясом вона готується близько півгодини, що важливо, коли на порозі гості. Якщо є відварне м'ясо або сосиски, то час скорочується до 10-15 хвилин, що не може не радувати.
Економічність, низьку калорійність, швидкість готування, нетривіальність, користь м'яса і овочів – це те, що спонукає готувати піцу з кабачків кожну господиню хоча б кілька разів на місяць.